- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janou
Topikgazda
válasz
marontoni63 #14855 üzenetére
Szedd le a gyári audio drivert hozzá ( vagy Win 8.1 vagy 7 ) majd eszközkezelőben add be neki saját lemezként az inf filet. Néha ez megoldja.
-
-
Janou
Topikgazda
válasz
#31816946 #14850 üzenetére
Szia
Én 2 dolgot csinálnék.
1, Megnézni mi művel egy új rendszerrel. Lehet csak szoftveresen bolondult meg. Ha nem akarsz új rendszert feltenni, az is elég ha indítasz egy hibajavító konzolt bootoláskor és megnézed ott a billentyűzetet. A telepítőben pedig a touchpadot.
2, Szétszedném és kitakarítanám.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Pyttawrx #14826 üzenetére
De ha mondjuk egy friss Windows-on, gyári driverekkel, legfrissebb BIOS-al nem tudsz elindítani egy 3DMarkot az eléggé hardver hibának nézne ki.
Mondjuk Lenovo márkaszervizzel van nekem is tapasztalatom. Többször beküldtünk egy gépet hogy fagyott stb. de mindig hibátlannak minősítették. Elvittük egy független szervizbe ahol megállapították hogy a CPU a hibás. Kicserélték és megszűnt a hiba. -
Janou
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #14814 üzenetére
Szerencse hogy nem vágta haza a biost a 64 bites rendszeren a flash progi
-
Janou
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #14811 üzenetére
Jobb egér futtatás rendszergazdaként. Így futtatod?
-
Janou
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #14809 üzenetére
Szia
Átkerült az archívba.
Összefoglalóban katt a Driverek letöltésére. Archive / Satellite / Satellite L Series / Satellite L500 / majd kell a rövid cikkszám amit a noti alján találsz és már mehet is.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Petyuska111 #14798 üzenetére
Ez kicsit komplikáltabb hiba annál (szerintem), hogy meg tudd várni a javítást. Amúgy én a laptopszakit vagy a laptophardvert tudnám javasolni.
-
Janou
Topikgazda
válasz
magortaltos #14793 üzenetére
Amit a kolléga mondd nem rossz ötlet. Nézd meg egy Windows 10-es telepítővel hogy hajlandó-e egyáltalán bootolni. Ha nem próbáld meg egy DVD lemezről is.
-
Janou
Topikgazda
válasz
magortaltos #14788 üzenetére
Ezeket tudnám neked javasolni. Beírom majd az összefoglalóba:
Amúgy ahogy konyi79 írta az lesz a baj. Ha UEFI-ben van telepítve a gép (márpedig 8-nál és 10-nél ez szinte 100%) akkor belenyúl a BIOS-ba és nagyjából csak vinyóról hajlandó bootolni. A saját itthoni gépemmel is csinálta ezt. Egy CMOS elem kivétele vagy a HDD kiszedése megoldja a dolgot, mert akkor automatikusan belép a BIOS-ba.
Az USB-s telepítőt mivel készítetted? Csak azért mert lehet rufus-al, Win7tousb-vel, vagy a Microsoft-os Media Creation Tool-al. Ez sem mindegy mert van olyan gép ami elég kényes erre és csak egy bizonyos telepítőről hajlandó bootolni.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Zsírkréta #14786 üzenetére
Simán lehet hogy valami nem okés vele. Ha tudsz kölcsön kérni egy másik töltőt érdemes lenne kipróbálni vele. Vagy bevinni bármilyen szervizbe. Ezt pár perc alatt ki lehet deríteni. De ezt így látatlanba nem lehet megmondani minek van baja. Vagy a töltő vagy az alaplapi töltésvezérlő.
-
Janou
Topikgazda
válasz
cbm1974 #14762 üzenetére
Sajnos nem szokott segíteni. Meg lehet próbálni egy tiszta alkoholos átmosást, de nekem az még nem oldotta meg soha. Ebay, Aliexpress? Ott lehet van angol nyelvű billentyűzet amit át lehet matricázni. Illetve ha van olyan magyar nyelvű amiről csak hiányzik a gomb, azt lehet pótoltatni.
-
-
Janou
Topikgazda
Felteszel egy sima OEM Home Premium verziót és az eredeti kulcsoddal beaktiválod. Az eredeti kulcsot pedig a produkey nevezetű progival (nirsoft) tudod kiszedni. Értelemszerűen ilyenkor a HDD-ről kell indítani a régi oprendszert, kimented egy txt-be és felmásolod pendrive-ra.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Pécsi gyerek #14713 üzenetére
A chipset támogatja elvileg a Core 2 Duo procikat. (pl. T7700) A foglalat mPGA479. Az áruk pedig pár 1000 Ft körül van. Pontosan nem tudom megmondani mi a max bele, de ha egy tippet megengedsz akkor azt mondom hogy T9500 vagy T9300.
Illetve ajánlom figyelmedbe egy régebbi hozzászólásomat: [link] -
Janou
Topikgazda
válasz
allein #14679 üzenetére
Media Creation tool-al tudsz telepítő médiát csinálni. A kulcs valóban a Biosban van, de ha nagyon meg szeretnéd nézni, egy produkey nevű progival (nirsoft) megnézheted. Ez kiolvassa a biosban található kulcsot is. Pontos sorrend nincs, de célszerű a chipset + vga duóval kezdeni. Viszont a Windows 10 elég sok drivert felismer, lehet fel sem kell tenned semmit. Eszközkezelőbe bemész, ismeretlen eszközre rákattintasz és azt válsztod hogy automatikus keresés. Ekkor felmegy netre és lehúzza. Videókártyára szintén menj rá, azt látod hogy általános microsoft videókártya és ezt is kerestesd meg neten.
-
Janou
Topikgazda
válasz
x220i7 #14653 üzenetére
Utóbbi időben megfigyeltem én is hogy ha Windows 10 van a gépeken és HDD, akkor ez a jelenség történik. Lassulás, 100%-os lemezhasználat. Új gépeknél is ugyanúgy megfigyelhető a jelenség. Pontosan nem tudom mi okozhatja (vagy valami szolgáltatás, vagy maga a Windows kernel szinten) de SSD-vel orvosoltam a problémát és ezt szoktam javasolni.
-
Janou
Topikgazda
válasz
trafipax #14629 üzenetére
Szia
Nincs benne MSata csatlakozó, tehát csak az játszik, hogy a DVd meghajtó helyére veszel egy Caddy-t abba beleteszed a HDD-t, a HDD helyére pedig az SSD-t.
A notid specifikációjában látszik hogy:
Univerzális kétrétegű DVD-meghajtó típus : Univerzális kétrétegű, vékony DVD-meghajtó
Ha megnézed általában egy Samsung SU-208 típusú meghajtóval szerelték, ami 9,5 mm-es.
Tehát egy 9,5 mm-es Caddyt kell keresned. Viszont figyelj arra hogy honnan és milyet veszel... Én már rendeltem az enyémhez 3 különböző fajtát és egyik sem működik benne...Most várom a 4.-et.
-
Janou
Topikgazda
Ilyen elő szokott fordulni hogy nem egyforma a sorrend, de semmi probléma. Egy tűvel ki tudod szedni a csatlakozóból a kábeleket és vissza tudod utána tenni a megfelelő sorrendben. Ha nagyon profi akarsz lenni rá is mérhetsz a csatira hogy melyiken mekkora feszültség van. De a cserélgetés is elég, a színek egyformák és ugyanazt a funkciót is látják el. Ha jól emlékszem piros-sárga-fekete vezetékek vannak. Piros az 5V-os táp, a fekete a föld, a sárga pedig a fordulatszám vezérlés.
-
Janou
Topikgazda
-
Janou
Topikgazda
válasz
kolbasz30 #14585 üzenetére
A tipp nem volt rossz, de sajnos több dolog is lehet amiért sötét a kép.
1, Inverter. Ezt ugyebár kipróbáltad, de nem javult meg.
2, A kijelzőnek ment el a háttérvilágítása. Ilyenkor a kijelző csere segít.
3, Szalagkábel. Nem túl gyakori, de kipróbálhatod hogy ha mozgatod a kijelzőt bevillan-e. Ha nem akkor nagy valószínűséggel kizárhatod.
4, Vga chip hiba. Belefutottam már párszor ilyenbe, hogy sötét volt a kép és végül a vga chip volt a hibás. Ezt szintén meg lehet csináltatni.
Elsőre én megpróbálnám egy másik kijelzővel, ha az nem segít akkor pedig bevinném szervizbe. Nyilván nem márkaszervizre gondoltam, mert ott csak alaplapcserével javítják az ilyen hibákat.
-
Janou
Topikgazda
A dátumnál az van hogy "A feltöltés később történt, mint:"
Ha ide beállítod a mai dátumot esélyes hogy nincs találat. Úgy töltsd ki ahogy linkeltem fentebb. Win 7 x64?
Amúgy amik kellenek: Bluetooth filter driver, Bluetooth stack, Card reader controller, chipset, display driver ( ha van benne külön vga akkor mindkettő), hdmi audio, hdd/ssd alert utility, lan driver, management engine interface, rapid storage, sound driver, touchpad driver, Value added package, Wireless lan driver.
Én ezeket szoktam feltenni.
-
-
Janou
Topikgazda
Így már mindent értek. Windows 10 upgrade után BÁRMI előfordulhat. Tegyél fel tiszta telepítéssel egy Win 10-et. Az aktiválással nem kell foglalkoznod, mert a Windows meg fogja oldani neten keresztül. Nagy valószínűséggel a beépített windowsos High Definition Audio illesztőprogrammal is tökéletesen működni fog, de fel is teheted a Toshiba honlapjáról leszedhető Win 8.1-es, Win 8-as vagy Win 7-es drivert is. Tuti az upgrade a baj.
-
Janou
Topikgazda
Nem ismert ilyen hiba.
Másik windows alatt van hang végig? Ezközkezelőben mit látsz a hang eszközöknél? High Definition Audio eszköz vagy esetleg valami gyártót ír ki?
Ha másik win alatt jó a hang, akkor csak szoftveres lehet a hiba. Ebben az esetben próbálj meg másik drivert a hangchip gyártójától. Esetleg szedj le drivert Slimdrivers-el vagy Driver Navigatorral. Esetleg ha pl. Win 8 alatt jó megpróbálhatod azzal a driverrel 10 alatt is saját lemezként beadva a drivert. -
Janou
Topikgazda
válasz
@matthew@ #14542 üzenetére
Szia
Egy kicsit majd módosítanom kell az első hsz-en, mert most már a rendszer visszaállítás az F12-vel hozható elő majd ott a HDD Recovery-t kell választani.
Ha Recoveryből állítpd vissza a Windows-t akkor Win 8-ad lesz az összes gyárilag előtelepített programmal. Csak csak simán bebootolsz egy Windows 8-as vagy Windows 10-es telepítőről akkor simán feltelepítheted minden sallang nélkül és a Windows be is fogja magát aktiválni neten keresztül. Csak arra kell figyelned hogy UEFI-s telepítőről bootolj, különben ha legacyról nyomod törölnöd kell az összes partíciót és ha van másik partíciód amin fontos adataid vannak akkor az ugrik. (A GPT lemez miatt) -
Janou
Topikgazda
Szia
El kell hogy keserítselek,de az 50e Ft egy elég méltányos ár egy új alaplapért notebookba. Ennél olcsóbban nem nagyon fogsz találni, de ne nekem legyen igazam. Nekem pl. a C855-be 178e Ft-ot mondtak rá.
De hogy valami használhatót is mondjak: Aviatronic, Laptophardver, Laptopszaki.
-
Janou
Topikgazda
* egy az emberiség ELLEN elkövetetett merénylettel ér fel
-
Janou
Topikgazda
válasz
MrChris #14534 üzenetére
Pénzkidobás? Igen, teljes mértékben. Ez a gép soha nem lesz gyors. Valamelyest javítani tudsz rajta egy SSD-vel de csodára ne számíts. Ez a központi egység ami benne van (E300) egy az emberiség elkövetetett merénylettel ér fel. Én eladnám és vennék valami mást.
Amin pedig fellelkesültél: A V140 és a P560 is azonos architektúrára épül (K10), Platform azonos (Danube) és a CPU magok is egyeznek (Champlain). Itt viszont nincs másik sokkal erősebb APU helyette. E450-el ugyanott vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elden Ring
- Azonnali fotós kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest