Új hozzászólás Aktív témák
-
Janou
Topikgazda
Szerintem menni fog rendesen. 99%. Nyilván 100%os garancia nincs rá, hisz láttam én már olyat hogy H81-es inteles chipset és nem volt hajlandó a Kingmax memóriával menni... 16 GB-ig kezeli a notid a memóriát így ezzel sem lesz baj. Véleményem szerint nyugodtan megveheted. Ha esetleg hivatalos megerősítést szeretnél, írj az Aviatronicnak. Kedvesek és segítőkészek.
Szerintem a Samsung SSD-k a legjobbak jelenleg a piacon. Nagyon gyorsak, megbízhatóak bár az áruk kicsit borsos.Összefoglalóban van egy hivatalos szervizek hivatkozás. Ott láthatod a jelenleg hivatalos márkaszervizeket.
Regio: Europa
Country: Hungary
GO -
Janou
Topikgazda
válasz
odorlorka #14227 üzenetére
Több dolgot is tehetsz.
1. A telepítőt elindítot, amivel feltetted és ott azt választod hogy uninstall vagy modify vagy valami hasonló. Esetleg megpróbálhatod teljesen újratelepíteni majd ha ez megvan eltávolítani. Van amikor csak az segít.
2. Eset AV Remover. Ezzel elvileg minden vírusirtót le tudsz szedni. [link]
3. Eset Uninstaller. [link]
-
Janou
Topikgazda
*rákeresnék
-
Janou
Topikgazda
válasz
zeon.hu #14212 üzenetére
Szia
Beépített bluetooth vagy usb-s stick? Régebben ment vagy amióta megvan azóta felemásan működik? Próbáltad frissíteni a driverét/szoftverét? Mivel egyik irányba jó, így a hardveres hibát nagy valószínűség szerint kizárnám. Esetleg meg lehetne még próbálni egy friss windows telepítéssel vagy esetleg egy Win 8.1 vagy 10-el. Más telefonnal sem működik a noti -> telefon irány?
-
Janou
Topikgazda
válasz
Gooner #14210 üzenetére
Nagyságrendileg 30e Ft. És több hét az átfutása általában, de ez függ a chip típusától és a noti gyártójától is. (Sonynál pl. 2 hónap
) Ahol dolgozom mi is szoktunk vinni notikat ilyenre. (Pl. pont ma vittünk egy Asust.) Helyileg pedig a laptophardvert tudnám ajánlani.
Szerk.: Nyilván ott be is tesztelik előtte, hogy valójában mi a baja, illetve javítás után is tesztelik még.
-
Janou
Topikgazda
válasz
akoska23 #14205 üzenetére
Én a másik problémára azt mondanám, hogy próbáld meg Slimdrivers-el vagy Driver navigatorral leszedni hozzá a drivert. Amúgy jártam már úgy hogy egy nem megfelelő driver úgy hazavágta az egészet hogy újra kellett telepítenem, mert mint később kiderült a jó drivert sem fogadta már el.
-
Janou
Topikgazda
válasz
#58984960 #14192 üzenetére
Valószínűbb hogy a porttal lesz valami. Próbáld meg "kiékelni", hátha az a baja. Én találkoztam olyan Dell notival, hogy beletettünk egy slim vinyót a régi helyére ami természetesen normál vastag volt és nem látta. Csak úgy sikerült a portra rácsatlakoztatni hogy a vinyó tetejére felragasztottunk egy félbehajtott kartonpapírt ami tartotta a távot. Bár itt nem valószínű hogy ez a baj, hisz eddig működött ugyanez az optika. Találni kellene valami metódust ahogy elő lehet idézni a hibát illetve egy fix módszert arra is ahogy tuti működik.
Én talán kezdenék azzal, hogy leszedném a felső tálcát és úgy megnézném hogyan csatlakozik be a helyére az ODD. -
Janou
Topikgazda
válasz
#58984960 #14184 üzenetére
Vinyó milyen állapotban van? Lehet az miatt gndolkodik ennyit a gép. Esetleg vedd ki az aksit a gépből és nézd meg úgyis. Gondolom alaplapi akku alatt a BIOS elemet érted. Az is teljesen új? Attól hogy megvan a 3V még nem jelenti azt hogy jó is. Láttam már olyat hogy a feszültéseg rendben volt, csak éppen amikor telhelés került rá, nem bírta.
-
Janou
Topikgazda
válasz
hakydakillah #14177 üzenetére
Szia
Én nagyságrendileg 55e Ft-ot mondanék rá. Tehát nagyjából abban az ársávban mozog, amit előttem is írtak a többiek. De nyilván annyit ér amennyiért megveszik, illetve amennyiért hajlandó vagy eladni.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Miertvansote #14175 üzenetére
Próbálj meg bebootolni egy Win 7 x86 lemezről és próbálj indítási javítást. Ha ez nem okés, akkor hibajavító konzol és futtasd a bootrec.exe progit /fixboot /fixmbr /rebuildbcd kapcsolókkal. Esetleg próbálj rendszervisszaállítást. Én amúgy minden előtt megpróbálnék, egy chkdsk-t is sokszor megoldja az is. Ellenőrizhetnéd, hogy a vinyónak milyen a kondíciója hard disk sentinelel. Memtest-et is ráindíthatsz hogy nem-e romlott a memória és az miatt hülyésekedik.
Biosban milyen sata beállításokkal lett telepítve a win? IDE? AHCI? Ellenőrízd hogy nem állítódott át.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe. Remélem segít.
Ilyesmivel találkoztam már. Úgy emlékszem azon csak az újratelepítés segített, de ebben nem vagyok egészen biztos. -
Janou
Topikgazda
válasz
Pyrandus #14163 üzenetére
Ahogy a kolléga írta előttem. Rövid cikkszám alapján be kell még azonosítani a gépet, de mivel az R-hez 64 bites rendszer van csak elég valószínű hogy a tiéd az E-s... A LAN drivernek pedig elég egyértelmű a helyzete. Realtek chip van benne összesen 1 letöltést ajánl fel.
-
Janou
Topikgazda
válasz
#65388800 #14141 üzenetére
Na az jó. Akkor reméljük hogy nem töri el megint.
Hát igen a mai felhozatal... Nagyon rámennek erre az energiatakarékosságra, amit én megértek, de az i7 szerintem is pont az a szegmens ahol nem kellene ezt erőltetni. Ha kell akkor legyen piszok erős, ha meg nem akkor vegyen vissza a tempóból...
Strapás kis gép ez, reméljük mostmár nem lesz semmi baja.Touchpad:
Franyesz
-
Janou
Topikgazda
válasz
#65388800 #14137 üzenetére
Hát ez szívás...
Igen, úgy néz ki ez a neked való. Valamelyik cikkszám egyezik a tiéddel ezek közül?
H000038840, 13N0-ZWA1K01Ha igen akkor tuti jó, ha nem akkor pedig alapos szemrevételezéssel nézd meg hogy minden ugyanott van-e. Ha igen, akkor megint csak jó lesz nagy valószínűséggel. De úgy látom beficcen a 33 napos visszavásárlási garancia is.
-
Janou
Topikgazda
válasz
rencsike1985 #14127 üzenetére
Szerintem 400 Euróért kifejezetten rendben van. Windows, relatív nagy vinyó, aránylag jó vga és még touchscreen is. Jó vétel.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Makszimusz #14111 üzenetére
Igen. Ezért szoktam csak olyan helyeken használni ahol csak nem terheli semmi. Tehát ilyen tartó elemeken.
-
Janou
Topikgazda
válasz
#65388800 #14109 üzenetére
Pontosan azok szoktak kitörni. Azok a teherviselő elemek. Azoknak kell a zsanér terhelését elviselnie. Megpróbálhatod visszaragasztani a kosáranyákkal együtt jó erős ragasztóval (én Loctite-ot használok ilyen esetekben), de ha nem csinálsz valamit a zsanérokkal ugyanúgy ki fognak törni.
-
Janou
Topikgazda
válasz
#65388800 #14105 üzenetére
Huuu de éreztem hogy a zsanér megszorult és kitörte magát az alsó tálcából...
Ezek nem olcsó dolgok sajnos, de ahogy kollega is írta előttem Aliexpress esetleg Ebay jöhet még szóba. De azt remélem tudod hogyha ezzel a zsanérral összerakod az új tálcával, hamarosan azt is szét fogja törni. Nem ártana egy zsanér csere is. Vagy legalább fújd át WD40-el és jól mozgasd át.
Amúgy így már eléggé ráfér egy paszta csere is 4 év után. -
Janou
Topikgazda
válasz
#65388800 #14099 üzenetére
Szerintem egyszerűbb ha te magad fogod és kitakarítod, újrapasztázod. A megrepedt burkolat helyett meg rendelsz egy másikat.
Vinyónál, optikánál, alsó tálcánál egyszerű dolgod van az egyedi azonosítóval, mert van egy S/N-je. De procin én még ilyet nem láttam és CPU-Z illetve Aida64 sem olvas ki ilyen paramétert a CPU-ból. Legegyszerűbb ha megjelölöd az alkatrészeket valahol alkoholos filcel.Vagy megbízható helyre viszed a géped javíttatni.
-
Janou
Topikgazda
Más lemezeket beolvas windows alól? Ha igen, akkor valószínűleg hibás a chip lemez.
Ha nem akkor lehet registry hiba. Pl. ez
Ebben az utóbbi esetben megnézném hogy be tudok-e bootolni róla. Ha igen, akkor megint csak szoftveres lehet a probléma és windowson belül kell keresni a hibát (vagy rossz a chip dvd).Ha sehol nem működik akkor lehet hardveres a hiba. De ebben az esetben is nézd meg hogy legacy-ban (CSM) legyen a boot, mert találkoztam már olyannal hogy uefiben volt és nem volt hajlandó bootolni DVDről...
Na az mondjuk nevetséges volt.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Atomantiii #14074 üzenetére
Frankó
-
Janou
Topikgazda
válasz
Icuka958 #14070 üzenetére
Akkor ezt valahol valaki áttelepítette. A megoldás szempontjából végülis lényegtelen hogy ki, hol és mikor. A megoldás amit már írtam akkor az lenne hogy:
Letölteni egy Win 7 Home Premium 64 bites telepítőt MSDN-eset és feltelepíteni, majd az alján található kulccsal beaktiválni.
Esetleg szerezni valahonnan egy OEM telepítő lemezt, szintén Win7 Home Premium 64biteset. -
Janou
Topikgazda
válasz
Icuka958 #14067 üzenetére
Ezen a gépen egészen biztosan nem lett gyárilag Professional telepítve. Innen kiderül hogy a gyári rendszer a Home Premium azon belül is a 64 bites kiadás. A Microsoft joggal feltételezi hogy nem eredeti, mert nem is az. Ha az lenne lenne az alján egy Professional matrica is ami gondolom nincs.
Ezt a hibát nem kötelességük helyrehozni, mivel ez nem hiba. Egyszerűen más rendszer lett feltéve rá. Szoftverre amúgy garanciát nem adnak.
A Te gépedhez valószínűleg nem kaptál telepítőlemezt mivel recovery partíción van a gyári rendszer. Elvileg ezt úgy lehet visszaállítani, hogy1, Nyomva tartott 0-ás gombbal kapcsolod be vagy
2, Indulás után az F8-at nyomkodva kiválasztod a rendszer javítását, majd a később bejövő ablakon a Toshiba HDD Recoveryt. Ez egy varázsló amivel baromi egyszerűen vissza lehet tenni a gyári rendszert.Biosban lehet amúgy Windows kulcs, de én úgy tudom hogy azt csak a Windows 8, 8.1 és a 10 támogatja. (Secure Boot, key management stb.)
Ha a recovery nem jön be egyik általam leírt módon sem, akkor a legegyszerűbb még mindig az hogy szerezni kell egy OEM Windows 7 Home Premium 64 bites telepítő lemezt és feltelepíteni arról. Majd aktiváláskor beadni neki az alján található kulcsot.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Icuka958 #14062 üzenetére
Legfontosabb lenne tudni hogy melyik verziójú windowsról van szó, de a kérdésedből ítélve Windows 7.
Az adott kiadáshoz való kulccsal más verziót nyilván nem tudsz aktiválni. Google-be beírva én ezt találtam. Egy próbát megérhet. Persze előtte minden fontos adatot ments. A Windows Anytime Upgrade úgy tudom csak felfele működik. De ebben nem vagyok biztos. Így ezt nem is mondom mint lehetőséget.
Legvégül marad az hogy felteszel rá egy OEM Home Premiumot majd az alján található kulccsal beaktiválod. Persze menteni ebben az esetben se felejts el. -
Janou
Topikgazda
válasz
RaPiDsHaRe #14026 üzenetére
Optikáról ha bootolsz akkor is lassú? Esetleg tesztrendszerel megnézni hogy mi a steise...
-
Janou
Topikgazda
válasz
RaPiDsHaRe #14024 üzenetére
Winchester milyen állapotban van? Ha bebootolsz optikáról akkor is lassú?
-
Janou
Topikgazda
válasz
RaPiDsHaRe #14022 üzenetére
Külső monitoron ad képet? Töltés visszajelzés van? Memóriákat esetleg vedd ki, tisztítsd meg majd rakd vissza.
-
Janou
Topikgazda
válasz
mkristof97 #14017 üzenetére
Ahogy az előttem szóló kolléga is mondta van kifejezetten erre való topic. DE!!! Szerintem így egyben ne sokra számíts. Mivel nincs benne HDD és rossz a vga vagyis ebből adódóan az alaplap (a leírtak alapján azt mondanám hogy az alaplapra integrált memóriachipek adták be a kulcsot amik a vga dedikált memóriáját adják), így nem sok érték maradt benne. Kb. műanyag burkolat, memória, kijelző, zsanérok. Jobban jársz ha szétszeded és darabokban árulod, csak persze az idő.
-
-
Janou
Topikgazda
válasz
derrik #14002 üzenetére
Fel van telepítve a wifi kártya drivere? Eszközkezelőben ott van a hálókártyáknál? Sárga felkiáltó jel vagy valami? Ha ez eddig oké, akkor van-e fizikai kapcsoló a notin. Ha van ON állásban van? Ha ez nem oldja meg a gondot akkor Fn+F8 billentyűkombinációval működik? Value Added Package fel van telepítve?
-
Janou
Topikgazda
válasz
#65388800 #13994 üzenetére
Végül sikerült megoldani a dolgot, hála a Windows 10-es topicnak. Leírom ide is hogy mi volt a megoldás, hátha más is belefut ebbe.
A gépházban az aktiválás menüpontban meg kell adni a Pro általános kulcsát. Ezzel aktiválni nem lehet, de a netről felfrissíti a Home rendszert Pro-ra. Amint végzett be kell írni a gépházban a megvásárolt kulcsot és aktiválni fogja magát a rendszer.
Win 10 Pro általános kulcs: VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T -
Janou
Topikgazda
Jah és azt elfelejtettem, hogy nem kéri be a termékulcsot.
-
Janou
Topikgazda
Sziasztok
Adott 2 db Toshiba notebook. Pontos típust nem tudok, de szerintem ez nem is érdekes. Valami i7-es cucc, 16 GB rammal,1 TB-os vinyóval, Radeon vga-val. A probléma az hogy gyárilag van rajta egy Win 10 Home. Vettek hozzá Pro verziót, mivel vállalati környezetben használnák. Na és itt jön a gond. UEFI-ben telepítve EREDETI WINDOWS 10 PRO lemezről GPT-s partícióra, telepítés után azt lehet látni Hogy Win 10 Home. Magyarul a Pro lemezről feltesz egy Home-ot....
NORMÁLIS???
Ha letörlöm az összes partíciót (tehát a recoveryt is), Secure boot kikapcsol, beállítom a CSM boot-ot és MBR-en telepítem fel az EREDETI Windows 10 Pro lemezről akkor is Win 10 Home lesz. Kulcsot átírni nem engedi parancssorból, grafikus felületen szintén nem fogadja el a Pro kulcsot. Mondjuk ez érthető hisz Home... De akkor mi a tököt lehet vele csinálni hogy fel lehessen rá tenni a Pro-t? Miért érzi azt hogy neki mindenáron Win 10 Home-ot kell felrakni még akkor is ha csak Pro van a lemezen? -
Janou
Topikgazda
-
Janou
Topikgazda
válasz
sveczo #13960 üzenetére
Fizikai kapcsoló nincs a notin? Kábelesen van rajta net? Ha nincs bedugva a kábel, megjelenik a hálózat ikonnál a kis sárga csillag? (Windows 7-nél legalábbis az van) Eszközkezelőben látszik a wifi kártya? Ott nincs letiltódva?
Szerk.: Most olvasom konyi79 is a írta már a fizikai kapcsolót.
-
Janou
Topikgazda
válasz
AlexMolnar #13957 üzenetére
Legrosszabb esetben tedd újra a windowst.
-
Janou
Topikgazda
válasz
zgyorik #13927 üzenetére
Tehát ezek szerint a winchester tuti jó? Más gépben működik? Bios látja a vinyót?
Ha az XP nem látja a vinyót az lehetne az miatt hogy AHCI-re van állítva a SATA mód. Bár elég régi gép, nem hiszem hogy van ilyen beállítás Biosban. Win 7-nek ellenben látnia kellene.
Pontosan nem tudom mi lehet a baj, de az tuti hogy amíg a bios nem látja a vinyót addig a windows, linux stb sem fogja. Ha már látja, akkor jöhet az hogy másik optikai lemezről bootolni, esetleg pendriveos telepítővel. Meg lehet próbálni egy Bios defaultot is. Néha az is csodákra képes.
Ha azon a SATA porton nagyon nem akar menni semmilyen vinyó, megpróbálkoznék azzal, hogy betenném az optika helyére egy teszt erejéig. (feltéve ha satás az optika.) De ahhoz sajnos kell átalakító is.
Így látatlanban ennyi jutott eszembe. -
Janou
Topikgazda
válasz
repvez #13920 üzenetére
Például egy hiányzó bootmgr hiba mbr-es vinyónál konzolból kiadva 3 parancs és megy újra a rendszered (bootrec.exe /fixboot fixmbr rebuildbcd). Uefiben pedig egy kiba*zott hosszú paranccsal sikerült 1x megcsinálni amit fél óráig kerestem. De pl. múltkor találkoztam egy Toshiba C855-el gyári rendszerrel gpt-s partícióval. Vinyó bad sectoros, uefiben nem volt hajlandó bebootolni optikáról sem (csm-be persze igen, de úgy nem javítható a gpt-s windows) vinyót átrakva gépbe, nem látod az adatokat (gpt védőpartíció). Mbrnél ilyen gond nincs.
Amúgy ha valaki tud valami megoldást erre a gpt védőparticiós adatmentésre, az ne tartsa magában. -
Janou
Topikgazda
válasz
intensa_man #13919 üzenetére
Nyilván. Csak macerás az uefis rendszer.
-
Janou
Topikgazda
válasz
intensa_man #13915 üzenetére
Csak ha uefiben telepítesz és valami gebasz van a rendszerrel, vissza nem állítod. Nagyjából tuti adatvesztés a gpt miatt.
-
Janou
Topikgazda
válasz
repvez #13910 üzenetére
Kezdésnek frissítsd a bios-t. Az alvó módból nem felébredést megoldotta az új Bios a C50-B-149 típusú laptopoknál. Lehet nálad is megjavul a dolog frissítés után. Elvileg a 2.10-es a legújabb bios a tiédhez. Innen szedd le a megfelelőt: [link]
Touchpad: Fel kell tenni a drivert és utána be tudod állítani a görgetést a Synaptics vagy ELAN kezelőjében.
VGA: Én saját lemezként adtam be neki az eredeti AMD-s drivert, mert a Toshibással kék halálozott. (Nálam a 13.9-es van fent és HD 7610M van a notiban)
Lassú indulás: Winchester hány %-os? -
Janou
Topikgazda
Lenne egy problémám és nem nagyon tudok vele zöld ágra vergődni. Adott 8 db Toshiba C50-B-149 notebook. Win 10 van rajtuk és nem hajlandóak leállni. Kikapcsolásra rákkatintás, fekete lesz a képernyő de nem áll le. Világítanak a ledek rajta. Csak kikapcsoló gomb nyomva tartásával lehet kilőni majd újra el kell indítani őket. Bios már volt frissítve, a hiba továbbra is fennáll. Valakinek valami ötlet?
-
Janou
Topikgazda
válasz
adanyi #13895 üzenetére
4MB helyett GB. És nem lehet tovább bővíteni. 4 GB a maximum 2x2 GB-os kiosztásban. Vinyót rakhatsz bele nagyobbat, de attól gyorsabb nem lesz. Max SSD-től, de azt sem tudod majd teljesen kihasználni mert a lapon csak Sata2 van. Gyorsabb lesz mint a vinyó, de nem annyira mint amennyire lehetne az SSD-től. USB-ket nem lehet így cserélni.
Azt tudod még megtenni hogy vinyó helyére SSD, míg az optika helyére beteszed a vinyót egy optibayben. -
Janou
Topikgazda
válasz
CartmanLand0 #13892 üzenetére
-
Janou
Topikgazda
válasz
CartmanLand0 #13889 üzenetére
Telepítésnél megkérdezi az Windows update beállításainál hogy szedhet-e le drivereket. Ilyen csúszkás módszer.
-
Janou
Topikgazda
válasz
CartmanLand0 #13887 üzenetére
Próbálj meg nem Toshibás drivereket. Nekem is volt olyan hogy kékhalálozott, majd lecseréltem a drivert a gyártóira és a hiba megszűnt. Szedj le Driver Navigatorral és Slimdriverrel drivereket és nézd meg úgy mi a helyzet.
-
Janou
Topikgazda
válasz
CartmanLand0 #13877 üzenetére
Egy tipp: Próbáld meg az asztali HD6000 szériához való drivert.
Nekem 7610M van a notiba és a HD7000-es asztali drivert használom hozzá.
Telepítve valószínűleg nem fog menni, saját lemezként add be neki az inf file-t. -
-
Janou
Topikgazda
válasz
urbi73 #13855 üzenetére
Melyik eszközhöz nem találsz drivert?
Szerintem a Win 7 fel fog ismerni nagyjából mindent. Amit meg nem arra meg lehet próbálni a Slimdriver vagy a Driver Navigator driverkeresőt. Ha még ezek után is marad ismeretlen eszköz akkor kigooglezni és megpróbálni beadni az xp-s drivert saját lemezként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest