Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iOS alkalmazások
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Magisk
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mobil flották
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Goto alatt én általánosan értettem az ugrást megvalósító utasításokat. Ezért is különböztettem meg őket, amint láthattad. És nem azért kértem szakmai érveket a goto ellen, mert én pártolom, hanem mert csak annak van értelme szerintem. Pusztán leírni nem sok.
Előszöris a gotot és a struktúrált programozást egy mondatban olvasni vicces dolog. A goto köszönő viszonyban sincs a struktúrált programozással, éppenhogy éles ellentéte annak, nem tudom hogyan tekinthető struktúrált programnak az ahol a vezérlés gotok használatával összevissza ugrál.
Mert szerinted a lefordult kód nem összevissza ugrál? Persze magas szinten vagyunk, így megvannak a jótékony vezérlési szerkezeteink, amik elfedik ezt, de többnyire ugyanúgy le lehet szimulálni ezt gotokkal. Csakhát olvashatatlan lesz a kód és rengeteg problémát rejt magában. De mind1, erre írtam az előzőekben, hogy ez az egyik helytelen használata, amikor eljárás és ciklusszervezésre használják.
Egy kósza példa, hogy értsd mire gondolok: ha jól emlékszem egyetemi tanulmányainbol, pl egy függvény (gyébként szabálytalan) befejezése lehet az, ha gotoval kiugrik belőle a vezérlés. Hogyan lehet minősíteni egy ilyen függvényt, vagy a programot amiben szerepel egy ilyen függvény? xarnak, semmi másnak.
Nem azért, de függvényből és eljárásból nem nagyon fogsz kiugrálni C-ben vagy Pascalban gotoval..
MOD: jut eszembe, te is egyetértesz azzal, hogy a goto tiltott dolog, akkor miröl akarsz vitázni? A goto használatát ellenzed, a break és continue használatát nem vitatta senki, (bár azokat is lehetne, kivéve a break használatát néhány esetben) nincs miröl vitatkozni. szerintem.
Vitázni? Semmiről. Az elméletről gondoltam diskurálni. Igen, ellenzem a használatát a hagyományos goto-nak, kifejtettem miért, ez nem zárja ki azt, hogy érveket kérek ellene, ha már más is ellenzi, csak épp elintézi egy lesajnáló mondattal. Azzal viszont nem feltétlenül értek egyet, mikor algán az előadó felír egy (goto (break) nélkül kevésbé hatékony (mind átláthatóság mind futási idő szempontjából)) algoritmust, amire majd elélvez, és csak azért break nélkül, mert meg akar felelni bizonyos szabályoknak, amiknek egyébként nem feltétlenül a teljes tiltás volt a célja, hanem az ésszerű tiltás.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi