- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
A véleményedet eddig is értettem, de tudományosan megtámasztott érveket is kértem mellé! Ugye vannak, akik véleménye szerint a Föld lapos, de attól, hogy ezt hajtogatják, még nem lehet őket komolyan venni, már amennyiben nem tesznek a véleményük mellé bizonyító erejű érveket is!
-
kolopele
nagyúr
Ebben valószínűleg közrejátszhat az, hogy az átoltottság szerencsére azért nem olyan kis mértékű, még ha nem is annyira magas mint kellene. A száraz meleg nyár sem kedvez neki, relatíve alacsony a páratartalom. Én attól tartok leginkább, hogy az iskola lesz az igazi válasz a kérdésre, mert egyrészt jön a fertőzéseknek kedvezőbb időjárás, plusz az erős kontakt az eddig még sosem oltott gyerekek között. A long covid pedig nagyon is létezik, attól még hogy te nem találkoztál vele.
-
daneel_hu
addikt
Balatoni strandok, kocsmák dugig, budapesti kocsmák dugig, gyerektáborok dugig... sorolni lehetne még.
Viszont napos idő van, sok az UV-fény ami mint tudjuk...De egyetértek, annyira más időjárás viszont UK-t és a déli félgömböt leszámítva nincsen nálunk mint más országokban.
-
kolopele
nagyúr
Egy dolgot felejtesz el te is meg még sokan, hogy a nyaralások zöme még csak most kezdődött, és lassan itt a két lehetséges fő gócpont, a 20. - ai tömegrendezvények és az iskola. Annyi biztos, hogy mivel csak az én két gyerekem lesz védett az osztályban, könnyen le lehet majd szűrni mit fog csinálni a delta, főleg ha sorra dőlnek majd ki a többiek meg a hozzátartozóik, vagy ha netalán mégsem, akkor legfeljebb elkönyvelhetem, hogy én (akárcsak Vesa) mindent megtettünk amit csak lehet. Én azt teszem mindig covid terén amit sógornőm mond, és nem igazán szokása tévedni. Jelenleg az is nagy probléma, hogy még mindig sokan egy oltásnál tartanak, mert ugye minek az a második, igazolványt kiküldték, plusz sokan még egy oltást fel nem vettek, ez a két tábor teszi ki lényegében a potyázókat, akik másoktól várják a megoldást. Egy emberiséget kipusztító vírus éppen úgy jön létre, hogy a többség sz@rik az egészre, hiszen alig terjed, sokan már beoltották magukat, az egyén meg bízik abban hogy ő majd kibekkeli. A kanyaró sem véletlenül ütötte fel kismértékben újra a fejét ott, ahol gyengült az átoltottság mértéke.
-
Angelina87
tag
Nem a láznak kellene bekerülnie, hanem sok millió emberrel találkozom naponta, szerintem tesztelni kellett volna, ha nem jött le az írásomból.. mert ugye így visszatérünk az eredeti prolémához: nincs teszt--- > nincs vírus ----> nincs kontakt ----> novemberben meg jön az eszeveszett kapkodás és bezár a bazár, mert az egészségügy nem bírja
-
Vesa
veterán
Ez a komoly topik, tehát tereljük szépen tudományos alapokra a témát. A véleményedet értjük, de kértem tőled hathatós érvet arra vonatkozóan, hogy mire alapozod a "túltolás" jelzőt? Sajnos nem sikerült prezentálnod!
Tehát mik a tények, mit tudunk?
- tudjuk, hogy a Delta variáns extrém módon fertőz, mert hatalmas titerben ürül a fertőzött ember szervezetéből
- tudjuk, hogy beltérben ekkora titer mellett, a helyiség méretétől függően a légtér hamar megtelik fertőzött aerosollal
- tudjuk, hogy a normál maszk nem véd 100%-ban, mert nem is erre való. A fals levegő miatt oldalt is áramlik be levegő, akármilyen helyesen is hordja valaki.
- tudjuk, hogy a harmadik hullámban lokálisan csoportos fertőzések történtek az oltópontokon
- tudjuk, hogy az EÜ dolgozók a védőfelszerelés (maszk) használata ellenére tömegesen fertőződtek meg a kórházakban, ezért is kellett őket elsőként oltani.
- tudjuk, hogy 1 vesém van és a véremből gyakorlatilag eltűntek az antitestek (ok, ez magánógy, de beírtam ide is, tehát ha figyeltél volna akkor számodra is ismert kellene legyen az adat)
- tudjuk, hogy a munkavédelmi félálarc a megfelelő szűrővel közel 100% védelmet nyújt a vírus bejutásával szemben
- tudjuk, hogy az oltóponton nem csak a harmadik dózisra várók állnak sorbanFentiek mindegyike _indokolttá_ teszi az álarc használatát és tudományos értelemben semmiféle túltolásról nincsen szó. Várnám akkor a te érveidet az ellenkezőjével kapcsolatban de kérlek ne a személyes érzéseidet írd le, mert az senkit nem érdekel. Olyan tudományos adatot kérek, ami fentieket ellensúlyozandó igazolja, hogy "túltolás" az álarc egy ilyen közegben és ilyen körülmények között! Ha nem tudsz ilyen érveket prezentálni, akkor megállapítom, hogy csupán érzelmektől vezérelve személyeskedsz a komoly topikban!
-
mpo
veterán
Kiforgatod.
Amikor kötelező, akkor sem hordja vagy úgy, ahogy nincs értelme.
"Nem érdekel a vírus, vitamint szedek." (nem mellette, hanem minden helyett).
Mi közünk ahhoz, hogy valaki milyen biztonsági szintet épít a lakásában vagy a vírus ellen, hogy védekezik vagy most a boltba is maszkba megy?
Az észszerűség ma nehezen meghatározható. -
Drizzt
nagyúr
Vesanak az antitest-szintje nagyon lecsokkent. Szerintem ilyenkor nem tulzas menni, amint tud(bar az, hogy legalabb volt magas, az jo). Nekem meg mokasabb a helyzet, mert eleve tok alacsony antitest szintem alakult ki. Emiatt amint letellik a 4 honap, mar megyek is. Amugy nem tudom mitol lett nalam ilyen gyenge, de mindegy, pont erre lesz idealis egy mas tipusu booster. Ffp2 fele en se szoktam menni vedettsegileg. Zart helyeken felveszem, kinn elvagyok siman.
-
Vesa
veterán
Mi a másik véglet abban, hogy egy potenciális fertőzési gócpontban kihasználom a rendelkezésre álló maximális védekezési módot? Azon kívül, hogy neked szubjektív nem tetszik?
Halál nyugodtan vártam a soromra, amíg ott krahácsolt meg köhögött a társaság harmada a nyakamba. De ha mondasz egyetlen épeszű érvet ami nem indokolja, azt kíváncsian várom. Mert amellett viszont van érv, hogy indokolt! Nyilván a sarki Spar-ba nem ebben megyek. De oltóponton, ahol a harmadik hullámban is történtek csoportos fertőzések, miért kéne kockáztatnom ha full biztonságban is lehetek?kolopele
Thanks, végre egy _értő_ ember! Sokaknak sajnos nem erőssége az értő olvasás + a kőkonzi idiotizmus, ha valaki nem a csorda szellemben tolja, akkor ráhívná a mentőt. Parádés! -
törölt tag
Egyáltalán elolvastad a cikket kötekedés előtt? Benne van Floridában 50% ugrás elmúlt héten, a kórházba kerülés közelíti a tavalyi csúcsot és a kapacitás érdekében az állam egyik legnagyobb szolgáltatójánál szükségessé vált a nem életbevágó műtétek elhalasztása. Az én értelmezésemben ez nem túl pompás helyzet. Szóval neked szabad tények nélkül bagatellizálni, hangulatot kelteni?
Health officials on Friday announced that coronavirus cases in Florida had jumped 50% over the past week with COVID-19 hospitalizations in the state nearing last year’s peak.
The Florida Hospital Association said Friday that statewide COVID-19 hospitalizations are nearing last year’s peak, and one of the state's largest health care systems, AdventHealth’s Central Florida Division, this week advised it would no longer be conducting nonemergency surgeries in order to free up resources for COVID-19 patients.Én most inkább önként bannolom magam innen, ez már túl sok amit egyesek művelnek.
-
Ezekiell
veterán
The Florida Hospital Association said Friday that statewide COVID-19 hospitalizations are nearing last year’s peak, and one of the state's largest health care systems, AdventHealth’s Central Florida Division, this week advised it would no longer be conducting nonemergency surgeries in order to free up resources for COVID-19 patients.
Nem tűnik csak nathanak...
-
Tigerclaw
nagyúr
Olyan nyilvanos es pontos adatbazist nagyon keves orszagnal fog talalni, amibol komolyabb kovetkeztetes levonni. Ebbol is latni, hogy hiaba vagyunk mar evtizedek ota az IT korszakban, meg egy ilyen fontos esemenynel is kiderul, hogy a donteshozok digitalis analfabetak es/vagy szandekosan nem akarjak megosztani az informacioikat. Meg big data analizis sem kellene hozza, hiszen nem tul sok adatrol van szo. Nalunk is meg kezi kitolteses excel tablazatozas megy, amit e-mail-en kuldenek fel, amit valaki jo esetben nem kezzel osszesit, hanem legalabb egy makroval.
-
szerintem is teljesen egyértelmű a helyzet, még csak nem is véleményes.
(és nincs az az ország a földön, aki nem kaparna érte "két kézzel", ha ilyen egyszerű lenne leszorítani a súlyos eseteket, végtelenszer olcsóbb kinyitni és mindenkit felvértezni vele, mint zárni és fizetni az árát.)
-
Fáziskésésben voltunk-vagyunk, csak sokan nem akarták ezt meglátni. Jó érzés supermannek érezni magunkat, csak közben sajnos a valóság egész más. Semmiben sem különbözik ez attól, mint amikor beindult a covid, és a "szabályokból kiderült", hogy pl "este 9 előtt nem terjed", "iskolákban nem terjed", "Balatonon nem terjed" de ha te akartál valamit valahol csinálni, "ott aztán bezzeg terjed, mint a veszett fene, hogy képzeled?!".
Mostani verzió: "oltott vagyok, full szabadságot akarok, mindenki más mocsok antiwaxxer, én aztán tuti nem terjesztem és 150% biztos nem betegszem meg belőle". Közben a brit halálozás lassan kezdi karcolászni a 100-as környékét, ami nem elhanyagolható annak fényében, hogy 2 nagy, szabadoneresztett covid-hullám már kb elvitt mindenkit akit tudott - nem csak a szerzett-kapott immunitás van, hanem szimplán a tény, hogy a legesendőbb emberek nem kis része meghalt a korábbi körökben és nem most kerülnek a statisztikákba.
-
kw3v865
senior tag
Magyarországról kb. 300 ember utazik ki az olimpiára. Jelentéktelen szám. Ennek a sokszorosa jön csak Nagy-Britanniából. Naponta, tesztelés és karantén nélkül. Ráadásul az olimpikonok és a szakemberek számára nagyon komoly felelősség, hogy ne fertőződjenek meg, mert ha igen, akkor vége a versenyüknek. Naponta leglaább egyszer tesztelik őket, többnyire be is vannak oltva. Nem gondolom, hogy kifejezetten kockázatos lenne így, nézők nélkül.
-
Tigerclaw
nagyúr
Lassan annak is eljon az ideje, hogy a hid alatt, meg a sikatorokban Pfizert tolnak feketen.
Annak mindenkeppen kell a +2 oltas, akinek nincs vedettsege. A tobbieknek eleg egy booster ugyanabbol is, ha jo fajtabol kaptak, vagy ha ugy kerik, illetve ha mas felet szeretnenek, akkor abbol egyet. Boosterkent eleg egy is. Nalunk a Sino kivetelevel mindegyikre eleg +1 kiveve ha teszten nem az jott ki, hogy nincs vedettsege.
-
Vesa
veterán
Friss tanulmány szerint egy dózis Pfizer/Astra mindössze 10%-ot tud a Delta ellen. Elég sok kettővel oltott van már odaát is, de milliókban mérhető még az egydózisos oltottak száma és persze az oltatlanok is sokan vannak még. Abban viszont egyetértek, hogy a fertőződés önmagában még nem mond most sokat az oltások hatékonyságáról, mert jellemzően nyilván mindenki a súlyos lefolyást szeretné elkerülni, egy pár napos, max 1-2 hetes, nátha szerű vírusfertőzéses kellemetlenséget már senki nem venne fel. Ahhoz viszont idő kell, amíg ez kiderül, főleg a halálozáshoz. 1-2 hét még kb., ha 1 hónappal ezelőttre tesszük a startot náluk.
-
mozso
senior tag
Halálozást még korai nézni.
Ezeket az adatokat találtam: kórházba kerültek számossága korcsoportonként. Nagyon látványos, hogy a 18-54 korcsoport exponenciálishoz hasonló pályán megy felfele (amikortól megjelent a delta) és minimum felét adja a napi kórházba kerülteknek.
Sajnos ismét nem találtam részleteket, hogy a 18-54 korcsoporton belül ez hogyan néz ki. Nem tud valaki erre forrást? -
de, természetesen igazad van. valahol már nem foglalkozunk vele úgy, oltva én (a világ első covid vakcinájával, ami egyben a legjobbabb is
) nem félek, tényleg nem. ha eszkalálódik, tesztelünk, ha elmúlik, mindegy. amíg nincs semmilyen más panasz, fejlemény egy tipikus felsőlégútihoz képest, ezen a ponton mindegy. amúgy ez legalább a hatodik kör ilyen nyavaja szeptember óta, amikor rezgett a léc, teszteltettünk, most nem érzem szükségességét.
-
sipi700
tag
Nekem semmi bajom azzal aki megy és tömegbe, tegye
Csak az se legyen hülye meg rettegő zombi, aki maszkot vesz fel zárt térben
Mi is megyünk majd, nem rettegünk zárt ajtók mögött. A szabályok soha nem érdekeltek, közterületen soha nem hordtam maszkot, boltban maradok a maszknál, nem zavar. Azt soha nem gondoltam, hogy oltottként 100% a szabadság, nem is fogom. Még várok. A betegségtől csak az esetleges szívizomgyulladás miatt “tartok” meglátjuk kell e aggódni emiatt oltottaknak, de erről még kevés a tapasztalat. Addig marad a maszk
A 2 hónap nem sportolhatunk időszakot leszámítva nagyon nem változott meg az életünk, egy-két wellness hétvége elmaradt, abban a “sporttalan” 2 hónapban többet voltunk együtt a gyerekekkel, mert amit külön-külön sportoltunk azt most együtt töltöttük és kirándultunk. Minden rosszban van valami jó. Koncertek, tömegrendezvények soha nem vonzottak, hacsak egy BSI futóverseny nem az, mert olyan van kilátásban, de mezőny elején futva ott sem jellemző, hogy tömegben vagyok
Barátok messze, velük amúgy is Skype-on megy a csevej, de lesz nyáron valami aktív sportolós 1 hetes összejövetel. Suli nincs nyáron, na attól rettegünk
Élünk-élünk, boltban meg leszünk zombi maszkosok!
-
Vesa
veterán
"Amikor elkezdték az Astrat oltani, hol volt leírva? "
Ez egy folyamat. Ahogy gyűlnek az adatok, úgy veszik fel az esetleges problémákat a lehetséges mellékhatások/kockázatok közé. Ha azt gondolod, hogy egy kvázi bejáratott vakcinánál vagy egy már forgalomban lévő gyógyszernél ez nem így van, akkor igen nagyot tévedsz!
Ezeknél is így van, mivel az engedélyezést egy meghatározott protokoll teljesítése után kapja meg egy szer, ami természetesen nem jelenti azt, hogy abban a tesztsorozatban az összes létező lehetséges variációval találkoztak és minden problémára fény derült. Az engedélyezést követően is folyamatos az adatgyűjtés. A tudomány nem istenhit, hogy valamit leírnak azt 6000 évig hozzá sem nyúlnak mert úgy van azt kész. A fejlődés tapasztalati úton zajlik, ami az orvoslásban hatványozottan igaz, mivel lehetetlen minden egyes emberi szervezetre és kimenetetlre tesztelni. A Te döntésed abban áll -és ez az oka annak, hogy nem perelhetsz senkit-, hogy egy adott betegség esetén a gyógyulásért cserébe vállalod-e az adott szer esetleges kockázatát, vagy nem vállalod és akkor viseled a betegség következményeit. Még akkor sem perelheted a gyártót, ha azt a gyógyszert ami _nálad_ problémás volt, orvos írta fel! Nézz utána nyugodtan!Én is azzal kezdtem az első válaszomat a témában, hogy kötelezővé a normál engedélyezést követően lehet csak tenni, ugyanakkor -ahogy fentebb írtam- ez sem jelent garanciát semmire. Perelni meg végképp nem fogsz tudni senkit.
-
BlackV
őstag
Miért nem említhetjük egy lapon?
Algopyrin betegtájékoztató:
Nagyon ritka:
vérképzőrendszeri zavarok, amelyek végzetesek is lehetnek: a vörösvértestszám súlyos fokú csökkenése; a fehérvérsejtszám súlyos fokú csökkenése;
nagyon ritka: 10 000 kezelt betegből legfeljebb 1-nél jelentkezik
Tehát konkrétan rá van írva, hogy 10ezerből egy meghalhat.
A valóságban persze ennél jóval ritkábban okoz halálos agranulocitózist az algopirin. És ez itt a lényeg, hogy nem tudjuk pontosan mennyi az annyi, pedig évtizedek óta forgalomban van.
Egy 23 millió fő hat és fél éves követéses vizsgálatának eredményeként az derült ki, hogy egymillió emberből egy év alatt 1 azaz egy ember hal meg agranulocytosistól. Egy másik vizsgálatban egymillió emberre jutott 0.2 eset, vagyis ötmillió embernél fordul elő évente egy ilyen eset.
(forrás: WHO Pharmaceuticals Newsletter 2002/1)
Feltehetően ezért is írták rá a 10000/1-et. És bárki boldogan beveszi egy fejfájásra, nem kovidra. Miért követek el hibát ha ezeket is számításba veszem kockázatértékeléskor?
Igaz, az algo nem kötelező, de most nem is erről van szó. -
PuMbA
titán
A tapasztalatok megvannak, hiszen már százmillió embert minimum beoltottak Pfizerrel. Nagyon fiatalok esetén nincs még teljes tapasztalat, ezek jönnek most elő. Aki óvatosabb akar lenni az meg akár beolthatja magát kínaival, na attól tuti semmi baja nem lesz, mert az emberek nagy többsége semmit nem érez.
-
PuMbA
titán
"Az orvosok tudnak mindent a vakcinákról, minden mellékhatását ismerik?"
Nem, az orvosok se tudnak mindent
Képzeld el, hogy van olyan, hogy bemész egy dologgal az orvoshoz, elküldenek 4-5 vizsgálatra más szakikhoz és még mindig nem tudják megmondani, hogy pontosan mi bajod. Aztán próbálgatod ezt a javaslatot, próbálgatsz amazt, javul vagy rosszabbodik a helyzet és stb. Ez ilyen. Az orvoslás sosem arról szólt, hogy mindent ismerünk, hanem hogy van X esélye, hogy komoly bajod lesz Y miatt vagy van Z esélye, hogy komoly bajod lesz, ha nem teszel érte semmit. Válassz.
-
Kérdeztél dolgokat, arra reagáltam. Most, hogy nem jött be, megint mást kérdezel.
Amíg ennyi újdonság van ezekkel a vakcinákkal kapcsolatban, addig nem lehet kételezővé tenni és nem véletlenül nem is teszik.
Kötelező lett a védőoltás, ezért súlyos szankciókkal néznek szembe az oltatlan olasz egészségügyi dolgozók
Itthon is bármikor kötelezővé tehetik, a jogi eszköz adott hozzá. -
PuMbA
titán
Igen, nem tehetik kötelezővé. Ez nem kérdés nálam :) Az orvosoknak kell ezt tudni, aki ajánlja vagy nem ajánlja neked a vakcinát x és y indok miatt, de a WHO vagy EMA vakcina tájékoztató weboldalakon ott kell lennie. Gyógyszer mellékhatásoknál sem neked kell mindenttudónak lenni. Ezért van az orvos.
-
-
Drizzt
nagyúr
-
Vesa
veterán
"Ha az aspirintől leesik a kezem, akkor keményen perelhetek, valószínű sikerrel, de ha az oltástól akkor így jártam."
Kit perelnél és miért? Korábban linkeltem adatsort itt is arról, hogy az acetilszalicilsavnak és egyéb NSAID gyógyszereknek mennyivel magasabb a rizikófaktora. Meglepődnél. Mivel a gyártó tájékoztat a lehetséges mellékhatásokról és kockázatokról, az ég világon senkit nem perelhetsz! Saját magad döntése és felelőssége, ha beszedted...Esetleg egy orvost perelhetnél akkor, ha számodra felír egy gyógyszert és attól valami bajod lesz, de általában ez sem vezet eredményre, mivel senki nem tudja neked garantálni, hogy éppen a Te szervezetedben egy gyógyszer milyen kölcsönhatásokba lép más vegyületekkel, vagy ott mit fog előidézni.
Szóval ezt rosszul tudod! -
igazából ugyanezek az érdekes dolgok normál ügymenetben is megvannak, csak mivel sokkal kevesebb emberen megy a fázis 4 is, ezért alig kapnak figyelmet. 100 milliós egyedszámnál már tényleg egész különféle együttállások okozhatnak fura dolgokat, mittomén, légbőlkapott hülyeség, csak a példa kedvéért: xy vércsoportú user, akinél korábban volt egy bizonyos z-típusú vírusfertőzés, ami valami lappangó gyulladást hagyott ott húsz éve, amit a k-típusú vakcina aktivál és ha amúgy magas vérnyomású is, rámegy a szívére.
most minden ilyen ugyanazt a pánikkeltő sajtóturbót kapja, mint maga a covid. nem alaptalan, de igazából egy-egy hír következtetésre még alkalmatlan.
az más kérdés, hogy aztán a tudományt közvetítő userek reakciói milyenek, sokszor írtam már, hogy nekem nem volt szimpi, ahogy az astráról kiderülő dolgokat élből lesöpörték és közölték, hogy teljesen kizárt, hogy bármi legyen.
-
Drizzt
nagyúr
Hamarosan megkapjak a mostani vakcinak a normal engedelyt is. 1-2 honap, Usa-ban legalabbis. Mar megy a procedura. En tovabbra is azt mondom, hogy ezek a vilag legalaposabban tesstelt vakcinai. Soha nem volt meg olyan korabban, hogy ekkora meretu publikus adathalmaz allt volna rendelkezesre. A nagyon ritka mellekhatasok meg mindig mar az engedelyeztetes utan derulnek ki. Egyszeru az oka: a nagyon ritka mellelhatasok definiciojabol adoddik, hogy nagyon sok eset utan tudnak csak kiderulni, ami tipikusan nagyobb, mint a phase 3 study-k reszveteli szama. Ott inkabb a ritka mellekhatasok kiderulesehez eleg a tesztalanyok szama.
-
Vesa
veterán
"a bármi bajod lesz leshetsz, magad vállaltad."
Alapvetően egyetértek, kötelezővé akkor lehet tenni, ha már nem vészhelyzeti az engedélye, ugyanakkor nem akarlak elkeseríteni, de a nem vészhelyzeti vakcinák esetén is magad vállalod a felelősséget, és kb. minden egyes gyógyszernél amit beszedsz, illetve minden gyógyászati kezelésnél is. Még a műtőbe sem tolnak be anélkül, hogy előtte alá ne iratnák veled a papírt, amiben minden felelősséget magadra vállalsz. A gyógyítás nem az a terület, ahol bármit is 100%-ban lehetne garantálni. Kártérítést maximum akkor kaphat valaki, ha egyértelműen orvosi hiba történt. De az, hogy neked egy Aspirintől extrém ritka esetben mondjuk leesik a fél karod, kb. senkit nem fog érdekelni, benne van a betegtájékoztatóban minden rizikófaktor.
-
balojazz
aktív tag
Igen, elolvastam, amit aláírtam. Azon nem volt semmi a felelősségről, ugyanis az egy ellenjavallati ellenőrzőlista volt, ahol ha mindenhol "nemet" ikszeltél, akkor már kaptad is. Szóval csak azt írtam alá, hogy nem szoptatok meg nem vagyok terhes. Hiába volt a címe hozzájáruló nyilatkozat, semmi olyan nem volt rajta, szó sem volt felelősségről meg ilyenekről.
-
-
Cs1csó
titán
Kockázatmentesség sose lesz, még egy malária elleni oltás is lehet kockázatos de lehet az évtizedek alatt módosítottak azon is annyit, hogy lehet csak a 0.00002% van kisebb-nagyobb problémája.
Ha ez a vírus nagyon makacs lesz és folyamatosan jönnek a variánsok és szükség lesz mindig az új oltásra lehet az sem segít majd, ha beveszik a kötelező gyerekkori oltások közé mert beoltják vele a kisgyereket és ugyanúgy nem lesz hatékony a következő mutáns ellen. -
Cs1csó
titán
Pontosan de :
- ha beadatod akkor saját magad vállalod az oltással járó kockázatot
- ha nem adatod be akkor a fertőzés elkapásával járó kockázatot fogod magad vállalniMindkét opció kockázattal jár. Tehát szerintem fölösleges amellett kardoskodni, hogy ez egy "kísérleti" oltóanyag. Mert ez a vírus is annyira új, hogy nem lehet tudni, BIZTOSRA hogy kire milyen hatással lesz, sőt a mutánsok miatt még azt sem lehet tudni, hogy aki pl. simán átesett az alfa variánson (ha jól tudom az alapot így hívják mióta betűvel jelölik) azt lehet, hogy a delta hazavágja.
Amúgy a semmilyen tünettel átesni rajta és a halál között is elég széles mezsgye van. Itt vagyok én szaglás és ízlelés elvesztése, kb. 4 hónapja. A szaglásom már "jobb" és az ízérzékelésem is javult, a kérdés az én esetemben, hogy:
- mennyit fog még javulni és mennyi idő alatt
- ha jön egy újabb variáns amit elkapok (2 Pfizer van már bennem) akkor mi lesz -
Gabeee
tag
Nekem is fura volt, hogy a 40000 túl kerek szám, ez hogy jött ki... De ha ez a max, akkor már érthető.
Egyébként semmi kétségem nem volt a Szputnyik hatásosságával kapcsolatban, ennek fényében gáz, hogy nem annyira gyúrnak arra, hogy elfogadtassák az EU-ban.Téged mivel lőttek be?
-
-
> Csak ez alapján nem lehet valakire ezt kijelenteni, ha nincs olyan függőség ami miatt teszi.
Dehat napi fix 2 deci bor fuggoseget okoz, szoval megint oda jutottunk, hogy ..
"For some conditions, like some cancers, the risk increases even at very low levels of alcohol consumption (less than 1 drink)." https://www.cdc.gov/alcohol/fact-sheets/moderate-drinking.htm
-
-
Nimda
addikt
-
A synalb teszt csak SARS-COV2-Spike -ot néz ha jól tudom a Tritonlab viszont mellé Nukleokapszid IgG-t is elvileg ha jók az információim a Sinopharm miatt mivel a teljes elölt vírus bekerül az emberbe így másabb az immunválasz nem annyira specifikus mint az adeno és mRNS vakcinánáknál...
Tehát több olyan esetről tudok ahol a Synlab teszt hasonlót mutatott de a Tritonlab már pozitívat ...
Viszont nekem az első oltás után 3 héttel már 31,4 a synlabnál majd nézek a második oltás után 4 héttel is egyet (most úgyis elég sokszor kell mennem vérvételre más okból) mert ugye Sinopharmnál akkor lenne értelme
Azért nézettem meg, mert tavaly tavasszal volt 2 hetes betegségem ami nem tudtam, hogy mi de nem lettem okosabb ezzel az antitest szinttelilyen távlatban (reméltem a gyorsabb immunreakció miatt nagyobb értéket kapok, ha már átestem a víruson).
#17498zilazil:
tisztában vagyok, hogy ez negatív, de ahogy te is írod (én is írtam) első oltás után 3 héttel nem rossz eredmény (van akinek második oltás után 3 héttel ennyi). Azért néztük meg, mert tavaly tavasszal volt / van esély rá hogy átestem a covidon szinte tünetmentesként (2 hét gyengeség... mert a feleségem elég csehül volt közben - gyengeség szagvesztés) de ettől az eredménytől sajnos ebben nem lettünk okosabbak -
törölt tag
Szerintem a vészhelyzeti engedély dolgon lapozni kellene, a sok antivaxxer erre is mutogat, hogy na fogást találtak a tudomány ellen. Jogilag az, gyakorlatilag pedig... Nem ma kezdte az emberiség a vakcinagyártást, kutatást. Milliárdnyi ember már kapott Moderna, Pfizer, Astra vakcinákból. Trial + éles már 9 hónap tapasztalat. Krónikus betegek, kismamák, gyerekek kaptak lekövetve. Kisgyerek engedélynél tartanak már egyes vakcináknál, mRNA már kisbaba. Volt tesztelési folyamat, volt független ellenőrzés, van bőven risk/benefit információ. Kiderült több mindenben jobb mint amit először vártak. Akár tárolás, adagolás vagy hatásosság. Már AZ és Pfizer keverésre is van kedvező tanulmány. mRNA technológiával már terveznek más vakcinákat is, influenza elleni lett volna előbb, ha nincs covid, és durvább betegségek ellen is fejlesztik.
-
syberia
veterán
-
-
dssport
tag
Én csak arra a kérdésre keresem a választ, hogy egy meg nem nevezett kórház meg nem nevezett urológusa miért vágta rá kapásból a folyosón várakozó ,,tömegre" ((jellemzően nők)), hogy ,,biztos megkapták a pfizert"?!?!?!?!?! - a neten eddig nem találtam olyan listát ami a szakterülethez köthető mellékhatást tartalmazna.
Tény h. pl. Anyám veséje is fájt 1. astra után 1-2 napig de nem olyan mértékben, hogy szaladt volna a kórházba és el is múlt neki szerencsére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Escape from Tarkov
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Napelem
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Windows 11
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest