Új hozzászólás Aktív témák
-
sch_a
addikt
válasz
Teodor52 #9660 üzenetére
Távol álljon tőlem, hogy bármiről is én beszéljelek le. Ez csak az én véleményem, másnál lehet minden jól működik, és csak én bénázok, vagy ki tudja. Illetve lehet hogy a játékbeli hiányosságai egy driver frissítéssel meg lesz oldva, vagy hogy az újabb programok majd jobban ki tudják használni a dual graphics előnyeit!
Én még ezeket néztem: Samsung, Acer.
Samsung azért esett ki, mert azért drágább mint a Toshiba, az Acerre meg csak 1 év garancia van. Na jó, az is közrejátszott, hogy nem akartam olyat venni, mint a haverjaim.
-
sch_a
addikt
válasz
Teodor52 #9656 üzenetére
Ez csak a második notebook-om, nem is hiszem hogy lesz több, csak a tanulás miatt kellett asztaliról váltanom. Úgyhogy igazából sok viszonyítási alapom nincs. Olyan gépet kerestem viszonylag jó árban, amivel játszogatni is tudok valamennyit.
Az már egy mínusz volt nálam, hogy lemez nem jött a géppel, minden drivert egyenként kellett letölteni, kicsomagolni, telepíteni. Képeken nem igazán tetszett a gép külseje, de élőben kellemes meglepetés volt, szerintem jól néz ki. Kinyitva már kevésbé szép, a billentyűzet ránézésre kicsit gagyinak tűnik, de viszonylag kényelmes gépelni rajta, azért az Acer-é jobb volt. Sajna a PageDown-al van valami, furán áll, besüpped a bal felső sarka, de hát ez a te szempontodból nem nagyon számít, összeszerelésnél történhetett valami. Tapipad egész jó, a gombjai is, mondjuk az borzalmas volt az Aspire-ön. Maga a gép nem valami masszív, kívülről kis nyomásra is nagyon hajlik a fedél.
Két közeli ismerősöm is vett mostanában notebook-ot, i3+GT520 kombóval. Azt olvastam, hogy a 6540G2 jobban teljesít játékok alatt. Nos ezen a téren kicsit csalódtam, a régebbi játékok borzasztóan futnak, valószínűleg azért, mert nem igazán támogatják a dual graphics-ot, de ha kikapcsolom akkor se javul semmit. Újakkal nincs gond, hozzák az előbb említett i3-as gépek szintjét. Amit észrevettem, hogy haveromnál jóval gyorsabban töltött be az F1 mikor LAN-oztunk, kb. feleannyi idő alatt mint nálam, nem tudom mitől lehet ez.
Driverekkel is harcolok kicsit, VGA-val ugye az említett csíkozódás a problémám, a hangkártya driverével pedig a balansszal akadnak gondok.
Amit még meg tudok említeni, hogy a beépített hangszóróktól nem vagyok elájulva, a webkamera meg förtelmes. Persze mindkettő az előző gépemhez viszonyítva.
Amin még nevettem, hogy ez a nem földelt tápkábel is elég gagyi hatást kelt.
Ez a dual graphics még nem igazán kiforrott dolog, remélem a jövőben azért több előnye is lesz, mint jelenleg. Így két hét használat után, nem vagyok benne biztos hogy megint ezt venném, de annyira nem rossz gép ez.
(ha már ennyit írtam akkor elfér ez is: L750D-16k, csak hogy megtalálják keresővel is, ha valakit tapasztalatok érdekelnék a típussal kapcsolatban)
Szerk.: Az EU-son keresd!
-
sch_a
addikt
válasz
Teodor52 #9653 üzenetére
Mert valószínűleg ezek a gyártók valamit módosítanak rajta és úgy adják ki, ezért is nem olyan frissek. Az hogy tökéletesen működik az túlzás, a csíkozódás is elég nagy valószínűséggel emiatt van. A modell szám nálam: PSK38E. A dobozon egy matricán olvasható.
A linkelt program pedig használható, működik.
-
sch_a
addikt
válasz
Teodor52 #9650 üzenetére
Crossfire használható mindkettőnél. Nem tudom mennyit számít teljesítményben az új verzió, de van jó pár játék ami nem igazán támogatja még a dual graphicsot, úgyhogy sztem az ilyen driver frissítések is elég sokat számítanak, ezért is nem a toshibasat használom. Procit én nem piszkáltam.
-
sch_a
addikt
válasz
Teodor52 #9648 üzenetére
Toshiba hivatalos oldala kidobott 29 db drivert, én azt mind leszedtem, igaz van amit fel se engedett tenni. Azokat feltettem és működik minden. Azóta ki is válogattam azokat, amiket feleslegesnek érzek feltenni. Szerintem ezt a típust csak atheros-al adják, nem is láttam realtek wlan drivert az illesztőprogramok között. Egyébként pl. Aida64-el tudsz ilyeneket megnézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Formula-1
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vicces képek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Assetto Corsa EVO
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest