- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AttyVin
aktív tag
Az SSD végül egy OCZ Vertex 3-as lett (60 GB). Gyakorlatiag ezen csak a W7 és a programok futnak.
Ez kb. 10 x gyorsabb, mint az "eredeti" Toshiba HDD, de a szűk keresztmetszet a processzor gyorsasága (Intel T7250 2,0 GHz) és az, hogy az A200-as még SATA I csatolóval megy...
Amúgy a sok módon és helyen leírt teljes W7 áttelepítés az SSD-re végül 3 napig tartott, de megérte, mert nem kellett a programokat egyenként telepítgetni és beállítgatni!
Nálam ugyanis rengeteg egyedi beállítás van szinte minden programhoz, így rengeteg idő kellett volna ahhoz is.
Másrészt az informatikusnak készülő fiamnak legalább egy kis munkát is adtam, amikor már kifogytam a saját - szerény - informatikai tudásomból.
Na, azért neki is eltartott néhány óráig, amíg működőképes lett a dolog.
-
AttyVin
aktív tag
Nálam 4 GB simán megy W7 alatt úgy, hogy a fiamnak köszönhetően - egy kis átállítással - mind a 4 GB elérhető és nem csak 3, mint a "norrmál" Windows módban...
A linket már néztem korábban, de nem lettem nagyon okosabb.
SATA-s DVD-adaptert itthon is sokan hírdetnek, az nem probléma és nem is nagy beruházás... -
AttyVin
aktív tag
A 60 GB nekem azt hiszem már kicsi lenne és ennél nagyobbra gondoltam eleve.
Azért lenne jó a gépen belül "tartani" mindent, mert már így is van egy 500-as külső HDD-m, amit már így is külön kell kezelni...
Még egy csavar, hogy ebben az A200-asban a DVD nem SATA, hanem slim ATAPI csatlakozós, amihez nehezebb lesz megfelelő adaptert találni.
Ha előbbre jutok a dologban, majd jelentkezem.
-
AttyVin
aktív tag
Az SSD-t körülbelül el is döntöttem, de a régi HDD-t is szeretném képben tartani.
A második HDD helyével kapcsolatban nézelődöm, mert úgy tűnik, ha sikerül egy micro SATA aljzatot betenni oda (elméletileg ki van alakítva a helye) és még egy magasabb fedlapot is hozzá szerezi, akkor működhet a dolog. Egy ilyen fedél még vagy 25-30 USD, ha megrendelem...
Az alternatíva a DVD helyére betenni a HDD-t, amihez mindenféle kütyük kaphatók. A DVD meg valami külső házban dolgozna, amikor kell.
A két megoldás hasonló lenne árban, de paraktikusabb volna mindent megtartani a gépen belül.
Kérdésem, hogy pontosan melyik OCZ ez?
Mindenesetre köszönet az információkért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Apple MacBook
- Mesterséges intelligencia topik
- E-roller topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest