- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janou
Topikgazda
válasz
zeon.hu #14524 üzenetére
Én csak ezt látom:
Firefox on Windows
For WebGL in Firefox on Windows, Windows XP or newer is required. The following minimal driver versions are required: either NVIDIA >= 257.21, or ATI/AMD >= 10.6, or Intel driver versions from September 2010 or newer.Chrome on All Platforms
On all operating systems, WebGL is disabled on:The Intel Mobile 945 Express family of chipsets
NVIDIA GeForce FX Go5200Lehet módosítottak valamit a TV Go oldalon és szükséges hozzá a WebGL.
-
Janou
Topikgazda
válasz
intensa_man #14521 üzenetére
Esetleg cmd rendszergazdaként futtatva írd be: netsh winsock reset
-
Janou
Topikgazda
válasz
#30112256 #14519 üzenetére
Routered nem lehet hisz munkahelyen sem megy. Szintén javasolnék egy csökkentett mód hálózattal indítását és megnézném ott mit csinál. Esetleg cmd rendszergazdaként futtatva írd be: netsh winsock reset
Ha ezek után sem megy, megnézném egy friss windows telepítés után is. -
Janou
Topikgazda
válasz
intensa_man #14517 üzenetére
Nem lehet hogy valami vírus vagy valami ilyesmi? Csökkentett mód hálózattal indítva működik a net? Ha driver hiba lenne akkor szerintem a ping sem menne.
-
Janou
Topikgazda
válasz
#30112256 #14513 üzenetére
Nem lehet hogy be van kapcsolva a Caps Lock? Esetleg angol nyelvű a billentyűzet és egyes karakterek máshol vannak. Javaslatom az lenne hogy ha tutira jó a jelszó írd be jegyzettömbbe és onnan másold ki. Esetleg ne csak a drivert tedd fel a wifihez hanem a kliens programot is és próbálj meg abban csatlakozni.
-
Janou
Topikgazda
válasz
troviko #14511 üzenetére
Ez a gép alapból Előtelepített operációs rendszer nélkül került forgalomba. Vettél hozzá Windows 8-at? Ha igen akkor Clean Install-al nem fog menni a dolog elsőre. Először ugyanis meg kell ejtened egy Upgrade-et, majd amikor netkapcsolatot érzékel a a Win 10 beregisztrálja magát a Microsoft szerverén. Ezután már Clean install után is be fogja magát aktiválni automatikusan. Amíg nem csinálod meg az upgrade-et addig nem is fogja magát beaktiválni. Nagy valószínűség szerint felismer mindent. Ha nem akkor rá kell engedni az automatikus keresést (Windows Update). Ami pedig azután marad ahhoz le kell szedni a Win 8-as vagy 7-es drivert és meg kell próbálni azzal.
-
Janou
Topikgazda
Mennek fel a notik árai. Utóbbi időben egy jó 10e-vel drágultak. Hozzátenném hogy amit amúgy 110e-ért kapsz azt inkább érdemes elfelejteni (celeron). I3-as notik most olyan 130e környékén mennek más gyártóktól. Ebből a szemszögből tehát 150e-ért kb. 30e ft-os oprendszerrel és normális vga-val jó vétel az L50.
-
Janou
Topikgazda
válasz
callmeakos #14489 üzenetére
Teljesen megfagy amin csak reset segít? Eseménynaplóban milyen hiba bejegyzések vannak? Néznék még esetleg egy Hard Disk Sentinellel egy winchester tesztet esetleg Memtest-et sem árthat, bár attól újra szokott indulni inkább.
-
Janou
Topikgazda
válasz
naacheetoo #14480 üzenetére
BIOS-ban ilyet nem hiszem hogy lehet vga-t tiltani. Újratelepítés előtt még működött az nvidia vga? Friss újtatelepítés után az eszközkezelőben látszik még a 3D vezérlő? Ha az Aida64 sem látja akkor szerintem elég esélyes hogy behalt a vga chip. Esetleg megpróbálhatnál egy szétszerelést, kitakarítást, összeszerelést. Néha csodák történnek.
Gari van még rá? Mert lehetett kiterjesztett 1 év garit kapni az alap 2 év mellé. Ha igen, akkor azonnal vidd vissza garaciális javításra. Ha nem akkor ebből szerintem vga chip csere lesz. -
Janou
Topikgazda
válasz
somasz #14479 üzenetére
Ha beterheled pl. egy Aida64 Stress teszt-el akkor milyen órajelen megy? Mert ha akkor sem megy fel 1650 MHz-re akkor ott valami nagyon okés. Ebben az esetben lehet bevinném valahová megnézetni.
Toshiba honlapján Short No alapján tudod leszűkíteni a gépedre a driver listát. -
Janou
Topikgazda
válasz
somasz #14477 üzenetére
Az AMD E-450 -es APU alap esetben is piszok lassú. Kitépi az ember a haját mire reagál valamire a gép.
Driverek a Toshiba honlapjáról leszedett driverek? Vinyó 100%-os amúgy? Mert ha BAD-es attól is lehet lassú.Órajelre az ötletem az lenne hogy a Vezérlőpultban az Energiagazdálkodásban tedd Teljesítménycentrikusra a sémát. Amúgy azon belül is testreszabhatóak a processzor energiagazdálkodási beállításai.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Evil Snowman #14461 üzenetére
Szerintem a legvalószínűbb hogy működni fog, de azért ebben nem vagyok 100%-osan biztos. Gondolom nincs arra lehetőség hogy kipróbáld előtte.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Nyunyumaci #14464 üzenetére
Én először SSD-re cserélném a HDD-t, az hoz a legnagyobb gyorsulást. Utána pedig a memória bővítés. Proci csere felesleges.
A foglalat a memória mellett szerintem mini pci-e foglalat, amibe wifi kártyát tudsz tenni. [link] -
Janou
Topikgazda
Állítólag Realtek Wifi kártya van benne.
Ez a Toshiba support oldala, kiválasztod a saját géped és az oprendszert és ott van a letöltéseknél a Realtek driver. Ha pedig frissebbet szeretnél akkor vagy a Realtek oldaláról szedj le, vagy esetleg Slimdrivers-el töltess le frissebbet. -
Janou
Topikgazda
válasz
Rodzser Mór #14455 üzenetére
Ha előre elkészített partícióra telepítesz akkor nem csinálja meg külön, hanem arra a partícióra teszi. Akkor hozza létre külön, ha a Windows-al csináltatod meg telepítéskor a partíciót.
Hát ha a VAP nem hozta meg az eredményt... Érdekes, mert az való erre. BIOS-ban mire vannak állítva a Fn key-ek? Multimédiára vagy Standard F-re? Lehet kell az Fn is a hotkey-ekhez. Vagy meg kell próbálni BIOS-ban átállítani ha van ilyen lehetőség.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Rodzser Mór #14451 üzenetére
Valószínűleg a 100MB-os rendszerpartíciót törölted. Bár az általában a HDD elején van.
Slimdriversnél ez az üzenet akkor ugrik fel amikor nincs netkapcsolat. -
Janou
Topikgazda
válasz
Rodzser Mór #14448 üzenetére
Pontosan! Ahogy Evil Snowman kolléga írja. A
Value Added Package a te "embered"...
-
Janou
Topikgazda
válasz
Rodzser Mór #14443 üzenetére
Van benne Wifi kártya, hisz mutatja hogy ismeretlen hálózati vezérlő. Ez pedig azért van mert nincs fent a drivere.
Aida64-el meg tudod nézni milyen Wifi kártya van benne és a megfelelőt le tudod tölteni a Toshiba honlapjáról. Vagy a kártya pontos típusának ismeretében google*ben is rákereshetsz.
Másik lehetőség az automatikus driver kereső program ami megtalálhatja. Ezekből én inkább a Slimdrivers-et és a Driver Navigatort szoktam ajánlani. Ezeket egyszerű google kereséssel letöltheted.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Rodzser Mór #14439 üzenetére
Amik kellenek: Card Reader, Chipset, Display, Eco, Intel Management Engine Interface, LAN, Rapid Storage, Touchpad, Value Added Package és a Wlan. Ezek tutira kellenek. A többi szerintem nem szükséges, de ha valami nem működik rendesen akkor meg kell nézni mi hiányozhat még neki. Ha felteszed őket akkor nézd meg eszközkezelőben, hogy eltűntek-e az ismeretlen eszközök.
Azért nem reagál semmire a Wifi és a LED mert hiányzik neki a driver és/vagy a Value Added Package. Tedd fel őket és hidd el menni fog.Jah és persze ha van benne bluetooth akkor BT Stack.
-
Janou
Topikgazda
válasz
repvez #14431 üzenetére
Ehhez nem fogsz találni újabb drivert. Toshiba honlapján csak Windows 7-hez van VGA driver, 8-hoz és 8.1-hez már nem. A 10 pedig nem is szerepel az elérhető operációs rendszerek listáján. A legutolsó hivatalos driver dátuma pedig 2012. 04.13.
Az én laptopomba egy HD6310M típusú VGA van, annál is hasonló a probléma és én is egy 2015-ös asztali HD7500-as szériához való drivert használok. Megpróbálhatsz újabb drivert leszedni és saját lemezként beadni neki, de szerintem a bootolást nem fogja meggyorsítani. A gyorsabb rendszerinduláshoz UEFI-ben telepített rendszer (amihez UEFI kompatibilis hardverek kellenek) vagy SSD kellene.
Esetleg ráereszthetsz egy Slimdrivers-et vagy egy Driver Navigatort, hátha talál újabb drivert. De szerintem mindenképp saját lemezként kell beadnod a drivert, telepítve nem fog sikerülni.
Windows 10-el ha rákerestetsz gondolom nem talál semmit?! -
Janou
Topikgazda
válasz
geckowize #14421 üzenetére
Ha a háttérvilágítás rossz az 4 dolog miatt lehet.
1, Inverter. Kijelző alatt van általában. Újonnan 10e körül van, használtan nyilván olcsóbb.
2, Kijelző. Ebben az esetben a kijelzőt kell cserélned. Ezt már nem lehet olyan olcsón megúszni. Újonnan 30e körül van egy kijelző, használtan talán 10-15e
3, Szalagkábel.Lehet abban szakadt el az a szál ami ezért felel. Ezt passzolnám hogy pontosan mennyi. Nagyon változó.
4, vga chip. Ez elég ritka eset, hogy csak a háttérvilágítása menjen el, de találkoztam már ilyennel is. Ez nagyságrendileg 25e ha BGA-ztatod.Hogy megcsináltatod-e vagy esetleg félnotit csinálsz belőle ez a te döntésed. De az 5e ráfordítás szerintem a legjobb eshetőségnél jöhet össze. Annál csak drágább lesz...
-
Janou
Topikgazda
Bocsi. Nem drivert, eszközt.
Már este van...
-
Janou
Topikgazda
válasz
Ric4m0nd #14397 üzenetére
Szia
Úgy látom, hogy ebben csak USB 2.0 van, fel kellene ismernie. Ráadásul a chipset driver tartalmazza az usb driverét.
Eszközkezelőben ismeretlen eszköznek mutatja? Windows Update-et ha ráengeded nem találja meg? Vistás driverrel nem ismeri fel? Esetleg ha feltelepítesz egy Slimdrivers vagy Driver Navigatort és azzal szedsz le hozzá drivert? Windows 7 alatt működik? -
Janou
Topikgazda
hcs57 kollégával maximálisan egyetértek. Procicsere lehet kivitelezhető lenne, de különbség nem sok lenne. Ellenben egy HDD SSD-re cseréje hatalmas sebesség növekedést hozna. + 4 Gb memória pedig kicsit javítana a tempón egy kicsit, de az sem lenne nagy előrelépés. A felhasználói élmény fokozása programban egy SSD-vel tudsz a legjobban részt venni.
-
Janou
Topikgazda
válasz
gyuromoj #14382 üzenetére
Szia
Szerintem jó lehet. Bár kompatibilitásnál nem írja a te gépedet, de jónak kell hozzá lennie. Esetleg rá lehet kérdezni az eladónál is biztos ami biztos alapon. Illetve egy kérdés: az akksid alján rajta van a PA3817U-1BRS? Ha igen, akkor tuti jó lesz. De ugye tudod, hogy utángyártott az akku? Tehát nem a gyári Toshiba. Csak a meglepetések elkerülése végett.
-
-
-
Janou
Topikgazda
válasz
ufonauta #14367 üzenetére
Most az még egy jó kérdés hogy mi történik akkor ha beforraszt az ember oda egy elemet. Múltkor egy L40-et szedtem szét, elemet kellett benne cserélni. Mondanom sem kell hogy ami bele való az ebay-ről 6000 Ft. De egy kis barkácsolással belement a 300 Ft-os CR2032 is.
De mindenesetre érdekes egy konstrukció ez a C50...
-
Janou
Topikgazda
-
Janou
Topikgazda
válasz
segalsl #14348 üzenetére
Az összefoglalóban van a driverek letöltése hivatkozás. Ott pedig az Archive-ot válaszd Portables helyett. Benne van az L100. Win7 elvileg automatikusan fel fogja ismerni a hálókártyát. Egy próbát megér. Ha pedig mégsem ismerné fel, slimdrivers-el kerestesd meg wifire felcsatlakozás után.
-
Janou
Topikgazda
válasz
zolokas #14329 üzenetére
Szia
Elég valószínű hogy kehes az a vinyó. Ha eléggé BAD sectoros akkor nem tudod sem formázni, sem telepíteni rá, illetve alig tudsz visszamenteni róla valamit.
Amivel vissza tudod nyerni az adataidat: R-Studio, Stellar Phoenix, Easeus Data recovery, Recuva stb. Ezek azonban mind fizetős programok. Az hogy 2 részre van partícionálva, a mi szempontunkból részletkérdés. Amit tenned kellene. Másik gépre rákötni usb-n vagy sata-n várni, türelmesen. (mire egy rossz vinyót felismer eltelhetnek 10 percek is) Előtte feltelepíteni egy Hard Disk Sentinel és megnézni milyen állapotú a vinyó. Ha 100%-os akkor partíció hibád van amit chkdsk-val helyrehozhatsz. Erre kb 0% esély van. Elég valószínű hogy tele van BAD sectorral. Ebben az esetben el kellene indítani egy lemezkezelést és megnézni, hogy ott látszik-e a vinyó. ELőfordulhat hogy felismeri a Windows a winchestert, csak nem ad neki meghajtó betűjelet. Ha ezt látod akkor adj neki egyet. (Lehet hogy RAW-nak ismeri fel és formázni akarja, mondd neki hogy nem) Ekkor elindítasz egy adatmentő progit a felsoroltak közül és végigszkennelteted a vinyót. És innentől pedig már egyértelmű. -
Janou
Topikgazda
Ha nincsenek nagy elvárásaid, akkor szerintem jó lehet. Gondolom nem árulok el azzal nagy titkot hogy a Celeron nem egy erőmű. De az általad írt feladatokra az is megfelel. Személyes tapasztalatom nincs a notiról, de tesztek alapján jó kis gép lehet, ha megfelelő áron adják és nincsenek nagy teljesítmény-béli elvárásaid. Azt azért vedd figyelembe hogy 32 GB-os eMMC SSD van benne, amiken filmet nem nagyon fogsz tárolni. 32 GB-ból elvisz 20-at a Windows, még pár GB-ot a programok és 10%-ot illik szabadon hagyni... Szóval nem sok marad. Magyarul vinned kell még valami hordozható adattárolót is. (pendrive, külső winchester, stb.)
-
Janou
Topikgazda
válasz
Laca1212 #14324 üzenetére
Media Creation Tool-al tudsz csinálni telepítő lemezt vagy pendrive-ot.
Hibajavító konzol:
Bebootolsz a telepítő médiáról. Nyomsz egy továbbot majd a következő oldalnál lesz egy olyan hogy Számítógép javítása. Ott kiválasztod majd a jelenlegi telepített Windowst (ha kéri) és felajánlja a hibajavítási lehetőségeket amiket írtam. -
Janou
Topikgazda
válasz
Laca1212 #14320 üzenetére
Bootolj be a 10-es telepítővel és próbáld meg a számítógép javítását. Ott lesznek olyanok, hogy rendszervisszaállítás, indítási javítás, Előző build visszaállítása. Ha ezek nem segítenek, akkor még mindig ott van a hibajavító konzol, ahol megfelelő parancsokkal még mindig megpróbálkozhatsz a Win javításának.
-
Janou
Topikgazda
válasz
tomama #14317 üzenetére
Bal alul a CTRL mellett van a Fn. Driverek
Kiválasztod sorrendben a következőeket. Archive, Satellite, Satellite L Series, Satellite L40. Ezután kiválasztod a 3 rövid cikkszámból a megfelelőt majd op. rendszernél a Vistát. Ott találod a hotkey utilityt. De ez csak 32 bites rendszernél van. 64 bitnél sajnos nincs ilyen letöltési lehetőség. -
Janou
Topikgazda
válasz
tomama #14315 üzenetére
Felteszed a hotkey utility-t és akkor Fn+F12 vagy sima F12-vel be tudod kapcsolni a wifit. Fizikai kapcsoló is ON-ba van?
Hogy az USB-s wifi vevő miért nem működik azt nem értem, de legrosszabb esetben újratenném a rendszert is. Hátha az megoldja. Wifi vevő másik gépben működik?
Tedd fel a Value Added Package-t is. Hotkey Utilityt pedig Vista-nál ajánlja fel. De ezzel ne foglalkozz, rakd fel. Kíváncsi vagyok a fejleményekre. -
Janou
Topikgazda
válasz
FeZ... #14309 üzenetére
Nézd meg billentyűzet nélkül. Ha képet akar adni, tud anélkül is. Nézd meg azért külső monitoron is hogy mi a helyzet. Megnézhetnéd még esetleg másik memóriával is.
Ha sehogy nem akar működni akkor elküldheted bevizsgálásra (előző hsz-emben írtam hogy hol érdemes próbálkoznod) ahol megmondják, hogy pontosan minek van baja és mennyibe kerülne. -
Janou
Topikgazda
válasz
FeZ... #14307 üzenetére
Szia
Elindul egyáltalán a gép? Tehát felvillannak a ledek és forog a venti vagy totál sötétség és be sem kapcsol? Ha világítanak a ledek akkor megnézhetnéd hogy külső kijelzőn ad-e képet.
Én amúgy szétszedném teljesen, majd összeraknám megint. Néha csodákat tud tenni és lehet csak valahol kontaktos. Nyilván ha látsz az alaplapon valami égésnyomot akkor egyértelmű a helyzet...
Amúgy bevizsgáltatni is be tudod több helyen is. Hivatalos márkaszerviz pl. az Aviatronic. Vagy elviheted más helyekre is hátha megmenthető még BGA-zással vagy tudnak hozzá alaplapot szerezni. (Laptophardver, Laptopszaki, Laptopalkatrészek, Advansys) -
Janou
Topikgazda
válasz
SIKIRIKI #14302 üzenetére
Ez vonatkozik rád:
type : ATI Mobility Radeon™ HD 3650 supporting HyperMemory™ technology
memory amount : 512 MB dedicated VRAM (up to 2,302 MB total available graphics memory using HyperMemory™ technology with 4 GB system memory)Tehát ha engedélyezed a ATI programmal a hyperMemoryt akkor a te esetedben is 2302 MB VRAM-od lesz.
-
Janou
Topikgazda
válasz
SIKIRIKI #14300 üzenetére
Elvileg itt egy lista arról hogy milyen CPU-kat támogat a chipset. [link]
Ami érdekes hogy nincs benne a T6400Szóval ezt érdemes fenntartással kezelni.
Saját felelőségedre letöltöd az ATI Tray Tools-t és az Általános Beállítások/Fejlett/Megosztott Memória beállításánál be tudod lőni a hypermemoryt. Elvileg.
-
Janou
Topikgazda
válasz
ufonauta #14287 üzenetére
Na először is tegyük kicsit helyre a dolgokat...
Az UEFI-nek semmi köze ahhoz hogy 32 vagy 64 bites rendszert akarsz feltenni. Az UEFI tulajdonképpen a BIOS továbbfeljelesztése. Előnye hogy gyorsabb rendszerindítást tesz lehetővé, 2 TB-nál nagyobb vinyókat is tud kezelni 128 elsődleges partíció mellett (GPT partíciós táblával). Ezen kívül ott a secure oot, amivel kiszűrhető a rossz indulatú kód rendszer indulásakor. De az teljesen mindegy hogy hány bites a rendszer. Érzésre amúgy a 32 bites rendszerek mindig kicsit gyorsabbak, régebben nem véletlen volt kisebb a gépigényük is. De ez szerintem függ a driverektől is, hisz jó pár hardvernek külön van x86-os és x64-es drivere is, így nyilván másképp van megírva is valami rajta. 64 bites rendszert akkor érdemes feltenni ha az összes megcímezhető memória 4 GB-nál több. Ebben benne van a ram, vga ram, hdd cache stb.
És akkor elérkeztünk oda hogy miért nem bootol 32 bitesről... Találkoztam már olyannal hogy hiába csináltam meg az usb-s telepítőt nem volt hajlandó bootolni, vagy telepítés közben hibát dobott. Javasolnám hogy próbáld meg vagy az eredeti optikádat visszatenni és lemezről feltelepíteni vagy egy usb-s optikáról telepíteni. Szerintem valami nem stimmel ott a telepítő médiával. Mivel csinltad? Win7tousb? Rufus? Media Creation Tool? Próbáld meg mindegyikkel.
Amúgy SSD és SSD között is hatalmas különbségek vannak. Samsung 850 pl. érzésre gyorsabb a Kingston Furynál, pedig elvileg egy ligában játszanak. Kingston V300 pedig érezhetően lassabb mindkettőnél. 550MB/s vs 450MB/s. És akkor nem beszélek a belépő szintű SSD-kről amik 2-300 MB/s-es tempóra képesek.
Bootoláshoz állítsd be Legacyba a boot módot (más néven CSM boot). Ha előtte UEFI-be volt törölj minden beállított boot sorrendet. Ments, újraindít, biosba visszalép. Secure boot legyen kikapcsolva (mondjuk legelőször ezt kell kikapcsolnod, mert addig nem tudod átállítani CSM-re. Fast bootot szintén kapcsold ki ha lehet.
Remélem segítettem.
-
Janou
Topikgazda
-
Janou
Topikgazda
válasz
FIDOKA40 #14281 üzenetére
Keresgéltem neked egy kicsit és ezt találtam:
I was able to find that the L300-1AD has the GL40 chipset. This means that the T9500 and T9300 are about the top of the line for your computer. I have run both with the GL40 chipset with no issues. I recommend the T9300 because it is just slightly slower than the T9500, but at half the price. These are the ONLY T9000 series processors that will work with your chipset, as the are the only ones that are 800Mhz FSB. Beyond that, I have successfully used the T7500, T7300, T7100, T6400, T5800, T5550, T4200, and T3400 with this chipset. There are probably others... but this is all I can remember off the top of my head.
The T8100 and T8300 "should" work, as they are socked P and 800Mhz FSB, but I have never tried them personally(so try at your own risk).
Also, if you decide to upgrade your OS to Windows 7 64 bit, you can actually upgrade your RAM to 8GB of 800Mhz DDR2 RAM. Toshiba's specs say 4GB, but the GL40 chipset will support 8GB. This requires the 64 bit OS. If you run the 32 bit OS, it will support a max of 4GB, but only see a little over 3GB.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Sniper196510 #14275 üzenetére
Azért megy csökkentett módban mert ott szabványos vga üzemmódban megy.
Csökkentett módban futtasd le a DDU-t. (Display Driver Uninstaller) Ez leszedi a drivert mindenhonnan és utána lehet elindul normál módban is szabványos vga módban. De mivel próbáltad újratelepíteni és ott is befagyott... Szerintem vga chip hiba. -
Janou
Topikgazda
válasz
Sniper196510 #14273 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de ez valószínűleg vga chip hiba. Elvileg javítható kb. 30e ft-ért. Laptophardverben csinálnak is ilyet.
Toshiba honlapjáról származó vga driver van telepítve? -
Janou
Topikgazda
válasz
Sniper196510 #14271 üzenetére
Próbáld meg az eredeti oprendszer alatt megnézni hogy miért indul újra. Ennek több módja is van. Megnézed az eseménynaplót hogy milyen hibák vannak. Illetve bluescreenview-al megnézed hogy hátha kékhalálozik és az miatt indul újra. Bluescreenview megmutatja azt is hogy melyik fájl okozza a hibát.
Ezen kívül futtathatnál egy memtestet is, hátha hibás valamelyik memória.
Sajátgépen nyomj egy jogg egérgombot ->tulajdonságok. Speciális rendszerbeálítások -> Indítás és helyreállítás. Itt vedd ki az automatikus újraindítás elől a pipát. Ha legközelebb újra akarná indítani valami hiba miatt, nem fogja és látni fogod mi okozza a hibát. -
Janou
Topikgazda
-
Janou
Topikgazda
Szia
Nem tudom, hogy pontosan melyik típus van neked egészen pontosan a C50-es sorozatból,de megpróbálok segíteni. Tehát ha ez a proci van benne, mint pl. a C50-B14D típusban akkor procit sajnos nem tudsz benne upgradelni mivel FCBGA1170 a foglalata és integrálva van a lapra. Amúgy ezt magad is könnyen ellenőrízheted, ha szétszeded a notit és láthatóvá válik hogy kiszedhető-e a helyéről vagy sem. A memória az már sokkal egyszerűbb eset. Normál esetben 4 GB van benne, 8 GB-ig bővítheted 1333 MHz-es SO-DIMM DDR3-as memóriával.
-
Janou
Topikgazda
válasz
dr.dre bike #14232 üzenetére
Vinyót ettől függetlenül letesztelhetnéd HD Sentinellel. Esetleg ahogy a kolléga írta előtte futtatnék memtestet, illetve ha be tudsz lépni windows-ba meg kellene nézni hogy mi okozza a kékhalált. (bluescreenview)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest