Hirdetés
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Mobil flották
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 7 - nota bene
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Yettel topik
- Ismét csúcshódításra készül a Nubia
- Az akkumulátorkímélés lehet a One UI 6.1 ütőkártyája
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoldhandRent
őstag
sok esetben mondjuk segítene, ha a 10x drágább termék nem 2x, vagy annyival se lenne jobb minőségben, vagy a nyújtott szolgáltatásokban, mint az olcsó. pláne, hogy a "brand" cuccok is legtöbbször ugyan onnan jönnek (országból biztos, de van amikor a gyártósorról is
).
szóval menjen a kampány (mondjuk marketingre is pénzt verni...), hogy azért, mert ez 5x drágább, minőségben 6x jobb is ! és még így is lehetne rajta 3-4-5x haszon (10-20-30x helyett (: )
-> pont téma volt, a magyar kis kézműves gyertyája, ami ~3-4x annyiba kerül mint a pepco gyertyái. a kis kézművisszima pedig azzal érvel, hogy "ne a pepcosat vedd, mert az RÓSZ, vedd a magyar kistermelői kézműveset !!4négy!" de hogy miért vedd azt, ami drágább, az nem derül ki.. pl környezetbarát alapanyagokból készül, szerződött gazdaságból, akármi.
annyit mond, hogy állítólag 2x tovább ég, mint a pepcos-
-
válasz
GoldhandRent #1 üzenetére
Ha ennyire nem érted, hogy miért nem a kínai dömpingáras terméket kellene vásárolni, akkor nem biztos, hogy érdemes erről vitatkozni.
-
west
őstag
Sok kínai Lengyelországban normális garanciával értékesít CE jelöléssel. Nem kell várni ameddig a kínai riksás átknyomúl az óceánon 2-3 vagy több hétig, hanem 3-5 nap és itt van magyarban a termék. Sok esetben Ingyenes szálítással.
Megértem,hogy a hazait kellene támogatni de mibűű?
A kérdés költői.
Nem várok választ.Billentyűzet magyarítás profi szinten. Igényeseknek! Személyesen, vagy postázva.Ritkán vagyok gépnél!!! Mindenkinek fogok válaszolni.Magyarítás
-
GoldhandRent
őstag
"olcsó kínai árukkal árasztják el a piacot, sokan nem tudják, hogyan versenyezzenek, állítják az elemzők. (...) A jelenséget fokozzák a fentebb említett gazdasági tényezők, és sokan vesznek szívesebben 10 dolláros ruhákat és 5 dolláros fejhallgatókat, mint drága alternatívákat."
erre, hogy hogyan versenyezzenek reflektáltam, úgy általánosan, nem a dömpingárra..
általánosságban IS minden olcsóbb ami kínai / kínából jönlásd #3
[ Szerkesztve ]
-
-
kilua
senior tag
Mondjuk nem csak 2ezer forintos fejhallgatókkal és 4ezer forintos ruhákkal tarol Kína.
Én az AliExpressről vettem Anker souncore life Q30as fejhallgatót 28ezer forintért mert a tesztek szerint jobb mint a 50ezer forintosak. Vagy a 12ezer forintos gamepad AliExpressről van olyan jó mint amit 25ezerért árulnak a konzol gyártók és jó az switchhez, PChez és Androidhoz is. Vagy ha cipőt nem 4 hanem 10ezer forintért nézek AliExpressen az is sokkal jobb mint amit 18ezerért vettem Magyarországon üzletben stb.
Szerintem a legolcsóbb kategóriát nem érdemes megvenni de a drágább kategóriában is van jó ár érték arányú AliExpressről (mondjuk a 100ezres pocophonet vagy 140ezres Xiaomi Tab 5öt már Magyarországról vettem mert ott kell a garancia)
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz
GoldhandRent #1 üzenetére
Nem vagyok otthonos gyertya területen, de az, hogy 2x annyi ideig ég, az miért nem számít érvnek? Amúgy belőlem a bizalom hiányozna, amikor egy Made in China és egy kb. bármilyen másik gyertya közt kell választani. Kicsi a valós esélye, hogy érdemben károsodnál csak mert letüdőzöd egy alkalommal, és hát elrágni sem fogysz egy egész gyertyát, de azért úgy bennem van az az undor, hogy franc tudja miféle "leleményes" módon készül ez.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Több esély van az előírások betartására (pl. alapanyagok tekintetében) EU-ban gyártott terméknél, mint ha már eleve az egész termék Kínában készül. Az emberek erkölcsi tartása is más, ismét csak statisztikailag. Ha már kénytelen vagy eldobni a kockát, miért a legalja helyről vennék valamit...
Nem ég 2x annyi ideig: Passz. Amire reagáltam, az volt az állítás, hogy nem tesznek mellé érvet, csak hogy 2x annyi ideig ég... az egy érv szvsz, de akkor inkább az kellett volna írni, hogy hiába tesznek mellé érvet, úgy se hisszük el.
[ Szerkesztve ]
-
GoldhandRent
őstag
+1 XD
ha neadj Isten valóban 2x annyi ideig is ég... 3-4x annyiba kerül.szerk.: #10 második felére
sokakat beindít, ha ilyeneket belengetnek, hogy "fenntartható forrásból származó" "ellenörzött körülmények között" vagy netalán egy szerződés, vagy beszállítói levél, hogy szappan és gyertyafőző kézmíves Gizike valóban János gazdától vette a zsírt, meg Hófehérke kertjéből vannak az aromák.
Persze az emberi gyarlóság miatt ez sem garancia semmire, mert simán lehet, hogy az első adag onnan lesz, aztán a többi pedig majd szépen kínából.Van olyan fitnesszes hölgy, aki a SHEIN-ről rendelt ... SHEIN-ről egyedi stencilezéssel rendelt 200 forintos kulacsot 10.. 10 ezerért árulja a jóhiszemű magyaroknak. Persze, támogassák, meg minden, de akkor má' inkább patreon.
Tisztelet a kivételnek, nem mindenki ilyen, hogy átcímkéz, vagy óriáshaszonnal gagyi bowli szarból készíti a kézműves dolgait. Az ilyet viszont majdhogynem nagyítóval kell keresni, és általában nem ők szólják le a pepcos/bármi más boltos termékeket, és nem ők nem tudnak semmi érvet felmutatni a saját portékájuk mellett.
Az, hogy 2x tovább ég, mint a 2 ezer forintos pepcos gyertya, nekem nem érv... Annak tudatában, hogy ő 6 ezerért árulja. Ennyiért a pepcos másfélszer annyi ideig ég[ Szerkesztve ]
-
-
ddekany
veterán
válasz
GoldhandRent #11 üzenetére
Jó. De érted. Ez kb. olyan, mint hogy az aluljáróban a nemzetiségitől olcsóbb zoknit venni. De nem fogsz, mert zavarnak dolgok, amik pedig téged pénzügyileg (közvetlenül) nem érintenek.
-
Azt veszem észre, hogy a napi élelmiszereken és a drágább műszaki cikkeken kívül egyre kevesebb dolgot veszek Magyarországon a kereskedelemben.
Kisebb műszaki termékek, ruházat, cipő, de akár edények, konyhai dolgok (kés, villa, olló) túlnyomó részt valamilyen kínai webshopból jönnek.
Alkoholos italokat, energiaitalokat Szlovákiából veszek (vagy kimegyek, vagy kinti nagykerből rendelek). Ha meg kimegyek Szlovákiába, akkor tankolok is mostanában olcsóbb kint az üzemanyag, mint itthon.
Még az építkezéshez, lakberendezéshez szükséges dolgok jó részét is szlovák webáruházból rendeltük meg (MerkuryMarket).
Értem én a szlogent, hogy MMGA (Make Magyarisztán Great Again), de ha a pénztárcám erősen korlátos, akkor nincs mit tenni
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Myers
senior tag
Elsőre jó ötletnek tűnik a vegyünk mindenből kínait, mert így mindent fel annyiból kihoz az ember. Csak mikor közlik az egyénnel, hogy megszűnik a munkahelye, mert az őt foglalkoztató cég nem bírja a versenyi a kínai dömpingáruval, akkor onnantól kezdve a félárú kínaira sem futja. Pláne akkor, ha a nem kínai cég halála után a kínai is felemeli az árat. A kör bezárult.
Persze az ilyen lehúzós átcímkézős hazai kereskedőket is el kell kerülni, ezeket sem kell félteni.
http://www.muszaj.hu/
-
west
őstag
Egy haverom rendelt kínából egy raklap tabot. Nem volt rajta ce. Azután vissza se tudta küldeni mert a kinai partnernek nem volt import engedéje. Így nem mehetett vissza "garanciába". Amikor viszont rajta volt a ce akkor már beengedték amit vett.
Billentyűzet magyarítás profi szinten. Igényeseknek! Személyesen, vagy postázva.Ritkán vagyok gépnél!!! Mindenkinek fogok válaszolni.Magyarítás
-
-
Mi szoktunk az asszonnyal gyertyát önteni otthon. Egyáltalán nem akkora truváj mint azt sokan szeretnék elhitetni, de nem feltétlenül az ára miatt szoktuk csinálni, hanem azért, hogy alkossunk valami egyedit.
Van szárítógépünk otthon, olyan gyümölcsöt, virágot, növényt, bogyót szárítunk a külsejére, amit csak el tudunk képzelni
Gyertyaviaszt nem nehéz szerezni, festékek meg illatanyag minimális mennyiségben kell hozzá.
Persze időigényes egy szép gyertya, nem tud magának bárki csinálni.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Boomer hogy a kínai az gyönge minőség. Nekem a Made in China, már egy lightos Made in Germany. Viszont a Made in China-t elhiszem, a Germany meg nem nagyon. Egyébként is szeretek Kínából rendelni, mert így közelebb kerül a pénzem a gyártóhoz. Azé a pénz aki megcsinálta, a kereskedelem egy kompromisszum, ami az automatizált logisztikában értelmét veszti.
Mondjuk gyertyát nem tudom, de elképzelhető hogy egy alaposan kiválasztott aliexpresszesben több bizalmam lenne, mint egy hazai kézművesben, aki lehethogy a legolcsóbb találat aliexpressest adja el. Mondjuk ha a szemem láttára feji meg a méhet, akkor talán elhiszem hogy saját viaszból dolgozik.[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú
-
kilua
senior tag
-
Plusz mint márkanév a leghitelesebb. Attól hogy ráírják hogy német, simán készülhet a lényegi része Kínában. Ugyanígy EU, illetve készülhet Romániában. De más közép-európaira is jelllemző egy nepotista vezetőség, és egy túlélésért küszködő beijedt túlórázó melós, aki mindenre bólogat, meg hajbókol. Ez meg semmi olyan, ami Kínában ne lenne.
Remélem sokáig tartja magát a hit, a kínai gyönge minőségről, mert ha sokan rájönnek, akkor nőni fog az áruk.Kérek egy számot a jútútú
-
ilor14
tag
Tudom miről beszélsz, de amelyik minőségben is ott vannak azok árban is hasonlóak (persze alatta vannak a nevesebb gyártóknak), meg sokszor olyan dolgokat gyártanak amiket mások nem. Baseus, ugreen és blitzwolf töltőket, kábeleket használok én is, GaN töltőkben például fixen az élben vannak.
-
válasz
arnyekxxx #24 üzenetére
A költségről írtam. Próbálj egyszer úgy "gyertyaöntőset játszani", hogy a végeredményhez egy üzleti modellt is párosítasz - kíváncsi vagyok, hogy sokkal olcsóbb lesz-e a termék mint egy kézműves árai.
Egy hobbi esetén én sem szoktam a pénzt számolgatni, de ez sohasem korrekt összehasonlítás.
-
-
gergo5991
őstag
TEMU oldalról 4,54 ért
[link] itt az alis linkje
FB hirdetésen keresztül nyitottam meg az óra linkjét és emiatt kaptam rá 90% off-ot első rendelésretudnak ezek a kinaiak..
elég jó az óra, még a teljes árát is megéri szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
it Elemzők szerint az idei ünnepi szezonban az e-kereskedelem, azon belül is a hatalmas akciókkal működő, kínai online áruházak (mint a Temu vagy a Shein) dominálnak majd.
- Inno3D iChill X4 RTX 3070 8GB doboz, garancia
- iPhone 14 PRO 256GB gold makulátlan kártyafüggetlen, fulldoboz! Akku 87%
- Nvidia RTX 3070 Founders Edition 8 Gb doboz, garancia (hibátlan)
- Módosított firmware IceRiver ASIC-ekhez! + eladó KS0!
- Lenovo T470s (12 GB RAM, 512 GB SSD, Intel i7 6600 U 2.6 GHz, 14" FHD)
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest