Hirdetés
- Tanúsítvány árulta el az Oppo Find N6 töltését, jöhet a műholdas változat is
- Geekbench-en bukkant fel a OnePlus Nord 6: Snapdragon 8s Gen 4 és Android 16
- Tekintélyes kamerasziget kerül az Oppo Find X9 Ultra hátuljára
- Kézikonzol móddal támad a Realme legújabb gamer mobilja
- Bődületes méretű akkuval már az MWC-n megjön a Magic V6
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Luxuspóráz: okosláncot akasztana a nyakadba az Apple
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Geekbench-en bukkant fel a OnePlus Nord 6: Snapdragon 8s Gen 4 és Android 16
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap Meglepően jól haladtunk. Békával odahúztunk egy raklap cserepet az állvány alá, és ameddig én visszaraktam a csatornát a segítségem széthordta a cserepet. Délre fent volt az összes cserép. Délután elbontottuk az állványt és összetakarítottunk. A ház háta mögötti iszonyat bokorerdőt is leírtottuk és kiderült hogy akkora hely van a kerítésig hogy befér ide az állvány. Ma állványozás és tovább bontás lesz. [kép]
Valahogy mindig alászámolom hogy mit tudunk elvégezni de legalább időben itthon vagyunk.
Szép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap egész jól haladtunk amin meglepődtem. Mivel nem számítottam erre ezért nem vittem csavart a rovarhálóhoz és a szellőzőléchez ami miatt előbb el is kellett jönnünk. Még délután betoloncoltam szemibe a békámat aminek az első küldetése lesz mióta megszereztem. Előrehúzunk a térkövön egy raklap cserepet és cserepezünk miután visszaraktuk a csatornát és elkészítettük az ereszvonali beszellőzést.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap belefogtunk a bontásba. Nagyjából 10 után tudtunk csak érdemi munkát végezni mert addig esett az eső. Szokásos szar munkába botlottunk amit megpróbálunk javítani és jobbá tenni.
Ma az első oldal bontásával és fóliázásával akarok végezni mert haladnunk kell.
Édesem is volt pár órácskát dolgozni de csak kisegíteni. Még talán 3 napot megy amíg a srác nyaral.
Már reggelente beindítom az állófűtést Szemiben mert elég hűvös van. A fűtést nem indították be a lakásban és nem izzadunk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggel a ketten mentünk be Fehérvárra szerelmemmel. Ő elment vásárolni amíg én miséztem és apámnál bevárt. Jöttünk is amint odaértem. Délelőtt pakolgattunk a nagyszobába de semmi komoly. Délután elment Adrival kettesben sütizni. Anya-nagylány programot tartottak hogy ne érezze magát periférián. Néha kell ilyen is. Addig én vigyáztam az aprajára.
Ma végre indul a munkafolyamat. Bontunk és meglátjuk mi vár ránk. Nyilván csodára nem számítunk de remélem nem lesz nagy gáz.
Ma szerelmem egy barát telefonos boltjában kisegít pár órácskát amíg Boldi oviban van. Kíváncsian várom mi lesz.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggel vásárolni mentünk szerelmemmel az ósenbe. Délelőtt nagy pakolás volt a lányok szobájában mert egy óriás kupi volt. Délután még 5 perc autószerelés volt és semmi több.
Most reggel együtt megyünk apámhoz az én Mónikámmal. Én beülök misézni míg ő elmegy vásárolni és apámnál bevár. MA szerintem a nagyszobában pakolgatunk. Elcsomagoljuk a klímát (szerintem idén már nem fog kelleni). Az én cuccaim között is rendet kell raknom és tetőanyagot kell számolnom ismét.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap lebeszélt szerelmem a munkáról. Mondta hogy feleslegesen megyek le mert esni fog az eső és tényleg azt mutatta a radarkép hogy eső várható. Nem is voltam valami fényesen ezért inkább maradtam. Elmentem vele és Boldival gyógytesire. Még délelőtt kicsit vacakoltam Szemivel.
Hétvégén nem fog történni semmi velünk. Ma pakolunk a lányok szobájában mert nagy kupi van.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap egyedül szerencsétlenkedtem az állvánnyal de sikerült felállítanom. [kép] Szinte nem is volt eső csak amikor befejeztem.
Ma leszedem az alsó 3-4 sor cserepet és visszabontom a csatornát. megkezdem felépíteni az alsó beszellőzést a fóliacseppentő tartó deszkával és a lemezzel. Még lehet fóliát is húzok ki rá. Meglátjuk. Még pár napja megfáztam és nem vagyok csúcsformában de valahogy elevickélek
Boldizsárunknak megkezdődött az ovi utolsó éve és rá kellett kapcsolnunk. Alapból az oviban van neki heti két nap gyógypedagógia és egy logopédia, erre mi nekiálltunk magánba hordani szerda délutánonként iskolafelkészítőre ( itt Kati és Sári osztályfőnökei tartják a felkészítőt keresetkiegészítésként) és péntek reggel gyógytornára amire már tavaly is járt. Minden napra jut valami ami segíti felzárkózni a kis kukiborsónkat.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggel elkísértem a két kislányomat suliba és utána közösen mentünk az oviba Mónikámmal. Még délelőtt szerelgettem de nagyon nagyot nem tudtam előre lépni. Inkább csak felderítés zajlott.
Ma kénytelen vagyok egyedül menni dolgozni mert a srác a megbeszéltek ellenére csak hétfőn tud jönni dolgozni. Vidám lesz egyedül állványozni de nincs mit tenni. Esős időt ígértek aminek egyelőre nyoma sincs (szerencsére).
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap délelőtt karámot javítottam a tulajdonosával. Félig meddig garanciás munka volt mert a pacik kimozgatták az oszlopokat. Át is lett osztva a vízszintes összekötő is hogy ne férjenek ki rajta. Délután nem sok mindent csináltam már.
Ma olyan nap lesz mint a hétfői. Családozok pici autószereléssel. Holnap kezdődik a tetőfelújításos munka ha nem fog esni az eső. Meglátjuk hogy fog alakulni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggel elkísértem a gyerekeket oviba és isibe. Jó volt kicsit apát játszani mert nem sokszor adódik rá lehetőség. Délelőtt leszedtem Csillag jobb első ajtókárpitját és felhoztam mert az ajtónyitó szerkezet kiszakadt a kárpitból amit meg kellett ragasztani. Majd holnap visszaszerelem.
Ma karámjavítás/átalakításra megyek. Mindenképpen végezni akarok ma vele hogy holnap ismét legyen egy szabadnapom.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap mise után apámnál voltam egy kicsit beszélgetni és jöttem haza. Itthon semmihez nem volt kedvem ezért csak voltam.
Ma nem dolgozok hanem családi életet élek. Elviszem közösen oviba és isibe a gyerekeket, majd bevásárolunk szerelmemmel . Délben elmegyünk Boldiért az oviba és délután lehet hogy autót szerelek. Napközben még anyagszükségletet is lehet számolok egy munkához. Így hogy nincs emberem lazábban élhetem a hétköznapjaimat. Természetesen csak 2 munka között mert csütörtöktől kezdődik Siófok. Oda az előző srác jön dolgozni aki velem volt. Nem sokat ér de darabszámban megleszünk.
Apámtól hoztam egy csővágót mert úgy döntöttem hogy 5db. állót félbevágok az állványomból hogy legyen fél szintem is. Sajnálom de meg kell tennem. Úgy látom a gazdasági helyzetet hogy úgyis hegyekben lesz fent nemsokára fillérekért ilyen állvány mint amilyen nekem van. Akkor majd még veszek vagy 150nm.-t Mónikám nagy örömére.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap délelőtt Szemit szerelgettem. Először visszakötöttem a jobb hátsó ajtónál az ablakemelőt és körbenéztem a vezetékezés körül. Még jó hogy így tettem mert az ajtóátvezetésnél el volt kopva 2 vezeték szigetelése. [kép]
Ezek után szétszedtem a bal első ajtót. Mivel komplett vettem az ablakemelő motorral az elektronikát, gondoltam nem szedem szét hanem egyben kicserélem. Nem volt egyszerű az egész rendszert motorral és működtető rudazattal együtt kibányászni.
Sikerült kicserélnem és most úgy néz ki működik a kp.zár azon része is ami a vásárlás után nem sokkal tönkre ment. Szemit úgy lehetett kinyitni hogy távirányítóval riasztó+3 ajtó nyílt (+csomagtartó) a bal elsőt pedig külön ki kellett nyitni kulccsal. Ez megjavult és tudom távirányítóval nyitni és zárni az összes ajtót.
Délután elmentünk apámhoz kicsit. Érik a szőlő nála és azt szedték/ették a gyerekek.
Ma mise után még beugrok az öregre ránézni hogy minden rendben van e vele és sietek haza. Ha lesz kedvem akkor ma Csillagot szerelem. Az ajtónyitó rész kiszakadt a kárpitból és azt kellene valahogy visszaaplikálnom. Délután futam....
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap áthúrcolkodtunk Siófokra. Nagyjából 450km utánfutóval. Szemi nem nagyon örült neki és én is kifáradtam teljesen.
Pár csodás képet készítettem. Mondjuk a ház elejéről elfelejtettem.
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
Ma elvileg autót fogok szerelni. Szemi ablakemelő elektronikáját cserélem , de mivel motorral együtt kaptam ezért az egész ablakemelő szerkezetet megpróbálom kioperálni és átszerelni a motort is. Szerintem délután családlátogatás apámnál és utána meki.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap már tényleg végeztünk.
Délre elbontottuk az állványt és elkezdtük elhurcolni. 2 fordulót jöttünk haza és ma megyünk 2 kisebb kört Siófokra. Elköszönünk és megköszönjük a türelmet. Én külön elköszönök az emberemtől és egyedül folytatom. Majd szerzek valami segítséget de még az is lehet hogy abbahagyom majd ez után a munka után az egészet.
Készítek majd pár fotót ha eszembe jut.
Szép napot mindnekinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap befejeztük a cserepezést bő 1 órával a munkaidő lejárta előtt. El is jöttünk haza. Felvettem még egy utánfutót hogy ma reggel időben elindulhassak a munkába és ne keljen kivárnom a 8 órai nyitást.
Még reggel van egy órás munka és utána bontjuk el az állványzatot. Ha mákunk van akkor tudunk egy kört is hazahozni és még 1x megpakolni a futót.
Holnapra marad 2 kör Siófokra és vége.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap picurka túlórával de befejeztük a kúpozást. Mára már csak a hiányzó alapcserepek felrakása maradt. Nem olyan sok de mivel magasan van ezért lehet hogy nem végzünk vele. Utána még a legvégére maradt egy lefolyócső és némi wakaflex. Utána állvány bontás. Úgy számoltam hogy mindennel megleszünk csütörtökre és pénteken elköltöztetjük az állványt.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap sikeresen befejeztünk minden cserépvágást. Még apróságok lehetnek de semmi komoly. Ma felrakjuk a két felső sor cserepet hogy ki tudjuk osztani a szellőzőcserepeket és le tudjuk kúpozni az egészet. Ez a mai terv. Holnapra elvileg csak az egész cserepek pótlása marad ami lehet betart csütörtökön is egy darabig, majd a végén állványbontás.
Az emberem hazafelé bejelentette hogy ez volt az utolsó közös munkánk mert elmegy máshová dolgozni. Helyben ugyanezt a pénzt megkapja és később kell kelnie és nagyjából ugyanakkor ér haza. No comment.... Nagyjából 9 hónapot bírt ki mellettem. Bennem lenne a hiba? Vagy az a baj hogy dolgozni kell? Általában többet dolgozok én hogy példát mutassak. Érthetetlen. A mai világban tetőre embert találni szinte lehetetlen.
Szerelmeméknél lezajlott az adásvétel első szakasza. Kicsit bonyolult volt mert kellettem volna én is hozzá de végül meg lett oldva skypeon.
bim
veterán
Jó reggelt.
Vasárnap reggeli menetrend volt. Mise és utána apámnak elvittem az ellátmányt. Onnan elmentem kiporszívózni Szemit mert tudtam hogy még szerelni akarom. Nem vagyok hajlandó abba beletörődni hogy nem igazán akarnak a szerelők ilyen öreg autóval foglalkozni. Szétszedtem a műszerfal bal oldalát a komfort elektronikát keresve. Nem egyszerű lebontani ott mindent de meglett. Szerintem ennek kutya baja. [kép]
[kép]
Tovább haladtam és az ajtóban lévő ablakemelő elektronikára ránéztem mert minden vezeték ott összpontosul. Itt azért már akad némi elváltozás a nyákon. [kép] Körbenéztem és nem nagyon lehet kapni ilyet. Bent vagyok a fácsén egy mk1. octavia csoportban ahol ajánlottak egy cseredarabot 35e.- forintért. Huhhh. Ez kicsit húzósnak tűnik. Írtam e-mailt a Siójuti autóbontónak hátha ott van olcsóbbért. Addig marad ez a vegetatív állapot.
Ma remélem befejezzük az összes cserépvágást. Meglátjuk hogy lalakulunk.
Szerelmem Boldizsárral Pestre megy ügyvédhez. Elvileg a lakást elviszik és annak az adásvételével kapcsolatban megy. Már nem nagyon akarom elkiabálni mert az első sem jött össze.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggel bementünk az Ósenbe vásárolni szerelmemmel. Nem sok mindent veszünk ilyenkor inkább csak nézelődünk. Kicsit kettesben vagyunk és ez lekapcsol minket.
Itthon lementem és átraktam Masni aksiját Röszibe. Pöccre indult a kis rondaságom. Elvittem lecsutakolni és kiporszívózni. Volt mit ... Onnan átmentem kiszabadítani az állványom helyét. Pakoltunk vagy egy órát mire hozzáférhetővé tettük a helyszínt. Délután időmérő végén szólt a szerelő hogy elkészült Szemi.
Igazából csak az olajcserét oldotta meg mert a klímánál keresnem kell egy cseredarabot a klimakompresszorhoz, az ablakoknál pedig kikötötte felhúzott állásban a bal első ablakot is. Szóval se klíma se szellőztetési lehetőségem a 4 ablakból kettőnél. Visszasírom a sima kurblis ablakomat amivel soha nem volt gond. Egyedül a kp. zár javult meg ami viszont elég fontos. Persze azon a két ajtón nem megy ahol szét lett húzva. Most használható a verda de ezekkel a dolgokkal foglalkoznom kell mert idegesítő.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap a cserépvágással foglalatoskodtunk. Egész normális tempóban haladtunk de korán el kellett jönnünk mert vittem Szemit szerelőhöz. Olajcsere+ a klímakompresszor bekapcsoláskor rendellenes hangot ad amit meg kell nézni mielőtt komolyabb baj lesz. Hozzá jött még hogy a tegnap előtt reggeli esőzésben valami beázott amitől az ablakok önálló életet élnek. Jobb hátsót hazaérve ki is kellett kötnöm mert nem volt hajlandó felmenni és ott maradni. Tegnap hazafelé pedig a jobb első hülyült meg. Majdnem egész úton tökig lehúzott ablakkal jöttem mert nem volt hajlandó reagálni a kapcsolóra. Azt mondta a szerelő hogy valszeg komfort modul ázott be. Leszarom csak csinálja meg!
Ma reggel kettesben elmegyünk Mónikámmal vásárolni az Ósenbe. Ő az árukat nézi én pedig a nőket. Nyilván Ő az igazi de azért a kínálatot át lehet nézni hogy miről maradok le.
Délelőtt autót fogok szerelni. Röszivel odébb kellene állnom és elvinnem lemosni. Ehhez ki kell szerelnem Masniból az aksit hogy be tudjam indítani. Délután valamikor el kellene mennem a telepre mert az állványom helye elé pakoltak mindent is ami miatt nehéz lenne visszadepózni a cuccot. Jövő hét végén ha minden jól megy végzünk itt és elköltözünk.
bim
veterán
Jó reggelt.
A tegnapi délelőttünket elmosta az eső és így meg is borult kicsit a tervem. Délután ugyan befejeztem a kémény körüli vacakolást de cserepezni szinte semmi idő nem maradt. Emberem a szegélycserepeket felrakta mindenhová ezért ma tudunk nekiállni vágni az éleket és vápákat. Nem tudom mikorra végzünk mert vinnem kell a szerelőhöz Szemit.
Szerintem valahogy így kell kinéznie ennek a hózugnak. [kép]
[kép]
[kép]
Őrült időt emésztett fel mire ezt így kialakítottam de úgy gondolom megéri, bár soha senki nem fogja ezt látni.
Isi is megkezdődött aminek nagyon örültek a lányok és Boldival sem volt gond.
bim
veterán
Jó reggelt.
Sajnos tegnap nem tudtuk befejezni a bádogozást mert járulékos munka volt előtte amivel teljesen belassultam. Az hogy a vápabádogot be tudjam építeni cserepeznem és wakaflexeznem kellett elég sokat. Sajnos elég nehéz dolgozni a wakával ezért csak úgy viszi az időt. Maradt még mára a kémény körüli rész és a hátsó vápalemez. Nem tudom mi lesz a mai munkával mert most esik az eső.
Ma megkezdődik a suli és az ovi. Már nagyon várja mindenki, kivéve Boldit. Ő nagyon jól elvan itthon anyával.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap befejeztük a famunkát és beépítettük az utolsó tetőablakot. Totál szívás volt mert alig fért be ahová tervezték. Sokat kellett reszelni a szarufából amit nem függőben építettek be ezért sokkal nehezebb volt a dolgunk. Végére még maradt idő egy kis bádogozásra is.
Ma wakaflex és bádogozás lesz a feladat. Remélem tudunk végezni vele és akkor holnaptól a maradék cserepezésnek állunk neki.
Ha minden igaz ma csajos nap lesz a gyerekeknek de ez még nem 100% mert szerelmemet tegnap totálisan kiakasztották. Meglátjuk mi lesz.
Tegnap volt műszakin Csillag. Simán átment mert minden rendben van vele. Most 2 évig le van a gond. Szeptember közepén Masni megy műszakira.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap sajnos nem sikerült befejeznünk a fás részt de elégedett voltam mert sok apró szarságot kellett megoldanunk amit eddig elhanyagoltunk a régi tetőn. Ma befejezzük a maradékot és beépítjük az utolsó tetőablakot. Ha jut még rá idő akkor egy kis bádogozást is csinálunk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggel misére jött szerelmem is. Nyilván ő nem ült be hanem elment vásárolni és apámnál bevárt. Siettünk haza mert én elmentem felmérni és megbeszélni egy tetőcserét. Még délelőtt kirajzoltam és számolgattam. Délután a forma 1 után bementünk fehérvárra cukrászdába a gyerekekkel.
Ma szeretnék minden famunkát befejezni hogy haladjunk is.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggel elvittem Mónikámat az Ósenbe . Én ilyenkor csak a kosarat tologatom és nézelődök. Többnyire a nőket.
Sajnos mára csúszott a tető felmérése itt helyben mert nem voltak itthon. Délután elmentünk egy kisebb kalandparkba. Gyerekek nagyon jól érezték magukat. Külön nem teszek fel képeket. Akit érdekel itt megnézheti.: [link]
Ma reggel jön velem szerelmem apámhoz .Én beülök misére ő pedig bevásárol és apámnál találkozunk. Még délelőtt felmérem a tetőt és nekiállok kiszámolni. Még valamikor le kell ülnöm a gép elé mert az összes számlámat ki kell nyomtatni a könyvelőnek és regisztrálom az új mIlwaukee gépemet.
bim
veterán
Jó reggelt.
A heti tervet megközelítettük de nem tudtuk teljesíteni. Igazából nem a tegnapi napon ment el hanem inkább a tegnapelőttin. Ez van . Hétvégén pihi. Most reggel elviszem az én Mónikámat vásárolni hogy kicsit kettesben legyünk. Még valamikor délelőtt fel kellene mérnem a móri munkát hogy tudjak anyagot kalkulálni és munkadíjat számolni. Ők is a 3+3 milliósban gondolkodnak ami nekem jó. Szerintem ha jövőre lesz munkám azok többnyire ezekből lesznek és nem új tetőkből. Ha megszünteti a kormány akkor semmi nem lesz.
[kép] Sokkal nagyobb lett ez a toldás mint számítottam rá.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap lambériáztunk és fóliáztunk/léceztünk. Ma még befejezzük ezt az oldalt és megyünk a hátsó részre. Ott dettó ugyan ez lesz. Sajnos látom már ködbe veszni azt az ütemtervet ami a hétre volt a fejemben. Gondoltam be tudjuk fejezni a famunkákat de már látom hogy ez bizony felejtős. Ha szerencsénk van hétfőn be tudjuk fejezni, ha nincs akkor kedden. Majd alakul.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap szerkezetet állítottunk. Sikerült mindent beépítenünk így ma tudjuk kezdeni a lambériázást és lécezést. Az egyik oldallal szeretnék végezni hogy esélyünk legyen arra hogy holnap befejezzük a famunkát. kevéssé hiszek benne de a remény hal meg utoljára. [kép]
Szerelmemék bent voltak Fehérváron cipőt venni a gyerekeknek. Kinti-benti cipő és még pár ruci iskolakezdésre hogy ne úgy nézzenek ki mint a lelencek.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap kiszabtuk a szarufákat és lefestettük őket. Én mondjuk fel szerettem volna tenni őket a helyére de összefogott az emberem és a tulaj ellenem. Ezt a világot éljük. Ők festeni akartak én pedig haladni. Lehet ők máshogy látják ezt a dolgot de én így éltem meg.
Ma szerkezetállítás. Mindent el kell végezni mert holnap már lambériázni és lécezni akarok. A héten minden famunkát be kellene fejezni mert tovább kell mennünk és kicsúszunk a rászánt időből.
Sajnos Szemit csak jövő hét végén tudják fogadni a szervizben. Amíg nincs hőség vagy eső megvagyunk klíma nélkül de hétvégére visszatér a meleg.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap felállítottuk az oszlop és szelemensort. Meglepődve tapasztaltam hogy minden passzolt. Sajnos arra már nem volt idő hogy 1 pár szarufát kiszabjunk és rápróbáljuk de ma remélem minden szarufa felkerül a helyére. Mondjuk festeni is kell de ezzel együtt is remélem meglesz. Mondjuk képet elfelejtettem készíteni. Majd talán ma.
Megjött az új multigépem. Az elsőt amit vettem azt hittem alig fogom valamire használni de olyan mennyiségű munkát végzünk vele hogy vennem kellett egy jobbat. [link] Ilyent vettem először. És most vettem ilyet mellé. [link] Meglátjuk mennyire válik majd be.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap klíma nélkül közlekedtem Szemivel és így rendben volt. Ma telefonálok a szerelőnek mikor tudja fogadni. Ha már ott lesz az olajat is lecseréltetem.
Délután mentünk Pestre a gyerek szabaduló szobába ami elég nehéz volt és 1 óra helyett 1 és negyed óra volt mire ki tudtunk jönni 3 segítséggel. Jól éreztük magunkat és el is ment vele a délután.
Ma remélem nem fog esni és fel tudjuk állítani a szelemensort körbe, esetleg még egy pár szarufát is szabunk rá. Majd alakul hogy haladunk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Elfelejtettem lejegyezni még a péntekre hogy hazafelé Szemi motorteréből furcsa zaj jött. Valami a klímakompresszorral kapcsolatos a zaj mert amúgy a motoron csak azt érzem mintha valami picit visszafogná. Klíma működik de utánaolvasva a kuplungja szarhatott be vagy a csapágy szorult meg. Holnap telefonálok a szerelőnek hogy keressen időpontot rá.
Tegnap reggel elmentünk megnézni a kéményt. Azonnal megvolt a hiba oka. A tető süllyedt 1-1,5cm.-t és a kéményszegély elvált a tömítőanyagtól. Nagyjából ennyit a fafödémről. Nemrég költöztek be és a fáradásos hajlás már jelentkezik.
Délután elmentem itt helyben egy tetőcserét megnézni amiből úgy néz ki lesz valami. Azt látom hogy még az utolsó tartalékait mozgósítják a családok hogy valahogy a napelemrendszer előtt a tetőjüket ráncba szedjék. Ez nekünk jó hír, de félő hogy egy idő után inkább ráülnek a kis pénzecskéjükre hogy valahogy átvészeljék ezt a válságot. Nyilván nem okolom őket ezért és ha itthon megáll az építőipar valszeg búcsút veszek az országtól én is. Belefáradtam ebbe az egész vállalkozósdiba. Az embert ott gáncsolják ahol tudják és nincs képzett munkaerő aki segíteni tudna. Aki van az meg vagy nem akar dolgozni vagy nem annyit és azt is drágán.
Ma reggeli mise után megyek apámhoz de sietek haza. Megyünk kora délutánra Pestre gyermek szabaduló szobába. Ha már nem tudunk elmenni a munkám miatt nyaralni legalább hétvégente mozduljunk ki valahová hogy némi élményük legyen amiről mesélni tudnak majd a suliban.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap még faragtunk egy keveset és festettünk. Még átnéztem a fóliázást a vihar előtt hogy minél kevesebb legyen az esetleges beázás és elcsomagoltuk a faanyagot.
Ma reggel el kell mennem megnézni egy kéményszegélyt ott ahol Szemivel elakadtam a sárban mert volt valami szivárgás.
bim
veterán
Jó reggelt.
Sajnos nem úgy haladunk ahogy elterveztem. Mivel nagy esőzést jósolnak változtatnom kellett és nekiállítani az emberem festeni mert ha ez a full száraz gyalult anyag esőt kap és utána újra napot akkor bizony kampec neki. A tulajnak egyelőre nincs ideje festeni ezért nekünk kell beszállni. Azt terveztem hogy ma felállítjuk körbe az oszlopsort a szelemennel de ma a maradékot lefestjük ebből és betakarjuk hogy az ígért nagy mennyiségű csapadékot megússza.
Végre péntek van és holnap pihenhetek. lehet elmegyünk kettesben szerelmemmel valahová randizni. Vasárnap Pestre megyünk családostól gyerek szabadulószobába. Remélem élvezni fogják. Néha este Activityzünk. Este is lenyomtunk 2 kört és szakadok a nevetéstől ahogy Sári és Kati mutogat. Vagy ahogy Sári rajzol.
SZép napot mindnekinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap már nagyon meleg volt. Nekem nincs gondom a hőséggel de azért van egy határ és azt erősen kezdjük megközelíteni. Nyilván az emberem már napok óta nyavalyog de neki ez a dolga. Neki csak az a lényeg hogy mihamarabb elinduljunk haza és a pénzét megkapja.
Már az új részen farigcsáljuk az oszlopokat és a szelemeneket. Mivel csapolunk ezért lassabban haladunk. [kép] Végre ilyeneket is készíthetünk.
Az emberem az idegeimet rendesen amortizálja mert pontatlanul dolgozik ami nem megengedhető, főleg a gyalult anyagnál. Tegnap a könyökfákat vagdalta aminek egy részénél a csapok vállát át kell nézni és újra kell vágni.
Hiába ez a szakmája de ezt még gyakorolnia kell és sokkal több odafigyelésre van szükség. Itt csak 1x lehet valamit elvágni mert utána esetleg kuka az anyag.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap sikerült befóliázni a régi részt és ma egy keveset lécezünk rá. Pont csak annyit hogy az új rész hozzáépítésének ne legyen útba. Neki állunk az új rész szerkezetének is és a héten remélem sikerül legalább a szelemensorig eljutnunk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap végre leszórtuk az utolsó régi cserepeket a tetőről és ma végleg befejezzük a bontásos résznek a bontási ütemét. Talán az összes új fólia is felkerül a helyére. Egy rakás szigetelést fel kell szórnunk a padlásra amit majd a tulajdonos szétterít.
Elvileg holnaptól tudjuk indítani az új hozzáépítést. Már régen csináltunk új tetőszerkezetet és hiányzik.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggel mise után apámnál voltam egy keveset és onnan mentem tárgyalni. Egy 60 éves házikóra kellene tetőt rakni ami most lapos tetős. Sajnos el van törve a ház. Valszeg 2 darabból épült anno. Kell a tetejére tenni egy vasalt födémet ami összetartja a repedést és szétosztja a terhelést és utána lehet csak tetőt építeni. Mivel megváltozik a ház arculata ezért valami tervet is kell beadni ami idő. Nem tudni hogy lesz e rá nekik pénzük. Meglátjuk.
Délután mentünk Adriért. Késett a gépük ezért sokára értünk haza. Végre itthon van .
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap délelőtt csak pihentem ami nem tett jót a hátamnak mert újra elkezdett picit fájni. Délután elmentünk Császárra a western "városba" a gyerekekkel. Óránként van bemutató amit élveztünk bár kicsit hangos volt a fegyverhang. [kép] Ilyen sokan voltak.
[kép]
[kép] Szerelmemmel.
[kép] Kaptak kalapot és Boldi pisztolyt.
Hazafelé T.bányán mekiztünk mert mindenki éhen akart halni.
Ma reggeli mise után apámnál beszélgetünk kicsit és onnan elmegyek megnézni egy munkát. Végre új tető!
Hazaérve minimális pihi és délután megyünk Adriért mert érkezik haza a nyaralásból. Már mindenki nagyon várja hogy végre újra velünk legyen!
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap kis lécezés mellett inkább a csonka konttyal foglalkoztunk. Ott bontás és építés is volt. Meglátszik hogy ez a szomszéd felőli oldal mert az a minőség ahogy sikerült eléggé gyenge lett. Elég sokat kellett javítanunk hogy ne legyen a későbbiekben probléma vele. Készítettem egy vacak képet. [kép]
Ma családostól megyünk valami western parkba. Itt a közelünkben van valahol. Remélem jól fogják magukat érezni a gyerekek és mi is.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap szigeteltünk és fóliáztunk. Ma a csonka kontynál bontunk és építünk mert holnapra esőt ígérnek és ezért nagyobb kitakarásnak nem állunk neki. Már várom a holnapot hogy végre pihenni tudjak rendesen.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap bontottunk egy részen amit ma be fogunk fóliázni a végleges fóliával. Előtte szigetelnünk is kell egy kicsit de nem vészes. Holnap estére kell annyira elhaladnunk hogy hétvégére ne maradjon semmi nyitva.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nagynehezen átállványoztunk. A hátam úgy ahogy bírta de azért nem csinálnám ezzel a dög nehéz anyaggal nap mint nap. [kép]
[kép]
Ma leszedjük a régi cserepet és ahol tudjuk ott a lécezést is. Nagyon nem nyithatjuk ki a tetőt mert holnapra valamennyi esőt ígérnek és nem lenne jó ha pont az utolsó oldalon áznának le. Valamennyi befolyás volt tegnapi esőnél teljesen érthetetlen módon/helyen pont ezen az oldalon.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap délelőtt ellazáztunk az apróbb befejező dolgokkal és a végén túlórába szaladtunk az állványbontással. Ma átépítjük hátra az állványrendszert és megkezdődik az utolsó menet.
Igazán képet nem tudtam készíteni mert több nagy fa van ott. [kép]
[kép]
Ezeket inkább magamnak fotóztam hogy egy esetleges tárgyaláson meg tudjam mutatni lemez nélkül hogy lehet megoldani ezeket a beázásveszélyes pontokat.
Tegnap szerelmemék bent voltak Fehérváron személyit csináltatni Sárinak és Boldinak. Elment vele az egész délelőttjük.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap mégsem voltunk a mamánál mert a hátam nagyon fájt. Délután kicsit lementünk a játszóra és fagyizni de meg sem mozdultam a padról. Kenegettük és valamivel jobb lett de a mai nap még betehet neki. Utolsó simításokat végezzük ezen az átkozott belső oldalon és lebontjuk az állványt. Az én állványom a békebeli nehéz vasból álló, nem a mai lekönnyített vacakok. Élvezni fogja a hátam amikor szétszedjük.
Ma Katicám kereken 10 éves. Hogy repül az idő....
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap szerencsére korán be tudtuk fejezni a cserepezést mert sokan voltunk rá. Másodmagammal a tetőablakokat építettem be míg hatan nyomták a cserepezést az emberem vezérletével.
[kép]
[kép]
Igazából a hátam eléggé megfájdult de majd kipihenem. Ma elmegyünk mamához a szülinapját ünnepelni. Gyerekeknek kell egy kis kikapcsolódás.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap sikerült felraknunk a maradék egész cserepeket de vért izzadtunk. Hétfőre maradt egy kis vacakolás még és az állvány eltüntetése/átépítése.
Ma haverhoz megyünk cserepezni a változatosság kedvééért. Itt mondjuk antracit Bramacot rakunk. Még 2db. tetőablak beépítése is vár ránk hogy ne unatkozzunk és mindennel végeznünk kell a mai napon.
Ma Adri megy az apjához és holnap hajnalban indulnak Ciprusra nyaralni. Jó nekik...
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap be tudtuk fejezni a hajlatok vágását ezért mára csak egy minimális metélés maradt az ablakok körül és kipótolni egész cserepekkel ahol még nyílt mező maradt. Nagyjából sikerülni fog tartani a heti tervet. Ugyan teljes befejezést akartam a hétre állványbontással együtt, de hétfőre marad még egy kis kúpozás és egy kis viharlécezés+ az állványbontás.
Tegnap híradó után még elmentünk kettesben az én Mónikámmal sütizni Fehérvárra. Jó volt kicsit kettesben és szerelmem idegeire is ráfért egy kis lazulás.
bim
veterán
JÓ reggelt.
Ha mákunk van akkor befejezzük ezen az oldalon a cserépvágást. Ha mégsem akkor is nagy lépést teszünk ebbe az irányba és holnap tutira befejezzük. Azt terveztem hogy ezen a héten sikerül végre kikászálódnunk ebből a szívós ficakból de sajnos már úgy látom hogy isteni szerencse kellene hozzá.
bim
veterán
Jó reggelt.
Lassan de biztosan cserepezünk. Még a wakaflexezéssel szenvedek ebben a hőségben. Van egy rész amit be kell fejezni és utána kezdődhet a nagyja a vágásnak.
Szerelmemék bementek megvenni minden füzetet és egyéb kelléket a sulihoz. Hazafelé beugrottak apámhoz és beüzemelték a számítógépének az új hangrendszerét. Örült neki az öreg és az unokáinak is.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nagyon nehezen ébredtem fel. Már itt ébresztgetett egy ideje az én Mónikám .
Tegnap megkezdtük a cserepezést de csak immel ámmal. Még vágunk és közben wakaflexezünk. Ezen az oldalon az utolsó ablakot beépítettük ami teljesen belelóg a vápába. Nem örülök neki de itt volt az előző ablak is és nem volt baja 20 év alatt.
Ma bemennek szerelmemék megvenni a tanszert és visznek apámnak egy USB.-s hangkártyát és hozzá egy hangszórópárt.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggel mise után picit többet voltam apámnál. Beszart a számítógépén a hang ezért kell vennem neki valami USB.-s hangkártyát és egy hangszórót hogy tudjon rendesen netezni.
11 után indultunk Pestre a családi összejövetelre. Jól éreztük magunkat és a futamot is meg tudtam nézni ami nagyon pozitív volt.
Ma már cserepezni fogunk, de lehet hogy egy tetőablakot is beépítünk. Majd meglátjuk hogy alakulnak a dolgaink. Későn értünk haza ezért elég hulla vagyok.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggel elvittem az én Mónikámat vásárolni és hazafelé megálltunk enni. Nap közben pihentem és este elmentünk újra kettesben kávézni . Kellenek ezek az együtt töltött idők hogy ne szakadjunk el egymástól.
Ma reggeli mise után sietek haza és dél körül megyünk egy családi összejövetelre Pestre. Szerelmem családja jön össze és természetesen mi is hivatalosak vagyunk rá. Volt már ilyen tavaly is és nagyon jól éreztük magunkat.
szép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap kis párkánykialakítás a wakaflex alá és bádogozás volt. Már nagyon vártam hogy vége legyen a hétnek mert eléggé elfáradtam.
Ma reggel bemegyünk vásárolni szerelmemmel kettesben. Nagyon rászoktunk erre a közös vásárlásra. Hazafelé beugrunk mekizni. Kis randiféleség.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap beléceztünk és felraktuk a pár szegés deszkát. Ma még a tetejét levágjuk a gerendáknak és bádogozni fogunk. Esetleg beépítjük a 3. tetőablakot ami ezen az oldalon van. Meglátjuk.
Tegnap délután volt nálunk egy nő a járási hivatalból aki Boldit ellenőrizte hogy mennyire szorul rá a GYOD.-ra. Vagyis megkezdődött ezen a téren is a spórolás. Szerencsére nálunk úgy ítélte meg a dolgot hogy a mi kis cicaborsónk útját egyengetnie kell az anyának és továbbra is jár a juttatás. Jövőre újabb felülvizsgálat.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap kis bontás és fóliázás volt. Ma lelécezzük de már most látom hogy szívni fogunk vele. Nem csak síkbeli problémák vannak hanem párhuzam sem az igazi ezért felülről kell léceznünk lefelé. Valahogy nem jött össze nekik a bonyolultabb tetőidom kiszerkesztése. Ez elég sajnálatos.
Amikor be volt még cserepezve (szarul) lentről nem látszott ennyire vészesnek a helyzet. Jó lesz ha már kikerülünk ebből a ficakból mert kukim kivan vele.
Ma Katicának szülinapi bulija lesz ami remélem addig lezajlik amíg hazaérek.
SZép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Igyekeztünk visszahozni a hétfői napot de kb. esélytelen volt. Ezen a belső oldalon lebontottunk minden cserepet és egy darabon elvégeztünk a magasítással és szigeteléssel is. Ma végleges fóliát rá akarom tenni mindenhol és ahol csak lehet lelécezni.Meglátjuk hogy haladunk.
Ma 44 éves az én drága Mónikám. Meg is ölelgettem a vén tyúkot.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap egy nyugis nap volt. Többnyire kettesben voltam szerelmemmel. Elvittem reggel vásárolni majd délelőtt elmentünk randizni egyet. Ott is volt egy kis vásárlás és egy kis sütizés. Délután a gyerekekkel közösen jégkásázni mentünk. Ma már megyek dolgozni mert ott is előrébb kell araszolni. Ma bontunk és fóliázunk. Remélem a hidegfront nem azt jelenti hogy szakadni fog az eső és utána nem tudjuk letüdőzni a levegőt mert olyan pára lesz.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggeli mise után siettem haza mert autót akartam szerelni. Szemi tetőablakát javítottam. Illetve csak leszedtem az üveget és megnéztem a mechanikáját tudok e rajta annyit állítani hogy lejjebb záródjon be. Nem! Szinte semmi esély nincs az állításra ami azt jelenti hogy vagy az egész rosszul van beépítve, vagy nem ebbe az autóba való az ami benne van.
Még körbepumpáltam Röszit és kiszereltem az akkut ami teljesen kuka lett. Szereznem kell bele egy másikat ha be akarom indítani.
Ma azért vagyok ilyen későn mert az emberem tegnap dél körül bejelentette hogy ma nem tud jönni. Sajnos ez van. Ma délelőtt kettesben elmegyünk szerelmemmel vásárolni és beülünk egy sütire.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap délelőtt elmentünk Győrbe az Ugriparkba. Gyerekek jól érezték magukat és mi is elvoltunk. Nekem a legfontosabb célom teljesült hogy ne kelljen rohangálnom hanem tudjak pihenni. Készültek képek de most nincs kedvem feltenni.
Ma Ha lesz kedvem hozzá akkor lemegyek és felfújatom Röszi kerekeit és kiszerelem az akkut tölteni. Meglátjuk hogy alakul. délután a futamot nézem ami betart vagy 5.-ig. Utána lehet elmegyünk kettesben szerelmemmel valahová.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap 1-ig bírtuk a tetőn és elég volt a hétből. Mindent lefóliáztunk ami nyitva volt és jöttünk is haza. [kép] Ezek a hőfokok pusztítanak a tetőn.
Ma a nap folyamán elmegyünk Győrbe a gyerekekkel játszóházba. Remélem jól fogják magukat érezni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Elképesztő meleg van a tetőn! Ez a hőség teljesen lenullázza a teljesítményünket. Inkább csak araszolgatunk előre. Már nagyon várom a holnapot. Ma még fóliázgatunk és lécezgetünk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap lassan haladtunk mert a hőség igencsak arcul csapott minket. Ez most egy darabig így lesz de csak túljutunk rajta. Most amúgy is egy vacakolós részen egerészünk ezért talán nem tűnik fel annyira hogy nem haladunk.
Már nagyon várom a péntek estét mert totál hulla vagyok.
bim
veterán
Jó reggelt.
Zombi módban vagyok már. Szerencsére szerda van és nemsokára hétvége. Tegnap többnyire bontottunk és minimális fóliázás volt. Az első kutyaólnál kiderült hogy az egyik felét a levegőbe építették fel. Érthetetlen dolgokkal találkozok munkám során.
Ma ezt is meg kell erősítenünk mert ez így nem maradhat. eszem megáll...
Ma vagyunk a sokadik hónaposak szerelmemmel. Imádom őt az első pillanattól amióta megismertem. [kép] Egy kép rólunk a vasárnapi kirándulásról.
Ma magasítást készítünk és fóliázunk. Egy kis szigetelés is lesz hogy tudjunk vakarózni a hőségben.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap volt egy kis cserepezés ,cserépvágással és kúpozással. Majd állványt bontottunk és építettünk. Ma egy részen újfent bontani fogunk a régi cserepet és szigetelünk plusz fóliázunk. Sajnos beértünk a vacakolós részbe ahol vápa és kutyaól is van egyszerre. Kevesebbet tudunk bontani egyszerre mert nagyon tördelt a sík. A héten remélem sikerül a végleges fóliát rárakni erre a részre is. Meglátjuk hogy a hőségben hogy tudunk haladni.
Tegnap Nelli néninél Boldihoz képest jó nyomásértéket mértek. Stagnál az érték és van olyan jó hogy ha ez a nyomás egy egészséges embernél lenne akkor nem nyúlnának hozzá műtéttel. Ez nagyon jó hír. A hőségtől óvnunk kell mert az nagyon veszélyes a szívére.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ez a hétvége hamar elszaladt. Nagyjából semmit nem tudtam pihenni ezért magammal hurcolom erre a hétre a fáradtságomat. Tegnap voltunk az aero parkban. A gyerekeknek nagyon tetszettek a repülők. Mi is jól éreztük magunkat és azon gondolkoztam hogy komolyan ezek a gépek repültek? Nem tudom felültem volna e bármelyikre is mert nem túl bizalomgerjesztőek .
Ma folytatjuk a megkezdett munkát egy kis cserepezéssel és állványozással. Holnap nagy bontás lesz és annak elő kell készülnünk.
Ma kontrollra mennek Boldival szerelmemék. Reméljük mostantól nem kell már esténként szedni a gyógyszert amit műtét óta kellett.
bim
veterán
Jó reggelt.
Totál hulla vagyok! Tegnap azért még egy egész napunk ráment mire az apróságokat befejeztük. [kép] Ilyen lett.
Ma misére közösen megyünk. Nyilván csak én ülök be és addig a család többi része apánál lesz. Kicsit unokázik az öreg. Onnan megyünk Pestre az Aero parkba repülőket nézni. Már régóta tervezzük hogy elmegyünk és most eljött az idő.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap lelambériáztunk és beléceztünk. Mára maradt még a szegés és kakasülőzés. Az aljára feltenni a beszellőztetés elemeit és elkészültünk cserepezésre amit majd valamikor megejtünk. Még új csúcsfal lesz és válaszfalakat is raknak. Bádogos jön és felteszi a csatornát és a két tető közé valamilyen lemezt.
bim
veterán
Jó reggelt.
Elég hulla vagyok mert 2.-kor felébredtem és óracsörgés előtt aludtam vissza.
Tegnap kínlódva ugyan de befejeztük a szerkezetépítést. Rajtam kívül mindenki kókadozott a melegben amit nehezen fogadok el mert mindenki az építőiparban nyomul. Ma fóliázunk és lécezünk. Egy srác jön még segíteni aki a sógoroknál dolgozik ácsként 4 napos munkahetekben. Ki kell faggatnom mennyi pénzért van kint és van e esély rá hogy kimenjünk mi is. HA itthon augusztustól 3x annyit kell majd jó sok családnak rezsit fizetni, nyilván nem a tetőt fogják újrarakni vagy nem építkezni fognak. Ezzel gyakorlatilag ki is végzik az építőipart a sok egyéb húzásukkal együtt. [kép]
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap nekiálltunk haver tetőjének. Talpszelemeneket leraktuk és felállítottunk 2 pár szarufát is. A szelemen anyag elég hulladék ami nem túl jó mivel vannak látszó részek is a tetőben. Reményeim szerint ma be tudjuk fejezni a szerkezetépítést hogy holnap már a lambériát és lécezést tudjuk készíteni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap beépítettünk szép lazán 2db. tetőablakot és eljöttünk haza. Ma nekiállunk haver tetőjének ami egy kis nyeregtető. Semmi komoly és leszünk rá páran.
Tegnap tornán voltak szerelmemék. Ment az egész gyereksereg mert Adri a Balatonon van pár napig az apjával. Boldit hol érdekelte és csinálta amit kell, hol dacolt.
SZép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap beléceztük a befóliázott részt és az elején már raktunk egy kis rovarhálót és fésűs szellőzőlécet.
Ma ablakokat fogunk beépíteni és még amire jut idő. Emberem 4-re megy vezetni és ahhoz igazodunk.
A tegnapi nap fénypontja viszont a KATA megváltoztatása azonnali hatállyal. A munkáim egy részét offolták is. Még meglátom hogy mi legyen. Remélem lesz olyan megoldás (nem a párhuzamos 2 vállalkozás működtetése) amivel maradhat minden a régiben mivel én nem vagyok bújtatott foglalkoztató és nem vagyok alkalmazott sem. És ez a tempó amivel zajlik?! Szeptember 1.-től már az új szabályokkal lehet csak működni. Tolvajtempó....
No comment.....
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap amíg misén voltam szerelmem a gyereksereggel bement apámhoz. Kicsit unokázott apám amíg megjöttem. Onnan indultunk Pestre az állatkertbe. Térdig jártam le a lábamat és még így sem láttuk az egészet. Gyerekek élvezték nagyon de mi a végére már inkább hazavágytunk. Hazafelé szerelmem vezetett én pedig online néztem a forma1-et.
Ma lécezni fogjuk azt a részt amit pénteken lefóliáztunk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap délelőtt megnéztem egy munkát Siófokon amiből lehet valami mert az októbertől induló napelem pályázatra kell felkészíteni a tetőt. Utána elmentünk szerelmemmel sütizni. Jól megsértettem mert ráripakodtam szóval a hangulat elég fagyos lett. Itthon kitettem és elugrottam még megnézni havernál milyen körülmények lesznek szerdától. Teljesen elment a fél napom a futkározásra. Délután megnéztem a sprintfutamot és vége is lett a napnak.
Ma misére együtt megyünk mert este kitalálta szerelmem hogy ma menjünk el a Bp.-i állatkertbe. Szóval ma ez lesz a program.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap nehezen tudtuk teljesíteni a tervet de azért időben végeztünk. A heti terv meglett és párszor előbb el is tudtunk jönni.
Ma reggel megyek Siófokra egy munkát megnézni. Szerelmem is velem jön és utána beülünk egy cukrászdába. Kis randi féleség. Tegnap este is elmentünk közösen inni egy kávét itt helyben.
Még délután ki kell mennem haverhoz megnézni hol vágja el a szomszéd felől a tetőt mert szerdán érkezünk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap bontottunk és építettünk is. Igazából a mai napra dolgoztunk leginkább hogy a fóliázással tudjunk végezni és ne tudjon beázni a kecó. Szombaton egy újabb tetőfelújítást fogok megnézni. Ez az év valahogy most erről szól.
bim
veterán
Jó reggelt.
Hulla vagyok teljesen. Tegnap átépítettük az állványt a másik oldalra. Kénytelenek voltunk fél szintet is készíteni mert úgy adta csak ki a magasságot. Ezért vettem a sok bilincset. [kép]
[kép]
A másik oldala ilyen lett. [kép]
Még leszedtük egy részen a cserepet is mert holnap estére a végleges fóliáig be kell fejeznünk. Nem akarom hogy hétvégére nyitva maradjon a tetőszerkezet.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap szerencsénk volt az esővel mert akkor kezdett el esni amikor már befejeztük amit terveztem . Bevágtunk mindent ezen az oldalon és az állvány egy részét lebontottuk amit ma délelőtt átépítünk a másik oldalra. Még hazafelé elmentünk és vettem 30db. forgó bilincset ami ahhoz kell hogy tudjunk fél szintet készíteni . Sajnos képet nem készítettem a jelen állapotról. Majd ma.
Család mamázott. Sajnos nekik végig eső volt ezért nem nagyon tudtak mit csinálni. Bent elvoltak és mesét néztek.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap felszórtuk az egész cserepeket erre az oldalra és eljöttünk haza. Mai terv az hogy körbeszabjunk mindent és egy részen lebontsuk az állványt. Holnap délelőtt átépítés a másik oldal egy részére. Ott terasz és egyéb dolgok fognak minket akadályozni ebben. Vennem kell még vagy 40db forgó bilincset hogy tudjunk fél szintet építeni az állványomból.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap a reggeli mise után apámnál beszélgettem egy kicsit és utána elmentem autót takarítani. Kiporszívóztam és le is mostam.
Délután megünnepeltük Adri szülinapját. Tőlünk festéket kap hogy ki tudja festeni a szobáját.
Késő délután futamot néztem és le is telt a hétvége.
Ma folyt köv. a cserepezés. Már számolgatom hogy mikor tudunk ellépni innen haver tetőszerkezetét összedobni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggel a hűvösben elmentünk vásárolni szerelmemmel. Legközelebb csak az időmérő után mozdultam ki és mentünk el közösen fagyizni egyet a gyerekekkel. Próbálom a hetet kipihenni.
Ma mise és apám után elmegyek lemosni és kiporszívózni Szemit. Már ráfér egy csutakolás.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap iszonyat meleg volt már! Épp csak bevágtuk a vápát és jöttünk is haza. Még ez is betartott majdnem 3 ig. [kép]
Alig vártam hogy hétvége legyen és pihenni tudjak a klímás szobában.
Még reggel elmegyek szerelmemmel vásárolni és utána sok mindent nem fogok csinálni. Ki kellene takarítanom Szemit de nem tudom lesz e rá lelki erőm.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap már nagyon befűtöttek nekünk. Bádogozással foglalkoztunk és némi deszkát is felépítettünk. Ma cserepezni fogunk amennyit az idő enged.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap már befűtöttek rendesen odafentről és állítólag ma még melegebb lesz. Lécezéssel és fóliázással végeztünk és még beépítettünk egy tetőablakot is. Ma bádogozunk és ha jut rá idő nekiállunk cserepezni. A vápát fogjuk darabolni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggel 9.-ig a kocsiban üldögéltünk mert szakadt az eső. Szerencsére még pont előtte be tudtuk fedni a nyitott részt így ázás nem volt. Pont az a 2 óra hiányzott délután hogy végezzünk azzal a résszel amit tegnapra terveztem. Majd ma befejezzük. Végre túljutunk az újrafóliázáson és átlécezésen. Esetleg az aljával is tudunk foglalkozni a csatorna visszatétele előtt.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap építettünk és bontottunk is. Persze egészen elképesztő dolgokkal találkoztunk ismét. Valahogy ezek a fő szerkezeti tartóelemek régen egy rész "szakemberen" kifogtak. Vápákra és élekre gondolok itt elsősorban. Itt is gondok adódtak az elhelyezéssel. A teteje mélyen volt de a csonkaszarufák magasak lettek. Érthetetlen. Egyszerű mértani alapelveket kell követni. Ha 35°-os a tető hajlásszöge akkor minden egyes szarufának annyinak kell lennie. Ha nem annyi akkor rossz helyen van az él vagy vápaszarufa. Még egy gyöngyszemet fotóztam csak úgy magamnak. [kép] Ez így volt több mint 20 évig. Ahogy egészre kijött a kúp csak addig ért. Nem volt flex?
Persze darazsak és madarak befészkeltek. Csodálatos...
Ma csak építünk és reménykedünk hogy a vápát sikerült megjavítanunk. A hőséggel harcban vagyunk. 1-2 óránként lejövünk az árnyékba egy negyed órára inni és összeszedni magunkat és előbb eljövünk haza.
Tegnap Boldi és az egész család tornán volt Ildikó néninél. A végére a lányok is bemehettek és közös gyakorlat volt. Mindenki jól érezte magát.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap majdnem az egész délelőttöm elment a mise utáni állvány visszahurcolására és még picit beszélgettem is az öreggel.
Délután amikor már nem volt az a kuka meleg lementünk kicsit a játszóra a gyerekekkel de semmi több.
Ma folytatjuk a bontást befelé egészen a vápáig. Gondolom nem fogunk fázni mert most pár nap extra meleget mondtak. Lehet kicsit leveszünk a munkaidőből és akkor talán könnyebben átvészeljük ezt a hőhullámot.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap fél kettő körül mehettünk ki Szemiért. Olajcsere + első komplett lengőkarok és újra féktárcsák cseréje. Az olcsó tárcsák 10e km.-t bírtak és behullámosodott. Most tényleg jó lett Szemi eleje. Kormányon semmi rezgés de csak pár km.-t tudtam menni vele hazáig. 115e volt a ceh. Ugyanazon az úton járunk vele mint Csillaggal. Amit az előző tulaj nem cserélt ki azt apránként minden nálunk le lesz cserélve. A szerelő megdicsért hogy nagyon jó vétel volt Szemi mert a futott km. ellenére egy csepp olajfolyás sincs sehol a motoron és egyáltalán nem füstöl és jól is megy. Egy apró érdekesség hogy pénteken hazafelé megmértük a klíma befújt levegő hőmérsékletét Szeminek és 5 fok volt, de az első ülésnél mérve már 34,2 mutatott a hőmérő. Ennyire gyenge a hőszigetelése az Octaviának. Ezzel szemben Csillag hiába sötétkék a 6 fok körüli befújással simán 30fok alá lehet hűteni a kocsiszekrényt.
Szerelőtől bementünk Fehérvárra Adriért aki egész délelőtt buszozott Taksonyból a barátnőjétől és addigra ért be. Mekiztünk egyet és jöttünk haza.
Szinte egész nap pihiztem hogy regenerálódjak. Ma mise után felpakolom a bakjaimat unokatesómnál és visszaviszem apámhoz. Beszélgetünk kicsit és jövök haza. Itt megpakolom a hátulját Bramacos kiegészítőkkel amit ennél a tetőnél be kell építenünk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma nem kapkodtunk a felkeléssel. Egy ideje már a vezess.-en nézegettem fogyasztásos videókat.
Tegnap beléceztük a lefóliázott részt és beépítettünk egy tetőablakot. 2 előtt eljöttünk mert Szemi olajcserére ment és valami rázza a kormányt fékezésnél amit meg kell oldani. Remélem ma egészségesen visszakapjuk. Ha még délelőtt megkapjuk akkor lehet délután elmegyünk valahová és megtankoljuk Csillagot. Mivel már 50 liternél nem lehet egyszerre többet tankolni ezért fél alá nem nagyon eshet a tank.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap a kibontott részen feltettük a magasítást és beszigeteltük, majd ráhúztuk a végleges fóliát. Nagyjából ennyire szerettem volna eljutni mert előző éjszaka volt egy kisebb eső és nem szeretem volna ha bármilyen beázás lesz. Ma ezt a részt lécezzük be és ha jut rá idő akkor beépítünk még egy tetőablakot is.
Ma korábban jövünk haza mert vinnem kell Szemit olajcserére és átnézetni. Ismét ráz egy kicsit a kormány fékezésnél ami azt jelenti hogy ha ugyanaz a probléma mint legutóbb akkor ez az olcsó tárcsa 10e km,-t bírt ki anélkül hogy meghullámosodott volna. De lehet a futóművel van valami gond. Nem tudom. Bármi is legyen az remélem holnap megoldja a szerelő mert hétfőre kell a paripám.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap nekiálltunk a bontásnak. Mint mindig, most is találkoztunk érdekes dolgokkal. A legfontosabb hogy pálcikákból épült a tető. 5x10 a szarufázat deszka fogópárokkal. Mindezt úgy hogy cserép van rajta és be van építve az egész. Nem is értem hogy ez hogyan mehetett át a lakhatási megadásánál. Ilyen keresztmetszetű fa nem szerepelhetett a rajzon. Érthetetlen.
Ma 10x15 az általános méretezés. És nem elég hogy vékonyka a szarufa, de székállás és taréjszelemen sincs. Olyan mintha nem is ácsok készítették volna. Fólia ugyan van de nincs alatta ellenléc, tehát átszellőzés nulla.
Egy nagy részen leszedtünk mindent és hőtükrös fóliával becsomagoltuk hogy az új szigetelést ma be tudjuk rakni miután rámagasítottunk 10x10-el a pálcikákra. Remélem megvédte az éjszakai esőtől valamennyire a fóliázásunk. Ma mindenképpen a véglegest rá kell húznunk hogy tovább ne ázzanak.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap felépítettük az állvány rendszert amiről kényelmesen tudunk majd dolgozni. [kép]
Szerencsére már van annyi állványom hogy egy ilyen nagyobb felületet be tudjunk vele fedni. Még maradt is egy kevés hátha kell hirtelen még valahová.
Ma bontjuk a cserepet egyenesen bele a konténerbe.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap nagyjából el is ment a nap azzal hogy elhurcoltuk az állványt. Ma felépítjük és ha marad még rá idő akkor nekiállunk leszedni a cserepet.
Még volt annyi erőm este hogy bementünk szerelmemmel randizni egyet. Cukrászdába mentünk és ettünk egy sütit és ittunk egy kávét/limonádét.
Lányoknak nagyon bejön az Erzsébet tábor. Ma hajókirándulásra mennek Agárdra.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nagyon hulla vagyok! Ez a strandolás teljesen elvette minden energiámat. Gyerekek jól érezték magukat szerelmem pedig idegeskedett mint mindig.
Ma 8.-ra megyek futóért és indul az állvány elhurcolása. Szerintem 2 kört megyünk és azon amit el tudunk vinni annyi lesz még ott.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap mindent amit lehetett befejeztünk az állványon. Felcsavaroztuk a lábdeszkákat és az összes maradék deszkából trepnit gyártottunk. Ki is jött belőle még 20db. ami 7 hídra elegendő. Így most összesen 22 hídra van járófelületem. [kép]
[kép]
[kép]
[kép]
Ma reggel közösen megyünk reggel mert szerelmemék mennek Adriért Pestre én pedig beülök misére majd apámnál bevárom a család többi részét. Onnan kivonulunk a strandra pancsolni. Már mindenki nagyon izgatott.
Tegnap visszakaptuk Csillagot a szerelőtől. Első kerék csapágyakat cseréltek és azt mondta hogy most rendben van. Úgy legyen... Nyárira lettek cserélve a kerekek is és átnézték.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap sikerült befejezni a festést ezért mára csak a famunka maradt. A korlátokra lábdeszkát rakunk és az összes martadék deszkából trepnit gyártunk. Hétfőn fuvarozzuk fel ezt az adagot is Érdre.
Tegnap délután biziosztás. Mindketten kitűnőek lettek bár mindkét esetben megkérdőjelezem ezt a dolgot. Mondjuk Katinak egész évben csupán csak 2db. négyese volt és azon kívül csak ötöst hozott haza Sári mivel elsős ezért ott a vaj szíve a tanítónéninek hozta ki kitűnőre.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap lefestettük nagy részét az állványnak. Ha minden jól megy akkor ma a festésen túl is jutunk és holnap Már a korlátok lábdeszkájával és trepnikészítéssel tudunk foglalatoskodni.
Ma korábban el kell jönnünk mert évzáró lesz a suliban és Katicánál én leszek a biziosztásnál. Sárihoz anya és Boldi megy így mindkettőnél lesz egy szülő. Jó lesz ha már Boldi is isis lesz mert akkor valaki Adrit kapja majd meg mint "szülő".
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap elvégeztük a hatalmas 3,6nm-es kukatároló tetőt. Igazából csak azért vállaltam be mert mi csináltuk a rendes tetőt is ott.
Ma kezdődik a 3 napi festés. remélem ez alatt az idő alatt teljesen le tudjuk festeni az egész állványt amit szereztem.
Tegnap hazafelé beugrottam egy miniteniszes családi napra. Kati járt egész évben és ez ilyen évzáró féleség volt. Mindenki ütögethetett kicsit és volt virslisütés is. Kis testmozgás nem ártott.
Mától már itthon boldogítják szerelmemet. Nagyon örül neki.
Szép napot mindnekinek.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T14 Gen1 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Dell Latitude E7270,12.5",FHD,i7-6600U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Xiaomi 15T Pro 12/512 Fekete. Alza vásárlás 36 hó garancia.
- i9 10900, 48GB DDR4 Kingston Hyperx Fury (3x16GB), Gigabyte H470M DS3H, Be quiet, Zalman
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Sikerült kicserélnem és most úgy néz ki működik a kp.zár azon része is ami a vásárlás után nem sokkal tönkre ment. Szemit úgy lehetett kinyitni hogy távirányítóval riasztó+3 ajtó nyílt (+csomagtartó) a bal elsőt pedig külön ki kellett nyitni kulccsal. Ez megjavult és tudom távirányítóval nyitni és zárni az összes ajtót.
Hiába ez a szakmája de ezt még gyakorolnia kell és sokkal több odafigyelésre van szükség. Itt csak 1x lehet valamit elvágni mert utána esetleg kuka az anyag.
Ma ezt is meg kell erősítenünk mert ez így nem maradhat. eszem megáll...
No comment.....