- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janou
Topikgazda
Amúgy ha nagyon kell a legális Win 10 lehet beruháznék egy Refurbished Win 7-re. Kb 10e Ft.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #13782 üzenetére
Szerintem bukó...
Utólag könnyű okosnak lenni, én pont ezért szoktam leragasztani vastag celluxal a matricát. -
Janou
Topikgazda
válasz
v_kinga #13770 üzenetére
Mivel 4 GB memória van benne én 64 bites rendszert tennék rá. Simán feltehető a Windows 7 is, csak meg kell nézni hogy van-e rá támogatás. Bár ha nincs attól még simán lehet hozzá drivereket szerezni csak kicsit keresni kell. Ha folyamatosan hibát dob lehet hogy valami beállítás nem stimmel Biosban. Pl. CSM boot vagy legacy boot, secure boot beállításokat nézném meg. Ezeket ki kellene kapcsolni. Sata mód szinte biztos hogy AHCIben van, de azt is meg kell nézni. Illetve múltkor belefutottam egy érdekes telepítési hibába és nekem sem akart bootolni USB-ről. Ott valami USB powert kellett bekapcsolni.
-
Janou
Topikgazda
válasz
puhijani #13744 üzenetére
Ez a Fixdirektnél volt? Mert azokról nekem is megvan a véleményem. Nekem 178.000 Ft-ért akarták kicserélni az alaplapot a gépembe, mert eltört belül a jack csatlakozó.
Azelőtti hozzászólásodhoz pedig annyit fűznék hozzá, hogy kihagytad a LEGJOBB szakszervizt az Aviatronic Kft.-t. Fixdirektnél valóban a les*arom, nemtörődöm hozzáállással lehet találkozni, illetve a garis cuccokat sem mindig akarják gariztatni. De az Aviatronicnál nem ez a helyzet. Az én esetemben az történt hogy bevittem hozzájuk és mondtam nekik, hogy elhajtottak a Fixdirektnél. Mondták oké, szétszedik lefényképezik és elküldik véleményezésre a Toshibához. Ezután 1 héten belül ingyen kicserélték a lapot. Ergo ha vették volna a Fixdirektnél is a fáradtságot a munkához, akkor ott is ugyanez lehetett volna a vége. 1 szó mint 100 Fixdirektet el kell felejteni, Aviatronichoz kell menni. -
-
Janou
Topikgazda
válasz
pjjones91 #13714 üzenetére
És ilyenkor mit ír az eszközkezelőben? Szabványos vga? Vagy azt hogy Radeon 7610M?
Ha esetleg szabványost ír akkor nincs fent a driver. Próbáld meg saját lemezként beadni neki a kitömörített inf fileokat. Ha újraindítás után megint kékhalálozik ahogy felkerül a driver, akkor erős a gyanúm a hardverhibára.Csak úgy mellékesen jegyezném meg hogy nekem is 7610M van a notiba és ezt a drivert használom hozzá:
13-9_win7_win8_64_dd_ccc_whql -
Janou
Topikgazda
válasz
pinnacle #13701 üzenetére
Leszeded programok telepítéséből, majd ha ott van még az eszközkezelőben mindig akkor rámész arra hogy törlés. Ekkor megkérdezi hogy a driverét is szeretnéd törölni. Azt mondod igen. Majd hardver változások keresése és ott lesz alaphelyzettel.
Próbálj esetleg frissebb drivert feltenni. -
Janou
Topikgazda
válasz
SteveL #13691 üzenetére
Én eddig csak az asztali gépemre tettem fel a Win 10-et, de azon meg vagyok vele elégedve driver támogatás szempontból. Ez egy Phenom II-es gép 750 Ti-vel, de van benne pár régebbi cucc is mint pl. Audigy, vagy egy Hauppauge tuner kártya és simán mennek vele. Semmi fagyás, kékhalál vagy hasonlók.
-
Janou
Topikgazda
válasz
alienamelie #13687 üzenetére
Hiren's boot cd alól bebootolva aktívvá téve a recovery partíciót mit csinál?
-
Janou
Topikgazda
-
Janou
Topikgazda
válasz
raven12 #13678 üzenetére
Szervizben találkoztam már párszor hasonló problémával. 3 dolog okozhatja a dolgot.
1, Inverter. Ez a legolcsóbb probléma. Átlagosan olyan 10e Ft körül szokott lenni egy inverter csere.
2, Kijelző háttérvilágítás. Ez már kicsit húzósabb. Átlagosan 30-40e Ft között szokott lenni.
3, Legritkábban előfordul olyan is hogy a videóchip hibásodik meg a notiban. Ezt újra szokták reballozni. Átlagosan 25-30e Ft környékébe kerül ez a művelet és mi a laptophardwerbe szoktuk az ilyen gépeket vinni. De ezt tartom a legvalószínűtlenebbnek, mert a kép végülis ott van a kijelzőn, és itt általában belsőn nem ad képet csak külsőn vagy hasonlók.
Ezt amúgy bármilyen normális szervizben megnézik neked.
-
-
Janou
Topikgazda
válasz
fzsolte #13657 üzenetére
Gyártó és lemez függő.
Láttam már normálisan megírt telepítőt, ami megkérdezte hogy mit szeretnél formázni. De volt olyan is ami bootolás után kérdés nélkül formázással kezdett. Legbiztonságosabb megoldás ha egy Virtualra felteszed és leteszteled. Pl. Vmware. Feltehetsz a 20 GB-os partícióra egy Windowst másik lemezről és felteheted az alá. -
Janou
Topikgazda
válasz
Atomantiii #13647 üzenetére
Tudom, én is így szoktam csinálni, de az általam javasolt módszer "felhasználóbarátabb".
-
Janou
Topikgazda
Név alapján sajnos én sem tudom megmondani. De nézd meg PCI busz: , eszköz: , művelet számát az eszköz tulajdonságain, majd AIDA-ba belépve az eszközöknél keresd ki. És ott ki fog derülni hogy micsoda. Bluetoothnál hasonló a helyzet. Nézd meg Aida-ba hogy milyen chip van benne az eszközöknél, és azt a drivert szedd le hozzá.
Ha így nem megy, keress rá PCI/VEN&DEV szám alapján google-be vagy használd az általam sokszor ajánlott driver kereső progikat. Slimdriver illetve Driver Navigator. -
Janou
Topikgazda
válasz
Misi1980 #13616 üzenetére
"Olyat is olvastam hogy ennél a típusnál a windows feltelepíti a drivereket-Igaz ez?"
- Nem igaz. A windows 8 ami elég sok drivert leszed magától. A Windows 7 maximum Windows Update által, de az meg jól bellassítja a gépet, tehát nem ajánlott.
Amik fontos driverek: chipset, vga, lan, wlan, bluetooth, mei, usb3 (ha van), synaptics, esetleg system driver, function key.Ha esetleg marad ismeretlen eszköz arra rákeresel google-ön és leszeded ahhoz is még a megfelelő drivert.
-
Janou
Topikgazda
válasz
megint én #13602 üzenetére
Szerintem kezdésképp húzd újra a rendszert. Nálam pl. mindig az első hogy letiltom a Windows Update-et pont ezért. Csak arra jó hogy lassítsam a rendszerem. Mindig csak újabb Service Pack-eknél frissítek.
A driverekre pedig több megoldás is van. Aida-val megnézed az eszközöket és rákeresel google-ön vagy VEN/DEV szám alapján keresel rá vagy használsz driver kereső progit. (SlimDriver illetve Driver Navigator) -
Janou
Topikgazda
válasz
maxika2004 #13526 üzenetére
Akkor mostmár mentsd is el amiket leszedtek. Appdata-ában vannak. -
Janou
Topikgazda
válasz
maxika2004 #13516 üzenetére
Fizikai kapcsoló nincs az oldalán? Esetleg Biosban olyan beállítás hogy kapcsolja ki ha érzékeli a LAN-t? (általában Switch LAN/WLAN néven fut). ESetleg nem Fn+F12 hanem csak F12.
De a legvalószínűbb hogy kellene neki progi. Nevét még mindig nem tudom Toshibánál, de a többi gyártónál Quickset, Quick launch, Launch Manager.... Esetleg próbáld meg a Value Added Package és a Hardware Setup progit. Azt hiszem ilyenek vannak. -
Janou
Topikgazda
válasz
maxika2004 #13514 üzenetére
Kicsomagolt mappa megvan? Drivert tedd fel, kézzel, manuálisan, saját lemezként. Illesztőprogram keresése számítógépen, stb. stb.
Ha nem megy van a keresős módszer, Slimdriverrel vagy Driver Navigatorral.Azért mert még nincs fent a Wifi driver.
-
Janou
Topikgazda
válasz
maxika2004 #13512 üzenetére
-
Janou
Topikgazda
válasz
maxika2004 #13510 üzenetére
Biosban át van állítva a OS type Other OS-re? Illetve Secure Boot, Fast boot stb ki van kapcsolva? Lehet nem ez a baj, de egy próbát megér.
-
Janou
Topikgazda
válasz
szabonagyur #13502 üzenetére
+1
Én is azt mondom mint az előttem szóló két kolléga. Kb. 4 GB-ig bővíteném aztán egy SSD még a gyorsabb betöltés miatt. -
Janou
Topikgazda
válasz
szabonagyur #13465 üzenetére
Mivel az összes márkából nagyjából az összes árkategóriájú gép megfordul nálunk (tehát alsó, közép és felső kategóriájú) így szerintem nagyjából foglalhatunk állást márka szerint is. Persze nyilván a legpontosabb az lenne ha külön típusokra lebontanánk.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Serious88 #13456 üzenetére
Figyelj, én szervizben dolgozom. A legtöbb alaplaphiba pl. az Acer, Fujitsu, HP trióból kerül ki. Aztán az Asus + annál még a zsanérok is törnek. Legmegbízhatóbbnak a Dell és a Toshiba bizonyul, bár utóbbi időben a Dellekkel egyre több a gond. Például 2 hete vettünk 2 db Vostrot abból az egyik gyárilag laphibás volt. A másik 2 hét után... Szal visszatérve Toshiba!!!
-
Janou
Topikgazda
Sziasztok
C855-202 típusú notiba honnan tudok optibay keretet szerezni?
-
Janou
Topikgazda
válasz
Atomantiii #13421 üzenetére
Szerintem billentyűzetet és GYÁRI töltőt minden további nélkül de utángyártott akksit semmiképp.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Dave Crank #13400 üzenetére
Na így már jó kérdés...
-
Janou
Topikgazda
válasz
Dave Crank #13397 üzenetére
Én asztali gépnél találkoztam ilyennel, ott videókártya driver hiba volt.
-
Janou
Topikgazda
válasz
acura13 #13340 üzenetére
Igen, iszonyatosan sovány. Ahogy előttem már írták, az kb. arra elég hogy képet adjon. Többet nem szabad várni tőle. Az is csoda hogyha pár éves játékokat el tudsz rajta indítani, de mint a "mellékelt ábra mutatja" nem is sikerült. Nekem Radeon 7610m van a notimban és én a Starcraft 2-nél újabb játékkal nem is próbálkoztam vele. És már ott is szaggatott, pedig az jobb a HD3000-nél.
Amúgy a memória mennyisége itt semmit nem jelent. Tipikusan olyan mint a Geforce 210 vagy egy HD6450 2GB memóriával. Nettó parasztvakítás. Egyszerűen a GPU túl gyenge ahhoz hogy profitálhasson a plusz memóriából. Asztali kártyáknál például körülbelül a 35-40e Ft-os videókártyáknál húzódik az a kategória ahol megfontolandó a +1 GB. -
Janou
Topikgazda
válasz
rostiron #13267 üzenetére
Egy próbát megérhet:
"
1) Hold down the power button for 10 (ten) seconds to switch off your machine.Please note: Holding down the power button on the machine forces it to switch off. Any unsaved data will be lost.
2) Press and hold the 0 (zero) key and at the same time, tap the power button once to switch on your notebook.
3) When the machine Starts beeping; release the 0 key.
4) When prompted by the warning screen; select Yes to continue with the system recovery.
5) Select Recovery of Factory Default Software; click Next.
6) Select Recover to out-of-box state. Click Next again.
7) Click Next to Start recovery.
"
-
Janou
Topikgazda
válasz
Mister_X #13251 üzenetére
Minden további nélkül megoldható. Ha van az alján matrica rajta a product kóddal, akkor egyszerűen felteszel egy OEM windowst azzal a kóddal és beaktiválod. Ha nincs akkor a win alól próbáld meg kiszedni a kulcsot és az előbb említett módszerrel feltelepíted. Csak a Service partíciót ne bántsd. Jól jöhet még.
Aztán már csak a drivereket kell összevadászni hozzá. -
Janou
Topikgazda
válasz
katona.jozsi #13235 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen monitort vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest