Hirdetés
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
-
Mobilarena
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atis45
aktív tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Nekem pl a Disney+-os DV filmeknél, a képváltás előtt (láthatóan) pár pillanattal, már változtatja a fényerőt. Ha sötét képről lesz világosra váltás, akkor emeli a fényerőt még a sötét képnél, és persze fordítva.
És még talán nagy duzzogva mondanám, hogy ez a tv ilyen, mert egy belépő szintű (55C645), de ettől függetlenül le kéne tudnia jól kezelni. Főleg úgy, hogy pl a letöltött DV filmeket tökéletesen kezeli. -
tomp
félisten
válasz
szkutyi
üzenetére
Maga a DV az brutális képet tud biztosítani HA úgy alkalmazzák ahogyan azt a Dolby eleve kitalálta...
pl
10ezres csúcsok!!
ez sem kevés
Igaz ezekhez olyan lejátszó kell ami tudja a FEL-t kezelni!
A cmv2.9 és cmv4-ről már nem is beszélve.(a valós Avatar 2 és a Felhőkarcoló méréseken kívül a többit nem én csináltam hanem RESET_9999 )
Parmezan77
Igazából nem. A valós Avatar 2 ahogy látod kb 200-on megy végig mégis sokszor szinte kifolyik a szemem olyan fényerő lesz. Az adott képkocka a stúdió szerint arra az adott fényerőszintre van fényelve. -
tomp
félisten
válasz
szkutyi
üzenetére
...és ez még mind semmi!
DV film amiben van DV aztán nincs DV aztán van DV végül nincs DV!
Ez nem streaming verzió hanem a gyári lemezen így van rajta!!!
Amúgy jó DV lenne: valós DV és FEL!
Avatar 2 miután átment rajta a Resolve:
Ez már azért jobban néz ki. Igaz eléggé alacsony a fény de szemmel láthatóan sokkal jobb mint az online DV verzsön.
Statikus kamu DV esetén amúgy a HDR10 jobb! Igaz csak akkor ha a TV is úgy gondolja. -
agent11
tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Igen, szerintem az IMG törli a particiókat is, és minden mást (kiindulva, hogy a telóimat régebben is mindig SW+USB kábel segítségével frissítettem és ott így volt). Utána pedig addig mennek az OTA-k amíg egy magasabb verziószámú IMG nem jön. Akkor indul minden előröl! Lehet, hogy ez az én fétisem, de én így szoktam csinálni.
-
agent11
tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Nálam is 562 van a C835-ön és semmi gondom nincs vele.
Igaz, ha jön egy magasabb verziójú IMG akkor én általában darálok mindent róla és felteszem, utána jönnek az OTA-k. Mindig van reset all és reset shop is.
Nekem semmilyen app nincs fent így nem izgat, hogy a kép és hang beállításokat megcsináljam. A TV csak kijelzőként van használva és egy amlogic-os box van rákötve. TV-t sem nézünk rajta. -
tomp
félisten
válasz
szkutyi
üzenetére
Vannak nekem is kamu DV filmjeim pl Ambulance ami szintén végig fix értékkel megy de még így is olyan jól néz ki, hogy nem izgat.
A fekete sáv viszint fekete!
Avatar 2 esetén minden online stream verziója kamu DV!
Statikus DV!
Ezért van meg nekem a valós DV verziós Avatar 2!
Ég és föld a különbség! -
-
tomp
félisten
válasz
szkutyi
üzenetére
Igen a remux!
Nekem minden filmem remux azaz érintetlen a képe!
Igaz nekem már nem TCL-em van hanem Philips IPS de itt nem ilyen a fekete sáv...Scale
Ez fw hiba lesz! Azaz ha olyan képet kap ami tartalmaz fekete sávot, ott nem lesz tényleg fekete.(LCD-s fekete) Oda is kivezérel háttérvilágítást mert hát kép és meg akarja jeleníteni...Parmezan77
Így van!
-
Scale
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Miért pont mozira érdemes állítani? Ez nem válaszolja met a presetes kérdésem
Amúgy pont keresgéltem játék modhoz is beállításokat viszont csak a c735-höz találtam Viktor csatornáján, az jó lehet c835re is?
Illetve a fényerő az egyéni preferencia, szoba világosság alapján belovendo ha jól sejtem? Mert pl Viktor angol menürendszeres ugyanezen videójában az sdr-nél 100 helyett 30-ason van.
+ Meg lehet venni beállításokat mindegyik kepmodhoz, ott pontosan mit lehet megvenni, mihez jutok hozzá?
-
Scale
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Na beállítottam elvileg mindent eszerint.
Két kérdésem merült fel hirtelen:
Menüre lehet valahogy külön állítani, hogy ne 100as fenyerovel nyomja ott? Olyan mintha mindig a legutóbbi beállítást használná ott vagy az sdr-ét.
Sdr+hdr-nél a mozinál lett állítgatva, számít amúgy melyik képi beállításnál van így allitva? Ezek a mozi, hdrkép, meg dovinál pl a dovi iq, hdr-nél az imax az mivel jelenít meg másképp? Ezek csak ilyen presetek vagy alapvetően is más beállításokat lehetne azoknál állítani?
-
Parmezan77
junior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Szerintem a HDR élesebb. Nekem a sötét képen kivül viszont semmi gondom sem a DV-vel sem a HDR-el. Világos jeleneteknél sokkal szebb mint az SDR már most is.
11-én jön Viktor kalibrálni. Addig nem is szeretnék többet hozzászolni a témához, mert ha igaz, hogy alapból szarul vannak beállítva a TV-k és kalibrálással nagyrészt meg lehet oldani ezeket a problémákat, akkor megvan a megoldás és kár ennyit "rinyálni" róla... -
flash-
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
ezzel en is igy leszek most mar.
mondjuk rtings szerint 3 meterről 55os tv-n elvileg már teljesen elég a fullhd, kozelebbrol meg ugysem tudom nezni 😃 úgyis sok film eleve életlen.(remuxok is) nem részletesebb a 4k mert lehet hogy papíron több a képpont de megis szemcsések(nem a grainy effect re gondolok ami egyébként még mindig sokkal hangulatosabb mint a netflix féle agyonzajszűrt, olajfestmény szerű filmek)
webmd webdl viszont a legrosszabb ,mindegyik olyan mintha a brightness vagy a gamma túl lenne emelve,de a dinamika meg alacsony.amit linkeltél még nem is vészes,egész kontrasztos,azt utalom amikor parbeszed van akkor az alap elvaras a filmeknel hogy az arcok tokeletes megvilagitasban legyenek megis sötétek vagy alulexponaltak es emiatt olyan mintha koszosak lennének az arcuk. mint amikor photoshopban tulsagosan leveszed az expozíciót
-
rainman72
nagyúr
-
szkutyi
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Csak a dinamikus tone maping túlvilágosít, és fényes részletek vesznek....viszont 70% ra vissza véve a fenyerőt, ugyan azt kapjuk, mint eredetileg, fekete csíkkal, dinamikusabb képpel,.fényes részletekkel
.majd még tesztelem, egyenlőre jónak néz ki,fekete részletek sem lettek világosabban. én úgy gondolom ezzel kicsit át lehet verni a tv-t.
Kíváncsi vagyok nektek milyeny ha kiprobáljátok. -
Parmezan77
junior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Köszi a kimerítő választ. Lehet én tettem fel rosszul a kérdést... Nyilván van egy csomó funkció ami hasznos lehet, sok amit ki lehet váltani (pl nekem a laptopra van csatlakoztatva 2 HDD és azzal osztom meg) illetve a TV-re is lehet kötni mindenféle hang cuccot, de ez rám nem vonatkozik, mivel társas házban lakom.
Inkább arra lennék kíváncsi, hogy tapasztalható-e szemmel látható különbség ugyanannál a tartalomnál ha a lejátszóval tolod ki a TV-re vagy ha magán a TV-n játszod le monjuk egy Kodival vagy más jobb fajta media playerrel? -
krepp
tag
válasz
szkutyi
üzenetére
No, megnéztem én is, bár Vhiktor után már nem biztos hogy hozzá tudok tenni a történethez....
55
Én a fekete csíkot szinte teljesen feketének látom, a karakterek derék tájon vagy csak kicsit térnek el az alsó fekete csíktól fényerőben, vagy teljesen össze olvad, tehát fekete.
1:41
itt is hasonló a tapasztalat, mint az előbb, csak kb egyszer fordul elő, hogy, ha csak a fekete sávot nézem, picit a feketétől eltér, és mintha szürke lenne. (de ehhez az kell hogy észre vedd, hogy ne a filmet nézd...)
Hiába mondtam el már én is, hogy ne oldalról nézd/fotózd a tv-t. Még mindig ezt csinálod, vagy nem érted hogy a betekintési szög gyengéje ennek a technológiának, vagy az igazadat akarod bizonygatni...
Az elején a csillagos égbolt pl tök jó, nem úgy mint a kritikus StarWars résznél, és akkor se világosodik ki a fekete csík, ha rögtön mellette van egy pontszerű éles fényforrás..
Álltalánoságban nem ez a legszebb, rilíz amit láttam, de nem katasztrofális, sok Netflixes DV tartalom ettől rosszabb. De ha én tehetem, 70-80GB változatokat nézek.
..DE neked az se lesz jó, kicsit értem már hogy mi a bajod, de kíméld meg magad +600.000Ft elköltésétől és ne vegyél csúcs OLEDet mert szerintem azon is találnál hibát...
Nagyapám mondta, "Válogatós f*sznak, kutyában a helye...." -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szkutyi
üzenetére
Na megnéztem az említett jeleneteket G3-on ami abszolút referencia szintre van kalibrálva, illetve egy kalibralt C835-n is.
Szinte teljesen pontosan megegyezik a 2 tvn.
Azokban a jelenetekben a feketének vélt rész nem fekete hanem nagyon sötét szürke, így kell kinéznie.
Mindkét tvn majdnem hajszál pontosan ugyanolyan.
Szóval továbbra is azt mondom, hogy ennyi pénzért egy rendkívül jó tv a c835.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
A Prometheus pont nem jó példa tesztelésre. A DoVi verzió, nem eredeti release hanem csak egy utólag "ráhúzott" RPU-val készült. madVRhdrMeasure-t használt a releaser ami HDR contentre ráteszi a DoVi tone mappinget ami vagy jó lesz vagy nem. Olyan anyagot keress ami DoVi Blueray Remux. Azok elméletileg az eredeti DoVi lemezrőll rippelt, nem átalakított anyagok. Vagy esetleg WEB-DL releaset ami a stream csatornáról ledszedett DoVi anyag. Igaz ez mindig gyengébb minőségű mint a Remux.
-
rainman72
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Ha ez megnyutat a Samu mini leden se volt tökéletes fekete sáv inkább picit szürkésebb.
Oled mellett vannak mindig az aktuális ledek,1szerűn csak helyén kell kezelni a dolgokat.
Eddig ez a model tetszik legjobban sdr/hdr-ben úgy hogy oldet is nézek.
Letöltött filmeket meg csak nagyon ritkán az se 4K. -
szkutyi
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Előző posztomhoz meg hozzáfűzni valóm:
Sdr eszméletlen mély fekete, el sem hiszem.neha
De hdr és dv már más...és ez egy totál sötét szobában.olyan erzest kelt mintha egy vetített képet kapnék.mivel egy vetítő sem tudja azt a mely feketét.
Linkelem pár fotón látni.
[link]
Ui: két.napja sikerült kiengedni a média lejátszón a yuv444et,.ezáltal nagyon sokat javult a sötét részletek láthatósága(eddig nulla volt.xd)
A mappához adok még később fotókat. -
Scale
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Köszi holnap meglesem.
Google tv OS nem tud olyat mint pl a Tizen tud hogy radugott hdmi-s eszközt, jelen esetben a kérdés egy telekomos settopboxot tud irányítani a saját távirányítójával? Ott univerzális taviranyitonak volt hívva.
Még nem merultem el ebben sem de hirtelen nem találtam.
Amúgy papiros leírást szinte semmit se adtak a tvhez. -
Scale
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Igen gyárilag egy csillagfeju 20milis csavart adnak, a furat vastagsága meg gondolom 6os mivel akkora megy csak bele, oda mást nem tudnék belerakni.
@mrmft: alateteim vannak, nem tudom hogy a konzolhoz kaptam e de abból van.
Igen én is a tv hatuljabol csavartam ki a 20milis csavarokatAmúgy alátétet minek kell alarakni ha épp csak elég hosszú így is a csavar?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szkutyi
üzenetére
Akinek ilyen jellegű problémája van, az emelje meg a fényerőt (alapból 50) de csak addig amíg nem emelkedik meg a feketeszint is, mert ha megemelkedik a feketeszint akkor oda a kontraszt( ha jól emlékszem 52 még belefér, 53 már nem). Hátha segít a local dimming problámán.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
DV Bright alap beállításokkal látszott, viszont DV Dark normál beállításokkal már nem. Ezt le is írtam a posztban. Viszont ennél meg az ellenkezője igaz mint a csillagoknál, élőben nem annyira észrevehető mint a képeken.
BTW ez a Google fordító még mindig milyen gagyi...
-
madgie
titán
válasz
szkutyi
üzenetére
Másfél másodperces jelenetről sincs szó, komolyan ennyire fontos ez? Ráadásul az űrhajós résznél pont a szemed oda húz a megjelenő űrhajóra, egyáltalán nem feltűnő, hogy a kép szélei felé elhalványulnak a csillagok, mert már be is jön annyira a hajó, hogy eltűnjön, majd vágás jön.
Egyébként 835-ön SDR-nél is kicsit halványulnak a kérdéses jelenetnél a csillagok, lehet a Mini LED-es zónázás nem épp a legjobban működik ilyenkor... de megnéztem hagyományos LCD-n is (5K iMac), ott jó, de maga a forrás amúgy nem túl minőségi képű valami, DV-4K esetén sem.
Szerk: nekem van itthon egy "öreg" Apple TV, ami FHD kimenetet tud csak, de cserében nem tudja a HDR-t... ami néha jól jön, mert Netflix stb esetén sem feltétlenül jó mindig a HDR.
-
-
Parmezan77
junior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Pont emiatt van valamennyi black crush is (fekete részlet vesztés), leginkább sötét jelenetekben. Mondjuk én sötétben nézem legtöbbet, DV Dark illetve HDR Movie ajánlott beállításaival. Világosabb beállításoknál már kevesebb, viszont ott meg a fekete nem annyira fekete. Én inkább a feketét részesítem előnyben. Reméllem azért ezen is segíteni fog a kalibrálás...
-
Parmezan77
junior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Kipróbálod, nem tetszik, visszaküldöd. Emagnál 30 nap a visszaküldés. Én 28 napíg teszteltem egy Hisense TV-t és simán visszavették. Annyira kell vigyázni, hogy amennyire lehet az eredeti csomagolást tartsd meg és próbáld ugyanúgy visszacsomagolni. Meg persze ne sérüljön

-
Parmezan77
junior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Ez az egyik "hibája" a TCLnek. A nagyon sötét fekete eléréséhez és a blooming csökkentéséhez elég agresszív algoritmust használ. Ezért az ilyen csillagos jelenetek általában elbuknak optimális beállításokkal.
DV dark, black level 50 (ez az ajánlott)
Ugyanez Black level 53
75C935 - külső forrás, Vimu player -
Parmezan77
junior tag
-
-
Saccco
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
A Samsung maximális blooming elkerülést próbál megvalósítani amiatt van durva black crush.
A Hisense és TCL egyensúlyoz a több sötét részlet vs blooming miatt.
A Sony nem foglalkozik a blooming-gal, csak a képet próbálja a forrás által diktált legpontosabbra állítani, több blooming artifact lesz rajta, mint a többi készüléken. Automatikus gamma korrekció is van benne. Előbbiekben nincs. -
Saccco
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Azt ecseteli, hogy a local dimming algoritmus fontosabb, mint a zónák száma, illetve a natív kontraszt.
Szerk.: egyébként van egy 2+ szorzó árban a két TV között.
Szerk.2: 978eft a 65X95L, szerintem nem jobb 3-szor a képe, mint a C835-nek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Se 2-2,5-szer, mint a C845-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 50QNED85T3A / QNED / 50" - 127 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- LG 55SM9010PLA 4k Nanocell TV! 55"/Nano IPS/Dolby Vision/Atmos/4k-120hz/Freesync/HDR10/"Gaming TV"
- Sony Bravia XF85 43" 4K Ultra HD 100 Hz LED Android Smart TV (KD-43XF8577)
- Philips 20PF4110/01 LCD TV monitor 20"
- LG 43NANO763QA 108 cm / 43 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRX9 notebook - i5 13450HX 32GB DDR5 512GB SSD nVidia RTX 4050 6GB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ez nem streaming verzió hanem a gyári lemezen így van rajta!!!
Valós DV:
Kamu esetében a kép fekete sávja is egy fix értékkel megy mint maga a hasznos terület.

Vhiktor