Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiderült, mekkora aksi van az iPhone 16-okban
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem indulnak meggyőzően az iPhone 16 eladásai
- Vodafone mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Füstös rózsaszínben is elérhetők a Sony csúcsmodelljei
ma Az 1000X szériás fül- és fejhallgató kapott egy nőiesebb opciót.
-
Gondoskodik róla az EU, hogy az Apple felnyissa a rendszereit
it Az Apple-nek meg kell nyitnia a rendszereit a riválisok felé, ebből az EU nem enged.
-
Rövid teaser trailert kapott a Splinter Cell animációs sorozat
gp A Deathwatch címet viselő szériában Liev Schreiber szólaltatja meg kedvenc ügynökünket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
nagyúr
Blind... teszteken is tarolnak a Pixelek.
pl [link]Kár hogy aksiban nincsenek csúcson. De legalább nem zárják be lezárásra/háttérben a futó appokat, miközben konstans futnak a bloatwarek... mint nem akarom mondani mennyi más márkánál.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
DarkByte
addikt
A Pixel 9 Pro Fold-ot nem ma kezdik el értékesíteni? Vagy itthon még nem?
[ Szerkesztve ]
-
Silenzio
addikt
Totál bullshit, amit mind a telefongyártók, mind a DxOMark csinál. AI faszulásokkal (mivel ezek mindig gyári appokat és automatikákat vizsgálnak) lehet, hogy kijött nekik az érzetre legjobb kamerákkal felvértezett foldable, de a fizika átveréséhez sok sikert. Ez a kameraszett papíron is szánalmas. 2019-es szint:
48 MP, f/1.7, 25mm (wide), 1/2.0", 0.8µm, dual pixel PDAF, OIS (konkrétan a Xiaomi Mi 9-ben volt ilyen)
10.8 MP, f/3.1, 112mm (telephoto), 1/3.2", dual pixel PDAF, OIS, 5x optical zoom
10.5 MP, f/2.2, 127˚ (ultrawide), 1/3.4", PDAFEsetleg ha profi appokban, azonos beállításokkal (ISO, záridő, fehéregyensúly, felbontás és FPS) eresztenék össze a telefonokat, világosan látnánk.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
7Heads Drago
veterán
A Google is fizet a DXO-nak? Mert az volt sokak szerint hogy ez egy egy csaló kínai teszt...
Már a kínaiak se a régiek.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Predatorr
őstag
Hajlítható kameraszett? Még a telefon is csak összehajtható.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
joey04
titán
Akkor biztos jó.
-
doooo
veterán
Ha tarolnának is, akkor sem ez az oldal lenne a bizonyítója.
-
veterán
válasz 7Heads Drago #4 üzenetére
A google nem fizet, csak a nagy GOOGLE-al nem mer szembemenni a dxomark
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Dare2Live
nagyúr
Szerintem benézted a speceket.
Evvel jön Pixel 9 pro/xl
50 MP, f/1.7, 25mm (wide), 1/1.31", 1.2µm, dual pixel PDAF, OIS
48 MP, f/2.8, 113mm (periscope telephoto), 1/2.55", dual pixel PDAF, OIS, 5x optical zoom
48 MP, f/1.7, 123˚ (ultrawide), 1/2.55", dual pixel PDAF,De nem csak DXO. pl Blind tesztek [link] is tarolnak Pixelek.
Első három helyen Pixel van."Esetleg ha profi appokban, azonos beállításokkal (ISO, záridő, fehéregyensúly"
Erre is vannak tesztek pl gsmarena. Speciel engem ezek a tesztek érdemben nem érdekelnek mert semmi közük a valósághoz talán tájfotóra jók. Nekem ehez képest a gyerekfotó... vonal számít és ott biztosan állíthatom tarol a Pixel.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
nozs23
addikt
Szerintem ez esetben a szoftver is szar. Arnyekok es csucsfenyek nincsenek csak kozepre huzunk mindent, mert hat kozepszaron csorog a nyal a HDR-re, tultolt clarity es elesites. Mert megorulnek ha nem latnam egy pulover osszes szovetet, vagy, hogy mi van a bokor arnyekaban.
Video gyatra, ha nem toltod fel gigantikus fajlmerettel jaro utolagos feldolgozasert, portre mod a piac legszarabbja. Heif fajlokat 2024-ben sem ismeri.
Nem csak a Pixelekre igaz ez sajnos.
A Fold szettje pedig tenyleg kulon szanalom, nagyjabol also-kozepkategorias hardver 650k-ert. -
7Heads Drago
veterán
válasz Donki Hóte #12 üzenetére
Jah mert az Apple, vagy a Samsung olyan kis piti cégek...?
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
miqlas
őstag
-
Silenzio
addikt
válasz Dare2Live #13 üzenetére
Nem néztem be. A Foldra gondoltam, nem a sima Próra/XL-re, és a GSMArenát néztem. Ha itt tévesek az infók, akkor megkövetem a tesztet, más forrást nem néztem. És írtam is, hogy foldable.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
nagyúr
Foldable vonalon ez van. Tényleg írtad.
Amúgy meg ja SW/AI "faszulás" miatt blind teszteken tarolnak a Pixelek. Mert pl "tudja mit fotózol". Ugya állítja be az isod/záridőt, hogy éles legyen a gyerek a teremfociban kivéve a lába az is megfelelően megfolyt, hogy érzékeltesse a mozgást. Ha pont a fotón nem lenne éles a szeme megy az image stack veszi át és éles. Az image stack... miatt a zaj meglepően alacsony. 10 képből 9 technikailag jó. 2-3 jól elkapott nagyon jó.
...
Ehez képest a xiaomiba 13 ultraba ott az 1"es szenzor ehez képest ugyanott, ugyanakkor gyerek teremfocinál bődületesen rosszabbul teljesít. 10ből 7 kép bemozdult. A maradék három kb "OK" kategória.Sok ilyen "faszulás" miatt van az, hogy blind teszteken a Pixel telefonok akár a fold fotóban rendszeresen első helyen végeznek.... és pl egy image stack megfelelő SWvel "átveri a fizikát". Persze ebben sok minden benne van.
-
veterán
válasz Dare2Live #21 üzenetére
éles legyen a gyerek a teremfociban kivéve a lába az is megfelelően megfolyt, hogy érzékeltesse a mozgást
Ehhez az kell, hogy éles képet tudjon készíteni a kamera szenzora az adott szituációban, mert az AI képes a témának megfelelően az éles részletekből "motion blur" hatással a mozgást imitáló életlen részt csinálni, de nincs az az AI, ami egy/több életlen képből a gyerek testét élesre okosítani a fényképen.
Szóval ha a Xiaomi ugyanebben a szituációban bemozdult, életlen képet csinál, a Pixel meg éleset, akkor ez bizonyítja, hogy a Xiaomi kamerája nem jó, a Pixelé meg jó
-
Dare2Live
nagyúr
válasz Donki Hóte #22 üzenetére
"de nincs az az AI, ami egy/több életlen képből a gyerek testét élesre okosítani a fényképen"
Érdemi valós idejű AI szerintem nincs illetve eddig nem volt mobilon. Az algoritmus ami fut és pl eldönti az ISO/záridő kombót az viszont valószínű nagyvason AI finomhangolta. És azt az algot használják. Ennek az eredménye, hogy a Pixelek elképesztően jól be tudják lőni a záridő/iso kombót ami fontos az épp eléggé éles amennyire lehet alacsony iso kombohoz.
pl image stack van. Csinál x képet y beállítással és abból vág, gyúr össze egy képet. A gyereket meglövi kb pont amennyire alacsony záridővel lehet pl ~1/500al. Amennyire lehet alacsonyan tartja az ISOt ami miatt lesz bemozdulás de szerintem több záridővel is lő és azt az expot fogja használni a kész képhez ami a legkevésbé mozdult be és ahol legalacsonyabb az iso. Egyértelműen figyel az algoritmus a szemre ami kulcs. Ha kell átvágja az egyik exporól a szemet a másikra. Aztán az adott szituban pl a gyereken kívül minden áll. Egy magas záridős, alacsony ISOs képen a gyerek erősen elmosott lesz de minden más zajmentes. Erre a képre vágja rá a gyereket.
... ennél a leírásnál a folyamat sokkal bonyolultabb de kb látszik, hogy hogy lesz alacsony a zaj, éles a gyerek...
és ha tetszik, hogy "veri át" a fizikát a software... és győznek hobbi/pro blind teszteken Pixelek.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
veterán
válasz Dare2Live #23 üzenetére
Csinál x képet y beállítással és abból vág, gyúr össze egy képet.
Tehát a Pixel sok képet csinál egy kattintásra, amiből minden képről azt a részletet veszi ki, ami jó.
De akkor még nagyobb gáz az, hogy a példádban említett Xiaomi egy kattintásra csak egy képet csinál, de sokszor az se lesz jó
Szóval mindennek az alapja az, hogy kell tudni éles képet csinálni a kamerával, amelyik telefon ezt nem tudja, arra tehetnek bármilyen AI-t, akkor se készül vele jó kép
3 eszközzel szoktam mostanában kisérletezni, egy Samsung S21 Ultra telefonnal, egy Motorola Edge50 Ultra telefonnal, meg egy Canon 80D DSLR fényképezőgéppel.
Ránézésre sok különbség nincs a Samu és a Moto szenzorai, optikái között, ennek ellenére a Moto sokkal jobb képeket csinál, igen, ez valószínűleg a Moto által is bőségesen használt AI miatt van, ami teljesen hiányzik a 4 éves Samu telefonból.
A Canon félprofi gép persze a legtöbb alkalommal jobb képeket csinál, mint a Moto, viszont átlagos fényben, nem túl gyorsan mozgó téma esetén meglepő, hogy a Moto által készített képek mennyire közel vannak a DSLR gép által készített képekhez
-
Dare2Live
nagyúr
válasz Donki Hóte #24 üzenetére
SW/AI vonalon profi gépek szerintem erősen le vannak maradva. "Nem tudják mit fotóznak" automata modban se állítják témához az expot.
image stacking ami sok trükknek az alapja meg tudtommal nincs, nem is lehet. shutter van fizikailag egy kép készül kalap kabát.Rakás területen viszont agyonverik a mobilokat pl tájkép.
-
veterán
válasz Dare2Live #25 üzenetére
Ez itt már OFF-os, de lehet, hogy a szoftveres okosságokban a DSLR gépek le vannak maradva a mobilos kamerák AI tüzijátékához képest, de ettől függetlenül a sokkal nagyobb szenzor és sokkal jobb optika megteszi a hatását A DSLR gépeknek nem kell tudni, hogy milyen témát fényképeznek, ha megoldják erőből és minden témáról jó képet csinálnak
Kér hónapja próbálgatom a dolgot a Motorola telefonnal, nyilván nem próbáltam végig a szóba jöhető összes variációt, de egyelőre még nem találkotam olyan szituációval, amikor a mobil jobb képet csinált volna, mint a DSLR gép
Szokszor tényleg közel van hozzá, de elég belenagyítani a képbe, megnézni a hátteret, hogy lásd azt, hogy a mobil képe se közvetlen élességben, se mélységélességben, se dinamikában, se zajmentességban sem tudja túlszárnyalni a DSLR gépet.
Persze DSLR gépet használni már most is boomer dolog, és a jövőben biztosan fognak olyan mobilt csinálni, ami túlszárnyalja a Canon 80D-t, akkor majd én is lecserélem
-
Silenzio
addikt
válasz Dare2Live #21 üzenetére
Igen, ez a jelenség, és ez a háttere. Természetesen ha gyereket fotózol teremfoci közben, ez a szerencsésebb opció, hiszen a túlnyomó többség nem fog nekiállni mókolni a záridővel és az ISO-val. Én mondjuk de, mert semmilyen algoritmusban nem bízok, kivéve ha lusta vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A10 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft