Hirdetés
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telegram
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- 6400 mAh-s teleppel futott be az Oppo K12 Plus
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
Én értem ezeket, de mi értelme az LPE magoknak?
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
Ha jól tudom, minden telepítésnél megnézi az OS, hogy min fut. Ha egy AMD gépből átpattintod a disket egy intel gépbe, már lassú lesz, épp emiatt, mert a kernelben más van, mint amin fut. Ha kihoznak 1 ilyen ütemezőt, akkor majd megnézi, mi alatta a vas, és eldönti, milyen menjen rá.
-
tasiadam
veterán
az AMD 2 féle magja az olyan, hogy lefelezték a cachet, visszatekerték, de nem olyan hűde hatékony. Az epöl meg azért hatékony, mert inkább ASIC, mintsem general purpose CPU. Ha kapna mindenki 1 féle magot és 1 céle procit, mondjuk csak és kizárólag mindenkinek járna egy zen mag vagy skylake, és erre kéne fejleszteni 10 évig, akkor 10 év után, sok nm elteltével az is hatékony lenne.
-
tasiadam
veterán
A masik oldalon az e magok teljesen masak, mint a P magok. Ezek a magok rebranded atom magok, csak regen az atom egy hulladek volt, viszont a funkcioja meg mindig ugyan az. Es a mai napig kapni edge cuccokban atom neven full e magos procikat. A J es N-es intelek is atom magvasak, csak a sokadik generacio.
-
tasiadam
veterán
Elkezdtem regenyt irni de inkabb kitoroltem. Ha abbol nem egyertelmu, hogy ha letekersz valamit az aranyaiban nem hatekonyabb, akkor sajnalom, nem tudom mashogy elmagyarazni. Az AMD C magok pedig csak letekert zen magok, nem egy full mas architektura, ami kulon erre lett kitalalva. Lehet, hogy a C magok olyan nodeon keszulnek, ahol kicsit jobb a minoseg, emiatt meg efektivebbek, mint a mezei magok.
-
tasiadam
veterán
Mondjuk a 2 procit osszemerni kicsit mas, mert ugye a zen2 vs zen3 dolog a produktivitasban jon elo es bizonyos munkafolyamatokban.
Az 5700G vs 5800x pedig azert all kozel, mert zen3, hiaba kisebb a cache, nem mindenhol jelenik meg a hatranya. Asszem az abszolut legkisebb idle fogyasztassal letezo zen3 tán(!!!) a 5600G, mert nem mezei asztali proci, hanem SoC, ezert kb laptop idle a fogyasztasa. Worksgang's channel (vagy wolfsgang ) tesztelte, mint alacsony fogyasztasu CPU, hazi szerverbe. Es a sima asztalihoz kepest sokalta kevesebb a fogyasztasa, emiatt ajanlott homelab CPU. De mondjuk epp emiatt a jellege miatt meg sosem lasz jobb nyers eroben, mint egy asztaliBoldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
Rezemrol inkabb IPC. Amik az altalad linkelt tesztben vannak jo lenne ha megneznenk, hogy hogy scalelodik a frekivel. Az sem kizart, hogy a joreszuket lekezeli valami algoval, es abszolute nem scacelodik. Kar, hogy nincs ilyen CPU-m, mert letesztelnem
-
tasiadam
veterán
Mondjuk ha valaki nem talalkozik szerverrel, felmerulhet a kerdes mobilban megint erthetoek, szerverben foleg. De van, aki azt nem koveti. En pl tulkon ulve varom a 144 magoz zen5c vs 288 magos sierra forest tesztet
-
tasiadam
veterán
Nem is az a sierra lenyege, hogy eros legyen, hanem sok szalat adjon egy slot. Es igen, amire bejelentettek a 288 magot, jott az AMD, hogy itt van a 196 mag ami 2x ennyo thread. A 144-es pl energiahatekonysagban jobb, mint az eddigi epycek, es az ARM szerver procik
-
tasiadam
veterán
Abban az ertelemben igen, hogy ugyan az a celja, es mind a kettore szep igeny is van.
Masodik fele: a DC csatornajukon veseztek tovabb, de azota se foglalkoztak vele, de az alap ez volt. Single core melysegekbe mentek le vele csak
-
tasiadam
veterán
Akkor viszont lehet, hogy rosszul emlekszem, hogy ok voltak, de volt ARM vs amd vs sierra teszt is. Nem tegnap volt mar De a masik hszben irtam, a DC-n mintha meg veseztek volna, de annyiban maradt.
En annak is orulnek, ha az intel nem csak idaig terjesztene az e magokat, hanem itx lapokba is tenne joval olcsobban, es NAS-ba is.
-
tasiadam
veterán
Ha nem tévedek, akkor egy N100 6 vagy 8 wattból van ott nagyjából erőben, mint egy skylake i5 6400. Ami azért bőven többet fogyaszt. Persze limitált a PCIe sáv, nincs HT, míg a skylake képes rá, akkor a memória channelek is megvannak nyesve. Van, ahol persze sokkalta gyengébb, van ahol simán behozza, vagy megelőzi a 6400-at.
Persze miért is hasonlítanánk egy régi CPU-haz 1 újat, hisz almát almával, de jelenleg még mindig kapni 6300-as scalable CPU-kat, újonnan, akkor képest meg elég szépen muzsikálnak.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen