Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hapakj

őstag

válasz Predatorr #75 üzenetére

Igen, mert minden ami random portálokon le van írva az interneten az igaz ;] s a józan eszemet nem is használom :D

Én felraktam az appot, minden funkció működik és semmi login-nel nem találkoztam

• hapakj

őstag

válasz Predatorr #54 üzenetére

Szerintem még regisztrációhoz sincs joguk kötni. A driver a termék része, mert azzal lesz működőképes, s az EU-ban valszeg nincs joguk forgalmazni a nélkül.

Igazából nem is tudom honnan jött ez a regisztrációs agymenés :D

Igen, jó volt. Mindig működött. :P - miért most nem működik?

• hapakj

őstag

válasz Predatorr #52 üzenetére

ööööö. Hát sem egy szakdolgozat, sem bármilyen DOS-os alkalmazás közelében sincs komplexitásban meg lehetőségekben, amit egy videókártya driver tud nyújtani.

Jah, DOS-ba semmi vezérlőpult nem volt, csak a játék beállításaiban kellett display módot állítani, hogy VESA vagy 13-as mód, vagy melyik. Meg manuálisan beállítgatni a hangkártya IO címét, DMA és IRQ számát. Tényleg milyen jó is volt driverek nélkül :D

Amúgy az, hogy két modul külön külön jól működik, tényleg nem egyáltalán evidens, hogy együtt jól fognak működni.

"aztán nV egyszer csak fizetőssé tesz a drivert is..."- ööööö. lol. Szerintem erre explicit joguk sincs :D

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz Predatorr #43 üzenetére

Ha van két modul, ami külön külön jól működik, akkor nem logikus feltételezni, hogy együtt meg nem működnek jól. Persze lehetséges, csak ritkán fordul elő. Most nyilván előfordult.

Azt is érdemes számításba venni, hogy egy driver sosem lesz kész. És ez nagyon-nagyon fontos, mert itt nem arról van szó, hogy egy szoftver majd elérheti a gold állapotot, amikor már nem látni benne hibát, ettől még van benne, csak nem látni, vagy nem kritikus a bug. Amikor a vezérlőpultokat cserélik, akkor az AMD és az Intel is úgy csinálta, hogy elértek egy relatíve jó állapotot, és kiadták, majd utána még bő egy évig javítgatták azokat. Az NVIDIA is ugyanebbe vetette bele magát. Tudták ők is jól, hogy ha elérnek egy kiadásra jónak tűnő állapotot, amit be mernek vállalni a tényleges cseréhez, akkor még legalább egy évig javítgatni fogják a bugokat. Sőt, ugye az NV úgy váltotta le a vezérlőpultot, hogy az NVIDIA App még nem is implementált mindent, tehát még messze nincs kész funkcionálisan, de ki kellett adni, mert szorít az idő. Sőt, újabban azt is kérdezgetik, hogy bizonyos funkciók szükségesek-e, vagy pusztán dobják ki, mert senki sem használja őket.

Ezt fel lehet fogni hibaként, és tulajdonképpen az is, de a fejlesztés jellegét tekintve bele volt számolva, hogy mostantól még bő egy évig bugok sorozatába futnak majd, és javítgatják majd azokat. Ezzel jár, ha a meglévő kódbázist kidobják, és írnak újat. Aztán ahogy az AMD és az Intel is lehozta igen stabilra a saját váltását, az NV is meg fogja oldani úgy 2026 közepére. És ez tervszerűen be van kalkulálva, nem váratlan dolgokról van szó. Tudták, hogy ugyanúgy szopni fognak a váltással, ahogy az AMD és az Intel is szopott, de meg kell csinálniuk, mert húsz évvel korábbi szinten ragadtak, és azt kötelezően modernizálniuk kell, hogy ne kelljen két program a funkciókhoz, és gyors legyen a vezérlőpult. Ha például megkérdeznéd az AMD-t és az Intelt, hogy szoptak-e rendesen a saját váltásukkal, akkor azt mondanák, hogy igen, gigaszopás volt, de visszagondolva minden szopás megérte, mert most meg jó és modern kódbázisuk van, aminek a karbantartása olcsóbb. Az NV is ezt fogja mondani két év múlva. Kurva nagy szopás lesz/volt, de hosszabb távon megéri modernizálni.

• NvidiaRTX

őstag

válasz Predatorr #43 üzenetére

Az előbb tesztelgettem a Cyberpánkot ki és bekapcsolt óverléjjel és SEMMI mondom még egyszer semmi FPS veszteségem nem volt a Bencsmárkban.

Valszeg ez annak az oka hogy így is úgy is max 120FPS-em van benne. :DDD (FPS lock 120Hz)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés