Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DJ. Ru$y

    félisten

    válasz Boond #91022 üzenetére

    VDSL2 mellett telefon a HGW-ről megy, mert VoIP, szerintem. A szűrőt lekötheted nyugodtan, felesleges.

    Az EDK egy kötődoboz, amibe a földkábel vagy légkábel és a beltéri kábel megy be, itt van egy tűzhető panelban összehozva a kettő. Ha az oszlopról az EDK-ig két vezeték van bekötve, akkor teljesen mindegy, hogy a bejövő 4 eres kábel be van-e követve (az is simán lehet, hogy az EDK-ba is ugyanúgy 2 ér van bekötve, a másik kettő pedig félrehajtva).

    Első körben az oszlopon, vagy a földkábelnél rendezőn kell még egy érpárt kötnie a szerelőnek, amit be kell kötnie a központban is stb.

    (A szerelőnek hiába mondasz "tényeket" ő látni fogja, hogy mi van kiépítve, vagy mit adnak ki neki, ha felsőbb utasítás nem adja ki neki, hogy márpedig ott bonding-ot kell létesíteni (ehhez kell a szabad érpárt tudni ugye, ami elvileg jó is, szabad port a központban stb.), addig ő nem fog bonding-ot létesíteni, ha te a földhöz is vered magad. Maximum megérdeklődi, hogy lehetséges-e, de általában ezt mások csinálják, így valószínűleg, ha most egy T-s szerelő megy ki hozzád, akkor nem fog létesíteni, mert azt alvállalkozók csinálják, ergo majd kiadják a következő cégnek, aki ezt megcsinálja.)

    Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

Új hozzászólás Aktív témák