Új hozzászólás Aktív témák
-
wnix
senior tag
A CD-ket az egyik ''Administrator''-jelölt készítette. Meg is lett ''dicsérve'' később.
A lapok sajnos el sem indultak.
Otthoni ASUS-lapon próbáltam, ott derült ki, hogy vírus támadás miatt van az egész. Az ASUS-lapomon szerencsére már volt a ''floppy-BIOS'' amivel 2-3 óra bootolás után újra lehetett flash-elni (ez is véletlenül derült ki. Egyik reggel bekapcsolva felejtettem a gépet, és délután mire hazaértem, már várt az ''A:\''. A gép így iszonyú lassú volt. ). Sajnos a melóhelyi gépeken még nem volt ilyen lehetőség. Akkoriban még a flash-elés lehetőségéről sem nagyon sokat hallottunk. Itt kezdtem el vírusokat gyűjteni.
Szerencsére ennyire ''gépre-káros'' vírusok ritkán készülnek...''Mai'' vírusok inkább az adatforgalmat támadják, és a legtöbb egy enyhén változtatott másolat. (pl Sober.B, Sober.C,....Sober.I ), ezeket meg egy normális vírusírtó is megtalálja. Én azokat a vírusokat keresem amik valami újat mutatnak ( Sober.A változat ), mert ezekre reagálnak a vírusírtó cégek túl lassan. -
wnix
senior tag
''Hűha, bocsesz, nem sértésnek szántam.''
Tudom. (Engem nem könnyű megsérteni...)
Van több ilyen CD-m ( pl Office97, Tools, Windows2000 Server, stb...), ezeken az összes .exe kiterjesztésű file megfertőződött...
Az alaplapok a kukába vándoroltak, a BIOS-ukat ''kissé'' tönkrevágta a vírus. ( Az egyetlen vírus - tudomásom - szerint, ami BIOS-t flash-elni tudott ). -
wnix
senior tag
Sajnos amikor a CIH megjelent én voltam a rendszergazda...(és nem tartom magam hülyének se túlzottan
)
a CD amelyikről az Windows95/Windows98-t telepítettük tele volt vele. Bővebben: link
ezután egy oktatóteremben az összes alaplapot (30db) kidobtuk, mert nem tudtuk, hogy mi történt.Az akkori vírusírtónk nem ismerte fel, és hetekbe tellett mire rájöttünk, hogy egy vírus miatt van az egész.
a 3-szoros tömörítés egy picit túlzás...1-szer is elég
[Szerkesztve] -
wnix
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Xbox Ultimate előfizetések
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest