- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wsh13
tag
Persze, hogy elolvasom, sőt általában megnézem fórumokban is, mit írnak az új driver-ekről. Én viszont azt az elvet vallom, hogy nem véletlenül vannak frissítések. Hozhat javításokat, teljesítménynövekedést, bug-okra, inkompatíbilitásra megoldásokat, stb.
A hülye Toshiba meg szereti ellenőrizni, hogy a kiadott driver nem okoz-e problémát, mielőtt saját maga is közzéteszi (persze nemcsak a Toshiba, hanem a korábban emlegetett Sony is).
Na de már két hónapja ellenőrzi?
-
wsh13
tag
Na ja, csak sajnos a notigyártók által kiadott driver-ek nem a legfrissebbek. Az AMD már lassan kiadja a 12.3-as Catalyst-ot, a Toshiba meg még a 12.1-et sem csinálta meg.
Márpedig a GPU gyártók nem véletlenül adnak ki mindig újabb driver-eket. Még ha néha elő is fordulnak ilyen hibák, akkor is érdemesebb felrakni mindig a legfrissebbet, szerintem. -
wsh13
tag
Nálam pl. Skyrim, Rage, nagyon brutál. Nem is gondoltam volna. Ugyan nem új játék, de pl. a Metro 2033 is szépen fut rajta natív felbontásban, DX11-ben, "High" beállításokkal. Természetesen MSAA és Advanced Physics nélkül. Erről a játékról pedig köztudott, hogy elég nagy a hardverigénye, és nem éppen Radeon-okra optimalizálták.
-
wsh13
tag
válasz
whiteman0524 #9548 üzenetére
Én is ezt mondom. Ugyanez a jelenség tapasztalható az Asus K53TA típusú notijainál is, elég sok embernél. Ott volt, akinek valamelyik driver megoldotta a problémát. Hogy melyik, azt már nem tudom, de hogy nem a legújabb hivatalos (12.1) az biztos. Ennél újabb bétákat nem volt kedvem felrakni, így nem tudom, azokkal is csinálja-e (12.2, 12.3), de remélem a következő hivatalosban megoldják ezt a problémát.
-
wsh13
tag
válasz
whiteman0524 #9543 üzenetére
Egy másik (ugyanilyen konfiggal szerelt ) noti fórumában olvasottak alapján a csíkozódás a driver miatt van. Nálam is előfordul (L750D-16K). Talán a következő frissítés majd megoldja. Ne foglalkozz vele, nem hardver hiba. Ha nagyon zavar indítsd újra a gépet, az megoldja időlegesen.
-
wsh13
tag
Nagyon szívesen!
Ezért kell mindig leszedni teljesen a régi vga driver-t, és úgy feltelepíteni az újat, akkor elkerülhetők az ilyen hibák. A notigyártó vga driver-ét meg el kell felejteni! Jobb ha az AMD által kiadottat használod, amibe a notebook gyártója nem piszkált bele, és ráadásul még frissebb is. -
wsh13
tag
Először is távolítsd el a Toshiba VGA driver-ét, majd rakd fel ezek közül az oprendszerednek megfelelőt:
Majd rakd fel ezt:
Majd ezt:
A Catalyst Control Center-ben a "Teljesítmény"-fülön mindenképpen állítsd be, hogy mindkét videokártya működjön. Így mennie kell mindennek. Nálam legalábbis semmilyen játékkal nincs gond, ugyanilyen géppel. Nálam minden mostani játék (Skyrim, Rage, L.A. Noire, stb.) tökéletesen fut.
Ja és persze az sem árt, ha a proci órajelét játék alatt felhúzod 2,1-2,3 GHz-re, mert ez nagyot lendít a játékok futási sebességén.Ezt pedig ezzel a progival tudod megtenni:
-
wsh13
tag
válasz
mr_ricsi #9440 üzenetére
A honlapon lévő leírás szerint tényleg Onkyo hangszórók vannak benne. Nem mintha ez bármit is számítana, hiszen ilyen pici méretből még a Bose sem tudna kihozni semmit. A nagyon kicsi hangszóróméret és a beépítés helyének szűkössége okán csupán parasztvakítás akár az Onkyo, akár a Harman/Kardon hangszóróra hivatkozni. Mellesleg egyik cég sem éppen a hangszóróiról híres. Nem is ezzel van gondom, tisztában vagyok vele, hogy ilyen méretű hangszóróktól nem igazán lehet sokat elvárni, mindössze arról van szó, hogy az eddigi notijaimhoz képest ez eddig a leghalkabb. Bár ez sem számít olyan sokat, mert általában fülessel, vagy házimozira kötve hallgatom. Pusztán a feltett kérdésre írtam a két negatívumot, hátha ez számít valakinek. Amúgy ha egy laptop-ról csak ennyi rosszat lehet elmondani, akkor az embernek egy rossz szava sem lehet, főleg ennyi pénzért. Így hát nekem sincs, maximálisan meg vagyok elégedve vele.
-
wsh13
tag
válasz
<Mateus> #9436 üzenetére
Én ilyet vettem egy hete és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. Gyors, stabil gép. A dual graphics jól működik, egy csomó játékot próbáltam vele, natív felbontásban, "high" beállításokkal szinte minden játék gyönyörűen fut. A procit frankón lehet húzni, kis feszültség emeléssel stabilan lehet járatni mind a négy magot fix 2.3 GHZ-en, ha kell. Ami nem tetszik: szar minőségű a webkamera, még szarabbak a beépített hangszórók, valamint a fényes felület mágnesként vonzza a port. Ezeket leszámítva marhára pöpec kis gép. Én 140K-ért vettem, ennyi pénzt bőven megér.
-
wsh13
tag
válasz
whiteman0524 #9432 üzenetére
L750D-16K Realtek kártyaolvasó:
legfeljebb 2 GB-os SD™, 2 GB-os, adapterrel ellátott miniSD™/microSD™, 32 GB-os SDHC™, 64 GB-os SDXC™, 256 MB-os Memory Stick®, 2 GB-os Memory Stick Pro™ és 2 GB-os MultiMedia Card™ kártyákhoz
-
wsh13
tag
válasz
whiteman0524 #9392 üzenetére
Ja, most vettem észre, de még ez is újabb, mint ami a magyar oldalon van.
Igazából azt nem értem, miért kell a gyártóknak mókolni? Miért nem tud írni a notikhoz az AMD? -
wsh13
tag
válasz
whiteman0524 #9390 üzenetére
Tessék:
Nálam ez van fenn.
De most nézem, hogy a 01.05. nem a driver dátuma, hanem a honlapra kikerülésé. De ezzel együtt is újabb, mint ami a magyar oldalon van fent.
-
wsh13
tag
válasz
whiteman0524 #9388 üzenetére
Jó Neked, én nem tudtam felrakni. Pont magát a VGA-driver-t nem rakta fel, a Catalyst többi részét igen.
Írtam az előző hsz.-ben, hogy a Toshiba.com-on viszonylag friss a driver (2012.01.05.). -
wsh13
tag
válasz
Sgt. Chris #9383 üzenetére
Engem azért érdekelne, mert az AMD drivere mindig frissebb, mint amit a Toshiba, vagy bármely más hardvergyártó összehekkent. Továbbá, ha a gyártókra vagyunk utalva grafikus driver esetében, az nem sok jót vetít előre eddigi tapasztalataim szerint. Amúgy ha rám hallgatsz, akkor a Toshiba.com-ról szedd le a VGA-driver-t, ne pedig a magyarról, mert az lényegesen régebbi. Mármint a magyar.
-
wsh13
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az L750D-16K noti esetében van-e lehetőség valamilyen úton-módon feltenni a hivatalos AMD Catalyst drivert a Toshiba driver helyett. Mert alapesetben magát a grafkártya drivert nem rakja fel. Épp az Aer 5560G kapcsán írták itt a PH-n, hogy fel lehetett tenni rá a hivatalos AMD drivert, amivel a "switchable graphics" is működik. Hátha van ilyen lehetőség ennél a laptop-nál is. Bocs, ha már volt szó róla esetleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Napelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest