- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
Új hozzászólás Aktív témák
-
JOEPAPA
tag
Valaki vett egy T210-10x et, (a bitstore.hu-n 8db ról 7db ra esett a készlet), nincs itt véletlenül a boldog tulajdonos, aki megnézné egy progival milyen videókártya is van a gépben. (elméletileh GMA HD, de a bitstore.hu-s gépben mi van?, mert ők emailban gma 4500 at erősítették meg)
-
JOEPAPA
tag
válasz
Krystal_s #8464 üzenetére
Használati szokásaid nem változtak...Új korában amikor 6-7 órát ment nem volt még fennt az összes Toshiba alkalmazás (lassító csomag), most már gondolom mindent leszedtél, így gyorsabb a gép...de nem lehet akkor kevesebbet fogyasztott?...bár nem hiszem , akkor még majdnem fullos volt az akkud, most akkor tényleg ennyit amortizálódott...
Viszont egy dolog még beugrott, egy LiIon 300 teljes feltöltés-kisütés ciklusra termett...
Te viszont ezekszerint (átolvasva 3x is) mindig akku fel, és akkut lemerít, azaz akkuról használod...hány teljes ciklus is lehet benn? Mert 300 nál muszály kuka legyen...Ha lineáris lenne akkor 1 töltés 0,3 százalék azaz 3 teljes töltés le-fel az 1százalékkal kell, hogy megegye az akkut.
ZOLI esetében viszont akkor kérdés még, ő mennyit használta ezt ill azt az akkut...? ? ?
-
JOEPAPA
tag
válasz
mr_ricsi #8491 üzenetére
Közben nekem is leesett mikor öregedett meg ennyire a LiIon akkum, amikor a szkóp tetején ment, ami 50 fokos volt pont a noti akkuja alatt és ezt kapta hónapokig nonstopp...
Azaz a meleg rendesen be tud öregíteni.
Azaz 3/4 év (sacc 1) 12 százalék sacc 10...azaz 4 év 40 százalék, nálam is ez van...akkor ez normális...más kérdés mennyire morális? De a viccet félretéve ennyit lehet tényleg öregszik én nem az elektronika butit be direkt...
A C650D az Athlon II ...az mennyit eszik Idle ben?
...... ............. ...............Én vagyok Jézus. Jah jó az anyag mi?,...
-
JOEPAPA
tag
válasz
mr_ricsi #8478 üzenetére
Na ugyehogyugye...nem 10,8 V az, modtam én igaz eltúloztam a kuka szintet, de töltötten 4,2V a plafon +0,05V...10,8V az az átlagos feszültség mégiscsak, közben ránéztem az én öreg akkumra az is 10,8V os feliratot kapott.
Neked mennyi idős az akkud? Mennyit őregedett, Ki gyártotta, Milyen vasad van?
T210-10x akkuinfókat gyüjtögetek, esetleg pont az van? -
JOEPAPA
tag
válasz
Krystal_s #8471 üzenetére
Közben én is elkezdtem a saját 4 éves (stopperrasaccra 50 százalékos) akkumat nézegetni.
A BatteryCare progi 41százalékos WEAR Level-t írt elsőre, tökig fényerő wifi netezés 20W a Charage/Disscg--- azaz a fogyasztás...Elolvastam pár okosságot, és kalibráció félét csináltam, azaz teljesen fel volt töltve töltőről ment már egy ideje, aztán töltő le, energiasémában 0 százalék a kritikus szint, és itt kapcsoljon le...(mert 5 százalékon volt) aztán hibernálás után (mert ekkor magátol hibernálódik ahogy be is állítottam) Szóval meglöktem, feléledt, és kikapcsoltam (rendes vínydóz kikapcs leállás 1 perc sacc) és még bírta)...aztán megpróbáltm BIOSBA feláll-e, azaz van-e még erő az akku elektronika szerint. Nem volt csak eggyett szusszant a cooler, és rottyant a vinyó, aztán az akku kilőtte magaalól a vasat, azaz tuti elektronika szerint tovább nincs állapoban volt, hagytam 5 percet, majd így kikapcsolva töltőre tettem reggelig...
Bekapcsoltam, rendes felállás, már netezek egy ideje, ment még tápról, aztán megint kihúztam, most ismét 0 ra merítem (oprendszer szerint...csak mert olyat olvastam valamelyik tesztprogiban, hogy ACPI kompatipilis telep...azaz a kíndóz tudja kezelni...)BattteryCare szerint most csak 35 százalékos az elhasználódás...
Levettem a fényerőt, de net wifivel megy, fogyasztás 14,9W...feltekert fényerővel19WMiért írtam ezt a nagy szösszenetet? Csak azért , mert a T210 nem lehet, hogy hajlamos elkalibrálódni, azaz azoknak az akkuknak ilyen bajuk van?
A kis Toshiba T210-10x Battery Care szerint mennyit fogyaszt így alap csak netezéssel félfényerőn, ill maxon?
-
JOEPAPA
tag
Az egyetlen módszer konyhai körülmények közt a BIOS ban "futtatás" és a stopper, bár ugye a környezeti hőmérséklet...
Én pl tél közepén vettem, fűtetetlen lakásban mértem az első futásidőket, most 25 fok van és ölben van...de ez 4 éves akku.
...őő mi van ha a gép másért fogyaszt többet? átvezető elkók a proci körül..porosodó hűtés, nagyobb légellenállás, kopott csapágyú kuller...TFT inverterben valami gubanc....szóval a BIOSOS módszer sem tuti.
De a Kíndóz alatt a fogyasztás folyamatosan nő az szerintem tuti, hiszen a HDD egyre töredezettebb pl, egyre több fölös file, egyre több indexelés, folyamatos "frissítések" letöltögetése...Egy vinyó is egyre többet kell, hogy fogyasszon...itt ott hibák a SMART által letiltott területek átugrása (kis hiba nem hiba, nem fog szólni 1- 2 bitért....).
VISZONT 6-8 HÓNAP ALATT NEM KELLENE ENNYIT ROMLANIA SEHOGYSEM.
-
JOEPAPA
tag
válasz
mr_ricsi #8456 üzenetére
Ez igaz.
A tervezett az sosem volt. A kezdeti is lehet csak ennyi volt...Ezért kérdeztem stopperrel mennyit ment anno, és most...és hány rootkit van a gépen, és más finomságok amik esetleg dolgoztatják a masinát, pl amikor megvásárolta valaki az úh j gépét, nem került fel egyből az óra mellé a tálcára 10db ikon, most lehet 10x annyi folyamat fut épp, azaz fogyasztást is kellene mérni akkor és most.
Elég csak egy vírusírtó frissítés ami anno alig kért processzoridőt, az új verzió pedig plafonon tartja, érezhetően lassítva a gépet, azaz elveszi a többi programtól a számítási teljesítményt.
-
JOEPAPA
tag
válasz
mr_ricsi #8453 üzenetére
10,8? Az hogyan lenne teljesen feltöltve?
10,8/3 az 3,6
3,6V os Li-Ion cella? (feltöltve?)
Én úgy tudom feltöltve 4,2V ban van maximalizálva 0,05V os tűréssel, és akkor van feltöltve azaz veszi el a töltést ha a kezdeti 1C töltőáram 3 százalék alá csökken, illetve nem csökken mert lekapcsol a töltés. Azaz nincs cseptöltés ami tönkrevágná a bennthagyott akkut, mert a Li-Ion emlegetettt elektródáján fémes lithium alakulna ki ami instabillá tenné az akut, és jönne a PUKK! (4,3V ig fel lehetne csepegtetni, de ezután tüzijáték jön)...a 3,6V az már a kuka, azaz a felirat a Toshiba akkun gondolom erre utalhat, ha nincs 10,8V akkor kuka. Vagy arra, hogy ennyi az átlagos fszültség normál üzemben, de tuti nem a feltöltött csúcsra.
-
JOEPAPA
tag
Az összevissza hadoválások helyett:
http://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%ADtiumion-akkumul%C3%A1torDe a lehuzóelektronika tuti bent van !
-
JOEPAPA
tag
válasz
Krystal_s #8448 üzenetére
6Ah-s akku és U5400 as proci...azta! Ennek kegyetlen sokáig kellene mennie.
Nem tudom milyen oprendszert használsz , van-e valami energiaséma, de nekem kiegyensúlyozott (vista) van és ott van ilyen proci max min teljesítménye, amit 100-5 százalékra raktam anno.Teljesítménycentrikusban tuti keveset menne. Az U5400 nak is ez az ütőereje a kis fogyasztás.
Anno 4 éve is így választottam T5250 est. Tudjon vissza steppingelni, ha nem kell a prociteljesítmény. Egy hordozható gépnél az üzemidő, a fogyasztás, a melegedés, a zaj az elsődleges nekem, aztán a többi.
-
JOEPAPA
tag
válasz
mr_ricsi #8447 üzenetére
Szerintem marad a lehuzás, ez nem üldözési mánia.
Valahol olvastam: 1. szabály : Légy paranoid!
A T210 pont nem az a legolcsóbb kategória, azaz a tulajok kiadták a nem csak 1db Mátyást érte, hogy nem atomos, celeronos masinát vegyenek 3 cellás akkuval.
Az én gépemnél többet nemigen ment notebook, mert az már szerver lenne, ráadásul ágyon ahogy nem szabadna, ráadásul 2 évig a szar biossal amivel nem indult el a hűtés hibernálásból ébredve, azaz hőfokvészstoppig ment sokszor. Ha valamit nem akkor ezt nem kell bírnia az akkunak, mégis négy éves sosem volt kiszedve, sosem volt szobahőfok alatt, ha mégis akkor autóban ülésen menetközben. Tűzó napon 3 hetet ment.
Csak annyi, a felirat szerint a cellák Sanyo gyárból kerültek ki, hogy kitől licenszelték azt nem tudom, de bírja. Illetve bírta, mert szerintem 50 százalékos lehet.Elszánom magam felteszek valami tesztprogramot ami kiir valami akkuinfót, mert eddig csak stopperrel mértem.
Pont azért akartam subnotit venni, mert egy akku, és egy töltő és egy törött fedlapcsere kellene ami gyáriban kiad egy fél gép árát. Pont Toshibát, mert megbízhatónak ítélt vasak. De ha az új akkuk nem mennének 1-2 évet , azaz ez a szar akku túlélné akkor minek.
-
JOEPAPA
tag
Ez gyári akku?: (tuti nem)
http://www.battery4us.com/toshiba-notebook-batteries/Satellite-T210.htma 4,4Ah -ás, vagy az 5,2Ah al adják alapból?
-
JOEPAPA
tag
válasz
mr_ricsi #8440 üzenetére
A cellák elhasználódását lehet mérni...ha a legrosszabb lenne az elektronikában az érdekes lenne
(akkor a 4,4Ah akku legalább 44Ah akkuból lenne építve 10 százalékra korlátozva)
Ha már elektronika akkor az mérési adatokat hasonlít az epromjában lévő adatokhoz, és abból megmondja mi a helyzet.
Elég tudnia a belső nyomás, hőmérséklet, cellafeszültség, töltőáram, idő paramétereket, és egy betáplált 5 dimenziós mátrix adatai alapján pontosan tudja melyik ez az akku...
Ha lenne eszük wifin el is lökné az adatokat a fejlesző bandának.
De nem erre megy a fejlődés, hanem a lehúzás felé.
37 000Ft egy akku ! Az kemény, igaz ez egy subnotiés 180 e ft volt annó, most 120, egy helyen 100...gyanúsan olcsó...és a honlapról is eltűnt...az akku ára egy vagyon és gyorsan fogy...ezekből a paraméterekből én nem napos időt jósolnék.
-
JOEPAPA
tag
Az akku kérdéssel kapcsolatban beugrott még, hogy 1 évet nyúztam a sony a200 DSLR akkuját és semmit nem csökkent a kapacitás, ill nem lehetett észrevenni, most már 1,5 éves a nikon akkuja és szintén semmi.
Azaz a DSLR eknél ahol nem kell az akkuból pénzt beszedni ott jók a liion akkuk, a notiknál, ahol ingyen adják a gépeket az árversen ymiatt ott 2 év alatt meg kell "haljon" az akku. hm...Autóipar ugyanez, az autót buktára gyártyák, a hitelen lehúznak egyszer, aztán sokszor a szervízben. Ha nem mész szervízbe az elektronika elveszi a lóerőt. Amikor eljöttem egy márkaszervízből pont ilyen tanfolyamra irattuk a többieket, nem mondom márka autója amikor begurul a kapun látom a monitoron az ECU hibalistát, bent a munkafelvételen pár kattintás a munkalapnyitás, a raktári gépen csak pipálni kell mit tolok a lapra.
Mire is szavaz a kormány épp szigorított büntetést? Az autoelektronika hekkre (fagyasztotthal Argentinából) ?
"Bűnös, mert az autóját önkényesen használta, kikerülve a beépített lehuzószoftvert, evvel a magatartással kárt okozva a fogyasztói társadalomnak, az azt írányító kis csoport nem jutott bevételhez, t9000 robotbíró a helyszínen kivégezte." .joe.A szomorú az, hogy "befertőzte" a notbookpiacot is ez a fogyasztói társadalom szemlélet.
A nem konzumer gépek akkuja is ilyen lehet? 200-300e ft okért?
-
JOEPAPA
tag
Miért szedte le a Toshiba a honlapjáról a T210 es subnotit? A gúglibarát még tárolta, azaz fenn volt.
-
JOEPAPA
tag
válasz
mr_ricsi #8434 üzenetére
Az rendben is van, hogy az elektronika kell, mert a li-ion akkukat több szabályzott ciklusban kell tölteni, de az nincs, hogy ez az elektronika nem az akku érdekeit, ill a robbanásveszélyt "tartja szem előtt", hanem direkt "beprogramozták", hogy egy idő után kelljen akkut venned, akkor is, ha minden cella "hibátlan" azaz még menne évekig, pedig nem robbanna fel, nem kellene kidobni, de az elektronika szerint ennyit fizettél eddig használhatod.
Waste ink reset nekem pár másodperces munka, és szintén direkt ilyen dolog volt. Ez a példa betalált ;(
Az Eneloop reményt adott, hátha li-ionból is ezt a felhasználóbarát politikát követte. Bár lehet liion nem sikerült neki, de miért ne sikerülne?
Li-ionból nekem legtovább a sony 12 éves kamerám akkuja jött be eddig a legjobban, még mindig 3/4 anyit tud mint újkorában. Lehet tényleg a robbanos sony a legjobb li-ion gyártó.
A nimh is felrobban, próbáltam
, a sima elem is felrobban, csak tűzbe kell dobni, ill a kályha tetején melegíteni. Hogy jó elektronikát-firmet gyárts párat laborban fel kell robbantani, ill tesztelni...tudják a határokat, a sony nagyon a maximumot akarta talán kihozni, és pukk...de a mostani elektronikák nem ezért "tiltanak" le.
A lényeg, hogy félő, hogy direkt lekorlátozzák az akkuk töltési ciklusait és nem a felhasználó érdekében, hanem csak haszoncentrikusan.
..a baj csak az, hogy ez nem csak lehet, hanem így is van, különben nem lenne fizetős progi az akku resetelésre.
-
JOEPAPA
tag
válasz
Krystal_s #8428 üzenetére
Ezeknél az új akkuknál már az elektronika számolja a töltések számát ha jó tudom, szintén ha jól tudom az akku robbanásveszély stb re hivatkozva 10-90 százalék közé korlátoz...
remélem nem jól gondolom, hogy a noteszakku lett a nagy lehuzós biznisz, mit a nyomtatóknál annó a nyomtató ára volt döntő, aztán a patronok...és most a chip es patronok...remélem nem,
de tudom igen az elektronika fogja számolni az élettartamot hiába használód jól, letilt pl 500 töltés után és kuka, vagy hack, hiába jók a cellák az elektronika megoldja, kelljen venned, vagy a szervízbe pénzt fizetned...
nekem az első ilyen nagy lehuzós biznisz pofáraesésem a canon i250 es waste ink tartály megtalt üzenet volt egy évtizede kb...ott is elektronika számolta a nyomtatott lapokat és letiltotta a nyomtatót, hogy szervízdíjat fizess, bár azt ki tudtam free resetelni, vagy 10x amire tényleg széthullott a nyomtató...
Ez jó és rossz hír, hiszen ezekszerint a gépek ára esni fog (mint a nyomtatóké), akár jó teljeítményű gépek is jönnek ingyen, csak akkut vegyék tonnaszám milliárdokért...
Nekem a 4 éves aspire ben AS07B31 es van, az még talán nem ilyen, vagy igen...hm...
De legalább Sanyo az pedig tapasztalatom alapján (Eneloop) tudott (felhasználónak is jó üzlet típusú) akkukat gyártani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Lenovo IdeaPad 5, 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB, M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest