Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi Smart Band 10 Pro NFC - ki fizeti a következő kört?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- Készlethiánnyal indíthatnak az őszi iPhone-ok
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Így van. A múltkor én is jónak tartottam, ha 100-120k körül nyitna az RTX3060, mert 12 GB ram ,de nem. Érezhetően gyengébb az 5060-nál, bármennyi ram legyen rajta.
-
KROK640
félisten
Volt 3080-am 10GB rammal, 4k minőségi felskálázással játszottam, és ha az rt nem volt bekapcsolva, akkor amikkel játszottam gond nélkül mentek full grafikán. A vram használatnál ugyanúgy előjön az, mint a gép ramja esetében, ha több van mint kellene, akkor megy a pazarlás és későbbi ürítés. Az gond, hogy amikor a 8GB már valóban kevés lesz minden esetben, ott már a 3060 teljesítményére ez ugyanúgy igaz lesz. Ez mellett amennyiért mennek a boltokban a 3060-ak, akkor már inkább hozzátennék még 10-20e-ret és vennék egy 9060xt 16GB-os megoldást és megvan oldva a hosszabb táv is.
Nem kell bemutasd a 3080-at kiváló kártya, bár szerintem kevés rá a 10GB VRAM, ahhoz képest, hogy a GPU mi mindennel boldogulna el.
Ennek ellenére 140-150K környékén most nagyon bestbuy.
A 3060 régen szintén bestbuy volt (főleg amennyiért én vettem) de ma már tényleg a 9060XT 16GB jobb lehet. -
Dragon3000
nagyúr
Ez sajnos onnan ered, hogy az NVidia jó pár éve kitalálta, hogy "nem hisznek a sok VRAMban", és azóta van az, hogy sokkal kevesebb VRAM van a kártyáikon mint amit a GPU ki tudna hajtani.
Valami brazil gyerek mókolt RTX 3070 16GB-ot, és megmutatta, hogy mennyivel használhatóbb kártya lenne úgy.
12GB-os kártyám van, és sok mai címnél látom, hogy 10-11 GB VRAM is simán elmegy FHDban is! Mi lehet 1440P-ben vagy 4K-ban?
Persze ma még nem tragédia a 8GB-os kártya el lehet vele lenni, de nem jó, és jövőbiztosnak semmiképp sem nevezném. Azért amikor az ember elver mondjuk 120 ezret VGA-ra, akkor gondolom nem az az elképzelés, hogy már újkorától kompromisszum, 1-2 éven belül meg cserés.
Volt 3080-am 10GB rammal, 4k minőségi felskálázással játszottam, és ha az rt nem volt bekapcsolva, akkor amikkel játszottam gond nélkül mentek full grafikán. A vram használatnál ugyanúgy előjön az, mint a gép ramja esetében, ha több van mint kellene, akkor megy a pazarlás és későbbi ürítés. Az gond, hogy amikor a 8GB már valóban kevés lesz minden esetben, ott már a 3060 teljesítményére ez ugyanúgy igaz lesz. Ez mellett amennyiért mennek a boltokban a 3060-ak, akkor már inkább hozzátennék még 10-20e-ret és vennék egy 9060xt 16GB-os megoldást és megvan oldva a hosszabb táv is.
-
KROK640
félisten
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
GTA 5 Enhanced, RT fullon, kimaxolva, 1440p, nyers erő.

-
KROK640
félisten
Mint fenetbb írtam, egy 8GB-os kártyán hiába is várnánk nagyobb foglaltságot

Mondjuk az Ultra-t azt így első ránézédre nem tudom ... mert ha mégis az, akkor több mint különös... Egyrészt a RAM foglaltság, másrészt a játék kinézete (ok, nyilván a a jpg tömörítés is ront rajta, meg tényleg tudom mennyire más tud lenni egy natív monitoron, szóval ebbe a részbe nem kötök bele). De inkább csak a VRAM foglaltság. Fura, na. -
Viktor77
titán
Jajj, de tele van már a puttonyom azzal, hogy mindig én mutassak példákat, mert hiába írok címeket, az emberek nem nézik meg.
na mondjuk egy 8GB-os kártyán hiába is várnánk 9+ GB VRAM foglalást, az igaz
Tessék itt van pár screenshoot :
Spiderman Miles Morales (még csak nem is a legújabb, van Spiderman 2 is) FHD :

Forza Horizon 5 (még csak nem is a legújabb, mert 6 is van már) FHD :

Amit sokan nem (akarnak) vesznek észre, hogy 8GB VRAMnál sokszor már a grafikát sem tudják maxra tekerni, bizonyos kapcsolók vagy szintek inaktívak/rejtettek maradnak.
Meg hát ugye Framegen mint írod, nos az én shootjaim a jóöreg nyers erőt tükrözik. Jól lehet látni, hogy még egy RTX 3060 szintű VGAval is simán lehet olyan előállítani, hogy a VRAM foglalás több mint 8GB az adott játékban, de a GPU még bőven elég (60FPS, igen annyira van lockolva nálam minden).
És ezek már nem is a legújabb címek, amúgy biztos van még jó pár (Alan wake 2 is, de nálam az Indy is végig 8GB felett foglalt).Ami most hirtelen fent van, FH6, Ultra, nyers erő, semmi nincs bekapcsolva, 1440p.

-
KROK640
félisten
Mutass már majd pls ilyen példákat, mikor játszol.
Én nem tapasztalok ilyet. Nyílván a 8 giga elfogy (főleg, mivel 1440-ben játszom, nekem az 1080 már csúnya, inkább veszek vissza 1-2 szintet a max grafikából, ez a legtöbb játéknál meg sem látszik).
Meg hát ugye FG. 4x-essel kevés játékban nincs meg a 120fps.Jajj, de tele van már a puttonyom azzal, hogy mindig én mutassak példákat, mert hiába írok címeket, az emberek nem nézik meg.
na mondjuk egy 8GB-os kártyán hiába is várnánk 9+ GB VRAM foglalást, az igaz
Tessék itt van pár screenshoot :
Spiderman Miles Morales (még csak nem is a legújabb, van Spiderman 2 is) FHD :

Forza Horizon 5 (még csak nem is a legújabb, mert 6 is van már) FHD :

Amit sokan nem (akarnak) vesznek észre, hogy 8GB VRAMnál sokszor már a grafikát sem tudják maxra tekerni, bizonyos kapcsolók vagy szintek inaktívak/rejtettek maradnak.
Meg hát ugye Framegen mint írod, nos az én shootjaim a jóöreg nyers erőt tükrözik. Jól lehet látni, hogy még egy RTX 3060 szintű VGAval is simán lehet olyan előállítani, hogy a VRAM foglalás több mint 8GB az adott játékban, de a GPU még bőven elég (60FPS, igen annyira van lockolva nálam minden).
És ezek már nem is a legújabb címek, amúgy biztos van még jó pár (Alan wake 2 is, de nálam az Indy is végig 8GB felett foglalt). -
KROK640
félisten
Érdekes lenne megnézni mit tudnának a mai hardverek olyan felbontáon, meg akkori (24FPS) igényekkel

mert ugye nem csak a képpont sűrűség nőtt meg (800×600 vagy 1024×768-hoz képest ma ilyen 1920 × 1080, 2560 × 1440 vagy akár 3840×2160 pixel) de az FPS is 24-25-ről felment 30, 60, 1000, 120 majd 144-re, ma meg már 288-as követelményeket is látni. Ehhez brutálisan sokkal erősebb hardver kell.Nekem még van egy CompaQ V720-as CRT monitorom, ami 1600×1200-at is tud, emlékszem mikor még az volt az áll leejtős, meg az, hogy a Mafia 2-t tudom úgy tolni 30FPS-el

-
Baltazár123
őstag
miért kell ezen állandóan kattogni, én 5060-al játszom, full hd a monitorom, pontosabban 1920x1200 és ma végeztem az indivel és nagyon tetszett a játék, a grafika is. Igen nem tudok minden csúszkát maxra húzni, de ha volt is microlag, nem feltűnő, mert játszottam és lesz.rom, nem a képernyőt nézem nagyítóval olyankor.
Ha téged zavar, vagy nálad presztízs, hogy mindent maxra húzzál, akkor vegyél 12-16gb kártyát. Úgy látom kicsit feljebb ment a 9060 xt 16gb ára, de még mindig 160-165e forint, most ha te így gondolod, akkor ne vegyél 8gb-ost, várj egy kicsit, gyűjtsél még és vehetsz 16gb-ost. 160e forint nem egy nagy tétel szerintem, főleg, hogy a 35e forintért vett SN700 1tb nvme 100e alatt nem nagyon van és akkor az csak egy háttértár, ehhez képest egy 160e forintos vga ár/értékben messze jobbnak tűnik, több technikai tartalom van benne.
Meg mondtam korábban, azt én megértem, ha ajánlani kell kártyát én se ajánlok 8gb-ost, mert utána engem senki ne köpködjön, de saját használatra nekem tökéletesen jó. illetve pont ezért én soha nem ajánlok, ha muszáj rokonnak, akkor meg ajánlok többet, aztán válasszon ő.
Majd a következő genből választok egy vga-t. A jelenlegi gépem 5700x + 5060 fog engem most már szolgálni 4-5 évig. Amúgy is ha bejön az új xbox koncepció és tényleg használható asztali gép is lesz, nem csak konzol, akkor érdemesebb lesz azt megvenni és akkor a PC kérdés is megoldva hosszú hosszú időre. Igaz ott még sok a kérdőjel, ha ki is jön jövőre vagy utána, érdemes várni a vásárlással 1 évet legalább, remélhetőleg még egy ramageddon nem lesz újra

-
Viktor77
titán
Ez sajnos onnan ered, hogy az NVidia jó pár éve kitalálta, hogy "nem hisznek a sok VRAMban", és azóta van az, hogy sokkal kevesebb VRAM van a kártyáikon mint amit a GPU ki tudna hajtani.
Valami brazil gyerek mókolt RTX 3070 16GB-ot, és megmutatta, hogy mennyivel használhatóbb kártya lenne úgy.
12GB-os kártyám van, és sok mai címnél látom, hogy 10-11 GB VRAM is simán elmegy FHDban is! Mi lehet 1440P-ben vagy 4K-ban?
Persze ma még nem tragédia a 8GB-os kártya el lehet vele lenni, de nem jó, és jövőbiztosnak semmiképp sem nevezném. Azért amikor az ember elver mondjuk 120 ezret VGA-ra, akkor gondolom nem az az elképzelés, hogy már újkorától kompromisszum, 1-2 éven belül meg cserés.
Mutass már majd pls ilyen példákat, mikor játszol.
Én nem tapasztalok ilyet. Nyílván a 8 giga elfogy (főleg, mivel 1440-ben játszom, nekem az 1080 már csúnya, inkább veszek vissza 1-2 szintet a max grafikából, ez a legtöbb játéknál meg sem látszik).
Meg hát ugye FG. 4x-essel kevés játékban nincs meg a 120fps. -
VIPowER
őstag
Én is FHD-ről beszéltem végig. A vége az lesz hogy felhozom az AOC 17-es síkképcsöves monitorom a pincéből, és játszok 1024×768-ban, vagy 800×600-ban, és minden szuper (talán).
-
KROK640
félisten
Teljesítményben jobb az 5050, de a 8 GB ram ma már egyenlő a nullával. Most vettem 3060TI-t a 2060-as helyett, erre volt zsé, pl Stellar Blade-ben itt sem lehet a max max grafot belőni, mert bár a kártya vinné, de a ram elfogyása miatt belassul időről időre mint a dög. Ugyanez van a Resident Evil Requiem-el is stb, stb. Hiába vinné a GPU, a ram miatt nem fog menni. Ne vegyetek 8 gigás kártyát ha kompromisszum mentesen akartok játszani, mert rohadt idegesítő amikor belassul emiatt.
-
VIPowER
őstag
[link] (a végén van az 1440p-s felbontás alapon, aztán FG-nel).
Amúgy gondolkodás nélkül veszem vissza a grafikát, tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy ez az ársáv nem a kompromisszum nélküli játékról szól.
De amíg FG-nel megvan a 120fps, nem nyavajgok (a kompetitív játéktól meg fényévekre vagyok).Ezek kiragadott részletek, nem rögtön lassul be.
3060TI FG nélkül is viszi DLSS-el 60 fps-el ezt a játékot PT-el.
Nem 30 másodperc múlva jön a baj. Hiába viszi maxon, semmit sem érek vele. -
Viktor77
titán
Teljesítményben jobb az 5050, de a 8 GB ram ma már egyenlő a nullával. Most vettem 3060TI-t a 2060-as helyett, erre volt zsé, pl Stellar Blade-ben itt sem lehet a max max grafot belőni, mert bár a kártya vinné, de a ram elfogyása miatt belassul időről időre mint a dög. Ugyanez van a Resident Evil Requiem-el is stb, stb. Hiába vinné a GPU, a ram miatt nem fog menni. Ne vegyetek 8 gigás kártyát ha kompromisszum mentesen akartok játszani, mert rohadt idegesítő amikor belassul emiatt.
[link] (a végén van az 1440p-s felbontás alapon, aztán FG-nel).
Amúgy gondolkodás nélkül veszem vissza a grafikát, tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy ez az ársáv nem a kompromisszum nélküli játékról szól.
De amíg FG-nel megvan a 120fps, nem nyavajgok (a kompetitív játéktól meg fényévekre vagyok). -
VIPowER
őstag
"Ha egy árra hozzák is ki, akkor is 4GB-tal több kell a 3060-ra"
Miért kellene, csak drágább lesz.

"Miközben 2 perc guglizás után kiderül, hogy az 5050 jobb.
Meghallgatnék egy Nvidia vezetőt ahol levezeti nekem a miérteket."Biztos lesz egy rakat nyugati vérpistike aki kikönyörgi otthon, mert a 12GB-os az biztos jobb, meg ocsóbb is.

-
KROK640
félisten
Ezzel a húzással viszont simán helyzetbe hozza az AMD-t.
Már most is helyzetben van
-
csibe1
veterán
Nem is igazán értem.
A memóriapara miatt van ugye az egész. GDDR6 van a 3060-on és az 5050-en is.
Ha egy árra hozzák is ki, akkor is 4GB-tal több kell a 3060-ra, ergó többe kerül gyártani, muszáj lesz drágábban adni.
Miközben 2 perc guglizás után kiderül, hogy az 5050 jobb.
Meghallgatnék egy Nvidia vezetőt ahol levezeti nekem a miérteket."Ha egy árra hozzák is ki, akkor is 4GB-tal több kell a 3060-ra"
Miért kellene, csak drágább lesz.

"Miközben 2 perc guglizás után kiderül, hogy az 5050 jobb.
Meghallgatnék egy Nvidia vezetőt ahol levezeti nekem a miérteket."Biztos lesz egy rakat nyugati vérpistike aki kikönyörgi otthon, mert a 12GB-os az biztos jobb, meg ocsóbb is.

-
csibe1
veterán
"Puritán megjelenésbe RGB most nem fért bele"
Micsoda katasztrófa, jajj mi lesz most velünk?

-
mefistofeles
veterán
-
KROK640
félisten
a 3050 kapható, 75-80e áron a 6gb verzió (az egy ventis talán lemegy 70e-re) és a 8gb verzió 90-95e, 90e-ért akciósat találtam, szóval inkább 95e az induló ár.
A bajdonak volt infója arról, hogy a manli 3050 áron fogja adni a 3060-t, szóval talán a manli verziót meg lehet szerezni 95-100e-ért, a többi ennél várhatóan drágább lesz és nem is kevéssel.
Ami szintén el kell szomorítson mindenkit, hogy a gpt-től van az info, a neweggen már fent van 339 usd és egy német boltban is 339 eur, úgyhogy úgy néz ki 300 felett lesz/van az msrp és magyar kiskernél 115-120e induló ár lesz/várható. 5060 árban akarják adni, ezek szerint. Ha nagyon nem viszik, akkor gondolom van némi mozgástér lefele, de nem azonnal és akkor is meddig mennek le árban?
egy angol nyelvű cikk: [link]
tom hardware: 339 usd, szopás drága: [link]"és magyar kiskernél 115-120e induló ár lesz/várható"
Azta, 2023 január 2-án vettem 118K huf-ért az enyémet, akkor nagyon is megérte, de ma már azért ennél több kéne. Mondjuk enyniért is igencsak olcsóbb lesz, mint amennyiért korábban kifutott, sok helyen 140K körüli áron tűnt el. -
KROK640
félisten
Arra nem is gondoltál, hogy az NVidia feljebb tolja az 5050, 5060, de legfőképp az 5060Ti árát, és akkor ahhoz képest a 3060 már megfogja érni?
Mert én ezt simán kinézem az NVidiából, amjd ráfogják a memóriahiányra. -
KROK640
félisten
Jó kérdés, mert az 5060 msrp 299 usd, talán csak nincs pofájuk efőlé menni, de ez is ugye nálunk 115-120e forintos árat jelent.
Az 5050 msrp 249 usd, ami kb 100e forint és ez alá szerintem nem fognak menni, már az is kisebb csoda lesz, ha ennyi lesz az msrp. Aztán ne legyen igazam, de nyilván nem azért adja ki a nvidia a 3060-t, hogy jótékonykodjon, hanem keresni akar rajta minél többet
Jó lenne ha az 5050 alá mennének, mert azonos árszinten a 8 VS 12GB VRAM miatt lehet esélye a 3060-nak de régebbi, ha pedig a 3060 drágább lesz, akkor fölösleges is lesz legyártani.
-
Baltazár123
őstag
Nem is igazán értem.
Ha egy árra hozzák is ki, akkor is 4GB-tal több kell a 3060-ra, ergó többe kerül gyártani, muszáj lesz drágábban adni.
Meghallgatnék egy Nvidia vezetőt ahol levezeti nekem a miérteket.sajnos túlságosan sokan óbégatják, hogy 8gb vram már csak passziánszra való, gyanúsan sok tesztelő, influenszer, tech újságíró stb utána meg a fórumos szagemberek is átveszik ezt. Miközben pl pár nap és befejezem az Indiana Jones-t egy 5060-on és semmi gondom nem volt vele.
Na mindegy, de a mostani uralkodó vélemény az, hogy 8gb kevés, tehát kidobnak egy 12gb-os kártyát, erre lehet végülis igény. A következő lépcsőfok a 16gb, kb 160e forintnál érhető el és az is az AMD, amit ugye sokan kizárnak. Nvidia esetében vagy használt kártya vagy 200e forint felett érhető el a 16gb.
Szerintem ez ennyi a mögöttes gondolkodás, hogy még ezt is csak a qrva AMD miatt kell ilyen olcsó adniuk
és örüljön a júzer kap egy 12gb -os csudálatos nvidia kártyát mindössze 120e-ért
, hiszen 200e-től kaphat csudálatos nvidia 16gb kártyát egyébként és ahhoz képest milyen olcsó... ebben a gondolkodásban nem játszik szerepet a kártya ereje egyébként, lásd az 5060, ami egy kifejezetten jó kártya full hd-ra, amire nekem kell, de szerintem sokan azt hiszik majd, hogy a 3060-on több a vram és akkor az a jobb. -
Viktor77
titán
a 3050 kapható, 75-80e áron a 6gb verzió (az egy ventis talán lemegy 70e-re) és a 8gb verzió 90-95e, 90e-ért akciósat találtam, szóval inkább 95e az induló ár.
A bajdonak volt infója arról, hogy a manli 3050 áron fogja adni a 3060-t, szóval talán a manli verziót meg lehet szerezni 95-100e-ért, a többi ennél várhatóan drágább lesz és nem is kevéssel.
Ami szintén el kell szomorítson mindenkit, hogy a gpt-től van az info, a neweggen már fent van 339 usd és egy német boltban is 339 eur, úgyhogy úgy néz ki 300 felett lesz/van az msrp és magyar kiskernél 115-120e induló ár lesz/várható. 5060 árban akarják adni, ezek szerint. Ha nagyon nem viszik, akkor gondolom van némi mozgástér lefele, de nem azonnal és akkor is meddig mennek le árban?
tom hardware: 339 usd, szopás drága: [link]Nem is igazán értem.
Meghallgatnék egy Nvidia vezetőt ahol levezeti nekem a miérteket. -
Baltazár123
őstag
tom hardware: 339 usd, szopás drága: [link] -
Viktor77
titán
Jó kérdés, mert az 5060 msrp 299 usd, talán csak nincs pofájuk efőlé menni, de ez is ugye nálunk 115-120e forintos árat jelent.
Az 5050 msrp 249 usd, ami kb 100e forint és ez alá szerintem nem fognak menni, már az is kisebb csoda lesz, ha ennyi lesz az msrp. Aztán ne legyen igazam, de nyilván nem azért adja ki a nvidia a 3060-t, hogy jótékonykodjon, hanem keresni akar rajta minél többet
Pedig muszáj lesz, az 5050 jobb mint a 3060.
Az 5060 pedig tényleg csak kicsit drágább, az meg már másik kategória.
El nem tudom képzelni, hova fogják árazni, egyszerűen nincs neki hely. Mármint, persze, adhatják 150-ért, csak az Nvidia nem ilyen. -
mefistofeles
veterán
100 vagy afölötti árral lófaszt sem fognak keresni, mert kevés olyan hülye van aki ennyiért megveszi.
-
Baltazár123
őstag
-
KROK640
félisten
Szerintem az egész szitu irreális.....
Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy annyiért adnák ami megéri.
Ha mégis akkor az egész 580, 1060, 2060 -as sőt 5700 közösség ugrana rá és vinnék mint a cukrot.Hát a 2060-asról maximum csak a 6GB VRAMosok, de igen, kb ez lenne a cél szerintem, hogy ez a réteg modernizálhasson. Persze kérdés, hogy megfelelő ár meglesz-e?
-
mefistofeles
veterán
Szerintem az egész szitu irreális.....
Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy annyiért adnák ami megéri.
Ha mégis akkor az egész 580, 1060, 2060 -as sőt 5700 közösség ugrana rá és vinnék mint a cukrot. -
KROK640
félisten
-
ddaydome
senior tag
70-75e között lehet reális alternatíva, afelett balekság az egész.
-
KROK640
félisten
RTX 3060 12GB-om (is) van, és FHDban használom. Olyan játékoknál mint a Forza Horizon 5-6, Spiderman 2, stb. simán van 10-11GB VRAM foglalás is.
Ettől persze ez még egy régi alsóközepes kártya, amit a 12GB VRAM ment meg úgy ahogy. Szerintem 80-90K körül életképes lehetne újan. -
Baltazár123
őstag
A Manli verzió azt mondják 3050 árban fog jönni, ami túl szép talán, hogy igaz legyen, de majd kiderül.
-
qwerfpv
újonc
re. 4060 70-80 között megy, framgen-nel, 115w, csendes, nagyon jó ár kell, hogy ez értelmes legyen . 5050 100E újonnan, multiframegen. egyedül a 12gb vram érdekes de 1080p-be nem sok dolog van, ami feleszi
elég a 8gb -
Kisgépkezelő
senior tag
Ha mondjuk pofátlanul alacsony áron adnák, akkor simán esélyes lenne a legjobb boltban kapható kártya amivel a régi retró vackodat upgradelheted címre. A viszonylag nagy mennyiségű vram és az x16-os csati miatt ilyen elavultabb alapokra épülő konfigokban simán verné az 5060-at, ahol meg nincs rebar ott az AMD 90xx-et is, mert (tapasztalataim szerint) az új AMD gpu-k utálják, ha nincs rebar.
-
Yézi
aktív tag
Nyakamat rá, hogy a 12GB VRAM miatt akkor is lenne rá kereslet, ha az 5060-nal egy árban mozogna. Mainstream mindenhol azt nyomja, hogy a 8GB VRAM már effektíve használhatatlan, átlag júzer meg túlságosan nem fog belegondolni.
-
mefistofeles
veterán
Nem tudom elképzelni, hogy olyan alacsony áron adják ami megéri.
Most adtam el egy 5060-at 105-ért 34 hónap garival.
Esetleg a 12 Gb memóriával megveszik a tudatlanokat, de akkor is nagyon halvány ceruza kéne az árazáshoz, amiben totál nem hiszek. -
PSti
tag
Jaja, 80-90 körül talán jó lenne, de ehhez képest most árukereső 140 körül árulja a legolcsóbb rtx 3060-at

https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/?orderby=1&st=rtx%203060
-
KROK640
félisten
Mondjuk ez igaz, az ember hamarabb cseréli le a kártyát (bár a mai visszafejlődésnél nem biztos), minthogy a támogatás lejárjon. Én meg pláne, mert az utódja egy RTX5070 12GB képében már február óta itt van a polcomon
igazából csak elhatározás kérdése, hogy mikor váltom le, ha úgy gondolom. (nyilván egy jobb CPU is kéne hozzá, ezért sem sietek vele) -
GAI
senior tag
Örömteli, hogy a 12GB-os verzió jön vissza

Mint RTX 3060 12GB tulaj, pedig örülök, mert ez azt jelenti, hogy a kártyám most kapott még vagy 5 év támogatást
Az árazása persze erősen jól kell sikerüljön, mert az 5050-hez és az 5060-hoz is túl közel lehet. A régi kategória miatt én leáraznám 90-100K közé, ott életképes lehetne.Jah, és nincs ebben semmi meglepő, mostanában minden régi HW-t újragyártanak, pl az I5 10400F-et is, így ma új hardverekből is összerakhatnám a 6 éves gépem

A támogatás valószínűleg enélkül is meglett volna, avval az NVIDIA-nál sosem volt gond. Egészen a közelmúltig még a Maxwell és a Pascal is aktívan támogatva volt.
-
KROK640
félisten
Örömteli, hogy a 12GB-os verzió jön vissza

Mint RTX 3060 12GB tulaj, pedig örülök, mert ez azt jelenti, hogy a kártyám most kapott még vagy 5 év támogatást
Az árazása persze erősen jól kell sikerüljön, mert az 5050-hez és az 5060-hoz is túl közel lehet. A régi kategória miatt én leáraznám 90-100K közé, ott életképes lehetne.Jah, és nincs ebben semmi meglepő, mostanában minden régi HW-t újragyártanak, pl az I5 10400F-et is, így ma új hardverekből is összerakhatnám a 6 éves gépem

-
Kocsis88
csendes tag
Túl lesz árazva ez már biztos
-
GAI
senior tag
Ár függvénye. Bruttó 120k körül kapni 5060-at, ami jócskán erősebb, és kevesebbet is fogyaszt. Ezt nagyon max bruttó 80-90k körül kéne adni ahhoz, hogy elgondolkozzon rajta az ember, de annál tuti drágább lesz (tekintve, hogy annyiért a 3050-esek mennek, ami nevetséges).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- pechman8: A Hangfal, ahogy én tapasztalom
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Lexar NM790 M.2 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro

elég a 8gb