- Telekom mobilszolgáltatások
- Netfone
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necroman_Mk2
őstag
Valószínűleg a növekedési potenciált látták folyamatosan, meg hát a pandémia alatti lezárások nagyon is kedvezett a Netflixnek. De szerintem nem véletlen, hogy most már nem fogják publikálni az előfizetői számokat, mert szerintem az alfiókokkal kijátszottak már az utolsó ehhez kapcsolódó kártáyjukat.
Ja, és ahogy fentebb már kifejtettem: a gazdaság nem sport, hogy pusztán 1-2 mutató értékével lehessen meghatározni egy résztvevő teljesítményét. Ez igaz a tőzsdei értékre is.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Necroman_Mk2 #13 üzenetére
OK, csak akkor megint ott vagyunk, hogy a tőzsdei értéke miért kétszerese a Disney-hez képest...
Mondjuk mostanában hozott pár rossz döntést a Disney, például a Hófehérke, de akkor is, olyan érzésem van, mintha a Netflix "fel lenne fújva".A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Necroman_Mk2 #10 üzenetére
Nem kötekedés, komolyan, de ezeknek a brandeknek az értéke, töredéke mondjuk az SW-hez vagy az Alien-hez képest!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
TR3
tag
Én még azért megemlékeznék az utolsó negyedéves eredményekről (adózás előtt / után)
Disney: 948 (-5.86%) / 546 (-18.73%) millió usd
Netflix : 2.7 (+41.59%) / 2.36 (+40.9%) milliárd usdSzóval lehet, hogy ott a sok IP, de mostanában ezt nem nagyon sikerült pénzre váltani, így meg nehéz magas cégértéket elérni. Befektetőként egyébként több fantáziát látnék a Netflix azon ötletében, hogy rámegy az exkluzív sportközvetítésekre, mint egy x-edik SW vagy Marvel sorozatban.
Személy szerint egyik céget sem különösebben szeretem. Eddig nem tudott annyira lázba hozni a kínálatuk, hogy előfizessek.
-
Necroman_Mk2
őstag
A Netflix is épít brandeket (Stranger Things, Vaják, Wednesday), illetve a nem angol nyelvű filmek és sorozatok terén is jobb előnnyel rendelkezik. Ez utóbbi a világ bizonyos részen (pl. Dél-Korea, India) jelentős pluszpont.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
vicze
félisten
Profit éves és negyedéves is közel azonos, a Disney előrébb van már milliárddal.
Kp: Netflix 2.6m, Disney 8,9m.
Tartozás: Netflix 28m adósság, Disney 90m (mind a két cég a vagyona ~50%-ára vehet fel hitelt, a bankok ennyit engednek, nem a tőzsde kaszinót nézik)
Mondok még egyet, profit arány: Netflix 46,05%, Disney 35.75%, elsősorban emiatt van feljebb értékelve a befektetők által a Netflix.Disney egy gigantikus cég, a Netflix sehol nem rendelkezik olyan erőforrásokkal, a streamingben elhúztak, ezért van az értékelése tőzsdén, de ezt a Disney szinte erőből hozza be. (Erőből elvették a Netflix húzó címeit)
Azt hozzátenném, hogy Disney jelenleg elég szar anyagi helyetben van.Személy szerint nagyon utálom a Disney-t, az utolsó fillért is kifacsarják mindenből, amíg lélegzik, de ők bizos maradnak majd, mert sok lábon állnak. Ha Netflix előfizetői elmennek ott nincs semmi, nagyon kevés hosszan elhúzható IP-t tudtak építeni, sőt talán egyet se.
-
TR3
tag
Köszi, de nem kértem oktatást. A cikkben nyilván a market cap-ről van szó. Az egy dolog, hogy nem feltétlenül tükrözi a cég értékét, de legalább van valami köze hozzá, nem úgy mint a dolgozók számának.
Mondjuk néhány lényeges adatot még beírhattál volna (pl. profit, adósság, készpénzállomány). Hátha mégis kiderült volna, hogy miért ér a Netflix sokkal többet a Disney-nél.
-
tibaimp
nagyúr
Amúgy, vicze kollégával értenék egyet, azért is csodálkoztam el a dolgon, mivel a Disney csinálja a milliárdokat hozó Marvel filmeket, övé a komplett SW, Alien, stb. szóval fura...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Fall-N
veterán
Azt is tegyük hozzá, hogy az előfizetőket rohadtul nem érdekli a tőzsdei érték, a kínálat amit nyújt, mint szolgáltató az a lényeg. Nekem elő van fizetve mindkettő és sokkal több érdekes tartalom van számomra a Disney+-on, mint a Netflixen. Érték ide vagy oda.
[ Szerkesztve ]
-
Necroman_Mk2
őstag
Remélhetőleg ez az áremelés hozzánk minél később fog begyűrűzni.
#4 vicze Egyetértek. Ez a tőzsdei érték max a részvényekkel spekulálók számára kritikus fontosságú, de nem egyedül határozza meg egy cég értékét.
Szoktam is mondani, hogy a gazdaság nem sport, hogy pusztán 1-2 mutató értékével lehessen meghatározni egy résztvevő teljesítményét."Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
vicze
félisten
A tőzsdei árfolyam nem tükrözi egy cég valós értékét.
Netflix teljes '24-es forgalma 39milliárd volt, Disney-é 91milliárd.
A Netflix teljes vagyona 53milliárd, Disney-é 192 milliárd.
Netflix munkavállalói 18ezer, Disney 230 ezer.Market cap édeskeveset mutat, főleg nem egy cég értékét. A Tesla se értékesebb mint a Toyota, ahogy a Trump meme coin se ér többet egy GM-nél.
-
tibaimp
nagyúr
"...az USA-ban, Kanadában, Portugáliában és Kanadában..." -- ezek szerint Kanadában 2x is árat emeltek
?
szerk:
"...A Netflix már ezelőtt is többet ért, mint a Disney,..." --- nem akarok kötekedni, csak kérdezem tisztelttel, hogy ez igaz így ebben a formában, vagy a Disney+ mint streaming szolgáltató részétől ér többet? Nem mindegy![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Szerdán rekordmagasságba emelkedett a Netflix árfolyama, rögtön azt követően, hogy növelték előnyüket a riválisokkal szemben, valamint árakat emeltek.
- Asus Rog Gamer Laptop Ryzen 7 3050TI 16gm ram
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16 A2141 EMC 3347 27% 16.1" Retina LCD IPS i7-9750H Radeon PRO 5300M 16 500 gar
- Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
- DJI Mini 3 Fly More Combo drón szett DJI RC távirányítóval + műanyag tok
- Sharkoon usb 3.0 2.5" sata külső merevlemez ház
- Asus Rog Strix B560 E Gaming wifi
- HP Fibcom L850-GL Ára:7000 Forint Kompatibilis modellek (gyártói oldalról): HP EliteBook x360 1040 G
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest