- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Új kameramobil és nyers erő a Nubiától
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekton
aktív tag
Miről megy itt a szófosás? Minden energia elpazarolt, kárba meg, amit nem céllal használ fel valaki. Tök indegy, hogy mi van az energiamegmaradás törvényével. A bolygót fűtöd és szennyezed feleslegesen. A hatásfokokba pedig bele lehet számolni a távvezetékek 10% veszteségét és az erőművi veszteségeket is. Akkor már nem is olyan kicsi az a feleslegesen "átalakított" energia. Ezt még fel kell szorozni a felhasználók milliárdjaival. Mit nem lehet ezen érteni?
-
plömplöm
őstag
"egyikünk sem végzett méréseket"
nos, te lehet, hogy nem, de én igen, ha gondolod, folytassuk innen
volt egy medikai fejlesztésünk, ahol a marketing kitalálta, hogy a vízállóság jegyében legyen az akku töltése vezeték nélküli, hiszen az elektromos fogkeféknél is meg van oldva, hol itt a probléma? aztán szerencsére győztek a számok, bár nem volt egyszerű a meccsoff-ba teszem, mert tudom, hogy csak hányom a falra a borsót
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
ROBOTER
addikt
Linket annyit teszek be, ami ellentmond annak, amit te linkeltél, amennyit akarok. És persze te is, de egyikünk sem végzett méréseket. Ráadásul meg kellene különböztetni azokat a megoldásokat, ahol az adó és vevő pozícionálva van, mert azoknál nagyobb lehet a hatásfok. Nincs modern iPhone-om, de talán a MagSafe valami ilyesmi, nem? A 30 Wattos töltővel 25 Wattal tölt (a marketing szerint). Az 83%.
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
A szavak és jelentésük ... bármit jelentsenek is, főleg ha van mellé némi diszlexia, eléggé tág értelmezést nyerhetnek.
... borzalmas és csodás dolog a kommunikáció, számomra sokszor borzalmas, simán másképp tudok értelmezni sokmindent mint ahogy más értené, bár gondolnám ez természetes. A szavak mögötti gondolatok nem feltétlen azonosak minden egyén számára. Félrevihetnek és meg is teheszik ezt néha (noha nem a szavak, az egyén gondolatai a szavak mögött).. azt lesz belőle: "akarta mondani a fene", meg "nem úgy értettem".
Az én értelmezésemben a "kárba megy" azt jelentette ez esetben, hogy "elvész".. valóban.
De lényegében egyetérthetünk ha hő itt most nekünk nem hasznos, még is keletkezik az elégtelen hatásfok miatt.. ezen kíván javítani a magsafe és QI2-nél (sajnos a specifikációban csak opcionálisként ajánlott) mágneses pozícionálás.. várnám, hogy elterjedjen, de a gyártók annyira nem harapnak rá. Elvileg a gond vele, hogy nehezen lehet beépíteni, korlátozza a vezetéknélküli töltés lehetőségeit (gondolom a tekercs méret miatt, a gyűrűn belül kell maradnia, nem lehet közel teljes hátlap méretű a IQ tekercs, és a mágnes a tekercsben szintén rondja a hatásfokot, de hagyjuk a technológiai részleteket).Mindenesetre a kínai QI töltőkkel vigyázni kell, volt szerencsém olyanhoz ami megolvadt az így termelt hőtől
...
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
plömplöm
őstag
That’s 36.48% more energy used when compared to a wired charge.
Since we’re using 15.88Wh of energy above our baseline of 18.25Wh, this means that a potential 5.8kWh a year is being wasted. Remember that 10W LED light? You’re now leaving it on for 24 days straight!All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
DraXoN
addikt
Ki mondta, hogy féltem?
csupán megjegyeztem, hogy az energia nem vész el (csak más formátumban jelenik meg, de végső soron ígyis-úgyis hő lesz belőle végtermékként, csak a cpu és más komponensek állítják majd elő).. és tényleges, hogy az akku nem szereti a meleget, így az élettartamnak se tesz jót feltétlen, bár valószínű a különbség marginális..
kb. mint ha SSD-n a számítógépen kikapcsolod a SWAP területet, mert "koptatja".. valószínű, de az össz élettartam szempontjából nem sokat számít, átlagban így is bőven kiszolgálja egy-egy felhasználó élettartam igényét mire lelenne cserélve az SSD meghajtó.. Persze mindig vannak hibás SSD meghajtók, és telefonokból is lehet, hogy pont annál a darabnál fog számítani az a kicsi hőtöbblet az akku idő előtti elhalálozásához, de mind két esetben valószínű egy olyan gyártási darabról van szó ami eleve épp csak teljesíthette a minőségi követelményeket és az a kicsi már "átlökte" a határon.The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
ROBOTER
addikt
Látom nem világos még mindig. Egy húsleves utáni fingban több energia van, mint amit itt elveszítesz. Háromszor hátrafordulsz, hogy "igen drágám, mit kérdeztél?" és a notebookod elhasznál ennyit.
Ha ennyi melegedéstől félted a telefont, akkor nyáron ne videózzál, és kezdj játszani.
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
-
ROBOTER
addikt
válasz
Juhaszatti #13 üzenetére
Én nagyon pazarlásellenes vagyok, de azért egy kicsit számoljunk már utána. A modern vezetéknélküli töltési megoldások hatásfoka a 80%-ot is eléri.
Egy 15Wh-s akksi (kb. 4000 mAh 1 cellás) feltöltésénél 3Wh, azaz 0,003 kWh megy kárba. Ez mérési hibának is kevés, a TV-d 1..1,5 percenként megeszik ennyit.
Az átvihető teljesítmény az más, az kisebb, lassabban tölt, de azt ne keverjük a hatásfokkal.
[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
válasz
Juhaszatti #10 üzenetére
"Amíg minden a környezettudatosság felé megy" - ha tényleg abba az irányba menne...
De csak marketingkamu a nagy része.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
jacis
nagyúr
Ha tényleg ilyen vékony lesz tuti veszek egy oneplus verziót. Brutálisan jól néz ki.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Silenzio
addikt
Egész biztosan nem lenne jó ötlet. Mióta az Apple nyomul a ProRes-szel, kismillió külső SSD-t lehet kapni hozzá, nagyon sok tartalomkészítő állt át legalább részben a telefóniára. Ha meg hozzávesszük, hogy egy 4-5 éves Androidos csúcsmodell köröket ver rá minőségben megfelelő szoftverrel (RAW DNG videó), nem nehéz belátni, hogy kell az a Type-C és kell a külső SSD. Az én workflow-mba passzol, de azért az sem árt, ha 512 GB-os a teló.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Szena67
tag
Kezd ez alakulni, csak nehogy főzőlap legyen belőle a vékonyság miatt. Esetleg a reklám már arra utalt, hogy vízhűtéses, azaz rendszeresen hidegvízben kell fürdetni, hogy lehüljön.
-
Segal
veterán
Pofon egyszerű a megoldás. Azt is le kell szedni a telefonról
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Flexman
csendes tag
Én inkább a keret vékonyításra mennék rá mint a készülék házéra.
-
DraXoN
addikt
kezd az a type-c port túl vastag lenni
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Oppo Find N5, vagyis a OnePlus Open 2 nem fog takarékoskodni az akkumulátorral.
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Karnyújtásnyira került a PlayStation 2-től a Nintendo Switch
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest