- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli133
addikt
válasz
Dontorrent #11231 üzenetére
64bites op rendszered van? Mert ha nem akkor hiába van 6GB memória.
-
Zoli133
addikt
válasz
Dontorrent #11224 üzenetére
az usb2 szabvány a sima hdd-nél is szűk keresztmetszet jelent. Innentől kezdve az ssd-nek is az lesz sajnos.
196 bad sectort még el kéne tűrni, teljesen megadta magát tőle?
-
Zoli133
addikt
válasz
Dontorrent #11222 üzenetére
mármint ssd-t usb 2.0-n? annak semmi értelme.
viszont ha beteszed a gépbe az ssd-t rárakod a rendszert és a gyári hdd-t használod adattárolásra külső meghajtóként (fontos, hogy a win a belső ssd-n legyen) akkor lesz változás.
-
Zoli133
addikt
válasz
Balázs1986 #11219 üzenetére
Nincs ugyan teljes USB 3-omnak megfelelő sebessége, de az USB2-nél jóval gyorsabb lesz és nem egy drága beruházás a bővítőkártya.
-
Zoli133
addikt
válasz
Dontorrent #11213 üzenetére
Van a gép egyik oldalán egy ajtóval/betéttel takart nyílás, az rejt i a PCMCIA portot, ki kell szedni a betétet (ha ajtó van akkor előbbi teendő semmisnek tekinthető) és be kell csúsztatni a kártyát. Esetleg ha kell drivert feltenni. Nagyjából ennyi.
-
Zoli133
addikt
válasz
Dontorrent #11211 üzenetére
L500-24V-hez csak az az alaplap létezik ami a tiedben is van. (kicsit sarkítva de így egyszerűbb) Ez nem asztali PC itt nem lehet csak úgy cserélgetni az alaplapot.
A keresett megoldás az az, hogy veszel egy PCMCIA-s USB 3-as bővítőkártyát. Ez nagyjáól 7k környékén mozog.
-
Zoli133
addikt
válasz
Zuperapuka #11202 üzenetére
Leginkább innen tudsz drivereket szerezni.
-
Zoli133
addikt
válasz
Dontorrent #11188 üzenetére
Lehet, a foglalat az szabvány. Szerintem nézz utána mi volt a legerősebb CPU amivel árulták és akkor nem lehet gond.
-
Zoli133
addikt
válasz
albinolynx #11176 üzenetére
Manapság szerintem már mindenhol kis méretű wifi kártya van, legalábbis Toshibát pár éve nem láttam teljes méretűvel.
A bill csavar takaró csík, egyek modelleken egy csavarral rögzítve is van alulról, erre nem árt figyelni.Egyébként tényleg nagyon egyszerű szétszedni ezeket a gépeket.
Esetleg még annyi, hogy a rézpaszta véleményem szerint nem ajánlott, inkább valami rendes cpu-ra tervezett paszta, ami nem vezeti az áramot. -
Zoli133
addikt
válasz
Balázs1986 #11164 üzenetére
No problemnek a lopásra vonatkozó részei nagyon szigorúak, ahogy észrevettem. Rég volt, de ha jól emlékszem, lopás esetén csak akkor ha otthonról lopják el, aka betöréses lopás vagy utcán erőszakkal, így ha az autódból lopják el az nem garis eset
Tétel egy mezei user, hisz a felhasználói tábor nagy részét ők alkotják.
A típuszzám helyett a PA number első 5 karaktere sokkal hasznosabb ilyen kérdéseknél (Pl, PSKDN - ez valamelyik intel+amd-s L850), ebből sokkal több megállapítható. Egyébként valószínűleg cserélhető, biztosra úgy mehetsz ha írsz egy szerviznek mailt, ők utána tudnak járni. Viszont a processzor cseréje elvileg garanciavesztéssel jár (Biztos megoldható garivesztés nélkül de ennek nem néztem utána), másrészről nem hoz annyit az Ivy teljesítményben.
-
Zoli133
addikt
válasz
Balázs1986 #11158 üzenetére
A touchpadek fényesedését azt tapasztaltam azzal nem igazán tudnak mit kezdeni. Ha viszont kezd elvállni akkor egy próbát megérhet. A NO PROBLEM meg jó dolog, csak el kell olvasni az apró betűs részeket, hogy pont mire vonatkozik.
(#11159) kalm007 A legtöbb cserélt alkatrészt vissza kell küldeni és bevizsgálják, meg egy pár hasonló dolog, tehát a szervizesek fogva vannak.
-
Zoli133
addikt
válasz
#65388800 #11145 üzenetére
Elvileg egybe van építve és valószínű kibulizható a garis cseréje.
aaron111: A telefonos ügyfélszolgálaton nem ül túl sok hozzáértő. (de fejlődőképesek legalább) A HD 7600M teljesen normális AMD jelenség, Nem ír pontos típusszámot a catalyst. (Illetve talán ír valahol, de nagyon elő kell kaparni)
-
Zoli133
addikt
válasz
badzsofamily #11138 üzenetére
Szia, bocsi a kései válaszért, de gondolom te is észrevetted milyen jó volt a PH! mostanában.
Első tippem az mindig ilyenkor a Toshiba Value Added Package feltelepítése utána működnek csak rendesen a funkcióbillentyűk.(#11139) kalm007: Kopás vagy pattogzás? Esetleg egy képet tudsz dobni róla?
-
Zoli133
addikt
az atlantis mondjuk azt, hogy kapott korlátozást, csak ha telefonon bejelented akkor tudnak javítani. aviatronic (laptoptech.hu néven könnyebben megtalálod) és fixdirect tud call centeres telefonálás nélkül is javítani
-
Zoli133
addikt
válasz
harusakura1 #11120 üzenetére
Nah árakkal már gondban vagyok, szerintem (ha reálisak az árszabások) akkor 10-15k alatt meg kell (szét kell szedni, meg kell keresni a hibás alkatrészt, átmelegíteni, ellenőrizni), hogy álljon amennyiben nem kell új alkatrész beszerezni, ha kell akkor pedig az alkatrész árától nagyban függ, de erről egy szervizben több információt kaphatsz.
-
Zoli133
addikt
válasz
harusakura1 #11116 üzenetére
Ha kvázi mozgatásra fagy, ütögetésre, rázásra, helyrejön akkor valamelyik chip kontaktos az alaplapon, ha ez megvan, akkor egy átmelegítéssel jó esetben megoldható relatíve gyorsan egy szervizben. Rossz esetben kicsit macerásabb de szintén javítható az eset.
-
Zoli133
addikt
válasz
badzsofamily #11098 üzenetére
Szívesen segítek, de szerintem a windows 8-as topicban jobban el tudják mondani.
(#11100) Pierre_HuN: Egybe van építve a mikorfon a webkamerával? utóbbi működik hibátlanul?
(#11101) aaron111: Nem próbáltam, de pár oldalall viszább ki lett tárgyalva miért nem megy az intel amd hybrid megoldás.
(#11102) ferikek: Wifi szerintem nem biztos, hogy antenna, sőt, tekintettel, hogy az csak egy kevéske drót, inkább a kártya lesz a hibás. A táp csatlakozó pedig attól függ, milyen megoldás, sok esetben cserélhető, ám ha az alapra volt dorrasztva akkor, attól függ, hogyan törött le, ha csak a forrasztás engedett el akkor könnyű eset, ha a nyák is tört akkor az nagyon rossz (utóbbira nagyon kicsi az esély). Munkadíjakkal/alkatrészárakkal nem vagyok tisztában de a csatlakozó javítása az alábbi 3 esetben súlyosan eltérő árakat tartalmaz.
(#11103) Athinias: Csak a töltésjelző LED világított, vagy a bekapcsolást jelző LED is felvillant?
Többször kéne ide benéznem....
-
Zoli133
addikt
válasz
albinolynx #11096 üzenetére
Én kernelt próbáltam fordítani rajta de szegénynek elég sok időbe tellt. Mondjuk nem is volt teljesen fair a küzdelem az R930-al összevetni (intel i7). Ezért gondoltam, hogy jól jöhetne valami izmosabb.
Viszont ha szerinted jó a c870 akkor legyen az, csak ne a c850 (legalábbis ne a jelenlegi kiadás, ahol elég sok a hibás alaplap) -
Zoli133
addikt
Nekem még nem volt bajom toshiba szervízzel. Ha midnen igaz (at300at nem láttam sok idejig), autocorrect a beállítások/bevietl és nyelv (vagy ilyesmi)/ alatt lehet módosítani.
gyári adatok visszaállítása: beállítások alatt kell hogy legyen erre opció, talán külön menüpontja is van. Ha nincs akkor az eszközinformációk alatt. (elméletben) -
Zoli133
addikt
szerecsenmosdatással nem foglakozok
, autocorrect meg kikapcsolható.
szeftverfrissítés első körben a rajta levő toshiba-s update alkalmazás segítségével. Azt nem tudom, hogy elvesznek e az adatok, de többségét le tudod menteni, különböző segéd alklamazásokkal. Ha nincs frissítés akkor én egy gyári adatok visszaállítását is megpróbálnám, hátha (itt biztos vesznek az adataid, ha nincsenek lementve).
Mennyire kaptad külföldről? Ha Európában lett véve akkor megoldható szerintem a garanciális ügyintézés.
Szerk: 5percen belül vagy akkor nem új hozzászólást írj, hanem használ a szerkesztés gombot légyszíves.
-
Zoli133
addikt
válasz
renasava #11072 üzenetére
Amennyiben tényleg ennyi a felhasználási terület akkor jó vétel lehet. Bár nekem nem tetszik igazán az anyaga érzetre, de ha nincs vele bajod, akkor teljesen jó lehet erre a területre.
(#11073) timad: szerinem ha c850 vétellel várj egy kicsit, mostanában hallottam pár alaplaphibásról, de szerintem nemsokára megoldják. Meg ha tervező szoftvereket akarsz használni akkor szerintem megéri egy kicsit több pénzt kiadni egy jobb szériára (portege, tecra), hogy jól fussanak az adott szoftverek.
(#11074) kiju: Az elfordulást hol nézted? Nem mindegyik modellen fordul el a launcher, egy böngészőt nézz meg pl hogy elfordul e.
-
Zoli133
addikt
válasz
PimpDaddy #11069 üzenetére
Amit én találtam az hivatalosan "OS independent", tehát mindenen mennie kellene.
(#11070) badzsofamily: DISM-et nem használtam még élő rendszeren, de rögtön az első kérdés, hogy telepítve van? Illetve a package tényleg ott van a temp/sxs mappában? Mert a command önmagában jó valami más nem stimmel
-
Zoli133
addikt
válasz
Bandus99 #11061 üzenetére
Nem tudom létezik e ilyenből utángyártott darab, marad az eredeti az viszont nem olcsó, valamelyik szervizt próbáld meg: laptoptech.hu (alias aviatronic), fixdirect, atlantis.
(#11062) Qkackca: Sok laptopnál nem vezetik ki az összes portot, szerintem itt se tették, lehet csak egy csatlakozó kell mert ott a helye, de az is lehet, hogy egyáltalán nincs semmilyen megjelenése.
-
Zoli133
addikt
Nos, hátha érdekel valakit, illetve talán kevesebb lesz a szervizelésről a fals infó.
Az első, hogy technotrade már nem hivatalos toshiba szerviz (valahol fent van toshiba facebook oldalán a szervizek és már nincs közte, de ezt nem tudom FB acc hiányában most megnézni) persze elintézik ott is ha beviszed de továbbküldik olyan szervizbe ahol megcsinálják (persze hozzájuk viszed ingyenes ugyanúgy a gari csak kicsit tovább tart most). A másik a processzorcsere ha elolvasod a garanciapapírt akkor bizony garanciavesztéssel jár. A memória, HDD és az optikai meghajtó cseréje engedélyezett ha jól emlékszem.
Szerviz idő elméletileg 3 napot lehet egy gép a szervizben, a rendelt alkatrész másnapra megjön, akkor van bent tovább ha a hiba azonosításához kell idő mert nem állandó a hiba, illetve nincs alkatrész az európai raktárban.Oh és még valami kötelező tesztek vannak kiadás előtt minőségbiztosítási célból (ennek kaphatjátok meg a papírját időnként), Ez a teszt központi nem a szerviz, abból még mindig 3 van az országban (Régen technotradel volt 4).
Nos ennyi röviden remélem sikerült tisztázni pár apróságot.
-
Zoli133
addikt
válasz
KurtCobain #11038 üzenetére
Messze nem úgy van ahogy írja, majd este gépnél leszek írok róla valamennyit hogyan is néz ki a rendszer (nagyjából).
persze ha nem látsz rá akkor laikusként hasonlónak tűnhet.
-
Zoli133
addikt
válasz
KurtCobain #11034 üzenetére
Központosításra írtam, mert az nincsen, még technotrade nélkül is 3 Toshiba szervíz van az országban.
-
Zoli133
addikt
válasz
KurtCobain #11031 üzenetére
A vége így nem teljesen igaz, maradjunk annyiban, hogy a technotrade már nem javít toshiba-t.
-
Zoli133
addikt
válasz
VMatteo #11023 üzenetére
Hmm, így az a baj, hogy RAM-ot csak a bolt cserél ha az a baj, a szerviz nem tudja csak a gyárit cserélni, ellenben ha alaplap/slot akkor megoldják. Miskolc-Kecskemét az elég nagy távolság, szerintem mailben/telefonon vedd fel a bolttal a kapcsolatot, hogy ha személyesen viszed be tudnak e valamit helyben kezdeni, egyéb esetben ugye az felesleges járkálás lenne.
-
Zoli133
addikt
válasz
VMatteo #11021 üzenetére
Bőven gyártják még a modellt, az egy RAM-ot mindkét slotban próbáltad? Illetve próbáld ki a 4 gigással is mindkét slotot. Ha a hiba továbbra is fent áll akkor gari, szervizben kivizsgálják / megoldják. Sajnos ugye a RAM tud finnyás lenni ezért, ha nem a bolt rakta bele (ha jól veszem ki bolt bővített nem a toshiba), akkor lehet nem szeretik egymást a RAM-ok asztali gépen volt hasonló szívásom nem rég.
-
Zoli133
addikt
válasz
KurtCobain #11017 üzenetére
Elvileg ellenőrzik kiadás előtt (kis lapocska is akkor készül), nem tudom, miért nem tűnt fel a szervizeseknek.
-
Zoli133
addikt
válasz
KurtCobain #11015 üzenetére
10 pixelhiba, már majd minden felbontásnál garis.
Megkérdezhetem melyik szerviz volt? -
Zoli133
addikt
válasz
badzsofamily #11010 üzenetére
gyári driver mellé, toshiba value added package, ha nincs gizikai kapcsoló, utána megy csak a bill-el, az tud ilyen fura dolgokat, amit azzal kikapcsolsz mással nem kapcsolod vissza....
-
Zoli133
addikt
válasz
FehérHolló #11001 üzenetére
Nincs ismert hibája tudtommal, de relatív új darab, tudom fél éves, de a 650-eseknek is most jött csak elő egy hiba. Személyes véleményem, hogy a C széria anyaghasználata nem a legjobb, de lehet csak megszoktam a P/R szériát.
-
Zoli133
addikt
válasz
sMogyi86 #10970 üzenetére
fn+f8 csak akkor megy ha a toshiba-s cucc fennt van ami kezeli ezeket (fejből nem tudom melyik kell és most mobilon vagyok). Az a baj, hogy az valamilyen ACPI hívást eredményez, még nem sikerült visszafejtenem, ezért csak ennyit tudok javasolni, hogy a toshiba-s toolokat tedd fel. Jelenléte ellenőrizhető: ha fn-t megnyomod felugrik a képernyő tetején az fn menü.
-
Zoli133
addikt
Bios-ban átállítod nem megy? Az igen fura, tudtommal rááadásukl már a function key az alapértelmezett ezeken a modelleken nem a Fxx gombok (hogy mennyi bosszúságot okoztak mikor ezek kijöttek). Amit próbáltam ott működött, Próbáld meg mindkét állást BIOS-ban win7 aatt is mindkét opciót. összesen 4 különböző lehetőség, ha végigpróbáltad mindet és egyikkel se jön össze akkor lehet vmi gubanc. De szerinte csak a win szoftver meg a BIOS nincsenek jóban.
-
Zoli133
addikt
Póbáld meg innen a chipset drivert, hirtelen ennyit tudok, sajnos most nincs időm nagyon belemélyedni (meg kéne hozzá egy linux nekem, win alatt pár dolog rémes).
(#10960) Pheaper: Hmm, igen érdekes lehet töltésvezérlő? (mindenesetre írtam privátot)
-
Zoli133
addikt
válasz
albinolynx #10956 üzenetére
Azt hiszem ez, "7 Series/C210 Series Chipset Family MEI Controller", de milyen laptopról van szó pontosan? mert akkor könnyebb drivert keresni.
szrek: A marketingnév (pl Sat L775D) helyett ilyenkor hasznosabb a Part Number (PL: PSK40E)
-
Zoli133
addikt
válasz
Pierre_HuN #10947 üzenetére
A drivert pont előttted kérdeztem, hogy megvan-e, mert valószínű az hiányzik.
-
Zoli133
addikt
válasz
Pierre_HuN #10941 üzenetére
Drivereket felraktad? Innen le tudod tölteni őket.
(#10942) lacas3000: Gerjed képernyőre? Akkor a mikrofon is a játékban van szerintem, lenémítod/lehúzod (ha már úgyis szedted szét), akkor is csinálja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel i5-8250U 12 GB RAM 256 GB SSD Lenovo Ideapad 330 eladó
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest