Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• psol

csendes tag

Sziasztok!

Most készülök venni egy toshiba satellite p10-est, pontosan ezt, erről tud nekem valaki valami infót mondani? ahogy elnézegettem, igen jó masina ez, a videókártya azonban gef go 5600 64mb ddr. nos ez mire lehet elég? most váltok pc-ről notira, és a gépemen eleddig jól eljátszogattam. ezen a karin pl. elindulna a HL2? vagy ez már felejtős egy ilyen kártyától? semmi tapasztalatom sincs a notikról, szóval tanácsokat/tapasztalatokat várok.

Köszönöm.

• psol

csendes tag

válasz littlemole #814 üzenetére

Nos, ez a laptop 4 és fél éves, és szerintem (a kinézete és a hiányzó csavarok alapján) ez a gép már számtalanszor szét lett szedve. Mondom, nem kétezer százalékos haszonnal dolgozó márkaszervíz megoldását keresem, mert a gép egésze nem ér annyit, amennyi munkaköltséget egy ilyen aranyos cég elkér, hanem alternatív megoldást, de látom, h hasztalan koptatom a szám (ujjaim).

Egy fórumozó barátom ajánlotta ezt a segítségkérő formát, de látom már, hogy haszontalan volt...

Azért köcce.

• psol

csendes tag

Ja igen, nem voltam teljesen részletekbe menő, tehát nem minden boot során pörög fel a venti, szinte randomszerűen, és csakis addig pörög, míg a biosban turkálok, akkor viszont vígan megy, egész addig, míg nem mentek és reboot, na itt a reboot után megy még egy picit, aztán csönd. Ha megint újraindítom, soha nem kapcsol be, egy picit sem, csak ha megint bios->turkálás...

E!

[Szerkesztve]

• psol

csendes tag

válasz Satellite #809 üzenetére

nos, a baj már megtörtént, szétszedtem, és tény, h égett szaga van a ventinek és hát az az igazság, h a barátnőm nyafogott mindig, h süti a combjait a masina, mikor az ágyban netezik..

Mindazonáltal meggyőződésem, h nem a normális működés része, ha egy laptop processzora 65 fokon üzemel, mindezt téve úgy, h van benne egy ventilátor is, ami a hűtését hivatott végezni.

Tehát: ha valaki tud alternatív megoldást ajánlani a hűtésre, kérem keressen meg vele.

Amúgy egy nagyon kiváló kis gép, meg vagyok vele elégedve...

• psol

csendes tag

Sziasztok!

Hetek óta harcolok a régi Toshiba Satellite Pro4600 laptopommal, nem igazán akar bekapcsolni a hűtése. A biosból szépen indítható, el is indul, de mikor mentés után reboot, már nem, vagy csak pár másodpercig pörög a venti, aztán semmi...kb. 5 perc alatt 65 fokos lesz a 700MHz-s cerka proci, és hát az szerintem már gáz...egy napon keresztül nézegettem, majd rávettem magam nagy sóhajtások közepette, hogy szédszedjem, most itt van az ölemben a hűtő, és azért ez mondjuk gáz, se polír, se sűrű lamellák, no de mind1, az a helyzet, h próbáltam külső áramforrásról adni rá kakaót, de meg sem moccan a venti, és eléggé égett is a szaga...

Gondolom, aki penge a témában, már felszisszent, de nekem még mindig nem egyértelmű: a venti akkor ugyebár halott?!!...három vezetéke van, egy piros egy fekete meg egy sárga-szerű. Ez ugye sorrendben 5V, nulla, 12V, igaz? Tehát kétfokozatú a venti, ugye? De talán ez már mind1, csak az volt az idea, h talán az érzékelő nem kapcsol rendesen, mert ugyan néha-néha beindult a venit, de kb. csak 10 másodpercre, azaz működik, csak azt hittem, nem bánna állandó feszültséget. Az USB penig ugyebár 5V-ot ad...ez pont elég lenne, rá is kötöttem egy usb-re, de semmi, azaz időnként, mikor rádugom, rándul egyet..(ez nekem megint nem jelent semmit)..Csak szeretném megérteni, hogy is működik (dött).

Röviden: lehet-e cserélni a ventit, esetleg az egész hűtőt, vagy meg vagyok lőve, de nem hiszem el, h 2006-ban nem tudok lehűteni egy 700MHz-s procit...gondoltam itt az új VGA hűtőkre, csak még nem láttam egyet sem, nem tudom, beférnének-e...

Ha alakinek bármilyen építő jellegű 5lete van, nagyon szívesen veszem, mert már a baltát elérhető távolságba raktam a noti mellé...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés