- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
malisonX
aktív tag
-
Red@Arc
tag
Köszi ABE a segítségedet, megoldottam az alábbiak szerint.
Természetesen a TV-tunert kihúztam a gépből. Mivel a Pinnacle drivercheckere a telejes uninstall után is futott, bementem a rendszerleíró adatbázisba. Egyenként kipucoltam a program maradványait, de ez még mindig kevés volt. Google-lal az alábbi segítséget találtam a http://www.tomshardware.com/forum/242550-32-matshita-850s-device-problems oldalon:
"In the Registry Editor window, in the left pane, double-click the HKEY_LOCAL_MACHINE folder.
In the HKEY_LOCAL_MACHINE folder, double-click the System folder.
In the System folder, double-click the CurrentControlSet folder.
In the CurrentControlSet folder, double-click the Control folder.
In the Control folder, double-click the Class folder.
In the Class folder, click to select the {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} folder.
In the right pane, click to select the UpperFilters registry value.
On the menu bar, click Edit.
In the Edit menu, click Delete.
In the Confirm Value Delete dialog box, click the Yes button.
In the right pane, click to select the LowerFilters registry value.
On the menu bar, click Edit.
In the Edit menu, click Delete.
In the Confirm Value Delete dialog box, click the Yes button.
NOTE: Do not delete the UpperFiltersBak or LowerFiltersBak registry values.Close the Registry Editor window.
Restart the computer."Köszönöm még egyszer, hogy ilyen segítőkész voltál.
-
Red@Arc
tag
Mivel nagyon ritkán használom nem tudom mióta lehet így. Egy gyanúm azért van. Kb. egy hete telepítettem a Pinnacle TVCenter progit, és minden egyes bekapcsoláskor kaptam egy üzenetet, hogy a Pinnacle Driverchek valami driver gondot észlelt. Hiába kattintottam a javításra, nem tudta megoldani.
Igen már az eszközkezelőből eltávolítottam, majd a hardverváltozások keresésre kattintva elindította a telepítést, de végül azt írja ki, hogy az eszközillesztő szoftver telepítése sikertelen volt.
Ha az eszközkezelőben az illesztőprogram-frissítésre kattintok és a C/Toshiba mappát forrásnak kijelölöm, akkor viszont azt írja ki, hogy "a Windows megállapította, hogy az eszköz illesztőprogramja naprakész.
-
heaven
tag
Nagyon körültekintően szereltem, szerintem minden a helyére került. Esetleg az tűnt fel, hogy ahogy levettem a hűtőt a prociról a paszta nem volt nagyon elkenődve mint a régi celeron procin. Egyébként a gépben lévő celeron proci fémkupakos volt, a pentium pedig olyan kis magos, amitől régen sokan féltek, hogy lesarkazzák...
Hol tudok utána nézni, hogy milyen procit kezel ez a Satellite A60?
-
Immy
őstag
Köszönöm megtisztelő válaszod.
A keresőt tudom használni azért.
Nem nekem lesz, hanem a tesómnak aki ezt írta nekem:
"hd3470-re minimum (15,4 coll)
gondolkozok puma platformon, vagy pedig minimum t5000-es szériájú core2-es procin.
Más egyéb sóhalyom nincs.
na és a lényeg hogy azért nem olyan durva árban nagyon max 200k-t szánok rá"Ez volt a kiindulási alap és ezért gondolt az említett toshiba megvásárlásán. Csak hát jó fórumozó lévén kikérem mások véleményét is.
-
Sutty66
tag
Hát nem csak a hardverváltozás miatti vista a gond hanem hogy a 667-est ugylátszik nem komálja mert az xp is össze vissza lefagyogat meg a vista is. visszakerült bele a "gyári " 512/533 azt minden a régi, tehát marad az 533-as ddr. Nem kisérletezgetem . Amit linkeltél meg is felel tökéletesen
. Valszeg hétfőn beugrom érte ugyis lessz arra dolgom. Írom hogy mi lett a végeredmény, addig meg jó hétvégét mindenkinek.
Most nézem csak a Moszkván van.
-
Sutty66
tag
Elösször is
. Probálok keresni 533Mhz-est de egy nagykerben sem láttam ahol eddig megfordultam. Ma kiprobáltam 2X1GB Hynix 667-el (kölcsön) Beindult vele a gép csak a vista nem hajlandó a hardverváltozás miatt elindulni, de szerintem ha igy telepítek rá egy másikat utánna már kellene müködni. A vistát nem vágom
. mégegyszer köszi a segítséget.
-
morrison82
csendes tag
Lehet hülye kérdés...
De eza SATA-driver beletelepítése azt jelenti hogy:
-fogom az XP cd-met...
-Felmegyek a Toshiba honlapjára és leszedem a XP kompatibilis Display, hangkártya stb... drivereket...
-..ééééés egybegyúrom őket.és akkor amikor fennvan az XP akkor nem kell drivereket telepítenem..?
--------------------vagy?-----------------------------
Ja, és hogyan és mivel tudom beleintegrálni az XP-be a cuccokat/cuccot?
---Köszi---
-
morrison82
csendes tag
Namost nemteljesen ez ami nekem van, ilyet nem találtam Toshiba honlapon. Amikor regeltem, rgisztrácionál kérték szériaszámot, amit beírtam és ezt dobta ki:
Satellite L30-113
Eredeti windows-on azt érted hogy teljesen jogtiszta vásárolt, vagy elég az olyan amibe nincsen mindenféle cucc belepakolva...
Én laptopom már járt szervízben ahol leszedték Vista-t és pakoltak XP-t.
Nemtom hogy van de egyik ism. laptopjára a sima mezei XP nem ment fel mert a driverek miatt nem látta a HDD-t...
Ő felrakot egy Win Extended Edition codename Pluto-t és azzal müködik a gépeEzeket az Extended verziókat nem tanácsolod?
-
uhu20
tag
Üdv, Abe,
Újabb kérdés merült fel.
A Toshiba P200 1l8-as gépemet a most vett hdmi kábel segítségével összekötöttem az lcd tévémmel. A kép egyből megjelenik, de hang nem! Igyekeztem állítgatni, de nem jutottam semmire.
A múlt héten mindezt megcsináltam sima monitorkábellel + jackdugós audiokábellel és úgy megy a kép és a hang is. Próbáltam olyat is, hogy hdmi és jack, de úgy nem ment.
Most lehetséges, hogy valamelyik gép (a laptop vagy a tévé) nem engedi hdmi-n keresztül a hangot? Vagy mit kell beállítani?
-
Prett
csendes tag
A verziószámokat is beírtam,feltetem még display-t ,meg chipset-et is. Azok jók lettek.
De valószínü hogy akkor ez nem, mert 1.6-rol 5.5-re eléggé nagy a különbség is, nem?
Volt még egy régebbi verzió,az 2.2-es,hát lehet azt kellet volna választanom.
Akkor így szervíz lesz belöle. Ezt javítják szerinted gariba?Köszi szépen!
-
Rent
senior tag
akkor mit csinaljak? eddig 32bites gyarilag toshiba altal adott vista volt fent elotelepitett, ott volt egy csomo szep toshiba cucc..
most 64es fosulis licenszes fut (4gb ddr2 miatt tobbek kozott) ugyanaz a home premium, de nem talalok hozza full packot, ami felrakna mindent.
-
bbeettmmeenn
csendes tag
Koszi választ...!
Nem tom minek lehet baja...
Előző XPt azért szedtem le mert szervizben elég gagyi virusirtót rakak fel és újat akartam felrakni szűz gépre...
2 XP-t is próbáltam de mindegyiknél ugyanazt csinálta, pedig mindkét op rendszer működik asztali gépen
Amugy a gép jól működik, csak kikapcsolásnál működik hibásan.Megnézem azokkal amiket küldtél
köszi
-
ruadi
csendes tag
Ez így van ahogy ABE mondta, bár én körülnéztem és pl az intel oldaláról szedtem le az SATA drivert mert ott frissebb volt mint a Toshiba oldalon.Nekem egyedül az érintőgombok nem működnek az Xp alatt. vagyis azt csinálja a gép h. a Média gombbal (balról a második) kikapcsolt állapotba elindítja a gépet,amúgy egyik sem reagál semmire.Ezen kívül mindent fel tudtam tenni a gépre hiba nélkül és természetesen működik is minden.
esetleg az előzőekben említett problémámra tud valaki valami választ? -
Dyno
veterán
Hát innen venném csak nem sok derül ki hogy vajon tényleg samsung-e....szóval csak a matricát kell megnézni?
-
uhu20
tag
Nos, úgy döntöttem, hogy kap a Vista egy esélyt, egy darabig nem bántom.
A terv az lett volna, hogy leszedem a Vistát, helyére jönne az XP (a driverek már le is vannak mentve), de úgy, hogy ha valami gikszer lenne, akkor bármikor vissza tudjam az egészet csinálni.
Van Toshiba lemezem, de nem akartam bántani a winchesteren lévő eleve felrakott Toshiba cuccokat sem. De mindegy, egyelőre nem bántok senkit.
Egyébként érdekes módon a Vista automatikusan 2 partíciót hozott létre - ez jó húzás volt tőle, piros pont!
-
uhu20
tag
Kösz, Abe (Van Kenobi)...
Namost, még a következő lenne a kérdésem. Nem vagyok egy pcguru, szval kissé aggódok, hogy mi van, ha a driverek felrakása ellenére sem megy majd az XP- de már a Vista sem.
A kérdéseim:
-ha a programok eltávolítása menüpont segítségével eltávolítom a vistát, akkor ez a drivereket ugyebár nem érinti?
- aztán, ha valami gikszer jön be, akkor a Toshiba helyreállító lemezt használva könnyedén visszacsinálhatok mindent? -
metron
tag
Én meg azt nem tudtam, hogy ezeket nem egybe adják mindkét verzióban
Ajándékba kaptam, nem bolti verzió a Vista.
Arra én is kiváncsi leszek, hogy mikor éri meg a 64bitre váltás, mert jelenleg ez valóban nem zavartalan. Igazából azt sem tudom, hogy mennyi lenne az érzékelhető sebességnövekedés. Merthogy a cad progik is 32bitesek, csak állítólag 64bites környezetben gyorsabb a lebegőpontos számítás. Nem tudom mennyire igaz ez.. -
metron
tag
Ja, igazad van. A Toshiba nem hirdeti 64bites Vistával a gépeit
Tul.képp csak kisérlet volt, de valóban meguntam, hogy vadásszam a drivereket és állandóan a gépet túrjam. Annyira nem vagyok elvetemült.
A 64bitet azért gondoltam, hogy esetleg néhány "munkaalkalmazás" gyorsabb lehet, mondjuk Mapinfo, Autocad.. Meg végül is zavart a tudat, hogy ha van egy 64bites vas, akkor nehogy már "butább" rendszert tegyek rá. Ez akár költői kérdés is lehet, hogy minek a 64 bites vas, ha nem tudom kihasználni?De végülis mindegy.
Nagy veszteség nem ért, mert 1 dobozban kaptam együtt a Vista Ultimatet 32 és 64bites verzióban is.Ajándék volt. Ezért is kerestem olyan gépet, ahol nincs előre telepített op. rendszer, ne fizessek 2x érte. Tudás szempontjából mindenképp jó választás volt ez a Toshiba.
Most csak macera van, hogy mindent újra kell húzni.
Köszi a gyors választ! -
Balinov
titán
Nod32 smart security van fenn,meg sypware terminator.semmi mas.
Weblapok terhelse nem hinnem, adblockkal szinte minden bannertelenitve van.szoval ha egyszer be van toltve az oldal, akkor nagyon nincs min dolgoznia,plane ha olvasok,es meg az oldalt sem scrollozom. Mondjuk igy belegondolva lehet a Spyware terminator csinalja..
toshi oldalan a 8.4-es catalystra epulo vga driver van fenn, juniusi datummal.
-
Balinov
titán
most huzom le a cuccokat, hogy ne otthon kelljen a mobilnettel.
egy erdekes dolgot vettem eszre, TK57 1.9ghz, teljesitmenycentrikus modban. Sidebarra ki van rakva a beepitett eroforrasjelzo widget (vagy gadget
). es sokszor veszem eszre, hogy netezes kozben ugral, pedig se az indexeles nem megy, (vinyo mozdulatlan) se nem dolgozik semmi a hatterben. van hogy tobb 10%-ot felugrik.
-
uhu20
tag
Igen, pont erre kellene, azaz:
- otthoni használat
-azért időnként hurcolászni (autóval!) és filmet, képeket nézni vele szűkebb körben (ezért kell a 17')
- és időnként rákötni erre-arra - lcd tv, projektor (ezért kell a sokféle csatlakozó)Árak? Eléggé szóródnak, van, ahol nem sokkal van 200 felett, de van, akik jóval 250 felett árulgatják. Persze lehet, hogy utóbbiaknak nincs és így terelik a kedves vásárlókat más gépek felé...
Ennek kapcsán: tudom, hogy itt sokan esküsznek az usanotebookra. Neked mi a véleményed róluk, ill. a pclandról és a macropolisról? (ha már kérdeztem, akkor bocs, nehéz ezeket a prohardveres neveket megjegyezni.)
-
Hotkey-ben csak két opciót lehet pipálni FN+F3=készenléti állapot és FN+F4=alvó üzemmód.
Amiket eddig felraktam: Assist,CommonModul(ez mi??), ConfigFree, IntelChipsetDriver,PowerSave,SoundDriver,TouchpadDriver(ez tetszik, görgető mód a touchpad szélein, négy sarok külön gombként programozható),PCDiagnose,DisplayDriver.
Sajnos ezek a fránya médiagombok nem csinálnak semmit. -
pszaby
csendes tag
Lefuttattam egy nod32-es és egy Spyware Doctoros vizsgálatot és talált a nod 1 vírust amit kitörölt,ezen kívül a spyware pedig 2db aware vírust meg 1 db trójait.
De sajnos ezekkel sem oldódott meg a problémám, lehet hogy újratelepítés lesz a vége!
Amúgy manapság elég sokszor leállnak a dolgok hibákkal meg stb. ,szóval azthiszem széthullóban van a winfosom. -
Ge-rosz
csendes tag
Elnézést, rosszul fogalmaztam...
...az órajelet visszaveszi-e...ezek szerint, ha az Everest azt írja, hogy a CPU kihasználtság 0% ?
(Mert beszéltük, hogy nem minden xp veszi vissza alapjáraton)
Logikusnak tűnik, hogy igen
de azért megkérdezem...
(Bocs az "kérdésözönömért" !)
-
Ge-rosz
csendes tag
Rendben!
Köszönm szépen a segítséget!(még egy kérdés közben eszembe jutott...[ami lehet hülyén fog hangzani])
A "porszívózáshoz" ugye nem kell szétszedni a gépet? Csak a szellőzőjén keresztül "szívózzak" vele?
Illetve, akkor ezek szerint (CPU kihasználtság 0% alapjáraton) le veszi az xp a "fordulatszámot", ugye?
-
Ge-rosz
csendes tag
Van fent Everestem (ultimate), de nem vagyok benne biztos, hogy tudom, hogy hol kell megnézni, hogy mennyi a proci "alapjárata"
(everest -> alaplap -> CPU : ott azt írja, hogy cpu kihasználtság 0-1 % (mind a két mag), de konkrétan Mhz értéket nem látok feltünetve
BIOS frissítést lehet nem merek bevállalni
(mert nem tudom, hogy hogy kell)
Op rendszer : XP Professional (SP2-es), 2002-es verzió (Power XP)...
[már így vettem a gépet,(Xp-stől, driveestől), mert egy bemutató darab volt a boltba]
Igazából nincs viszonyítási alapom, hogy melegnek érezhessem vagy nem a gépet, csak felfigyeltem az Everestben és a Speedfun programban is arra, hogy mindig 60 fok körül van
(előtte egy AMDs asztali gépem volt, az olyan 40-45 fok körül mozgott, de az más, mint egy notebook, minden esetre ahhoz viszonyítottam és soknak tűnt/tűnik ez az érték)
Ugyhogy inkább a mért értékek tűnnek magasnak, mert ha "megtapogatom" az alját, nem süt annyira, hogy el kellene kapni a kezem onnan, a szellőzőjén sem olyan meleg levegő jön ki mint a hajszárítóből
Mondjuk mindezt egyáltalán a válaszod után mértem fel
De akkor ez ezek szerint "nem kórosan káros", és megnyugodhatok?
-
Ge-rosz
csendes tag
Üdvözlet!
Másfél hete vásároltam egy Toshiba Satellite L40-17R tipusú notebookot...
A kérdésem, és észrevételem nem egy új felfedezés (ahogy olvasgattam a fórumot), de még is szeretnék rá választ kapni, mert jobb "eslő kézből hallani", hogy mit is kell tennem pontosan...
Szóval a probléma a melegedés...alapjáraton 55-60 fokos a proci, terhelés alatt pedig 70 körüli (CPU típusa : Mobile DualCore Intel Pentium T2330, 1600 MHz (12 x 133) )
Nem igazán értek hozzá
hogy most mennyin is megy a proci, vagy mi az a plusz terhelés ami miatt alapjáraton ilyen magas a hőmérséklet.
Tudom már "lerágott csont", hogy mit is kell ilyenkor tenni (illetve, hogy kell-e egyáltalán tenni ilyenkor valamit)...
de azért szeretném, ha "csak it, csak most csak nekem"
felvilágosítást adna a valaki a teendőkről.
(Vagy vissza kennene vinnem ahonnan vettem és pl. hűtőpasztát cseréltetni,(?) vagy ezt melegedési problémát meg lehet oldani "szoftveresen" is ? )
A segítségeket előre is köszönöm !
-
-
Nfol
csendes tag
Az én gépemen nem volt előtelepített rendszer, az első két hétben Vista Business-t használtam és az abban lévő energia-gazdálkodási opciókkal egész jól lehetett szabályozni az egyes profilokat, szóval akkor nem is éreztem hiányát egy ilyesfajta célprogramnak.
Viszont az XP lehetőségei ilyen téren jóval szerényebbek, ráadásul a BIOS frissítését követően gyakrabban pörgött fel a hűtés, aztán ennek a fórumnak a tanulmányozása közben találtam utalásokat az NHC-ra.Megnézem ezt a bugfix verziót, hátha.
-
Nfol
csendes tag
Én pont XP alatt használnám, ha lehetne.
Az NHC-vel végülis nincsen komoly gondom, bár érdekesnek találom, hogy akármelyik CPU-üzemmódot választom ki, az órajel mindig ugyanaz (1,73 GHz Max Performance és Max Battery, sőt, Dynamic módban is, ez lehet programhiba?), a merevlemez hőmérsékletét sem jeleníti meg (illetve szerinte mindig 0 fokos), viszont maguk a beállítások érezhetően érvényesülnek.
Köszönöm a részletes választ!
-
Nfol
csendes tag
"L40-hez nincs Power Saver."
Elképzelhető, hogy ez a program valamilyen szinten modellspecifikus? Tehát egy Satellite U200-nál kilistázott Power Saver nem fog rendesen működni egy Satellite L40-nel vagy bármely egyéb modellel?
És ha esetleg működik is: nyújt-e olyan szolgáltatásokat, hogy megérje erre lecserélni pl. a Notebook Hardware Controlt?
-
Szerintem azt is írhattad volna ,hogy újoncok véleménye alapján.
És kitudja melyikük hányadik laptopja?
Én Asus-ról tértem át Toshibára, szerintem egyformán melegednek, holott a Toshiba-ban azért a 2 magos van már, nem a Pentium M 750 1,87Ghz-es.Annyit azért tudni kell , ha alul van egy VGA ventilátor akkor célszerű játék közben szintkülönbségre helyezni a laptopot.(pl. könyve a monitor részét a többi meg magad az asztalon)
Így egy Gamelés közbe nincs probléma.( nem olvad a bakelit !!)
-
Mano79
csendes tag
Persze a legjobb lenne, ha az oldalukon írnák, na mind1, utána megyek. Max üzletben megnézetem...igazából én sem tudom.
Ha azt vesszük, hogy a Toshibában van webkamera, 80GB-tal több vincsi, 1730Mhz + op. így lenne most az electroworld-ben a legolcsóbb 139e és ami döntö lenne hogy 5hónap 0%THM..... Na most a Lenovo bluetooth, kártyaolvasó, ujjlenyomat, 1860Mhz, Firewire, 1 év gari op. nélkül 119e.
Itt jön az hogy azt asztalin van bluetooth, firewire...tehát az nem lehet döntő. Tudásban igazán nincs különbség.. Lehet csak azt lehet, hogy élőben ami jobban bejön.
De ha tudsz ajánlani mást ilyen árkategóriában akkor várom szeretettel. -
Mano79
csendes tag
Sajnos a lapok megbízhatóságát én sem tudom. A Toshiba oldalán nem ír külön a chipset-ről, szóval onnan okosabb nem lehetek. Közben rátaláltam, hogy a Core2Dou-t a 965GM kezeli, a 960 nem....szóval, akkor az L300-144 kilőve...bár nem igazán értem, hogy miért van ez az egy ezzel...
A Lenovora mit mondasz? Erre: [link] -
Balinov
titán
nem,nem jellemzo,megy az olvasas,iras rendben.igazabol csak azert forszirozom az fw updatet, mert szeretem, ha a hibajavitasok (os,hw szinten) fel vannak rakva.
Egyebkent tegnap egy erdekes dologra lettem figyelmes. VISTA HUN dvd-t nero nrg kepfajlbol irtam ki otthonrol hozott 16x -os TDK DVD-R-re utolso IMGBurnnal. Szepen megirta, ellenorzesen is vegigment, ahogy illik, az intezoben, total commanderben viszont csak egy readme.txt jelent meg a meghajto gyokerkonyvtaraban.Bebootolva dvd-rol persze rendben, csont nelkul elindult a vista hun telepito. Nem akkora hiba, csak erdekes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- R_volution médialejátszók
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- ALIENWARE Area-51 R5
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest