Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kopa1

    aktív tag

    Nem tudom találkoztatok-e vele, de bemásolom :)

    1. NetMánia 1000 előfizetéssel az 1000 Mbit/s-os sebesség mindig a rendelkezésemre áll?
    Nem, a NetMánia 1000 a kínált 1000 Mbit/s-os letöltési sebességével a lehetőségét teremti meg annak, hogy megfelelő eszközzel, vezetéken az internetre csatlakozva megközelítőleg 1000 Mbit/s-os sebességet érhessünk el. A ténylegesen elérhető sebességet azonban több tényező befolyásolja.

    2. Mitől függ az általam elérhető, tényleges sebesség?
    Az, hogy ténylegesen mekkora sebességet tudunk kimérni a Netmánia 1000 csomaggal, függ
     az optikai modemhez (ONT) csatlakoztatott végfelhasználói eszköz (számítógép, telefon, stb.) típusától, tudásától,
     vezetékkel vagy vezeték nélkül csatlakozunk-e az internethez
     vezetékes csatlakozás esetén milyen ethernet kábelt használunk
     vezeték nélküli csatlakozás esetén milyen szabvánnyal működő routeren keresztül használjuk az internetet
     egyidejűleg párhuzamosan hány eszközzel csatlakozunk az internetre

    3. Számítógépemmel vezetéken keresztül csatlakozva milyen követelmények kellenek ahhoz, hogy elérjem az 1000 Mbit/s sebességet?
    PC követelmények:
     Processzor: Intel i5 vagy e feletti
     Operációs rendszer (OS): Windows, Linux, MacOS
     Memória: 4GB
     Háttértár: SSD
     Hálózati kártya (NIC): Gigabit Ethernet
     Ethernet kábel: Cat5e/Cat6
     Gigabites router (opcionális)
    A GE-es interfész fizikai korlátja miatt az 1Gbit/s szolgáltatás maximálisan kínált sebességének teljes kihasználása több Ethernet interfész egyidejű használatával lehetséges.

    4. Ha több eszközzel csatlakozom párhuzamosan az internetre, akkor eszközönként elérhetem egyidejűleg az 1000 Mbit/s sebességet?
    Nem, több eszköz csatlakozása esetén a rendelkezésre álló sávszélesség is osztódik az eszközök közt. A több eszköz együttesen azonban elérheti az 1000 Mbit/s letöltési sebességet, amennyiben a szükséges rendszerkövetelmények rendelkezésre állnak.

    5. Vezeték nélkül, Wi-fi router segítségével csatlakozom az internethez. Milyen lesz az internet kapcsolatom sebessége?
    Az elérhető sebesség ebben az esetben is függ a router típusától, a végfelhasználói eszköz (számítógép, tablet, telefon, stb.) tudásától, illetve attól, hogy egyszerre hány eszközzel csatlakozunk az internethez. A Telekom a NetMánia 1000 díjcsomag előfizetőinek, 2 éves határozott idejű szerződés esetén biztosít egy D-Link DIR 842 típusú, AC-Wifi szabványú routert, amin keresztül a letöltési sebesség elérheti a kb. 250-300MBit/s-ot is.
    Az optimális vezeték nélküli kapcsolathoz fontos az is, hogy lakáson belül a router megfelelő módon legyen elhelyezve.

    6. Hova tegyem a routert lakáson belül ahhoz, hogy a legjobb sebességet érjem el?
    A Telekom munkatársai nem csak házhoz szállítják a Wi-Fi routert, de segítenek a létesítésben is, beleértve annak optimális elhelyezését. A sarokba, földre vagy zárt helyre tett router esetén csökkenhet annak tényleges sebessége, mint ahogy kerülendő az is, hogy a közelben más elektromos eszköz legyen. A legjobb sebesség eléréséhez keressünk egy központi helyet a lakásban.

    7. A Telekom által telepített központi egység (ONT) is Wi-fi képes, miért van szükség plusz routerre?
    Az optikai hozzáféréshez telepített központi eszköz (ONT) valóban rendelkezik Wi-fi képességgel, így azon keresztül is lehetne csatlakozni az internetre. Ugyanakkor ez egy alacsonyabb sebességű vezeték nélküli adatátviteli szabvánnyal (N-szabvány) rendelkező eszköz (maximum 50Mbit/s), ami lényegesen elmarad attól a sebességtől, mint amit vezetékkel csatlakozva elérhetünk. Mivel egyre meghatározóbb a vezeték nélküli csatlakozási mód, így egyre fontosabb az is, hogy azon keresztül is minél nagyobb sebességet biztosítsunk, ezért egy különálló, magasabb adatátviteli sebességre képes, ún. AC-wifi szabványú eszközzel növeljük a vezeték nélküli kapcsolat sebességét.

    8. A Telekomtól beszerezhetek olyan eszközöket, amivel vezeték nélkül is megközelíthetem az 1000 Mbit/s sebességet?
    Jelenleg a Telekom eszközkínálatában nem kapható olyan Wi-fi router vagy adapter, amivel a 250-300 Mbit/s-nál magasabb vezeték nélküli sebesség érhető el. Ugyanakkor eszközkínálatunkat folyamatosan bővítjük az ügyféligényeknek megfelelően, így a későbbiekben elképzelhető, hogy közvetlenül a Telekomtól is megvásárolhatók lesznek ilyen eszközök, készülékek.

    9. A kínált feltöltési sebesség is több dolog függvénye, vagy a 200Mbit/s mindig a rendelkezésemre áll
    Természetesen a fenti pontokban írtak nem csak a letöltési, hanem a feltöltési sebességre is vonatkoznak, a ténylegesen elérhető sebességet több dolog befolyásolja.

    10. A garantált sebességek mindig a rendelkezésemre állnak?
    Abban az esetben, ha vezetéken keresztül csatlakozunk az internethez, és a végfelhasználói eszközzel, illetve kábellel kapcsolatos rendszerkövetelmények biztosítottak, úgy a garantált le-és feltöltési értékek minden esetben a rendelkezésre állnak.

    [ Szerkesztve ]

    "a kommentek mindennemű egyezése a valósággal csupán a véletlen műve..."

Új hozzászólás Aktív témák