Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • adika4444

  addikt

  LOGOUT blog

  válasz enginev3.0 #112607 üzenetére

  Az 57U V2-ben már nincs a Qualcomm miatt olyan HWNAT, mint a v1-ben volt az MT7621-gyel. Ráadásul a korábbi revízió újonnan már nem is kapható.

  Az 1200-asból sem mindegyik, csak az 1200GU MT7621-es vagy is olyan mint az 57U v1. Az 1200G+ például kimondottan nem ajánlott típus.

  Az AC65P jelenleg is igen ajánlott. Ugyanaz a Mediatek mint fenntebb, de több flash társaságában, ami Openwrt esetében kimondottan előnyös.

  Szerk: Az AX pedig nem AC, ott az újabb Wi-Fi generációt is meg kell fizetni, ráadásul a HWNAT része nem tudom milyen. Az viszont biztos, hogy bár jó a mostanság méltán favorizált AC65P és 1200Gu vonal, de nem szabad elfelejteni a más igényeket és szolgáltatásokat.

  [ Szerkesztve ]

  üdv, adika4444

 • dchard

  veterán

  válasz adika4444 #112608 üzenetére

  Már bocsánat, de az mt7621-et ajánlgatni csak azért mert van benne egy félig szar hwnat engine... A valóság az, hogy maga a chip tele van részben van egyáltalán nem dokumentált silicon bug-okkal, az mt_eth_soc driver egy kalap szar, még 4.14-en is hányja magából random a hibákat. Éppen most debugolom az új 5.4-es PR-t egy switch driver hiba miatt, amivel lassan két éve szenvedünk. Ezt a trágyadombot ajánlani, hát nem tudom... Ha valaki jót akar magának és openwrt alá kell, vegyen szépen egy jól támogatott QCA chipset-es routert. Ha egyszer kirohad alólam a meglévő mt7621, biztosan a közelébe nem megyek többet a mediatek-nek. Egyelőre minden jel arra mutat, hogy mire ez megtörténik, még mindig lesz benne valami soha ki nem reszelhető hiba... persze akinek jó gyári szoftverrel és 8+ éves kernellel...

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • dchard

  veterán

  válasz adika4444 #112630 üzenetére

  Openwrt alatt trágyadomb (és nem az openwrt miatt). Maguk a fejlesztők írták le nem is egy alkalommal, hogy milyen in-silicon problémák vannak, amiket megpróbálnak SW-ből javítani. A mediatek által kiadott SDK-ból, félhivatalos forrásokból próbálnak valamit csinálni, de a tény, hogy 3. éve van mt7621-es routerem, és még mindig vannak 3-4 naponta kernel warning-ok, erre nem mondanám azt, hogy nincs gyakorlati probléma vele. Verziótól függűen ez 5-7 naponta újraindulással jár. Most az 5.4-re való átállásnál van némi esély, hogy az upstream driver végre megoldja ezeket a szarságokat, de mindezek ismeretében ajánlani, hát nem tudom. És igen, az ára pontosan elárulja hogy mire lehet számítani. Én is azt hittem naivan, hogy de jó lesz 15 ropiért AC-képes, két magos routert venni ami tud gigabit NAT-ot. Hát nem volt jó ötlet. A BCM is nagy szopás OWRT alatt, tehát ha valaki nem szívni akar vele, annak QCA és IPQ az ajánlott, azokból is valami nem túl régi darab.

  [ Szerkesztve ]

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Hozzászólok Aktív témák