- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lomas
tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék a nálam profibbaktól. 64 bites Win7-et telepítettem egy Toshiba L500 14Z-re. Feltoltam a Value Advanced Pack-ot a gombműködés támogatására. (Ha nincs fenn akkor is minden működik, kivéve a wifi, illetve a tapipad FN kombinációi.) Ha telepítéskor custom "módban" felteszem a "kártyacsomagot", akkor oké minden, kapcsolható a tapipad, és a Wifi is, azonban csak a kártyacsomag segítségével, FN gombfunkcióval nem, de nem csak a Wifi, meg a touchpad, hanem semmilyen funkció. (Természetesen nincs letiltva a beállításoknál a gombfunkció.) Ha a telepítést kártyacsomag nélkül végzem, akkor az FN funkciók ugyanúgy működnek, mint ha nem lenne feltelepítve a VAP. Sajnos nemrégiben úgy jártam, hogy letiltott tapipaddal vittem el a gépet, az egeret meg otthon hagytam, vagyis a képernyőn legördülő, állítható kártyacsomagot nem tudtam elérni, a gombfunkció meg ugye nem működött. Ráadásképp olyan helyen voltam, ahol élő egeret könnyebben szereztem volna, mint ilyen műanyagot...
Az efféle szituációk jövőbeli elkerülése céljából hálás lennék segítségetekért. Üdv! -
Lomas
tag
Igen, van ilyen apoint.exe file, de egy, a Toshiba oldalárol leszedett és felrakott ALPS Driver-hez kapcsolódóan került a gépre, és nem a program files-ban van, hanem egy Users/.../Temp mappában. Gondolom, ezt a drivert kellene lepucolni, na ez az amihez sosem értettem... Eleve nem emlékszem ez a driver melyik eszközhöz kellett. Az eszközkezelőben a "Touch pad" amúgy a hardverek közt az "elsődleges egér" lenne?
-
Lomas
tag
Üdv,
Lehet, hogy félreérthető voltam, nem a tapipadhoz szükséges driver frissítése érdekel, hiszen frissítettem a T.Péter által megjelöltre. Mivel azonos gépünk, oprendszerünk van - igaz az övé 32, az enyém 64 bites rendszer - így a 64 biteshez való letöltés alapján feltételezem, hogy a driverfrissítés megtörtént, csak a "scrollozás fizikai megvalósítása" érdekelne. Ugyanis ennek a gépnek a touchpad felületén nincs rovátkolás a széleken, vagy bármi hasonló, ami scrollozó felületre utalna, egybefüggő lap az egész. Namármost ha az ujjammal megérintem mondjuk egy egérrel hagyományosan gördíthető felület -Web, excel, word, stb.- megnyitását követően a tapipadot, és simán lefele húzom az ujjam, az ugyebár csak az egermutatót mozgatja továbbra is. Itt nincs középső görgető gomb, amivel egy hagyományos egéren scrollozni szoktunk, úgyhogy fogalmam sincs miképp kell egy tapipadon scrollozni...
-
Lomas
tag
válasz
T.Peter #5904 üzenetére
T.Péter,
Írtad, hogy a Touch Pad funkciói működnek, tudsz scroll-ozni... Leírnád hogy ezt hogyan "műveled"? Be kell valamit állítani, hogy működjön? Vagy valamilyen billentyűt kell lenyomva tartani, vagy a felület egy bizonyos részét használod... Más géptípusokon láttam olyat, hogy az érintőfelület szélein van egy "barázdált" rész, gondolom azokon ott működtethető a scroll, de itt ugyebár olyan nincs...
-
Lomas
tag
válasz
T.Peter #5904 üzenetére
Az driver-pack volt, vagy külön találtál a tapihoz? Otthon amúgy eltettem egy oldalt a kedvencek közé, ahol rengeteg driver van fent laptopokhoz, külön-külön az eszköz típus alapján, majd otthonról belinkelem. Csak a wistás kompatibilitásban voltam kissé bizonytalan...
Mivel rendes voltál
Régebben érdeklődtél az aksi tötéssel kapcsolatban Én még az ősídőkben dolgoztam a westelnek, az onnét akkoriban kapott infók szerint az újabb, korszerűbb lithium ionos aksiknál nincs már olyan jelentősége a 16 órás kezdő töltésnek, mint a nikkel-metálhibrideseknél volt. A régebbi összetételnél szintén fontos teljes lemerítés - vagy hirtelen "kisütés" - a litiumosoknál már nem szükséges, sőt legjobb tudomásom szerint a kisütés egyenesen káros. A szintén korszerűbb, csepptöltéssel működő töltőknél úgysem lehet már kapacitást tágítani, mivel a csepptöltés funkció lényege, hogy csak azt pótolja, ami éppp elveszik. Egyszóval önmagában attól, hogy az első töltést úgymond szakaszosan végezted, az aksi élettartamát kapacitását nem befolyásoltad. -
Lomas
tag
Sziasztok,
előre is elnézést kérek kissé láma hozzászólásomért, nemrég döntöttem a Toshiba L500-14Z mellett. Tettem bele + 2 GB ramot, illetve 64 bites W7 került rá oprendszerként. (Érdekes volt, mert több kaposvári bolt emlitette, hogy van rajta vista, sőt, amit vettem, állítólag az is oprendszeres volt, de indításkor semmi nyomát nem leltem ennek, valalmi "DOS jellegű" felületen forgott egy "perjel", meg valami ethernet errort írt ki... Lényeg a lényeg, Vista semmiképp sem jöhetett volna szóba, mert alapvetően könyvelési célra lett vásárolva a gép, és van néhány régi progink, ami DOS alatt fut, a Vistát így nálam hozzáértőbbek nem is javasolták, állítólag az alatt nem lehet DOS-t futtatni.)
Ez az első laptopom, de új az oprendszer, és gondolom újabb fejlesztések a benne lévő hardvereszközök...
A gondom a driverekkel van, alapból ugyan működött minden - egy "sárga háromszög" volt
az eszközkezelőben "ismeretlen eszköz" mellett, de egy újraindítás megoldotta. A hang kissé macerásabb volt, a beépített mikrofon a telepített driver mellett a skype alatt nagyon halk és torz volt, akárhogy állítottam a csúszkákat, pipákat a hangbeállításoknál. Letöltöttem egy realtek drivert - nem tudom hogy leltem rá - azóta az is tökéletesen működik.
Mint már rájöhettetek, nem vagyok egy nagy guru, főképp driver területén, a kérdésem az lenne, hogy aki ezt a gépet vette, és ilyen oprendszert tett rá, honnét szedte az illesztőprogikat, mert a WIN7-ben lévők szerintem nem túl tökéletessek. A Toshiba honlapján XP driver csomag van csak ehhez a típushoz, azt sem tudom biztosan, hogy a vista driverek használhatóak-e ehhez az oprendszerhez. A konkrét jelenlegi gondom az, hogy az FN-es gyorsbillentyűk nem mindegyike műkszik, pl a FN+ESc (hang be-ki) és a fényerő állítás igen, de a WIFI, illetve a tapipad be-ki nem igazán. Szerintem a tapipad is többet tudhat, gondolom scrollozás, "kétujjas" területkijelölésnek - ne röhögjetek ki, egy laptop-os videón láttam ilyet, én csak így hívom - illene működnie...
Tisztelettel kérek minden Gurut, hogy ha lehetősége van kiegészíteni csekély informatikai tájékozottságomat, nyugodtan tegye meg. Hálás lennék érte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest