Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megnövelte az Apple az iPhone 16 Prók kijelzőit
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Dead Island 2 - Jövő hónapban jön a Neighborhood Watch frissítés
gp A kooperatív harcokra kihegyezett horda mód teljesen ingyenes lesz mindenki számára.
-
Kuo: egy évig még nem lesz új Apple Watch Ultra és SE
ma Az Apple-jós szerint 2025 őszéig nem fogja frissíteni az Ultra és az SE órát sem az Apple.
-
A Corsair ráncfelvarrást végzett az RMx sorozatú tápjain
ph A korábbról jól ismert termékcsalád idei képviselői már megfelelnek az ATX 3.1-es szabványnak, és több szempontból is továbbfejlődtek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LosBlancosRM
senior tag
Megmosolyogtató, amikor egy telefonnak azért van hírértéke, mert kapott infrát. Ezt olvasva tuti, hogy a szívükhöz kapnak a Samsung, stb mérnökei, hogy bepaszírozzák még az ő telefonjaikba is.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
veterán
Személy szerint nagyon szerettem ezt a funkciót és kifejezetten hiányzik a készülékemből nem egy alkalommal...
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
pusszycat
nagyúr
Nos, nincs napi használatban, de többször jól jött nekem a tudása. Még jobb lenne ha tanítható lenne igy klonozni lehetne egy másik távirányítót.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
-
-
törölt tag
Xiaomi és Poco volt idehaza (rég volt szerencsére) de egyetlenegy készülékünket sem tudtuk hozzárendelni! Legyen az 3 tv, klíma, Hi-Fi. Nekünk teljesen felesleges volt! Van app pl a klímához amit bárhonnan tudok vezérelni nem csak pár méterről. A többihez meg végülis teljesen felesleges lett volna akkor is!
-
-
Sirus86
tag
Anno pl. eletmento volt, mert a Xiaomin, mert be tudtuk kapcsolni a klimat, ahol nem mukodott a taviranyito es a klima nem volt elerheto, az illeto meg rosszult volt a melegtol.
És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!
-
Alaaf Pi
senior tag
"A többihez meg végülis teljesen felesleges lett volna akkor is!"
Amíg tönkre nem megy a távirányító, amit kaptál hozzá, utána meg esetleg küzdeni kell pótlással, vagy nem is sikerül. Valamint kevésbé kell keresni, mint a távirányítót.
Ha nem otthon vagy, hanem pl. munkahelyen, s nem működik a klíma távirányítója, szintén jobb app helyett ezzel boldogulni. Volt már ilyen helyzethez részem, tönkrement távirányító mellett így sikerült megoldani az irodai klimatizálást.
-
spect80
senior tag
nagyon hasznos feature, jó lenne, ha a sok lehúzás (jack, töltő, kábel kihagyás) mellett végre valami értelmes dolog is kerülne a telefonokba.
-
hankock
tag
Én évek óta e miatt veszek Xiaomi-t.
Nekem ez nagyon fontos kiegészítő.
Pechemre a legutóbbi MI Remote frissítéssel a tv hangerő egy "nyomással" négy "hangerőt állít". -
hankock
tag
válasz dilajoska1 #17 üzenetére
Érdekes amúgy, mert LG TV-n csinálja, de anyós Samsungján nem.
-
dilajoska1
őstag
-
Fall-N
veterán
Lehet én nem tudom jól, de nincs véletlenül az összes Xiaomi készülékben benne? Eddig akárhány volt nekem/nálam mindben volt. A jelenlegi Poco X3 Próban is van.
Egy dologért kár, hogy nem a tanítható fajta, adó-vevő módú van bennük. Régen a Honor és Huawei csúcs telefonokban volt.
-
rdt89
addikt
Bárcsak ismét minden telefonnak alapfunkciója lenne, nekem nagyon hasznos és fontos tudás ez.
A Huawei csúcskészülékeibe a mai napig beleteszik és tanítható is
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Jöjjön vissza a kihúzható antenna is.
Szükség esetén jól jöhet a jobb térerő.
Utoljára az Alcatel OT Max-om rendelkezett ezzel a lehetőséggel.
Sőt. Szükség esetén ceruza elemmel még az akkut is lehet pótolni.
Ez sincs már sehol.
Vissza a régi fícsöröket is.A CD is milyen elavult.
A kazettának volt A és B oldala is, bezzeg CD -nek csak az egyik oldala volt írható. Az is mekkora visszalépés volt.
Tuti dirtekt csinálják[ Szerkesztve ]
-
Ki lehet sarkítani, de én pl. siman használom a mobilt távirányítónak a lakásban, nem kell a " hova lett a távirányító" frázist puffogtatni...
Használom és kész. Kényelmes.
Azt is utálom, hogy a TV-nél két távirányító van... Minek, ha adott egy eszköz... Klímát is sokszor ezzel kapcsolom, és amit csak lehet..
Előző munkahelyemen elhányták a klíma távirányítót. Polar volt, de tudtam, hogy a Gree gyártja. Könnyen megoldottuk a storyt.
Ez egy kényelmi funkció. Amiket írtál, lehet vicces ( ha-ha), de sok köze nincs ehhez...
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
dabadab
titán
Egyébként pont az, hogy távirányítós infra van a telefonokban, az konkrétan hasznos feature. Nem nagyon látom, hogy mitől lenne elavult vagy mi lenne az, ami ezt kiváltaná.
(Igen, vannak dolgok, amiknek van netes távirányítójuk, ami az esetek többségében megbízhatóság és UX terén a szar és a híg fos között helyezkednek el.)DRM is theft
-
rdt89
addikt
Érdekes meglátás, de az infra nem egy olyan fejlesztés volt, ami azért maradt el, mert sikerült tovább finomítani, hanem konkrétan elhagyták mint a jack csatlakozót. Szerintem a kihúzható antenna és elemes akkumulátor amiket hasonlítottál hozzá nem egy kategória. Nekem sokszor jól jön tv nézés közben, ott van a kanapén a telefonom és a párom is tudja használni ha szükséges, sokszor jól jött a klímánál és az előkerült eszközöknél amikhez nem sikerült megtalálni a távirányítót, de biztos a kihúzható antenna meg fogpiszkálóként jönne jól
-
Ricardo
titán
Elhagyták rengeteg készülékből az Fm rádiót is. Arra is lehet azt mondani, hogy ott van helyette a netrádió, de már akkor elkezdődött ez a trend, amikor még a korlátlan netcsomagok elterjedése a fasorban sem volt.
A cserélhető akkuk (nem az elemmel helyettesíthetőségre gondolok, hanem a kivehető akkukra) hiányára sem gyógyír teljesen a hordozható töltő, mert ha tönkremegy szét kell kapni a készüléket a cseréhez. Mennyivel jobb volt amikor még megvetted az újat és simán kicserélted magad?
Lehetne még sorolni.[ Szerkesztve ]
-
rdt89
addikt
Az akkumulátoros rész az egyetlen amire azt tudom mondani, hogy sajnos szomorú dolog, hogy elhagyták, de cserébe jöttek az IP védelmek, a rádiót én már a nyomógombos telefonok idején se használtam, de korlátlan netem van 3 ezer forintért 3 éve, így a netrádióval pótolni tudnám ha akarnám, de az infra-t semmivel se tudom pótolni, mert a jack-be dugható infra amit lehetett kapni is felejtős, mert elhagyták a jack csatlakozót és azt nem pótolja a BT nekem, mert pl az LG G5-be volt az ESS Sabre 9018C2M és Sabre 9602C kombináció, ami olyan hangzást prezentált, amit nehéz kihozni a BT technológiából, amelyik fülhallgató vetekedne vele, az meg olyan áron van, hogy inkább említésre se méltó. Szóval ha egy készülék csúcskategória, akkor illene mérnöki szinten is megtartani azt, amit nem tudnak pótolni vagy alternatívával előállni, még a jack csatlakozónál fogjuk rá a BT úgymond alternatíva, addig az IRDA helyett nem érkezett ilyen.
-
Család eseten nagyon tudunk örülni, hogy mindenki képes bekapcsolni a dolgait.
Messze nem rétegigény.
Egyszerűbb azt mondanod, hogy szerinted.
Szerinted elavult. Ez a Te véleményed. Viszont maradinak nevezni azt, aki hasznalja, szerintem meg kisse szakmailatlan...
És ez nem is igazán egymás győzködése, engem inkább az bosszant, hogy kb. hülyének es maradinak vagyunk nézve...
Sokkal stabilabban működik az infras távirányító, mintha vmi saját ( pl. LG) appját kéne használni neten/Wifin....
Ez bárhol, bármikor üzemel viszont.
Maradok maradi, tisztelettel.
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
SkyLine3000
addikt
Az LG telók régen tudták. A jobbak taníthatók is voltak, szinte mindenre. Aztán a vége felé leszoktak róla... Mármint az infráról. G3, G4 mind tanítható volt. Még megvannak. Sokszor volt jó, hogy lehetett erre használni. Nem hülyeség, sok helyet nem foglal. Szvsz bármelyik telóba berak6ó extra ma is.
Vízállóság vs. cserélhető aksihoz annyit, hogy inkább utóbbi, mert sosem viszem vízbe a telóim, sosem volt rá szükségem. Egy aksi meg bármikor megpusztulhat és nem mindegy, hogy otthon tudom cserélni pár 1000ből, vagy szervizbe kell vinni, ahol két aranyrúd áráért cserélik ki...
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
"Egyszerűbb azt mondanod, hogy szerinted."
Minden hozzászólásomat kezdhetném ezzel, de nem gondoltam, hogy szükség lenne rá,hiszen a saját véleményemet írom.
Te nem?
Szerk:
" Viszont maradinak nevezni azt, aki hasznalja, szerintem meg kisse szakmailatlan..."
Nem írtam, hogy maradi bárki.
Annyit írtam rétegigény.
A felhasználókk millióinak csak (elhanyagolható) része hiányolja ezeket a funkciókat.Olyan ez mint a pici készülékek.
Sokan hangosan teszik szóvá miért nincsenek kicsi, de erős készülékek. Amikor meg mégis megjelenik egy, rendre elmarad eladási darabszámban a nagyobb társai mellett. Vesznek belőle, de messze nem elegen.
Rétegigény.[ Szerkesztve ]
-
pusszycat
nagyúr
Én a múltkor kirakaton keresztül 10 tv-t elzártam, véletlenül volt is nagy ijedség odabent.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
user01
aktív tag
Én egy [ilyen] külső, tanítható, adó-vevő infrát használok. Már sokszor jól jött, és telefoncserénél így nem követelmény, hogy legyen beépített...
-
Fall-N
veterán
-
Cannabis7
senior tag
Nekem kicsit sem hianyzik, a jack viszont igen
-
törölt tag
Előfordult már valakivel, hogy a saját lakásában eltűnt valamelyik távirányítója?
Ha igen akkor, hogy a francba??Sosem kellett távirányítót keresnem, cserélnem vagy pótolnom! Nekem, nekünk teljesen felesleges volt mert nem tudott semmit sem irányítani pedig egyik készülékünk sem volt noname! Azóta minden lecserélődött idehaza (tv-k, hi-fi és lett egy plusz klíma is). Gyerkőc fiókjából előkerült a RN7 de ez most is kukázható mert semmihez nem jó! Igaz régi darab a RN7.
-
totron
addikt
A levezetésed mellett és ellenére is lenézendőnek-megmosolyogandónak/üldözendőnek érzem általad a rétegigény intézményét. A nagy fogyasztóiságban csak a nyáj által befogadott funkcionálék a legitimek? A kevesebb igénye kizárólag technikai analfabétizmusból, nosztalgiából, iránytévesztésből adódhat?
-
TODI1111
veterán
Nem tudnak már mit fejleszteni ezért szépen lassan visszakerülnek az évek során elvett dolgok. Infra, jack, értesítő led, memőriakártya bővíthetőség....
Én személy szerint örülnék neki. -
Ricardo
titán
" A nagy fogyasztóiságban csak a nyáj által befogadott funkcionálék a legitimek?"
Erről szó sincs, de egy olyan funkciót/tulajdonságot belepakolni egy telefonba (vagy bármi más termékbe), amit egy eladásokat tekintve elhanyagolható réteg keres benne, egyszerűen nem éri meg.
Egyik gyártó sem szeretetszolgálat. Mindegyik profitorientált. Tetszik, nem tetszik a "nyáj" hozza a pénzt.
Ott az Apple. Összességében remek készülékek az iPhone-ok, de van pár dolog ami nekem nem a szívem csücske, mégis mindenki másolja ha kell, ha nem.
Szimplán azért, mert sikeresek. Ha nem lennének azok, nem másolnák őket.
Sokak és hangosan kérik (sokan követelik), hogy végre legyen már luk mentes a kijelző.
Máig nem lett az, sőt a lukat kiszélesítették és lett a notch, majd azt lejebb hozták, hogy még jobban benne legyen a kijelzőben, és kapott egy új nevet, és pár funkciót, ez lett a dinamikus sziget.
És bár sokan hangosan kiabálnak ellene, mégis megveszik, és egyre nagyobb nyereségről jönnek a hírek.
A többiek ezt látva másolják.
A lukasztott, kijelzőt, majd a notch-ot, és most a dinamikus szigetet.
Ha pár év múlva még nagyobb lesz, és a kijelző közepére teszik interaktív kontinens néven, azt is lemásolják." A kevesebb igénye kizárólag technikai analfabétizmusból, nosztalgiából, iránytévesztésből adódhat?"
Ilyet nem mondtam sehol.
Az ember úgy van kódolva, hogy jobbat, többet akarjon. Akkor is ha a felét nem is használja.
Szerinted a felső kategóriás telefonok tulajdonosainak, hány százaléka használja ki a készülékének teljes tudását? Hány százalékuknak lenne elég egy kisebb tudású készülék is?
Sokan vannak akiknek hiányoznak a régebbi megoldások, és a mára már kivezetett dolgok kezdve a cserélhető akkutól a 3,5-ös aljzaton át, az infráig.
De üzleti szempontból csak kevesen vannak, és hiába hangosak, a gyártók döntéshozói nem hallják meg, mert a panaszaikat, mert elnyomja a kassza csörgésének a hangja.
A fejlődés nem áll meg. A gyártók a fejlettebb megoldások, vagy csak simán keresettebb, igény felé veszik az irányt, függetlenül attól, hogy az az igény természetes, vagy mesterségesen generált. -
<Adamsky>
nagyúr
"Még jobb lenne ha tanítható lenne ... " - így van!
Az infra önmagában "egy fél karú óriás", ha nem tanítható.Én egyébként azon a véleményen vagyok, hogy a jó okostelefon olyan, mint egy svájci bicska. Minden (is) van rajta, ezért mindent (is) lehet vele csinálni.
Ja, és a rendszer nem zárt! Ne adj' Isten a user még root jogot is kaphat.
Hát, nagyon nem ebbe az irányba halad az ipar ... -
rdt89
addikt
válasz <Adamsky> #48 üzenetére
Ilyen téren a legsokoldalúbb svájci bicska amivel valaha találkoztam az egy Huawei Mate 9 Pro volt, a funkciók tárháza. Fém panelbe csomagolt csoda. Volt Type-C csatlakozó és emellett DAC-al felszerelt jack csatlakozó, volt AOD Amoled kijelző és emellett RGB értesítési led, funkcionalitásokkal megtöltött előlapon elhelyezett ujjlenyomat olvasó, és teljesen kikapcsolható, háttérvilágítással rendelkező navigációs gombok mellette, sztereó hangszóró, ami nagyon szépen szólt, 22,5W gyorstöltés, 4000mah-s akkumulátor, az előlapi kamerába is autófókusz volt, már tudta az NFC-t. Még egy ilyen csoda nem fog készülni, ez volt a mindent bele készülék. S járt hozzá egy flip okostok, ami oldotta a kijelzőt, s ha visszacsuktad a kis ablakba rendezte az Amoledes dolgokat 5 másodpercig, majd lekapcsolta.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen