Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy, a családban levő A54 révén én is érdekelt vagyok a témában.
Úgyis az én teendőm lesz elvégezni a frissítést.
Apple iPhone 15 • Mercedes Benz W124 200D (1987) #oldschool :)
-
Kíváncsi leszek rá , várom
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
janeszgol
félisten
Akkor lennék boldog, ha vissza lehetne kapcsolni a régi parancsmenüt (értesítési sáv).
Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512 GB zöld, iPhone 15 Plus 256GB zöld
-
-Maci-
őstag
No de hol vannak a tabletek?
If you don't know where you are going, any road will get you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
E.Kaufmann
addikt
Na akkor csak nem volt annyira hülye ötlet A14 5g-t vennem
Még nem jelzi, de ezek szerint már a héten bizakodthatok. (bár lehet a 4GByte RAM nem fog ennek annyira örülni)
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Segal
veterán
Eleinte mindig mindenki varja a frissiteseket, aztan telesirjak a forumokat...
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
ujvendeg
tag
Igaz. De egyelőre nyugalom. Közép-Európában, ma 14 órakor az A54-re még nyoma sincs a frissítésnek, s ez talán nem is olyan rossz hír... az egész hacacáré, amit eddig mérnöki szemmel látni lehetett: sok-sok csili-vili, azon túl: nesze semmi, fogd meg jól..... Annyi alapvető tulajdonság hiányzik a Samsung kezelőfelületéből, hogy azt kétszer ennyi feleslege sem tudja elfedni.... A frissítésre szomjazóknak még türelem! Ígérni a legkönnyebb....
-
csorbajeno
addikt
Nem szeretnék kötekedni, csupán érdeklődni, hogy milyen alapvető tulajdonságokra gondolsz? Én Samsungot használok és nekem nem hiányzik semmi, de a több nyilván jobb. De ugye én elégedett felhasználó vagyok, ezért nem hiányzik, így komolyan érdekelne, hogy mivel lehetne még bővíteni.
-
E.Kaufmann
addikt
válasz
csorbajeno #9 üzenetére
Nekem az hiányzik egy Redmi 7-hez képest, hogy a zárógombbal nem lehet alapból kikapcsolni a zseblámpát
-
Jack Oneill
veterán
Izgalmas napok ele nezunk, A54-re en is varom.
-
belashx
senior tag
válasz
E.Kaufmann #10 üzenetére
Már miért ne lehetne?
Megy a kikapcs/bekapcs, lezárt képernyőn is, csak a Good Lock kell hozzá, és a Regi Star modul.[ Szerkesztve ]
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
belashx
senior tag
válasz
E.Kaufmann #14 üzenetére
Azért ez kicsit más, mint amikor letöltesz egy third party appot.
Samsung csinálja, kb. azoknak, akik mindent is beállítanának a telefonjukon.Sokáig csak más régiókban volt elérhető, de 1-2 éve már nálunk se kell mókolni, hogy működjön.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
GreatL
őstag
Jó hír. Egy a 54et várok, jobb ha beköltözés előtt frissül. Az s22+ is jó lesz
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro
-
Exelsior
senior tag
Fold 4-re még nem jött semmi sajnos. De már talán nem kell sokat várnunk. 😎
Samsung galaxy fold 4 12/256 gb ,- Samsung Odyssey G6 S32BG650,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,Ryzen 3600, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 2X16GB,GeForce-RTX-3080-GAMING-TRIO-PLUS-12G-LHR/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,keychron k8,ROG Pugio II/Logitech G935
-
tDr1v3r
veterán
válasz
E.Kaufmann #10 üzenetére
A zárógomb dupla lenyomására oda lehet bindelni a zseblámpa be és kikapcsolását.
Disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus
-
ujvendeg
tag
válasz
csorbajeno #9 üzenetére
Kedves Kollégám! Csak azért válaszolok egy különben magától értetődő problémára, mert már az is levesz a lábamról, ha valaki nem handabandázik, nem durvul, hanem kulturáltan kérdez. Nem egy komment-szekció az, ahol mérnöki kérdéseket részletezni lehetne, egyébként is az emberi kommunikáció "kétszavas" korszakába értünk.
De a lényeg, néhány kapkodó példával: a Xiaomi vagy a még Google-féle Huawei időzítővel óra-perc pontossággal ki- és bekapcsolható volt, talán a Xiaomi most is az: egy nagyon fura megjegyzést olvastam itt nem is régen, ezek szerint már soha ki sem kapcsoljuk a mobilt. Ha csakugyan így van, kezdheti az emberiség elásni magát. Szóval: van-e jobb akkuvédő, mint az, hogy pl. reggel hatra automatikus indítást szeretnék valamelyik alkalmazásra: beállíthatnám a készülékek 5: 55-re, a készülék, s nem a kijelző, felébredne, azután egy gyári automatikus indítóval munkára foghatnám az indítandó alkalmazást, aztán: miért nincs valamiféle "needle", olyasmi, mint a Win-re telepíthető pl. DeskPins - ez akár átméretezve, a kijelző adott pontján bármilyen nyitott appot "rajzszegezhetne", miért nincs egy valamennyire is elfogadhatónak mondható álló- és mozgóképszerkesztő, nem primitív micsodát értek a szerkesztő-alkalmazáson - kb. 80-90 féle mobil biztosan megfordult mérnökként a kezemben, én magam s önként fordítottam hátat a szakmának, mert meguntam a gyártók svindlijeit, most is ezt tenném, amikor az újdonságok fogalma után jön a görcs a tesztelőkben és moderátorokban: mit is mondjanak, írjanak az újdonságokról: a betűtípust? A célszerűtlen főképernyőt? Az Android 9-nél is megoldható, ha valaki ért hozzá, hogy mondjuk New Times betű legyen az ikon címsora, de nincs ténylegesen jó gyári hang-lejátszó sem, miért kellett eltűntetni az értesítésjelzőt? (egy-két olcsóbb telefon adja ezt, tudom), de egy prémium csak akkor lehetne prémium, ha "mindent" adna: hátoldali gyorsindítót, állítható fényű zseblámpát, jack-csatlakozót (amit nagy amatőrség fülhallgató-csatlakozónak nevezni), microSD bővíthetőséget, plusz gombot az azonnali telefonkikapcsolásra, azt a fajta finomhangolási lehetőséget (CPU, GPU, háttérfolyamatok, legalább háromszintű akkuvédelmet, háttéralkalmazások könnyű kikapcsolása, hangszín, stb), amihez hasonlót a Zenfone 8 kínált - eredetiben, a frissített verziót nem ismerem. A borzalmas kinézetű kijelző-belövések (notch) eltüntethetősége miért külső alkalmazás feladata? A kb. annak idején 40 ezer ft-os Redmi 7A hogy-hogy megoldotta a rádiózást, külső antenna nélkül? És sorolhatnám - de annak idején tanulmányban is megírtam, onthatják a gyártók a csupa egyforma kinézetű és iszonyú gyorsan elévülő telefonokat, mindaddig a szó igazi értelmében nem lesz ÚJ a mobil, amíg valaki vagy valakik paradigmatikusan meg nem oldja a telefonok energia-ellátását: lehet még emelni egy-két ezerrel az akku-méretet, de a 6,7 hüvelykes telefondivat máris a mobiltelefon halála - ezt a készüléket valaha arra találták ki, hogy egy ingzsebben is hordható legyen, és szükség esetén bárhol telefonálhason vagy e-mailt, sms-t írhasson vele a tulajdonosa - ma pedig ezek a huszadlagos szempontok, egy apró számítógépet hordanak a felhasználók, egy barbár méretű, tucat-formájú fényképezőgép-utánzatot, amivel mellesleg telefonálni is lehet: a gyártók nem igényt elégítenek ki, hanem divatot diktálnak. De mit csodálnánk ezen, az egész világ így működik.... (A minap egy angol szaklap 200 körüli kommentjét olvastam végig egy újabb tucattelefon megjelenése kapcsán, a hozzászólók 45% egészen biztosan azt reklamálta, miért nem kisebb a telefon, abszolút nem igaz, hogy nincs rá igény - arra nincs igény, hogy egy 4,7-5 hüvelykes telefon - magyar kemény fizetőeszközben mérve - 600 000 ft-ba kerüljön. De vajon pl. egy A14-et miért nem lehet megcsinálni pl. az S21 vagy az S21 FE méretében????) Köszönöm a türelmet! -
csorbajeno
addikt
Köszönöm szépen a kimerítő válaszodat
Látod, az ütemezhető újraindítás egy baromi jó feature lenne, ha pl. PIN-kód nélkül is ébresztene az ébresztőóra. Mert ütemezni itt is lehet, de utána nem ébreszt a telefon. A másik, amiben nagyon egyetértek veled, az a kijelző méret. Miért nem kaphatja meg ugyanazt a tudást az S21 méretű telefon, csak tablet méretbenA többi paraméter vagy megoldható könnyedén vagy nem érdekes számomra, pedig nem vagyok egy tech zseni. Azt én sem értem, hogy hogy lehet gerjedni egy új betűtípusra...
-
D@niel
addikt
Jó reggelt,
kommented hosszúsága és minősége minimum megérdemli a választ.
Röviden írok, mert egyszerű a dolog.
A Samsung szoftveres témát mellőzöm, sosem volt, jelenleg egy 3 éves Xiaomi-t használok - akksi csere volt, pixel experience A13 rom-mal, meg se rezzen, heteken belül érkezik az A14. Csak a hardvert kérem, többit rendezem magamnak.Kijelző méret, és tényleg csak röviden:
Nem éri meg kis méretben gyártani. Az elmúlt - mondjuk - 8 évben számtalanszor kiderült, hogy a piac nagyon szűk rétege vágyik az általad említett kisebb méretű kijelzőre. Igen.
A helyzet az, hogy csak Samsung-nál a galaxy sorozatban minden alkalom arról szólt/szól, hogy a középső, de inkább a legnagyobb méretű modell a legkelendőbb. Azon túl, hogy a hw szinte, vagy teljesen ugyanaz (kamerát ne vegyük ide). Milió 1 hír arról szólt, hogy nincs igény a kisebb méretű display-re, és ezt a gyártók jól tudják. Látják a számokat. Komoly kutatásokat végeztek/végeznek, ne feledjük, dollár milliárdos tételekről beszélünk, jól tudják mit, mikor fognak szétkapkodni. Nem csak a Samsung tudja. Sony-nál ment ez a "ugyanaz a hw, kisebb méretben" téma egy darabig, aztán nézzük meg a részesedésüket. Hol vannak?
Másik dolog, hogy kevésbé ismert kínai brandek kínálnak relative kis méretű mobilokat, miért nem látunk belőle egyet sem? Világos.
Amiről Te írsz, hogy mit látsz a fórumokon, itt az elmúlt 8 évben már rengetegszer kitárgyaltuk. A fórumozók a "hangos kisebbség", a piac 10%-át tesszük ki. Úgy értem, kimegyünk most ketten az utcára, megállítunk mobilozó állampolgárokat, 20-ból 1-2 lesz az, aki elmondja, hogy telekommunikációs fórumokat olvas. Nem érdekli őket. Ebből jön az, hogy amit itt írunk, az hangos, de kevesen vagyunk. Te pedig erre jobban figyelsz.Az üzlet száraz dolog. Számok vannak, számítások, profit, margine, excel táblázatok, felmérések. A gyártók azt adják, amire van vevő.
Kellemetlen, hogy annak, aki kisebb kijelzős mobilra vágyik, nincs, vagy nagy kompromisszummal talál lehetőséget, de ha az Apple-nek nem volt jó biznisz a mini, másnak sem lesz az.
Hogy nincs alternatíva neked, nektek, jól látható. Nekem sem. Nekem 7-7.1 col lenne a megfelelő: amikor előveszem a gépet, általában egy helyben vagyok, ülök, irodában, kanapén, két kezem szabad, ilyenkor jobb a nagy megjelenítő. Vagy autóban gps-nél, a mobil fixen rögzítve az A-oszlopnál, órákig meg se mozdítom, jól akarom látni a tartalmat.
A jelenlegi 6.7-es méretű gépemmel kapcsolatban: átlagos férfi méretű kézfejem van, az ujjlenyomat olvasó alacsonyan, az értesítő központot középről le tudom húzni, így semennyire nem gond az 1 kezes használat. De! jobb lenne a nagyobb. Évek óta heti szinten csekkolom lehetőségeket, legutolsó a Huawei mate 20X volt, ami szóba jöhetett volna.Utolsó dolog, aksi méret: vedd úgy, hogy nem akarnak neked jó üzletet. Egy - teszem azt - 8 ezer mah-es battery 2 év alatt veszít -500mah-t, azt nem veszed észre, nem fogsz váltani. 5000-nél ugyanez már 10%-os csökkenés, az feltűnik. Két év után az eredeti 80-85%-a marad meg,reakciód? - "na jó, nézzünk újat". Ezt akarják.
Azt nem kell részletezni, ha ha az lenne a céljuk, meg tudnák oldani a nagyobb telepet minimális, vagy akár ugyanabban a méretben. Miért tennék? Ez fejlesztés, költség, kockázat. Jelenleg (sőt, Samsungnál 15 éve) az eladási számok pörögnek, mint az ezerötös.A piac és ezzel együtt az igények olyanok, amilyenek. A gyártók szimplán csak alkalmazkodnak.
[ Szerkesztve ]
Vape bemutatók, kedvezmények: https://www.facebook.com/Dan1el1031
-
Diabolis
tag
válasz
E.Kaufmann #10 üzenetére
Tudod a képernyő záró gombot programozni. Nekem spec két "kattintás" a lámpa fel/le. Képernyőt sem kell nyitni hozzá.
Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.
-
consono
veterán
Hát, nekem Z Flip 5-re jött ma frissítés, de maradt 5.1.1-en a OneUI...
"In God we trust. All others must bring data"
-
ujvendeg
tag
T. Szaktársam, részletes választ adtam, a szöveg eltűnt, talán valakinek nem tetszett. Még egyszer nem írom le ugyanazt, de őszintén: nagyon szívesen elbeszélgetnék önnel, talán emberibb is lenn, békén, hangoskodás és hittérítés nélkül. Egyetlen dolgot említek meg, mondtam, mérnök voltam, ezt sem adják ingyen, kissé leckéztetett a t. kolléga. A Sony az összes gyártótól különbözik, illene végre e honban is megtanulni, ha valaki önkéntes szakértő akar lenni: a gyárat közvetlen a háború után alapították, nem lehet szinte megszámolni, annyi találmányt adott a technoiparnak - a magyar tesztekben, az aktuális sorrendben előveszik a készülékeit, tessék ellenőrizni, elkészül 4 teszt, és egyikben sem szerepel triluminos kijelző kifejezés - az ilyesmi az én szememben, ha ezt is nem cenzúrázzák, erősen kétségessé teszik a hozzáértést, mert nagyon nem mindegy, hogy egyedül a Sony képes egy gyári alkalmazással bárkiről ténylegesen 3d-s fotót készíteni, a Bravia tv-kről pedig a triluminos kijelzőt levitték a mobilszekcióba. Mivel magyar tesztekben erről szó sem esik, az a gyanúm, a tesztelőknek fogalmuk sincs, mi is az a triluminos. A Sony-nak önálló játékfilm-studíója van, amerikai filmeket is készít, évente zenei fesztiválokat rendez, a világ legjobb televizióját készíti, a kiválóbbnál is kiválóbb profi kamerákat készít - ezt ön ne hasonsítsa a Xiaomi porszívóhoz. Ők találták ki a Playstation-t, ők adták annak idején a floppyt, az első elektronikus kamerát, és sorolhatnám - számukra az évi 3-4 telefon "játék", de a csúcstelefonjaik fotó-szegmense utánozhatatlan, csak kézbe kellene venni. Az összes, valamennyire is jegyzet telefongyártó náluk áll sorba kameraszettért, a Xiaomi szupertelefonjait is ők látják el - ne tessék tecnoiparban egy japán gyártónak versenytársat keresni, viszont szívesen látnék egy 15 dkg-os 68 mm átmérőjű, tehát női kacsóval is átfogható, letisztult formájú, nem gyerekjátéknak kinéző csilli-vili telefont, aminek annyi a képpontsűrűsége, mint egy Sony középkategóriás telefonnak, és 174 óra a készenléti ideje. Hol van ilyen Samsung vagy Iphone? Ez. t. kollégám nem rajongás, ezek tények, kőkemény tények - a Sony cégbevétele szempontjából a legutolsó szempont, hogy évente hány telefont ad el. És még valami, kb. egy évtizede egy idős, sokat tapasztalt régi mester azt mondta nekem: mit gondol, mi a fene a mai BMW, ahol a gázpedált a fenéklemezhez műanyag stifttel rögzítik? - de "neve" van, rangja, mivel ezt kiharcolta magának - mint technika, ugyanezt egy jól felszerelt Ford Mondeo is megadja, de a BMW-vel a hűtőrácson két, ún. "vesét" azt meg kell fizetni, az a Mondeo árához képest plusz 4 millió.... Kb. ez a helyzet a Sony-val, sosem lesz tömegcikk, sosem volt az. A csaknem halálos autóbalesetem miatt kerestem a két hirdetési oldalon vagy egy 10 III-as telefont (volt ilyen készülékem, közvetlenül monitorra köthető, nincs belövés a kijelzőn), ill. kerestem 10 IV-es készüléket, egy értetlen, faragatlan eladót találtam, azon kívül semmi - Samsung, Xiaomi -a hirdetési oldalakon: Amazonast lehetne rekeszteni velük.... Üdv: Újvendég (ha gondolja, írjon a hirdetésemre, szívesen beszélgetnék egy kultúremberrel...)
-
Roland861010
addikt
iPhone XS-re se jött még
iPad 11Pro M2 Cellular + iPhone XS + Apple Watch SE Cellular
-
E.Kaufmann
addikt
válasz
Roland861010 #32 üzenetére
Arra az ősi vacakra nem is fog.
-
Roland861010
addikt
válasz
E.Kaufmann #33 üzenetére
Az az ősrégi vacak még mindig oda ver sok mai csúcsnak ..Ja és még mindig megkapja az aktuális verziót .
iPad 11Pro M2 Cellular + iPhone XS + Apple Watch SE Cellular
-
E.Kaufmann
addikt
válasz
Roland861010 #34 üzenetére
Androidból? Naugye
Amúgy meg nem kell kalapácsnak használni(sem samu topikban szifonozni
)
[ Szerkesztve ]
-
Rodi 4.80
senior tag
Jött már valakinek A54-re? Vagy ez szolgáltatótól is függ?
-
Vitaqo
senior tag
válasz
E.Kaufmann #14 üzenetére
Még Goodlock sem kell. Speciális funkciók->Oldalsó gomb->Megnyomás kétszer->Alkalmazásindítás->Lámpa. Két megnyomással be, 2 megnyomással kikapcsol.
Vagy nem így értetted? -
GreatL
őstag
Nem vált semmi semmire... még bétáznak. Nem jó a cikk.
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro
-
ujvendeg
tag
Csak nyugalom, Samsung-hívők!
A SamMobile legújabb cikkének kulcsmondata:
"A stabil Android 14 One UI 6 frissítés jelenleg csak a Galaxy S23 sorozathoz érhető el . Más eszközök még a hónap vége előtt megkaphatják, de egyelőre nincs hivatalos megerősítés."
Az előzetes idővonal immár érvénytelen, ahogy alább egy kolléga írja: még bétáznak. Ez szerfelett nagy bizalmat kelt. Az a gyanúm, az öreg kontinensen a Sony is előzi őket.
Kb. a fenti tények tükrében hiszek a négy években, meg az örökkévalóságig tartó biztonsági frissítésekben. Kicsit ki kellene nézni a túl nagy méretű Samsung készülékek mögül: olyan időket élünk, a nemzetek mindegyikére értve, hogy senki nem tudja, mi lesz két hét múlva, ki kit csap el, kit nevez ki új főnöknek, s pláne egy év múlva, négy-öt-hét évekre ígérgetni: ez a legkönnyebb. De lesz-e ember e sártekén, aki ezt számon is kéri?
De csakis mint hívőket, mint a Samsung-vallás híveit megértem a türelmetleneket - de kár nyomogatni frissítésért a telefont. A Samsung bejelenti, hogy erről és erről a telefonról végleg lemond, "elengedi", majd egy csaknem 7 éves készülékre hirtelen küld egy ún. biztonsági frissítést. Sokadjára játsszák el a bizalmat - a hívek pedig rendíthetetlenek. Ez így szép.
Sokféle Samsung telefonom volt, nem gonoszkodom - de egyik birtokában sem éreztem, hogy a "békeidőben" bármiben is felérne pl. egy P-sorozatú Huawei-hez. Ízlések és pofonok. Egyszóval, türelem, egyelőre az előzetes frissítési dátumok nem érvényesek. -
belashx
senior tag
Mi szükség van erre a pökhendi stílusra? Mire jó ez? Nyelvtani értelemben nincs semmi kivetnivaló a hozzászólásokban, de mégis az jön át belőlük, hogy itt mindenki hülye (csak én vagyok helikopter...).
Nem tartom magam Samsung-hívőnek annak ellenére sem, hogy 2010 óta csak Samsung telefonjaim voltak. Egyszerűen arról van szó, hogy általában nagyon jó csomagot ad úgy en bloc. Igazából semmiben sem a legjobb egy Samsung készülék, de nagyon sok funkció bennük van, és (majdnem) mindenből hoz egy erős szintet, ezért a használhatóság is a legjobbak közé emeli - számomra.
Az emlgetett Huawei esélyes lehetett volna nálam is, ha nem jön ez a "kis" malőr a korlátozásokkal. Mivel céges környezetben is használom a telefonom, egyszerűen nem fér bele, hogy mókoljak bámivel is. Nem idegen tőlem, - hisz anno kb. szükséges volt - csak már nem tartom elég biztonságosnak.
Azt szűrtem le az utóbbi évek történéseiből, hogy hihetek a Samsung ígéreteinek - már amik a szoftverfrissítéseket érintik. Tapasztalatból mondom.
Vagy higyjek inkább a Xiaominak? Az tán biztonságosabb a reklámjaival (tudom tilthatóak)? Köszönöm, de inkább elkerülöm őket.Egy dologban biztosan egyetértünk: A gyártók igényt teremtenek, még akkor is, ha sokan nem értenek egyet ezzel!
-
ujvendeg
tag
T.Kollégám! Nincs pökhendi stílus - de - és ez csak egy példa, s remélem, érthető, ha pökhendi is, hogy a magyar nyelv jelentéstanában mi is az, hogy példa -, de egy olyan komment-környezetben telefonokról nem kevesen arról vitatkoznak, mi melegszik, mi nem, ez több, mint gyalázat: általános iskola, 4. osztályos tananyag: ahol az elektromos áram munkát végez, ott hő keletkezik, ebből egyenesen következik, hogy még a szentséges Iphone is hőt termel - nem ez a kérdés a gyártók számára, hanem az, hogy a keletkezett hő miként vezethető el. De azokban a tesztekben, ahol a gyártó brand, a felhasználó júzer, a tulandonság ficsör, a telefon motyó - ott nem a szakértelem bugyog. Nem a tesztelők lelkiéletére, szimpátiáira, érzelmeire lennék kíváncsi,hanem száraz adatokra. Ezek pedig a jelzett témában azt mutatják, amit írtam: hiába pakolnak minden A-kategóriás Samsung készülékbe 5000-es akkut, ez önmagában semmit nem mond, és keveset ad, a borzalmas processzor mellett. S hiába a kioktatás a kolléga részéről, a kezdeti frissítési "napló" már nem érvényes, nov. 13-án már egészen biztos, hogy az A54 nem frissül, most már arról cikkeznek nyugaton, hogy pl. az S21 FE előbb fog frissülni. Csúszott az egész? Igen, csúszott. Akkor minek a kioktatás (a Pixel, a Xiaomi, és valószínűleg a Sony is előzi a Samsungot; nem ez az emberiség fő gondja) - nekem mérnöki szinten szakmám volt a mobil - de önként fordítottam hátat, mert én nem tudtam jó lelkiismerettel ágálni a gyártók svindlijeiről. Ha egy 15 dkg-os 68 mm széles telefonban
lehet 5000-es akku, miért nem lehet egy szélesebb, 146 mm hosszú telefonban? Mert akkor a következő évi legesleg-telefon a kutyának sem kellene??? S nem bizonytalan a világhelyzet? A második vh. óta sosem volt ilyen instabil - a világ nem mobiltól mobilig ér, bármikor történhet rettenes katasztrófa, egy ennél kisebb horderejű ügy: egy cégveztőt bármikor meneszthetnek, a Qualcomm 14 ezer dolgozót bocsátott el egy svungra, és én vagyok nagyképű? 4-6-7 évekre igen könnyű ígérgetni, majd az ígéret akkor nyeri el értelmét, ha beigazolódik: aki ennyit nem ért a világból, azzal én nem vitatkozok. A "hívők" iránt teljes tiszteletemet fejeztem ki - közülük egy erre nem volt képes. Amúgy igen: az itt okoskodók min. 60%-nak fogalma sincs róla, mi is egy mobiltelefon működési elve, ez elszólásaikból kiderül. Ha készítek egy telefont pl. 3 nm-en, az már valami, de ha ez nincs optimizálva a processzor-sebességggel, pl. az túl magas, akkor a 3 nm inkább árt, mint használ, vagyis a kiragadott technikai számok önmagukban nem túl sokat mondanak, a 200 MP-es telefonok mellett tessék megnézni a YT-on az Alfa 9III kamerát a Sonytól - ilyet soha az életben nem tud mobil produkálni, akkor mi értelme késhegyig menő vitát folytatni a kamerákról, a mobil, jellegéből következően, igen korlátozott fotós készség egy profi fotós számára -s ha van telefon, aminek a fényképei a lehető legkevésbé sem a valóságot adják vissza, az éppen a Samsung, amely egy meséskönyv színgazdag képeiként rögzíti a valóságot. Már ez is sok - de sorolhatnám, én Önt nem sértegettem, tényeket közöltem. -
E.Kaufmann
addikt
Helikopterkém. Mondj már olyan telefongyártót, akitől valami belépő szintűt tudok venni 50-60 ezer körül 5G-vel, Samsungon és Nokián kívül ilyen hosszú(ra ígért) terméktámogatással? Én pl nem hívőségből vettem, hanem kellett egy hosszan támogatott friss rádiós képességekkel rendelkező eszköz böngészésre és netrádiózni. Na? Halljuk! Nokiát láthattam közelről, nem gyütt be, maradt a Samu.
-
Segal
veterán
válasz
E.Kaufmann #45 üzenetére
Valaki vegre azt is elmondhatna hogy mi a feneert olyan fontos a hosszu termektamogatas?
Mit fog most pl a 14 adni amit eddig nem tudott a telefonod es anelkul ertelmetlenne valik az elet szamodra?
Mert mindenki, mindig varja az ujat, mert jon a vilagmegvaltas, de ha rakerdez az ember hogy konkretan mi is az a 4-5 dolog akkor max egy biztonsagi frissites beboffentes erkezik..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
belashx
senior tag
Sajnálom, de ugyanaz jön át számomra ebből a kommentből is, hogy nagyon magas az a bizonyos ló...
(Javaslom az aláírásom értelmezését e célból.)Ha már példa: Sony készülékekre mikor is jött az Android 14? Én 2 hete Android 14-es operációs rendszert futtatok a telefonomon, és nem himi-humi béta verziót. Sonyval kapcsolatosan találtam egy hírt november 7-i dátummal, hogy érkezik/megérkezett fent nevezett op.rendszer a Sony 1 V készülékre. Hogy is van ez? Miért kell feltételezésekbe bocsátkozni, ha ott vannak az annyira áhított tények, adatok.
Semmi bajom a Sonyval - a félreértések elkerülése végett -, de úgy tűnik a feltételezés hamis, hogy mindenki* előzi a Samsungot.
Az ígéretek beváltására pedig azt tudom mondani, hogy az előző(S20+5G), és az az előtti telefonomra(S9+) is az előrevetített ütemben, mennyiségben érkeztek a frissítések. Ez tán mindenkinek megfelel kézzelfogható bizonyíték gyanánt, és nem üres fecsegésről van szó.A jövőt senki sem tudja megjósolni, tényleg bármi lehetséges, de azon lamentálni, hogy miért ígérgetnek feleslegesen, ha bármikor itt lehet a "világvége"... Lehet holnap elgázol egy autó, szívrohamot kapok, vagy rám szakad egy fa. Sírjak egész nap, arcom a párnába fúrva, hogy milyen rossz is lehet nekem? Nem azt mondom, hogy fogyasszunk eszetlenül - mert sajnos erről szól ez a társadalom, ezt sulykolják a cégek, hisz ha nincs növekedés, akkor idővel bezár a bazár számukra.
Lehetne eszmecserét folytatni, hogy honnan ez a habitus. Nézzük csak meg az élet többi résztvevőjét. Ugyanez van/lenne ott is, csak épp ott a környezet ennek gátat szab, és kialakul egy egyensúlyi állapot. Befejezem, mert ez messze túlmutat jelen téma keretein.Ó, és amíg el nem felejtem: én is mérnök vagyok. Tán írjam bele majd' minden kommentembe, hogy világos legyen mások számára, kivel beszélnek/vitatkoznak, hogy komlyan vegyenek? (Lásd első mondatom.)
*költői túlzás
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Lényegtelen a főverzió, de a biztonsági frissítések elég fontassak, és rohadtul nem böffentés, aki követi a Google által kiadott havi sérülékenység listát, az tisztában van ezzel. Pl. céges környezetben nekem kritikus, hogy ne 2évente kelljen készüléket cserélni, mert már nem frissítenek SW-t rajta és ezért nem feleletünk meg az audit követelménynek.
Az új főverzió várása meg csak a szokásos berögződés miatt van, de kb. egyre kevesebb ember. Úgy is még hónapok mire az új hibákat javítják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Jelen a pillanatban viszont még nem élesítette a Samsung a One UI 6.0 frissítést.
- iPhone 11 64GB fekete kártyafüggetlen! VADONATÚJ AKKUMLÁTOR 100%! Fulldoboz!
- iPhone 12 64GB fehér kártyafüggetlen! Szép állapot! VADONATÚJ AKKUMLÁTOR 100%! Fulldoboz!
- iPhone 11 128GB kártyafüggetlen, nagyon szép állapot! VADONATÚJ AKKUMLÁTOR 100%! Fulldoboz!
- iPhone 15 Pro Max 512GB Natur titán, új, bontatlan, apple vásárlás
- Oneplus Nord2 eladó
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest