Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
Aktív témák
-
bim
veterán
Jó reggelt.
Úgy döntött az orvosi tanács hogy nem kell megkatéterezni mert megtalálták mi miatt alacsonyabb az oxigénszint Boldinál. Két pitvar között van egy kis átjárás és ez okozhatja. Tartom valószínűnek mint laikus hogy inkább nem akarják megbolygatni szegényt egy újabb műtéttel mert szerintem emiatt újra fel kellene nyitni a mellkasát ennek a kis bátor legénynek. Lassan leszoktatják a lélegeztetőről. Már elvileg magától veszi a levegőt de azért ott van a gép ha leesne az oxigénszint.
Tegnap este csak úgy kipattant a fejemből hogy mit jelenthet a neve. Amikor a nevet választottuk nem a jelentésére mentünk rá hanem arra hogy nekünk tetsszen. Nem akartunk ezzel a mélymagyar hullámmal sodródni (Hunor) és nem akartuk a 100. divatnevet sem mint pl. a Gergő. De nem is akartuk azt hogy teljesen egyedi neve legyen mint pl. Dorián. Nekünk olyan név kellett ami velünk van több száz éve de mégsem volt felkapott név.BOLDIZSÁR
- asszír-babilóniai-német-magyar eredetű; jelentése: Baal isten óvja életét.
ENNYI!! Miről beszélünk?! Mik ezek a jelek? Mi ez ha nem jel? Tudom mindenbe belekapaszkodunk, de mit tehetnénk mást? Ő a mi kis hősünk és éreznie kell hogy nem csak mi vagyunk vele hanem egy magasabb erő is.
Úgy döntöttem hogy annak a 30 olvasómnak teszek fel egy képet róla mert mindannyian a családom része. Esetleg gyermeke van és átérzi amit átélünk és osztozik az örömünkben és fájdalmainkban.Lányokkal és velünk nagyjából minden rendben van. Szokásos hisztik mennek csak de már kezd kialakulni egy rend amit mindenki betart.
Szép napot mindenkinek.szerk. Kép valamiért nem megy
-
bim
veterán
Jó reggelt.
MA újabb mérföldkőhöz érkeztünk. 8-kor eldöntik megkatéterezik e Boldit mert kicsit alacsonyabb az oxigénszint a vérében és nem látják sem röntgenen sem pedig UH-n. Azután le fogják kapcsolni a lélegeztetőről. Tyúklépésben haladunk előrefelé. Nem kell kapkodni csak jól legyen! Mindent akkor amikor eljön az ideje. Már sokat érzékel a külvilágból és jelzéseket küld vissza. Szerelmemnek végigfogta az ujját látogatás alatt. Anya vele van és ezáltal mindenki.
Van egy másik kép is de az túl erős lenne ide.
Tegnap megjött a kalapácsom. Nagyon szuper kis szerkezet. Remélem mihamarabb kipróbálhatom élőben.
SZép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Mostanában nem órára ébredünk hanem csak úgy kinyílik a szemem és felébresztem édesemet. Ez nagyjából fél 5 körül szokott lenni. Ma kicsit később.
Tegnap reggel picit elszomorítottak a dokik minket. Kikerült egyel kijjebb Boldi a többiek közé de sajnos a lélegeztető gépről nem tudták levenni. Az oxigénszint túl alacsony a vérében hogy ne támogassák meg. Ez picit lelombozott minket. Este viszont mielőtt eljött édesem újra odament a doki és csupa jó hírrel szolgált. Egy szívgyógyszert le tudtak állítani és a többit is csökkenthették. Először mondta orvos amióta megszületett és megvolt a műtét hogy meg fog gyógyulni a mi kis bogyókánk! Már nem történhet olyan dolog vele ami miatt olyan állapotba kerülne amitől elszomorodhatnánk. Az első fénynyalábok feltörtek az alagút végéből. Óriási jelentősége van ezeknek a mondatoknak amit mondott az orvos. A legnehezebb részt megtette a mi kis bátor Boldizsárunk!
Most nem szabad siettetni. Akkor veszik le gépről amikor minden rendben lesz vele. Szerelmem abban a kevés időben amit vele tölthet sokat beszél hozzá hogy érezze mennyire várjuk haza. Nagyon jó visszajelzéseket küld. Ébredezik és nem hagyja el magát ami az orvosok szerint szintén nagyon jó.
Elmondhatatlanul jó a lányoknak és nekem hogy édes este hazajár. Sokat elautózik de megéri hogy este közösen aludjunk el.
Nekem pár napon belül megjön a kalapácsom. EGy kedves fórumtag Grazból hoz nekem egyet. Hsz. Az ilyenek miatt szeretek ide járni. Jó a közösség és sok segítséget kapunk. Ha megkeresnek engem priviben amit tudok segítek én is.
Szép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
LAssan de biztosan gyógyulgatunk! Már kivették a csövet a mellkasából Boldinak és pedzegetik hogy ma esetleg leveszik a lélegeztető gépről. Már csökkentették a légzésszámot 30-ra de még nem megy az egyedül légzés. Most nem szabad kapkodni. Szép lassan és fokozatosan tér vissza az életbe. Mindent újra kell építeni odabent és ez időt vesz igénybe. Megértjük de édesem kicsit kiborul néha. Ez abból fakad hogy kevés időt tölthet együtt ezzel a tündérbogyóval. Nehezen magyarázom el neki hogy ezen az osztályon nem lehet bent reggeltől estig. Hétköznap 11-12 között és fél 4-18 között, hétvégén pedig 14-18 között. Persze érti ő csak nehéz... Ez most mindenkinek nehéz, de ez kell ahhoz hogy tovább tudjunk lépni és lekerüljünk az intenzívre ahol már 3 óránként bemehet hozzá.
Gyerekek nehezen viselik ezt a Pesti túrát. Látogatás elején édes kezd, ő meghallgatja a dokit hogy épp milyen Boldizsár állapota, majd én jövök, és utána elmegyünk a mekibe enni egyet, Majd visszamegyünk és akkor már csak édesem megy be egy kis friss anyatejjel.
Ma együtt megyünk reggel a suliba és oviba mert édes ráér 11-re oda érni a kórházba. Kicsit család leszünk újra.
bim
veterán
Jó reggelt.
Csupa jó hírt tudok lejegyezni a naplómba! Tegnap reggel megcsináltam Lola hátsó kerékcsapágyazását de nem lett sokkal jobb a helyzet. Ma kicserélem az első gumikat mert sanszos hogy azok sem jók. Lassan de biztosan haladunk a jó irányba.
Fél délben indultunk Pestre. Adrit kiszórtuk barátnőjénél és mi már mentünk is. Gyors vásárlás az Auchanban azután már csak a kórháznál álltunk meg.
Elég erős a protokol ami érthető. Nekünk is teljes kórházi ruhát kellett felvennünk hogy ne vigyünk be semmi bacit az őrzőbe. Boldikánk teljesen külön volt és mindenfelől csövek lógtak ki a kis drágánkból. Iszonyat látvány! Egy szülő se lássa így a gyermekét.... Jó hír az hogy a mellkasát már be is zárták mert sokkal gyorsabban gyógyul mint arra bárki is számított. Erős kis krapek ez a Boldizsár! Minden lelete nagyon jó és a pulzusa is normalizálódott. Hamarosan leveszik a lélegeztető gépről hátha elbírja már saját maga a rendszer. Délután már egy kis friss anyatejecskét kapott a pocakba szondán keresztül hogy mielőbb gyógyuljon. Édes a kocsiban fejte le gyorsba amikor mondták hogy kaphat az állapota miatt. Kicsit szétszórtan írok mert nem tudom össze szedni a gondolataimat.
Természetesen ma is megyünk fel hozzá. Ma táltival megyünk mert úgyis tankolni kell valamelyikbe és akkor már táltit tankoljuk mert azzal jár édesem.
bim
veterán
Szép reggelt.
Azokat a körömrágós órákat éljük most amikor minden eldől Boldival. A szervezetnek elég erősnek kell lennie hogy a pótlást befogadja, megálljon a vérzés és a romokat újjáépítse. Állítólag mindent szétszedtek és a helyére raktak vissza az ereknél. Este még édesem felhívta azt a számot ahol korlátozott ideig lehet érdeklődni a mi kis hősünk hogyléte felől és azt mondták minden jól alakul. Már pisilt is ami jó jel.
Tegnap a műtét alatt sokat és sokáig beszéltem édesemmel. Próbáltuk tartani egymásban a lelket, de nehéz ezt 6 órán keresztül tenni. Az egyik beszélgetésnél jött a sebész és édes nem tette le így egyszerre hallottuk az örömteli hírt. Utána külön jött az aneszteziológus és ő is elmondta hogy az ő részéről hogy zajlottak a dolgok. Csak apró zavarok léptek fel de minden rendben.
Ezek azok a pillanatok amikor az ember ha nem is hívő de feltör belőle hogy "van isten". Nehéz megfogalmazni az érzést olyannak aki nem élte még át életében. Ilyenkor csak sír az ember és nincs mit tenni. Sok minden megváltozik akkor és ott. Talán jobb ember leszel és nem fogod elfelejteni hogy jössz egyel az Úrnak. Ez mindig eszedbe kell hogy legyen. Ha hazajönnek 2 hét múlva Boldiék már biztosan el kell látogatnom a templomba egy köszönetre. Vannak pillanatok amikor muszáj oda menni és hálát adni. EZ az én ügyem és egyedül megyek...
Ma reggel amint pirkad Lolát szerelek. Dél előtt indulunk Pestre. Adrit kitesszük egy szülinapi buliba és mi megyünk is tovább. 2 és 6 között lehet csak Boldihoz bemenni. Éreznie kell hogy mi vele vagyunk és fogjuk a kezét ezekben a nehéz órákban.
Reményteli napot mindenkinek. -
bim
veterán
Az Úr velünk volt!
Sikeres műtéten vagyunk túl. 6 órán át tartott és csak apróbb zavarok léptek fel. Az elkövetkező 48 órában Boldin és az Úron múlik minden.
bim
veterán
Jó reggelt.
Sári éjszaka tartott egy 2 órás hisztit amivel kiborított mindenkit.
Most bezzeg alszik mint a tej.
Nem árulok el nagy titkot hogy tegnap sem volt műtét. Elvileg ma... Feltéve ha nem jön utász hogy egy újabb stadionra kell a zsé és ezért csúszik minden a végtelenbe és tovább.
Teljes a csüggedés rajtunk. Keddből esetleges péntek. Ha ma nem akkor legközelebb valszeg csak hétfő vagy inkább kedd.
Onnantól két hét míg hazaengedik nekem meg hegyekben áll a munka és nem keresek pénzt. Kollégám hoz pénzt abból amit kap de ég a fejem emiatt.
bim
veterán
Jó reggelt.
A műtét ismét elmaradt. Most azért nem műtötték meg mert nem volt hely az őrzőben ahová műtét után kell tartani. Talán ma, de már nem mondok semmit. Szegény lurkó minden hajnali 3 után nem kap enni addig amíg ki nem derül műtik e. Addig éhezik a kis drága.
ringatósban
Új nap újabb reményekkel.
bim
veterán
Jó reggelt.
Sajnos a műtét elmaradt tegnap. Volt 2 sürgős beavatkozás ami miatt csúszott. Elvileg ma lesz a nagy nap, de most már semmi nem biztos.
Korábban eljött haza édes hogy világosba vezessen mert már nagyon fáradt. Visszamentünk családostól a Auchanba vásárolni hogy kicsit együtt legyen a család. Jó volt, és már szükségünk is volt rá hogy egy kis közös programunk legyen.
Itthon nem történik semmi különös. Sárival elvagyunk de sokszor nem tudom lekötni. Ma reggel értékelik nekem Katicát az óvónők. Kíváncsian várom mit mondanak róla. Lolát kellene megszerelnem de így hogy itt van Sári nem tudom. Ha ma megműtik Boldit akkor holnap 11-kor mehet csak be édesem hozzá ami miatt később indul és reggel lesz időm szerelni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Eljött a nagy nap! Boldi műtétje reggel 8-korkezdődik és ha minden flottul megy 5 órás lesz. Tegnap beszélt a sebésszel és az altatóorvossal édesem. Elmondták hogy zajlik majd az egész. Elég borzalmasan hangzott. Felnyitják teljesen és mindent kivezetnek majd leállítják a szívét. Bekötik azt az artériát ami nem éri el a szívecskéjét és visszakötnek mindent majd restart. EZután 2 napig nem zárják be a mellkast hogy ha azonnali beavatkozás szükséges ezen ne veszítsenek időt. Sebész rátért a hálapénzre is. Megmondta hogy műtét előtt nem fogadhat el semmit. Ezzel egyértelműen jelezte hogy ez bizony nekünk pénzbe fog fájni. SZerelmemnek az lesz ma a feladata hogy kiderítse mennyi az emberélet árfolyama arrafelé. Amennyi, annyi. Mi fizetünk.... Évente 2-3 ilyen műtét van az országban és elég jó aránnyal sikerül. Nem tehetünk mást csak reménykedünk. A sors kezében van a mi pici Boldikánk élete.

Amúgy a tegnapi nap nyugisan zajlott. Adri itthon volt mert nem volt suli de nem tudtam lemenni Lolát szerelni. Esett az eső és kölcsönben volt a járgány kollégámnál aki munkát nézett meg vele.
bim
veterán
Jó reggelt.
Végre egy nyugis éjszaka volt. Ez már nagyon kellett mindenkinek.
Tegnap szuper volt. Nem is gondoltam hogy ennyire szükségem volt arra hogy kézbe vegyem Boldimat. Most kezd igazán beépülni a családba. Készítettem pár fotót de nem nagyon lettek sikeresek. Anyásban
gyerekek csak így nézhették meg Kati és Adri először látták élőben.
Ma Katinak ovi van de Adri itthon lesz. Úgy volt hogy napközben amikor alszik Sári lemegyek Lolát szerelni de szakad az eső. Kukim kivan!
Szerelmem nemsokára indul Boldihoz Pestre.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap nem történt semmi különös. Édesem elment táltival hajnalban és este jött meg. Mi elvoltunk a lányokkal többé kevésbé. Érezhetően nehezen viseli mindenki ezt a helyzetet.
Úgy döntöttünk hogy ma mi is elmegyünk édessel már hajnalban és bent leszünk vele a kórházban, majd elmegyünk apósomhoz és ebéd után bemegyünk újra Boldihoz. Onnan jövünk majd haza. Közben csatlakozik hozzánk Adri is. Kicsit én is megrázhatom a fenekét a kis kukacosnak.
SZép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Talán van egy percem írni. Már 4 óta fent vagyok de szereltem. Lolának a fékdobból sajtoltam ki a kerékcsapágy külső gyűrűjét mert sajnos eddig bírta a csapágy. Illetve az összetört csapágy külső gyűrűjét nagy hirtelen bent hagytam hogy jó lesz egy darabig és egy jó golyoskosárt raktam rá. Gondolom amikor a csapágy széthullott megsérült a gyűrű és az rágta el az "új" részt is. Nincs mese ki kell húznom belőle. Már előkészültem a művelethez de két gyerekkel nem biztos hogy menni fog a szerelés.
Tegnap nagy változásokon mentünk át. Kati sírva ment az oviba az éjszaka miatt és amikor mentem érte még aludt. Változtatni kellett és úgy döntettünk édessel hogy ingázni fog. Hazajött busszal és ma reggel táltival ment fel. Este meg jönni fog haza. Este még Sári 3x hányt hogy ne unatkozzunk. Nyami!
Ennyi időm volt. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Totál hulla vagyok! Sári fél 1-től levágott egy 3(!) órás hisztit iszonyat ordítással. Szegény Adri is felébredt és pesztrálta de teljesen eredménytelenül. Most persze nem tudom felébreszteni pedig mennie kell iskolába és előbb is akart felkelni hogy a haját kivasalja mert ma farsang lesz.
Boldi annyira jól van hogy letették osztályra. Ez azt jelenti hogy vasárnap én is kézbe vehetem végre. Úgy néz ki kedden műtik és utána még 2 hétig ott fogják. Az agyam ki fog égni teljesen ha Sári így viselkedik. Majd csak túl jutunk ezen a krízisen. Az a lényeg hogy Boldi rendben legyen és édesem tudja szoptatni. Éreznie kell hogy mi vele vagyunk mindannyian. Én meg kibírom valahogy ezt az időt.
Ma csak egy ilyet róla. anyásban van
bim
veterán
Jó reggelt.
Édesem ébresztett telefonon hogy kelnünk kell mert Adri elkésik az isiből. Éjszaka Sári 3 bőgési menetet nyomott le ezért ki tudja mennyit aludtam, és azt is részletekben. Nyami!
Tegnap már nem volt újabb fejlemény a kis kukacosomnál. Ma sebésszel és altatóorvossal beszél szerelmem. Jövő hét eleje műtét. Nincs mire várni amikor jó állapotban van az én kis tündérkém. Eddig összesen ha negyed órát volt a kezemben...
Már nagyon várjuk haza a lányokkal! Szerelmemről nem is szólva! A nagykacsát nem tudom mikor tolja hozzám legközelebb.Kicsit kivagyunk mindannyian.
Tele pocakkal békésen szundizik.
Eredményei nagyon jók, szépen eszeget és hizogat. Édesemnek rengeteg teje van szóval lehet nyitunk egy tejboltot.
Iszonyat mennyiséget fej le. mennem kell....
bim
veterán
Hirtelen kellett elküldenem mert Sári nem hagyott gépezni. Közben új dolgok derültek ki Boldiról. Jövő hét elején már tutira megműtik. Most elsőre egy csövet építenek be és később egy újabb műtétnél amikor idősebb lesz akkor valami billentyűt is beépítenek. Utána majd csak akkor műtik ha elmeszesedik amit beépítettek. Szóval most így állunk. Édesem sokat sírdogál én pedig próbálom nyugtatni ész érvekkel.
Nekem most ennyi jut a kis kukacosból. Napi egy kép. Boldika
Nyilván szerelmem úgy fényképez hogy a drótok és csövek ne látszódjanak.
Persze Sári közben beájult és mindjárt indulnunk kell a gyerekekért az isibe és oviba.
bim
veterán
Talán van egy percem írni.
Most máshogy fog a naplóm írása alakulni mert a sors másképp rendelte.
Arany pici Boldizsárunkat fent fogták a Kardiológiai intézetben mert kivizsgálják. Most pár napig ott lesz édesemmel mi pedig itthon a 3 leányzóval. Ma voltam már fent Pesten mert haza vitterm -
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap sok minden történt Boldival. Reggel elvittem a gyerekeket isibe és oviba és onnan vásárlás után egyenesen mentem a kórházba édesemhez. Kitették osztályról mert ő már gyógyultnak minősül ezért leköltözött az intenzív osztály elé egy székre. Éjszaka nem mehet be etetni ezért abban állapodtunk meg hogy hazajön aludni. Este elmentem érte táltival és ma ő azzal megy be reggel Boldihoz.
Boldi jól van. Elvitték alapos vizsgálatra ahol UH. és röntgen is volt. Agyát nézték meg hogy minden rendben van e. Szerencsére minden a legnagyobb rendben van. Amitől féltek, hogy elárasztja az az egy ér a tüdőt teljesen vérrel, csökkent a vérnyomás. Az agy korrigált. Érdekes hogy az agy megpróbálja normál működésben tartani a szervezetet. Ez egy magasnyomású ér amit a tüdőben alacsony nyomásúvá tett. Valami ilyesmit magyaráztak édesnek. Közben szaporább lett a légzése amit valami káliumos oldattal próbálnak csökkenteni. Lehet az agy ezt is korrigálja. Reménykedünk. Ma viszik Pestre a kardiológiai intézetbe inkubátorban. Ha minden jól megy holnap hozhatom haza őket. Pénteken még egy oltásra be kell vinnünk amit a szívbeteg gyerekeknek adnak és utána egyelőre remélem elfelejthetjük a kórházat.
Sári éjszaka szét sírta magát pedig édessel aludt. Már most látjuk milyen elképesztően nehéz lesz vele amikor itthon lesz már Boldi is.
Nagyjából így állunk most.
bim
veterán
Jó reggelt.
Totál hulla vagyok! Sári fél 2 óta csak kézben aludt úgy hogy közben ringattam. Most tudtam letenni.
Szerelmemet kiették a szülészetről és a gyerekintenzíven kap ma ágyat. Este hazajöhet aludni mert éjszaka most sem etetheti Boldit. Egy kép a pici szerelmemről. inkubátorban
Azt mondja édes sokat mosolyog rá. Imádja za egész osztály a mi kis kukisunkat. A nővérkék sokat tutujgatják amikor édes nem mehet be. Köszönöm nekik ezt!
Ma ovi és isi mejd irány a kórház. Addig nem megyek dolgozni amíg nincs itthon az egész család, kerül amibe kerül. Már megbeszéltem kollégámmal. Most egyedül tartja a frontot. Szigetel és falaz.
bim
veterán
Jó reggelt.
Elég vacakul aludtam. Sári 11-kor és fél 2-kor is sírt. Az utóbbi után már nem is aludtam vissza. Gondoltam leülök írni mert utána úgysem lesz rá érkezésem. Kicsit oldódik talán a helyzet Boldi körül. Szépen eszik, pisil, kakil és minden teljesen normális. Mosolyog és kis lustaság. Pici hasfájósság jelentkezik de egyelőre nem vészes. Igazából minden rendben van vele mert az az egy ér ami ellátja a testet és a tüdőt is vérrel sokkal vastagabb nála. Igazából hosszú lenne leírni és nem is értem mi a baja. Egyelőre rendben van és ez a lényeg. Hétfőn tudjuk meg hogy mikor viszik Pestre alaposabb kivizsgálásra.
Tegnap bevittem a csajokat édeshez. Boldit nem láthatták de az anyukájuk kell nekik. Nehezen szakadtak el tőle és úgy döntöttük egyelőre nem viszem őket be a kórházba. Adrinak elmondtuk mi a helyzet. Picit pityergett de megnyugtattuk hogy egyelőre felesleges magába roskadni. Amint megerősödik egy kicsit bekötik az eret oda ahová kell és mindenki boldog lesz. Nyilván senki nem gondol a rosszra. Reménykedünk mert mást nem tehetünk.
Ma egyedül megyek be hozzájuk. Felkészülök zsepivel ha esetleg gondba kerülnék.... Megtutujgatom a kis kukacost hogy érezze van egy apukája is aki nagyon várja már haza. Egy mosolyt is szeretnék elcsípni tőle.
bim
veterán
Nem is tudom milyen állapotban vagyok.... Kezdek lehiggadni azután hogy tegnap kiderült Boldinak valami kromoszóma hibából adódóan az egyik artéria ami a tüdőből jön nem éri el a szívet. Ez súlyos rendellenesség kategóriába tartozik amit 2-4 hónaposan műteni kell. Már az intenzíven van és teljesen kivagyunk....
Egyelőre úgy néz ki az 1 ér elegendő anyagot szállít, de bármelyik pillanatban összeomolhat.
Este azért kaptunk pozitív példákat is hogy megműtötték és rendbe jött. Ezekbe kapaszkodunk mert nincs más lehetőségünk. Mindene megvan és mindene ép csak éppen az ér nem éri el a szívet.
Szerelmem is teljesen kivan. AZ intenzívre bemehettem és a karomba foghattam. Úgy eleredt a könnyem mint a záporeső.... Ott van ez a gyönyörűség akinek az élete a sors kezében van. Ő meg csak piheg és alszik.
Lehet hamarosan templomba kell mennem imádkozni érte.
Szebb napot mindenkinek. -
bim
veterán
-
bim
veterán
Szép reggelt mindenkinek.
Teljesen szét vagyok hullva, mert Sári éjszaka sokszor felsírt. Hiányzik neki az anyukája ami teljesen érthető.
Hajnali fél egykor lett meg a mi kis kukacosunk. Nem volt ott senki édessel mert haza kellett jönni a gyerekekkel. Hősiesen viselkedett a "csekély" 22 órás szülési szakaszban.
Nekem van segítségem mert elmentem Pestre az apukájáért és az élettársáért. Az Éva már be is vetette magát. Takarít, mos főz. Gyerekek körül is segít mert én nem bírnám. Nagyjából ennyi jut most eszembe.
Olyan gyönyörű napja legyen mindenkinek mint az enyém! -
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma már biztosan megyünk szülni!!!! Egész éjszaka mentek a 10 perces fájások amik már úgy néz ki 8 percesekre sűrűsödik. Gyerekeket kiszórjuk az isibe és oviba azután irány a kórház. Feltéve ha édesem kihúzza addig. Persze most kezdettel esni a hó.
Tegnap befejeztük a lécezést és ma talpgerendát kellene zsaluzni és betonozni, és még a bádogot is el kell hozni. Majd kollégám elmegy táltival érte.
Remélem holnap reggel már örömhírrel tudom kezdeni a naplómat.
bim
veterán
Jó reggelt.
Úgy gondolta Boldi hogy ő még bizony maradna bent egy keveset a jó melegben és teljes ellátásban. Ez nem könnyíti meg édesem életét de ez van. Kivárjuk amíg "megérik". Délelőtt volt NST.-n és mindent rendben találtak odabent. Legközelebb hétfőn kell mennie.
Ma vagyunk 118 hónaposak szerelmemmel és egy gyönyörű aji lett volna ha a kis kukacos ma érkezik meg közénk.
Tegnap betonoztunk. Úgy néz ki ma reggel nem kell vakarni az autókat ami jót jelent. Nem volt olyan nagy fagy mint az elmúlt napokban. Fagyálló adalékkal betonoztunk de nyugodtabb lennék ha nem fagyna. Ma egy fal alapot le kell még öntenünk és utána elmenni a bádogért. Nagyjából ez a mai penzum.
bim
veterán
Jó reggelt.
Úgy néz ki Valami lesz. Ha nem ma akkor esetleg holnap! Tegnap este 1 órán keresztül 8 perces fájások voltak szerelmemnél utána pedig negyed órásokká ritkult de éjszaka is volt minden órában fájás. Szóval lehet holnap reggel már örömhírről számolok be a naplómban. Kicsit izgulunk....
Tegnap bezsaluztuk a falegyent és ma fagyállóval bebetonozzuk. Nincs választásunk mert enélkül nem haladhatunk tovább. Ha végeztünk elmegyünk Kisbérre a bádogért és holnap befejezhetjük a lécezést , utána bádog és cserép.
bim
veterán
Jó reggelt.
Hamar elrepült ez a hétvége is. Talán azért éreztem így mert vagy szereltem Lolát vagy úton voltunk, vagy valamit csináltunk.
Tegnap délelőtt takarítottuk a lakást utána pedig még kicsit szereltem. Amint feljöttem mentünk T.bányára cukrászdába és mire hazaértünk be is sötétedett. Ilyenkor kezdődik is az esti programunk. Híradó (nekem) fürdés, vacsi, esti kergetőzés (Katinak és Sárinka) és megpróbálni lefeküdni.
Ma elvileg zsaluzni fogunk és ha nem lesz olyan hideg akkor esetleg nekiállunk fagyállóval betonozni. Muszáj megcsinálnunk mert nem tudjuk befejezni a lécezést és ezzel megakasztjuk az egész folyamatot. Szóval nincs mit tenni zsaluznunk kell.
bim
veterán
Jó reggelt.
Hulla vagyok! A kávé nagyon nehezen hat. Azért éledezek...
Tegnap reggel elmentünk vásárolni Fehérvárra. Délelőtt meg is jártuk és neki is tudtam állni Lola szervizelésének. Beszereltem az első ajtókba a hangszórókat, antennát cseréltem, műanyag burkolatokat szereltem fel, bajuszkapcsolót cseréltem és az órába izzót tettem. Kukim kivolt mire mindennel végeztem. Aki kitalálta az ablaktekerő rögzítését fejbe rúgnám. Fél óra volt mire lejátszottam az ajtóról.
Még este egy Lidl beugrott és utána pihi. Ötvös csöpit néztem a tv2-n. Nagyon élveztem a jó kis retro magyar filmet.
Ma takarítunk mindahányan csak vagyunk és ha végeztünk elmegyünk cukrászdába kicsit. Én még leszaladok Lolát szerelni mert van egy két apróság amit tegnap nem fejeztem be.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma későn vagyok mert nem volt kedvünk korán kelni. Nem dolgozunk mert végre szeretném beépíteni azokat az alkatrészeket amit Lolába vettünk. Ezzel le is zárom egyelőre a csinosítgatását.
Tegnap beléceztük azt a darabot amit betonozás előtt belehetett fedni és kibontottuk a régi tetőt. Az idő nem volt éppen optimális a tetőkészítésre. Hideg szél fújt de szerencsére az eső és hó nem esett.
bim
veterán
Jó reggelt.
Úgy aludtam mint akit fejbe vágtak. Azt ígérték ma milyen szar idő lesz. Eső és hó, ezért nyomtuk a fóliát és a lécet mint állat. Szerencsére nem jött meg az ítéletidő. Egyelőre nem esik semmi. Tegnap is beöltöztem mint állat és verőfényes napsütés volt szél nélkül. Na nem bántam egy cseppet sem hogy jó idő van.
Routerem szarakodik. Nem egy mai gyerek de eddig nem volt vele gond. Ma reggel nem volt netem és a menüjébe se tudtam belépni. Újraindítottam és most jó.
Ma addig amíg jó idő van lécezünk egy keveset és utána koszorút zsaluzunk. Ha esni kezd akkor a régi tetőt bontjuk a fólia alatt.
Édesem ma újabb vérvételre megy mert elkeverték a leletét. Az egészségügy összeomlik de nekünk olimpia kell.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma vidám napunk lesz a pár fokos szélben 2 emelet magasan fóliázni. Már a térdem is fáj hogy tegnap térdelni kellett a hideg vizes fán. Muszáj erőltetni hogy minél több be legyen fedve mert holnapra esőt és havat mondanak ami nem fog jól esni. Kukim kivan a téllel! Jahh és a nyári 40 fok kánikulával is! Ezt csak úgy előre mondom...

Édesem napról napra közelebb a szüléshez. Végre rá tudtam venni hogy naponta használja Lolát. Azon az elven volt hogy azért mert vettünk autót azért nem kell naponta furikázni vele. Hehh?! De majd egy gigadombbal a melled alatt kilométereket szaladgálsz 2-3 gyerekkel. Ráadásul most tálti is itthon van mert kollégám kocsijával járunk. Azt a heti pár ezer tankolást kibírjuk csak ne erőltesse meg magát.
bim
veterán
Jó reggelt.
Az én kis magánszappanoperám még nem teljesen zárult le. Tegnap adott 45-öt meg mondta hogy ad egy papírt amin levezetett mindent. Leszarom. Nem idegesítem magamat ezen mert rámegy a gyomrom. Nekem most a szerelmem és a gyerkőcök a legfontosabbak. Édes már tényleg a határon van! Annyira lent van a hasa és nehéz hogy egyszerűen nem bírja vinni. Még azért ezt a hetet kihúzhatná mert be kell fóliázni és lécezni a tetőt ahol vagyunk.
Tegnap belebontottunk a régi tetőbe és befejeztük a szerkezetet. Vápapalló és már fóliáztunk is nehogy leázzanak. Ma lambériázunk és lécezünk plusz másik vápa pallózása.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nehezen ébredtem fel mert elég fáradt vagyok. Az első napi munka 2,5 hét állás után fárasztó volt.
Tegnap azonnal rátértem az esetre. Tudta hogy vaj van a füle mögött de megpróbálta elbagatelizálni a dolgot kollégám. Mondta hogy el tud számolni minden fillérrel. Ugyanaz a 60rugó jött ki neki is matematikailag mint nekem de ma azért még amikor átadja a részemet és mégsem annyi lesz akkor azért rákérdezek hogy ez mi. Már maga az a tény hogy nem tudta azonnal a kezembe nyomni azt sejteti hogy ő ezt már rég elköltötte és most megpróbál pénzt szerezni. Megfogadtam hogy Boldi születésének a közelsége miatt megpróbálok nagyvonalú lenni és nem felidegesíteni magamat (és áttételesen szerelmemet) ezen a dolgon. Azt nem értem miért nem lehet megmondani kerek perec hogy megszorult a karácsony miatt és kell neki a lóvé. Majd akkor vissza lesz pótolva amikor lesz jól fizető munka. Ennyi! De nem!
Megjött az alkatrészcsomagom is Lolához. Két ajtóba való hangszóró, egy antenna (amit megtört hogy beférjen a dobozba) bajuszkapcsoló aminek a működése kétséges, egy műszerfal óra amiből csak az izzó kell, és egy műanyag burkolat amibe belepattan a napellenző. Hétvégén megpróbálok mindent beszerelni. Munka után elszaladtam sráchoz aki az alvázfestést készítette táltin és lecserélte az olajat Lolán. Meglestem az alját hogy milyen állapotban van, és egész normális a helyzet. Kellene egy kis csiszolás és lefújni az egészet alvázvédővel, de ezt a telet még kibírja. Friss olajat megkapta és a vezérlést kicseréltetem még valakivel a közeljövőben, azután lassan összeáll a kocsi.
Tegnap kakasülőket és torokgerendákat raktuk fel. Ma nekilátunk a lécezésnek vagy kibontjuk a régi tetőt és befejezzük a szerkezetet.
Adrinak tegnap végül bundás cipőt vett édes mert csizma nem volt normális. Kati is kapott egy ruhát mert kivert egy kövér hisztit a boltban. Mivel Sári is kapott egy szép csizmát ezért mindenkinek lett egy kis vásárfia.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nem aludtam valami jól. Tegnap történt egy érdekes eset. Volt nálunk az egyik srác akivel munkakapcsolatban állunk és történetesen ő rendezte azt az UPC-s munkát ahol a pince elázott és ki kellett takarítani majd kavicsot hordani az aljába és az elázott részig fertőtlenítő meszelést végezni. Aki visszaolvas az tudja miről van szó. És kiderült hogy a cég rendezte az anyagiakat még dec.23.-án csak az én kollégám aki történetesen szemben lakik velem ezt "elfelejtette" közölni velem. Nem egy nagy összeg mert fejenként 60 rugó körül marad meg tisztán a költségeket és a sarcot levonva, de az eljárás...
Amikor itt volt a srác rákérdeztem hogy azzal a munkával mi van és így derült ki hogy már rendezve lett. Itt volt a kollégám is aki kicsit égett és mondta hogy mindjárt hozza a lét (azóta is hozza). Ma úgy látom el kell vele beszélgetnem ahol nyomatékosan szóba kerülnek azok a szavak hogy korrektség, átbaszás, sikkasztás, hazug embert előbb utolérik mint..... Megpróbálom magamat nem nagyon felhúzni előre hátha valami elfogadható magyarázatot talál (kétlem). Nagyjából félben van egy nagy munka amit közösen csinálunk és nem tudok és nem is akarok kiszállni emiatt belőle de ezt a dolgot tisztázni kell. jó hogy az újévet ilyennel kell kezdeni. 
Ezen kívül nem sok minden történt velünk. Lányok pakolgattak a szobájukban édessel ami persze már nem látszik meg. Édesem egyre közelebb kerül a szüléshez.
Elvileg ma munka után viszem olajcserére Lolát. Legalább megnézem az alját közelebbről.
bim
veterán
Jó reggelt.
Egész friss vagyok. Tegnapi napunk lotifuti volt. Vagyis annak az egész délelőttje. Adrinak próbáltunk csizmát venni teljes sikertelenséggel. Ezzel a két rosszasággal vásárolni menni?! ÁÁÁÁ!!! Mindegyik mindent meg szeretett volna vetetni azután sértődés és duzzogás... Szerelmem agya le is oldott teljesen és berekesztette a vásárlást.
Lolába megvettük az olajat és a szűrőt. Eneost vettem bele amit csak kevés helyen árulnak, de ott nem jó szűrőt kaptam hozzá. Nem volt képbe az eladó, ezért el kellett zarándokolnom a Bárdihoz szűrőért. Hétfőn cserélhetjük le végre Lolában a kenőanyagot.
Ma pakolás és takarítás lesz a program.
bim
veterán
Jó reggelt.
Szakad az eső. Érthetetlen ez az időjárás. Elvileg hétfőn megkezdjük az évet. Ismét volt két nap amikor jó idő volt és itthon üldögéltünk, most meg hogy kezdenénk elb@szódik az idő. Remélem azért hétfőre megjavul annyira hogy mehetünk.
Tegnap reggel elvittem a gyerekeket suli/oviba. Imádom őket pesztrálni. Ez igazi apukás feladat. Amíg én elszaladtam édes a legkisebb kacsát összekészítette és közösen kimentünk a Lidl-be vásárolni. Lolával mentünk mert elég messze van tőlünk. Sajnos a csomagtartó bal oldala még mindig kicsit beázik a szellőzőnél. Gyors reggeli után szerelmeim ledőltek pihenni én meg elvittem táltit kiporszívózni a most nyílt mosóba. Már kellett Mórnak egy rendes kézi mosó. Porszívó után autót cseréltem és elvittem Lolát lemosni. Persze most meg esik. Na mindegy. A mosással teszteltem a beázás mértékét is. Hazaérve a maradék tömítővel kinyomtam még hátha sikerül megállítanom a vízbefolyást. Most az eső teszteli...
Ma bemegyünk Fehérvárra Adrinak csizmát venni. 2 hónapot bírt és a cipzár szétment. Nyami! Nem csak ezért megyünk be mert meg kell venni Lolába az olajat és a szűrőt. Hétfőn délután viszem a szerelőhöz olajcserére és addig be kell szereznem a cuccot hozzá. Már nagyon zavar hogy hidegindításnál a hidrotőkék szárazon járnak és csak 1-2 perc után halkulnak el. Ez bizony az olaj halálát jelentik nálam. Eneost fogok venni bele mert táltinál ugyanez az indításnál fellépő zaj teljesen megszűnt. Írták is az olajnál hogy olyan adalék van benne ami nem engedi lefolyni az alkatrészekről és azonnal ken.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nehezen ébredtünk fel. Édes érthető mert sok pihenésre van szüksége. Egy akkora dombbal a mellem alatt én is sokat pihiznék. Mondjuk neki Sári mellett esélytelen ez mert nincs tekintettel az anyjára.
Tegnap reggel elvittük a lányokat suliba és oviba, majd délelőtt összeszereltem a gyerekágyat Boldi méretre. Teljesen elkészült a szoba. Utána családi durmolást tartottunk mert eléggé lefáradtunk ebben a két napban. Délután irány a gyerkőcökért és mentünk a nőgyógyászhoz. Utolsó vizsgálat hogy minden rendben van e odabent. Boldi feje beékelődve a szülőcsatornába kilövésre készen. Már csak rajta múlik mikor érkezik. Súlyra és fejlettségre is teljesen kész van a kis kukacos. A nagy örömre hogy minden rendben van odabent elugrottunk mekizni egyet és tankoltunk Lolába. Szerencsére nem búg a kerékcsapágy amit ideiglenesen beszereltem. Ráérek később foglalkozni az újra cserélésével majd tavasszal ha melegebb idő lesz. Felhívtam azt az embert akivel bő egy hete egyezkedtem alkatrész ügyben hogy mi van. Szabadkozott hogy ma feladja amit vennék tőle Lolára. Hiszem ha látom... Ez magyarhon.
Ma nem tudom dolgozunk e.
bim
veterán
Jó reggelt.
Elég hulla vagyok. Szinte kapkodni kellett tegnap hogy végezzünk. A plafont még 1x átfestettem mert foltos volt. Jobb lett de így sem az igazi. Érthetetlen mert nem a legolcsóbb festéket vettük. Az oldalfalra is 2x rá kellett menni és az alsó rész még így sem biztos hogy foltmentes lett. Majd a mai nappali fénynél meglátjuk. Felül napsárga lett, alul pedig inkább barack színű. Még este kitakarítottunk és a létfontosságú bútorokat helyére tettük. Ma még összeszerelem a gyerekágyat és a lakás többi részét is kitakarítjuk.
Tegnap este édesem picit megijesztett. Volt pár negyed órás fájása és egy 8 perces is. Sok volt ez most neki pár héttel a szülés előtt. Hiába mondtam neki hogy ne segítsen, azért csak csinált ezt azt. Szerencsére éjszakára elmúltak a fájások. Nem is tudtam volna hirtelen mihez kezdeni ha mennünk kellett volna.
Nem tudom ma dolgozunk e.
bim
veterán
Jó reggelt.
Elég hulla vagyok, de ez most kellemes fáradtság. Tegnap délelőtt nekiláttunk a festésnek és a letisztító 2x fehér festés+ glettelés kész van. Ma már csak a színt és a bordűrt tesszük rá. Egész jól haladtunk annak ellenére hogy csak 10 körül tudtam neki állni. Reggel elszaladtam Adrival az isibe és utána édesékkel elmentem dokihoz. 36. hetes vérvételre kellett mennie. Utána bolt és reggeli.
Már rég sort kellett volna keríteni a festésre, de valahogy soha nem volt indíttatásunk rá. Mi több mint 6 éve lakunk itt és előtte ki tudja mikor volt festés. Édesem úgy döntött hogy kétféle narancssárgát szeretne. Vagyis fent inkább barack sárga, lent meg narancsos. Én nem szólok bele mert annyira nem érdekel a dolog. Én csak a festő vagyok.
Ma semmi szín alatt nem megyek dolgozni mert ezt be kell fejezni! A lakásban mozdulni sem lehet mert mindenhová be van pakolva valami holmi.
bim
veterán
Jó reggelt.
MA kicsit késésben vagyunk. Nem vitt rá a lélek hogy előbb felkeljek. Tegnap nem dolgoztunk az időjárás miatt és ez mára is érvényes és szerintem holnap sem lesz másképp. Nem baj mert ma nekiállunk kifesteni a nagyszobát. Minden feltétel adott hozzá.
Tegnap reggel dokihoz mentünk édessel mert laborba kellett beutalót kérnie. Ma a laborban kezdünk miután elhúztam az isibe és oviba a csajokat. Tegnap délután is szánkóval mentem értük és nagyon élvezték.
Ma csak ilyen rövidet írok mert lefőtt a kávé.
bim
veterán
Jó reggelt.
Elvileg ma megkezdjük az évet. Ennek csak a havazás vethet gátat, de eddig még nem kezdett el esni. Mondjuk ez a helyzet 8-ig még változhat. Kis szerkezetépítés még kell hogy neki tudjunk állni fóliázni.
Tegnap reggel felébredt a család és elindultunk mamáékhoz. Fehérvárnak mentünk mert nem akartunk lassan járható útba belefutni.
Jól éreztük magunkat náluk. Mama 1x és Karcsi is 1x elmesélte a lánykérést. Állítólag térdelés is volt. Gyerekek is élvezték a falusi környezetet. Tojást gyűjtöttek, kutyát és tyúkot kergettek. 3 körül indultunk haza és Lola meglepett minket egy kerékcsapágy széthullással. Alacsony sebességen darált és kattogott. Szerencsére 60 felett a centrifugális erőnek, vagy valamelyik másik fizikai hatásnak köszönhetően beállt annyira hogy lehetett vele jönni. Hazaérve szétszedtem és a belső kúpos görgősnek a görgői 30%-a eltűnt. csapágy. Óriási nagy szerencsém hogy csak úgy nem szoktam kidobálni a lecserélt alkatrészeket csak abban az esetben ha tényleg tönkre mentek, és a régi táltosomról maradt kopott csapágyam amit be tudtam építeni. Persze ehhez az is kellett hogy a ford ne változtasson ezen az alkatrészen 5 éven belül,
Nyilván az is megérdemel egy szót hogy a csapágy nem kezdett el zúgni hanem azonnal szétesett, Gondolom milyen "minőségi" csapágy volt. Már utána néztem hogy 5 rugó körül van oldalanként egy jobb minőségű készlet. Egyelőre meglátjuk hogy muzsikál amit beszereltem és annak függvényében ütemezzük a cserét. Jó hogy nem a pályán 120-nál robbant szét mert nézhettünk volna.... Majdnem minden napra tartogat valami kis meglepit Lola, de lassan kicserélünk mindent amire az előző tulajdonosa nem akart már költeni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Itt üldögélek a gép előtt de frissítették a PH!-t így előre kellett vennem azokat az oldalakat amiket reggel át szoktam nyálazni. (HVG, Index, Origo, Ncore
és most hozzá jött a Vs.hu is) Jahh, a jófogást majdnem kifelejtettem. Mire körbejártam mindent végeztek is a frissítéssel.
Tegnap reggel kivakartam a pár centi hóból Lolát és elgurultam vele reggelit venni. Kicsit bemelegedett mire a lányokkal indultunk. Menet közben ettünk de előbb bementünk megvenni a festéket és ami kell még a festéshez. Szépen ment a pályán Lola de odafelé nem nyomta neki édes. 110 körül mentünk. Felszedtük Adrit és hazafelé már jobban adta neki. Rá kellett szólnom hogy ezekkel a vacak gumikkal ami rajta van ne nyomja neki annyira. Beugrottunk vásárolni az ósenbe és jöttünk is haza. Azért a 8+-t megeszi Lola is százon ha nyomják neki.
Délután még leszedtük a karifát. Elsőként landolt a miénk a kuka mellett.
Ma mamáékhoz fogunk menni. Már előre várom a sztorit hogy kérte meg Karcsi a kezét, és hogy készíttette el a gyűrűket titokban. Mindezt legalább 2x meg fogjuk hallgatni elejétől a végéig, édesem szerint. (ő meg kapott egy autót
) Persze ez nem lesz többet szóba hozva.
Zabálunk egy gigantikusat és jövünk is haza.
bim
veterán
Jó reggelt.
Úgy nézem korai ébredésben a 2016 sem lesz más mint az előző évek. Inkább arra számítok hogy a helyzet romlik azzal ahogy egyre öregebb leszek.
Tegnap délelőtt nekiindultunk hogy veszünk megyematricát Lolára és végül a matricavétel után bementünk Fehérvárra apámhoz. Elvoltunk nála egy keveset és jöttünk is haza. Még beszaladtunk egy non-stopba mert édes sajtos rudat akart sütni. Jól sikerült mert ahogy sült úgy falták a gyerekek. Nekünk alig jutott belőle.
Én beszereltem a Maffelba a lágyindítót amit még pár hete vettem. A hobby elektronika topikban adtak útmutatást hogy csináljam és sikerrel is jártam, bár nem volt egyszerű feladat bemaszírozni arra a kevés helyre a markolatban mindent. Meglátjuk hogy bírni fogja e.
Ma reggel elugrunk a festékboltba diszperzitért mert úgy döntöttünk hogy kifestjük a nagyszobát. Persze ez eszembe juthatott volna 27.-én is és akkor lazán végeztünk volna már. Ezen jót bosszankodtam mert teljesen kiment a fejemből hogy ezt meg akartuk csinálni két ünnep között. Édesnek eszébe jutott de nem mert szólni nekem. Heh?! Nem szerette volna ha azt érezném hogy ő utasítgat mit csináljak. Kész vagyok tőle!
Festékbolttól indulunk Adriért Pestre. Ideje lesz hazahozni mert neki itt a helye. Nemszeretem amikor ennyit van távol tőlünk. Lányok se bírnak magukkal amikor nincs itt ő hogy terelgesse őket. Persze őt sem kell félteni mert ő is bőven benne van a hülyeségben.
Szép napot mindenkinek.szerk. Majd el felejtettem hogy "nagy örömömre" leesett a hó! Ez pont annyira elég hogy megfelelően szopasson minket a munkánkban. Nyami!
-
bim
veterán
Jó reggelt.
Már fent is vagyok 2016-ban. Úgy átaludtam az éjfélt mint a sicc. 10-kor még fent voltam az én szerelmemmel, de utána beájultam.
Tegnap semmittevés volt. Már kicsit unatkozom itthon, de szerencsére holnap már kimozdulunk. Ma szerintem megpróbálom beszerelni a Maffelba a lágyindítót. Idén elmaradtak a gépkarbantartások mert szinte minden gép a munkahelyen maradt. Egyedül a Hilti ütvecsavarozót szedtem szét és zsíroztam be mert kicsit nyiszogott. Jobb ha az ember időben végzi el a karbantartást, mielőtt tönkre megy teljesen.
Lidlben voltunk vásárolni. Piszok hideg volt és jól esett hogy nem kell gyalogolnunk. Lolát járatjuk ha már megvan. Az antennáját ideiglenesen összeszereltem hogy tudjunk rádiózni is amíg megjön a cseredarab. Remélem működni fog.
Most is durva hideg van odakint. Talán idén még nem is volt ilyen hideg éjszaka. Mármint a 2015-16-os télen.
Boldog új évet mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Eljött az év utolsó napja. Ez az utolsó pár nap úgy eltelt hogy észre sem vettem és már itt van szilveszter. Az egész karácsony úgy zajlott hogy semmi komolyabb ünnepi hangulat nem volt rajtam. Talán az lehet az oka hogy nem volt időm lelkileg rákészülni mert sokáig dolgoztunk.
Tegnap délelőtt kitakarítottam táltit. Nem akarom elhanyagolni mert lett egy családi autónk is. Persze azért lolára is ránéztem. Rendeltem egy halom alkatrészt egy másik bontásra ítélt escortból. Még az a szerencse hogy szó szerint fillérekbe kerül az alkatrész ebbe a típusba. Lassan de biztosan rendbe rakom az öreglányt. Most törött vagy repedt burkolatokat rendeltem + gyári hangszórókat az ajtóba és még pár apróságot ami inkább esztétikai hiba mintsem a működést befolyásolná. Délután sétáltunk egy nagyot a verőfényes napsütésben. Fini volt a sok ködös szutyok nap után egy kis napfürdőzés.
Azon gondolkodom hogy kellene írnom valami évösszegzőt de ki emlékszik már mi történt az év elején. azért megpróbálom.
Munka: Év elején építettünk egy szép kilátót amit hagyományos fakötésekkel építettünk fel. Ez betartott május 20-ig. Aznap kirúgtak minket ezért emlékszem a dátumra. Arra kellettünk hogy a pénzt be tudják zsebelni. Utána építettünk még 3 ugyanilyen kilátót, amit vasakkal raktunk össze. Volt szemét tetőfelújításos munkánk és voltak előtetők is. Pavilont is építettünk 6 szögűt és sima téglalap alakút is. Falaztunk, zsaluztunk és új tetőt is építettünk. Na nem sokat. Reméljük ez a 10+10 milliós családi támogatás meglendíti kicsit az építőipart.
Idén is szereztem be komolyabb gépeket. Vettem egy nagy Maffel körfűrészt és vettem 2 Hilti akkus ütvecsavarozót. Vettem egy elektromos stihlt is. Nem is emlékszem milyen gépeket vettem még.
Jövőre tervben van egy gigantikus körfűrész vétele ha lesz jó áron. Annak minimum 165mm-t kell átérnie. Szeretnék bővíteni az akkus gépparkomat Hilti gépekkel. Körfűrész, flex, csavarbehajtó...ilyesmik. Lehet egy új láncfűrész is belefér. Úgy néz ki munka lesz ami kitermelheti a pénzt rá.
Család? Legfontosabb hír az egyértelműen hogy egy újabb gyerkőc apukája leszek. Boldizsár 1 hónapon belül közénk érkezik. Már nagyon várja mindenki a kis kukacost. Idén elrendeződött édesem válása és össze is házasodtunk. Mi ilyen maradiak vagyunk. Ha igazán szerelmes az ember ezzel a papírral is biztosítani akarja a párját hogy komolyan gondolja. Semmi extra nem volt csak 2 tanú és a gyerekek. Nagyon családias volt a ceremónia. Gyerekek az ölünkben és szinte csak egy beszélgetés jellege volt. Szerelmem töretlen a lányok felé! Nem csak édesemről van szó hanem ezekről a kis hisztigépekről is. Imádom és ragaszkodok Adrihoz is. Ő az én lányom is. Nem különb mint a többi. Katica ovis nagylány lett. Imádja az ovit és szüksége is van rá. Örülök neki hogy ilyen könnyen ment a beilleszkedés. Tulajdonképpen nem is volt beszoktatási periódus mert már első nap el akarta zavarni édest. Névváltoztatás is lezajlott. Már Katica és Sári is az én nevemet viseli.
Szerelem: Töretlen és lángoló. Ezt külön kell vennem mert szerintem ez az éltető ereje a kapcsolatunknak. Ez aranyozza be a napjainkat. Ettől igazán család a család. Ha elmegyek édes mellett hozzá kell érnem és meg kell simogatnom vagy épp megmarkolni a fenekét. Annyira IMÁDOM ŐT! Csak így csupa nagybetűvel. Házasságok és kapcsolatok mennek tönkre körülöttünk és nem érzem azt hogy mi erre a sorsra jutnánk. Ennek a biztos alapja, a tűz életben tartója az én Mónikám akitől annyi gyerek jöhet ahányat csak a sors ad nekünk. Én úgy gondolom hogy ez az igazi szerelem ismérve. Nem gondolkozol azon hogy ha a sors egy gyermeket ajándékoz hogy megtartsd e. Az imádott nőtől magától értetődik ez. Majd a sors ad erőt és munkát ahhoz hogy fel tudjuk nevelni őket.
Nagyjából ennyi jutott eszembe erről az évről. Volt haláleset is az évben de erről nem szívesen írnék.
Boldog új évet mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Újabb nap csúszott le a téli szabadságból. Nyugodt napok ezek némi hajtépéssel ami a gyerekek rosszalkodása miatt van. Tegnap dél körül elmentünk Lolába rádióért. Egy egész jó Sony-t vettünk 5 rugóért. Be is szereltem. Sajnos az ajtókban lévő hangszórók kukásak ezért azt is kellene cserélni. Hátsók viszont szépen szólnak. Ha minden igaz már elindítottak egy csomagot amiben van antenna is a generátor, önindító és szervoszivattyú mellett. Még pár alkatrészt veszek tartalékba hogy legyen ha éppen bedöglik. Lassan de biztosan összevakarjuk Lolát olyan állapotba ami már családi használatra jó.
Mára csak egy Lidl van betervezve + gyógyszertár ahol édesem megveszi azokat a dolgokat ami kell a kórházba a szülésnél. Össze kell készíteni a bőröndöt mert az utolsó hónapban vagyunk.
Közben eszembe jutott egy érdekes sztori amit nem jegyeztem még le. Kb. két hete birizgáltam a nyelvemmel az ínyemet ahonnét a fogamat utoljára kihúzták és kifordult belőle az a fogdarab amit 2 fogorvos nem talált meg de szerelmem szabad szemmel látta, csak nem tudtuk kibányászni. No comment...... Ezért volt sokáig gyulladásban a helye. Egy 3x2mm-es nem kis darabról beszélünk amit kilökött a szervezetem.
bim
veterán
Jó reggelt.
Kivetett az ágy. Ha édesem nem alszik jól vagy nincs mellettem akkor én se tudok rendesen aludni. Ehhez hozzájön az hogy el se fáradok napközben. Még pár évig nem fogunk rendesen aludni. Boldi is legalább kell hogy 4-5 éves legyen. Ez benne van a pakliban ha az embernek gyerekei vannak.
Tegnap délelőtt Lolának a csomagtartóját próbáltam még mindig vízmentesíteni. Szépen sütött a napocska és úgy gondoltuk vétek itthon üldögélni ilyen szép időben. Bementünk Fehérvárra Sárinak csizmát nézni mert elvileg jönnek a kemény fagyok. Persze nem kaptunk. Szerelmem vett magának pár bugyit mert Boldi szépen hizogat és ezzel édes is kerekedik. Persze a lányok is kaptak egy egy pólót ha már ott voltunk.
Ma is elugrunk itthonról. ma Oroszlányba megyünk egy rádióért Lolába. Az ami benne van egy hulladék és ki kell cserélni. Megjött a belső óra is amit vettem hozzá a vaterán. Persze az izzó ki van égve benne. Majd szerzek bele azt is. Amit még meg kell csinálnunk Lolán: Vezérműszíj+feszítőgörgők cseréje, olajcsere, rádió antenna cseréje, két ajtóba való hangszóró szerzése. Nagyjából ezeket még le kell tudni és akkor azt mondom hogy rendben van a verda. Persze ehhez még bármikor beugorhat ez az.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap nem tudtam naplót írni mert nem volt gép hozzá. 2 pc van de össze voltak kötve mert a vga. csak így ment. A táppal van valami gond a nagy gépemen és az egyik csatlakozóra másik gépről adtam áramot. Azután kiderült hogy egy molexes pci-e átalakítóról mégis működik ez a táp is. Imrus fiam tesztelte GTA5-el.
Tegnap előtt délután megjött fiam. Egyedül jött mert a lányomnak nem volt kedve eljönni meglátogatni az apját. Erről ennyit. Imrus valszeg jól érezte magát és ez a lényeg. Édesemet jobban megviselte ez a dolog mint engem. Ha nincs kedve ne jöjjön mert csak elrontja a hangulatot. Örültem annak hogy a lányokkal szépen megvoltak. Katica sokat mesélt neki amit hősiesen állt.
Tegnap ebéd után elmentünk apámhoz. Ő is rég látta a nagyokat. Elég erős a családi kötelék az én családomban. Apám a hírvivő rólunk. Én csak vele tartom a kapcsolatot és a többiekkel nem.
Miután hazavettük Imrust elmentünk a plázába sétálni. Tele volt emberekkel és a kajáldákon kívül semmi nem volt nyitva. Köszi KDNP!
Úgy volt hogy két ünnep között dolgozunk de kollégámnak közbe jött valami és mégsem megyünk. Nem is bánom mert kicsit együtt lehetek a lányokkal.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap nem sok mindent csináltam. Délelőtt pihiztünk és vártuk hogy jöjjön Adriért az apja. Miután elvitte én lementem Lolát rendezni. Csomagtartó beázik és ezért kicsit rozsdás a lemez. Még régebben vettem táltihoz rozsdaátalakító vegyszert és azt vetettem be. Találtam egy lyukat is és azt ma kinyomom karosszériatömítővel. Nem akarom úgy visszarakni a szőnyegeket hogy közben nem szüntettem meg a beázást. Lassan de biztosan haladok afelé hogy használható legyen teljesen Lola. Persze most tudnánk olyat venni ami 100x jobb állapotban van ennyiért. Na mindegy. Ez már a mienk. 2 év múlva eldől mi lesz a sorsa mert addig müszakis.
Ma jönnek a nagy gyermekeim. 1 éve voltak itt nálunk. Kb. ennyire kíváncsiak az apjukra....
Büszke apukaként feldobok egy képet a legszebbről és egyben legrosszabbról. Katica
bim
veterán
Szép karácsony reggelt mindenkinek.
Eddig tudtam elhúzni azt hogy felkeljek. Ez volt a nagy lustálkodás de elég is volt belőle.
Tegnap nagyon jól sikerült az ajándékozás! Mindenki azt kapta amit szeretett volna vagy álmodni se mert.
Sári nem értette mi zajlik körülötte de azért hamar feloldódott.
Első pillanatok.
Aji bontás
Manikűr
Kati sem maradhatott ki
A hintalónak nagy sikere volt.
Nagy munkában volt a leggyönyörűbb
Egy pillanat amikor nem én fotóztam
Az örök szerelmemmel.
Katica bevásárol
Készítettem 127 képet de nyilván nem teszem fel mindet. Ezeket csak úgy hirtelen. Szerelmem nagyon eltalálta mit hozzon a Jézuska. Imádom őt és a többi lyukast....
Este volt még egy jó sztori. Édest felhívta az anyja pedig már délelőtt beszéltek, hogy bejelentse karikagyűrűt kapott Karcsitól. Szerelmem erre válaszul betolta hogy ő meg kapott egy kocsit.
Anyja köpni nyelni se tudott. Édesem megölte a bulit egy pillanat alatt. Mindig minden az anyjáról szól amikor náluk vagyunk vagy épp telefonon beszélnek és édesnek elege lett ebből. Nem rá vall ez. Még késő este is ezen nevettem amikor eszembe jutott. Sajnos nem tudom visszaadni az élményt....
Most mindenki durmol. Még benézek a szokott helyekre azután én is odabújok.
Szép karácsonyt mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma van a nagy ajándékosztás! Be vagyunk készülve a 3 csajnál rendesen. Remélem eltalálta a Jézuska mit szeretnének.
Tegnap csak délig melóztunk mert már tele volt a hócipőm. Majdnem kész vagyunk a szerkezettel de nem hajt a tatár minket. Majd hétfőn folytatjuk.
Délután még bementünk Fehérvárra vásárolni. Édes kap karira egy elektromos bőrradírt (vagy mit) és ezt én nem tudtam megvenni mert halvány lila fingom sem volt mi is ez. Neki meg ez volt az álma. Csajok is szeretnek shopingolni ezért nem is volt nagy gond velük.
Ma délelőtt takarítás és pakolás, délután meg faállítás-díszítés és én fotózok ezerrel.
Szép karácsonyt mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma korábban ébredtünk. Valahogy kivetett az ágy 3 után. Már egy ideje olvasgatok a neten unalmamban. Ma még délig dolgozunk és utána majd hétfőn folytatjuk. Karácsonyi szünetezünk pár napot.
Tegnap elég jól haladtunk a tetőszerkezettel ami talán a jobb időnek köszönhető. Nagy áttörést mára nem tervezek inkább csak amolyan leállás előtti szutyorgást.
Édesék bementek Fehérvárra megjáratni Lolcsit és pár dolgot még vásárolni. Lányokkal amúgy sem lehet itthon bírni. Sári van hogy megharapja Katit, de olyan durván hogy szinte kiharap belőle egy darabot. Persze Kati ordít és verekedik. Megáll az eszem!
bim
veterán
Jó reggelt.
Egyelőre úgy tűnik sikerült Megjavítanom Lolcsit. Légtömegmérő b@szakodott és kicseréltem arra amit szereztem. Most rendben üzemel a drága. Apróságokat még javítgatok rajta. Csomagtartóban van pár rozsdafolt amit lekezelek, belső órát vettem hozzá amit ki kell cserélni, tetőantenna cserés, rádió egy vacak.... Szóval lassan ott járunk hogy ezt a pénzt hozzácsapva tudtunk volna egy olyat venni amin azonnal jó minden. Persze akkor a közelünkben nem volt ilyen verda.
Tegnap piszok idő volt. Nyálkás és hideg ami csontig hatol. Ennek ellenére egész jól haladtunk a tetővel. Ma nagyjából annyira végzünk amivel már le lehet állni karácsonyozni. Ennek ellenére lehet hogy holnap dolgozni fogunk még.
bim
veterán
Jó reggelt.
Szép lassan javítgatom Lolcsit. Gyertyákat kicseréltem és a kábeleket is cserélgetnem kellett mert egyenőtlenül járt. Légtömegmérő nagyon gyanús! Vettem egy használtat de bizony az sem az igazi. Kinéztem egy újat de amíg nem biztos hogy az a baj addig nem veszem meg. Épp mondtam szerelmemnek hogy annyit költünk rá amit hozzácsapva már sokkal jobb állapotút vettünk volna. Kár hogy a környékünkön ilyen jobb állapotú öregebb autókkal nem nagyon foglalkoznak. Most már Lolcsit kell feljavítani olyan szintre ami megbízható és teljesen rendben van.
Próbakört is mentünk Fehérvárra. Minden aji megvan már csak úgy mentünk vele egyet. Édes vett egy terhesnacit magának mert mindet kihízta. Boldi nagyon durván cseperedik. El nem tudom képzelni hogy a fenébe fér ki azon a kis nyíláson egy akkora gyerek.
Ma folytatjuk a munkát. Csonkaszarufázunk és talán felerőltetjük a 20/15-ös tarélyszelement. A heréink leszállnak majd attól a kis fácskától.
bim
veterán
Jó reggelt.
Éjszaka 1x megébredtem mert piszok melegem volt. Megkezdődött a karácsonyi fűtés a mórhőnél.
Tegnap reggel elmentem boltba majd reggeli után szereltem. Gyorsba a magamba szívott netes tudást ellenőriztem. Hengerfejesség tüneteit lestem meg először. Nem kapuccsínós az olajsapka alja és nincs olaj a vízkiegyenlító tartályban. Ezt kipipáltam. Gyertyakábeleket kicseréltem a beszerzettre. Eredmény. Javulás de mintha csak 3 henger menne. Járó motornál pipa levétele hogy motor hangja változik e. Áram megvág mint atom 1-es hengernél. Gyertyát kiimádkoztam. Egy Bricostore-os gyertyakulcsom van amibe erőt nem lehet adni. Azért nagynehezen kilazult. Gyertya kormos de szerintem nem vészes. Elugrottam autós boltba másikért. Kiderült hogy ebbe a motorba extra hosszú menetes gyertya való. Hurrá! Irány be fehérvárra családostól a Bárdiba. Volt is NGK Laser Platinum csillió pénzért.
Majdnem 4 rugó darabja. Vettem 4-et plusz egy krovás gyertyakulcsot mellé.
Ha már bent voltunk elmentünk vásárolni gyerekeknek és édesemnek. Mindenki kapott egy rucit. Utána elmentünk apámhoz látogatóba és Mekiztünk is egyet. Hazafelé felvettük a Siófoki pénzt amit most fizettek ki. Mire hazaértünk besötétedett és ezért a szerelés ma folytatódik. Gyújtás körül lesz a gond mert már nem húzott vissza a hideg motor, viszont kásásan jár. Mintha csak 3 henger menne. Előveszem a netes infóimat és elegyítem a honvédségi C-s jogsimnál elsajátított hibaelhárítással. A végén meg szerelő lesz belőle.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma kicsit késve ébredtünk. Éjszaka fent voltam és nehezen aludtam vissza.
Tegnap folytattuk a tetőt. Még a szerkezettel bíbelődtünk és ez eltart jövő héten is karácsonyig.
Megjöttek Lolcsihoz az alkatrészek és ma cserélgetek is ezt azt. Szerelmem inkább kicsit melegíti a motort mielőtt elindulna és akkor már rendben megy. Én nem szeretek várni inkább megpróbálom megszerelni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap piszok hideg volt egész nap. Kifagyott a belünk teljesen. Meg is látszódott a teljesítményünkön mert alig haladtunk. 3-kor én eljöttem mert Katinak volt az oviban ünnepsége. Olyan ügyes volt. Csináltam pár fotót de nem volt az igazi a megvilágítás.Ügyeskedik.
Hajni néni.
Úgy látom a képhost beállt mint a gerely.
Ma folytatjuk a tetőt. Elvileg holnap nem dolgozunk mert kolléga nem ér rá. Én is szerelni fogok. Lolát meg kell néznem mert hidegen rendetlenkedik. Már rendeltem hozzá egy halom alkatrészt ami remélem hétfőn megjön.
bim
veterán
Jó reggelt.
Kicsit le vagyok fáradva. Tegnap nekiálltunk egy tetőnek és ilyenkor kell beépíteni a legnehezebb fákat amitől a szemem kigúvad. pl. 14x20 6méteres 4 méter magasba feltornászni.
Heréim leszállnak. És még van 2db.
Majd alakul.
Lolához már veszegetek használt alkatrészeket. Légtömegmérő, alapjárati motor, lambdaszonda. Jó ha van itthon tartalékban ez az, ha szerelni kellene.
bim
veterán
Jó reggelt.
Korai kelésben vagyunk. Tegnap este 7-kor jött meg a faanyag ahhoz a tetőhöz aminek ma állunk neki. Nem is dolgoztunk egész nap. Emiatt nem bánkódtam mert legalább át tudtam nézni Lolát. Vezérlést és olajat tutira cserélni kell hogy biztosak legyünk benne minden rendben van.
Sok mindent baszogattam szerelés közben és édesnél amikor ment a gyerekekért nem akart pörögni a motor. Utánuk mentem és egy idő után megjavult. Minden vezetéket átmozgattam ahol jártam. Utána jól ment. Most reggel megnézem hogy megy e miután neteztem mert reggel menne a védőbe.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nyugisan telt az éjszakánk.
Tegnap délelőtt kimeszeltem azt a pincét ahol pár hete csőtörés volt és a móri UPC internetközpontja volt. Délben pedig elmentünk Loláért. Ezt a nevet kapta az autó. Vannak javítandó dolgok rajta amik nem befolyásolják a működését inkább csak bosszantó hibák. Bajuszkapcsoló cserés, és a központi zár egyáltalán nem működik. Ez az amit ki sem próbáltam mert nyitva volt az autó amikor megnéztük és mikor zártam volna be itthon akkor szembesültem ezzel a ténnyel. Motorikusan és futómű/fék ügyben rendben van. AZért érezhetően jobban megy az 1,6L 16V mint az 1,4L 8 szelep központi befecskendező. Szerelmem is birtokba vette. délután ezzel mentünk isibe és oviba. Remélem szeretni fogja és nem hagyja cserben.
Ha jó idő lesz hétvégén akkor átnézem kicsit alaposabban. Vezérműszíjat ellenőrzöm milyen állapotban van meg egy két felületi rozsdát lekezelek.
Ma nem tudom merre megyünk melózni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Leszaladt ez a vasárnap is. Takarítgattunk. Édesem haja hullott mert ő pakolt a gyerekek meg ezzel párhuzamosan rumlit csináltak. Én csak porszívóztam és mosogattam. Ez volt az én küldetésem.
Ma dolgozunk. Megyünk falazni és fát válogatni. Ha minden jól megy ma megyünk az "új" autóért ami szerelmemé lesz. Jó lenne ha korábban hazajönnénk mert nem volna rossz ha még világosban tudnánk elhozni. Majd alakul.
bim
veterán
Jó reggelt.
Szinte hátra dőlhetek karácsony ügyben. Szerelmem már évek óta a neten veszi meg a játékokat amit idén is megtett. A héten be is futott minden aji. Tegnap megvettük az ósennél a fát is így már csak a kaja maradt. Egy szép kövér 170cm körüli normannt vettünk mint minden évben. 6 rugóba fájt ami teljesen korrekt ár érte.
Ha már bent voltunk letakarítottuk táltit is. Ez a ködös szutyok idő durván bemocskolta.
Délután Adri hivatalos volt a barátnőjéhez szülinapi zsúrra. Hamar elszaladt ez a nap is.
Ma takarítani fogunk! Lányok óriáskupit tudnak sec perc alatt csinálni amit néha el kell pakolni.
Autókát várjuk már nagyon. A műszerfali óra kijelzője össze van folyva, ahelyett már vettem a vaterán egy másikat 1500 forintocskáért. Szerintem majd egy átnézésre elviszem valahová. Olajcserét is megejtjük hogy rendben legyen.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap megvettük az autót édesemnek. Most mindenki örül. Hétfőn vehetjük át névre írva. Már szükségünk volt rá mert szerelmem nem tudta rendesen rendezni a gyerekeket.
Gyakorlatilag az egész délelőttünk elment erre az akcióra. Reggel elkísértem és délután közösen mentünk el Adriért a suliba. Ha ma nem dolgozunk akkor begurulunk Fehérvárra. Veszünk egy új gyerekülést és lemossuk táltit. Ez a ködös idő nagyon bekoszolta a paripámat. Jár neki egy alapos csutakolás. Esetleg a fát is megvesszük.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap befejeztük a magaslesépítését és ma megkezdődik a hosszú hétvégénk. Ezt elsősorban autókeresgélésre fordítjuk. Szerelmemnek kell vennünk egy autót mert tálti munkásautó lett. T.bányára megyünk egy konkrét escortot megnézni de sok a kereskedés és lehet végignézzük mindet. Majd meglátjuk.
Gyerekek kezdenek kilábalni ebből a nyavalyából.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nyugisan aludtam. Észre sem vettem hogy megszólalt az ébresztő óra.
Tegnap befejeztük a bádogozást és segítettünk a magasles építésében. Ma még oda megyünk mert nem készült el a les. Holnaptól hosszú hétvégézünk. Megnézünk egy újabb escortot édesemnek. Remélem ez jobb állapotban van mint amit legutóbb néztünk. Ha minden jó akkor el is hozzuk.
szép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Hányás után hasmenéssel küzdünk. Ezt csak azért hogy vidám legyen az életünk. Tegnap voltunk dokinál velük. Valami gyomorhurutot szedtek össze a kis drágáim. Remélem kilábalunk ebből a nyavajából minél hamarabb.
Tegnap befejeztük az oldalszigetelést és amit még kértek tőlünk. Oromdeszka festés és szellőzőcső beépítése. Ma Vértestolnára megyünk bádogozni és a magaslest befejezni.
Gőzerővel keresem az autót amit édesemnek szánunk. Egy jobb állapotú öreg autót szeretnénk neki. Van egy olyan ami jól néz ki de nincs rajta műszaki. Próbáljuk rávenni az eladót hogy rendezze le aznapra a műszakit amikor elmegyünk megnézni, és ha jó akkor levizsgáztatjuk. Mindenképpen lábon akarom hazahozni. Illetve olyan autót akarok amin van érvényes vizsga. Majd meglátjuk milyet találunk. Fordot szeretnék de esetleg opel is játszhat.
bim
veterán
Jó reggelt.
Viszonylag nyugis volt az éjszaka ezért ma este már a helyemen alszok. Jó lesz mert Kati ágya nem ideális számomra.
Tegnap jól haladtunk ezért esélyes hogy ma korábban végezzünk és időben haza érjünk. Jó volna ha így lenne mert édes 3.ra viszi a gyerekeket dokihoz és ha hazaérünk akkor nem kell gyalog caplatnia.
bim
veterán
Jó reggelt.
Én nyugodtan aludtam Kati helyén, de édes szinte semmit. A tegnapi napunk nem semmi volt!
3/4 6-kor indultunk Tihanyba. Fél 8-ra ott is voltunk. Szerencsére a gyerekek odafelé aludtak így nem volt gond velük. Az autó sokkal rosszabb állapotban volt mint a képeken. Ez valahogy magyar szokás. Igazából nem is az árával volt gond hanem azzal hogy ennél jobbat szeretnék. Egy szónak is száz a vége. hiába mentünk le megnézni. Nem adjuk fel mert a héten meg akarom oldani ezt a helyzetet. A gyerekeket ma dokihoz kellene vinni de édesem kénytelen lesz felcaplatni gyalog mert tálti nálam lesz.
Hazafelé úton Sári hányt ezért szerelmemnek hátra kellett ülnie közéjük. Mondjuk ő az az ember aki hátul nem tud utazni mert azonnal rosszul lesz. Egyenest mentünk onnan Adriért. Hazaúton még 1x összehányt mindent Sári. Ez volt egy "vidám vasárnap"... Estére Kati is belázasodott... Nyami! Nem sokat pihentünk ezen a vasárnapon.
Ma folytatjuk a szigetelést siófokon. Remélem annyira haladunk majd hogy holnap be tudjuk fejezni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Vidám éjszakán vagyunk túl. Sári éjfél előtt hányt össze mindent, Kati meg 1 előtt. Amíg édes nyugtatta a gyerkőcöket addig én gyorsba felmostam. Nyami volt! Most itt durmolnak mind a ketten. Na nem sokáig tehetik ezt mert 6 előtt indulnunk kell Tihanyba. Fél 8-ra oda kell érnünk egy autókereskedésbe megnézni egy escortot. Hajó el is hozzuk édesnek. Amint onnan megfordultunk indulhatunk is Pestre Adriért. Jó kis pihenőnapunk lesz ez a mai.
Tegnap folytattuk a szigetelést. Már biztos hogy kedd előtt nem végzünk. Lehet szerda lesz belőle mert növekedett a szigetelendő négyzetméter. Nem örülök neki! Este még visszagurultunk vásárolni Fehérvárra. Ki is telt a napunk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma is dolgozunk mert csúszásban vagyunk. Kukim kivan! Na nem panaszkodok annyit mert legalább van munkánk. Igaz most tegnap szigeteltünk és hálóztunk. Egyik oldalával elkészültünk a kecónak. Ma már a másik oldalát fogjuk csinálni. Ha szerencsénk van akkor hétfőn végzünk, de inkább kedd a reális.
Vettem egy lágyindítót a Mafellbe. kedden adják postára ami szerencsés esetben csütörtökön itt van.
Holnap húzós napunk lesz. Ha összejön elmegyünk megnézni egy escortot édesnek. Mi használjuk melóba táltit és tarthatatlan hogy nincs autója. Sokszor jól jönne neki egy verda hogy el tudjon gurulni a gyerekekkel dolgait intézni. Ha délelőtt meg tudjuk nézni akkor megyünk. Lehet el is hozzuk. Utána zúzunk Pestre Adriért. Sietnünk kell mert délután szerepel az Adventi ünnepségen a városháza előtti téren.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap hajnalban nem tudtam belépni a PH.-ra ezért elmaradt az a pár sor amit le akartam jegyezni.
Szóval tegnap előtt végül falaztunk . Nem dolgoztunk egész nap ezért délután részt tudtam venni a családi életben. Közösen mentünk el a lányokért oviba és isibe. Nagyjából ennyi.
Tegnap szabadisóstón dolgoztunk. Még régebben bevállaltuk annál a tetőnél amit készítettünk a csúcsfalak könnyűszerkezetének elkészítését és leszigetelését. Most azzal szívunk. Ha szerencsénk van és holnap is megyünk akkor esélyes hogy kedden végezzünk. Nagyon nemszeretem munka ez a kőműveskedés.
Siettünk haza mert menni kellett édesnek nőgyógyászatra. Megnézték Boldit hogy minden rendben van e vele. Szerencsére már befordult. Gyakorlatilag szinte teljesen kifejlődött csak a súlyát szedi szülésig. Arany pici kukis biztosan meg van illetődve odabent amennyi rinyát hall a csajoktól.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma is megnéztem az aktuális legdurvább csoppereket, vagy legalábbis a végét.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tegnap gyorsba befejeztük a kis pavilont és már jöttünk is haza. Persze fényképezőt nem vittem, szóval erről most kép nem készült.
Ma reggel van egy kis dolgom de utána tűzünk dolgozni. Két lehetőség van hová menjünk. Vagy falazunk egy keveset vagy kimegyünk Tolnára feldobni a bádogot.
bim
veterán
Jó reggelt.
Megnéztem az OCC végét a discoveryn és csak utána léptem be ide. Régen folyamatosan néztem őket a tévében de egy idő után dög unalmas lett mert minden részben a "legdurvább choppert" építették meg. Azóta én is minden komolyabb dologra ezt mondom. "ez a legdurvább csopper"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tálti álomszépen megy! Nem akarom elkiabálni de csak egészen apró dolgok nem működnek ami nem olyan zavaró. Az egyik ilyen az hogy ha gurul az autó üresben százzal akkor elvileg érzékelnie kellene és 1200-on tartania a fordulatot. Ezzel összefüggésben van az is hogy a váltás simaságát úgy segíti elő hogy a fordulatszámot nem ejti vissza azonnal ha elengedi az ember a gázt hanem van egy minimális késleltetés. Ha két váltás között lassabban esik vissza a fordulat akkor simább a váltás mintha azonnal alapjáratra esik és kicsit visszaránt az autó. Majd utána nézek mit lehetne tenni ez ellen. De ez csak egy egészen apró dolog és ettől függetlenül teljesen rendben van a paripa. Most azzal járunk dolgozni mert kollégám gépegysége nem igazán jó.
Tegnap nagyjából azt be tudtuk fejezni amit szerettünk volna. Ma egy lazább nappal elkészülünk és holnap léphetünk máshová. Valszeg befejezzük végre a falazást és betonozunk egy keveset. Majd alakul.
bim
veterán
Jó reggelt.
A tegnapi szerelés sikeres volt. Úgy tűnik orvosoltam a problémát de nem akarom elkiabálni. Voltak csövek amiket le kellett vágnom a befecskendező tövében mert egyszerűen képtelenség volt lefejteni róla. Szerencsére mindegyiken van tartalék ezért nem volt gond belőle. Remélem mostanában nem lesz gond táltival mert a hidegben elég szar szerelni.
Délután bementünk a csajokkal Fehérvárra próbaútra. Mekiztünk és lemostuk táltost. Voltunk a megszűnt Brico helyén nyílt üzletekben de Katival és Sárival nem lehet bemenni sehová. Kezelhetetlenné válnak ha belépünk az üzletbe. Tiszta nők már most!
Ma OSB-csatorna-zsindelyezés. Holnap végeznünk kell mert máshová is mennünk kell.
bim
veterán
Jó reggelt.
Fel vagyok pörögve. Na nem a kávé miatt hanem azért mert ma nagy autószerelés lesz. Amint pirkad nekiesek táltosomnak és az egész injektorfejet úgy ahogy van kicserélem. Sajnos sok vákumcsövet és ilyen olyan csövet kell lekötni az egységről amitől picit tartok, de 1xélünk! Valszeg sok olyan alkatrészt fogok babrálni amit utoljára 23 évvel ezelőtt a gyárban rögzítettek és mondjuk szét fog hullani a kezemben. Ettől azért tartok kicsit.
Tegnap lábra állítottuk a pavilont és az egészet lelambériáztuk. Hétfőn OSB-zés és csatornázunk. Esetleg picit zsindelyezhetünk is. Kedden befejezés ha minden jól megy.
bim
veterán
Jó reggelt.
Egész nyugisan telt az éjszaka. Sári párszor fejbe rúgott de semmi extra.
Tegnap reggel a bontóban indítottam. Vettem egy komplett központi befecskendezőt 15ért. Holnap szerelés. Nem szarakodok úgy ahogy van kicserélem az egészet.
Utána zúztunk melózni. Összedobtuk a tetőszerkezetet a földön mert így könnyebb. Sajnos nem tudtam lefotózni mert már szétszedtük. Ma lábra állítjuk és már lambériázunk is. Sietni kell mert jövő hét csütörtökre el vagyunk ígérkezve sóstóra ahol csináltuk a tetőt , könnyűszerkezetes csúcsfalat készíteni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Egész jól aludtam. Tegnap falaztunk és betonoztunk kicsit. Lassan befejezzük ezt a kőműves munkát. Ideje volt mert rohadtul utálom!
Ma megyünk egy kis 3x4méteres pavilont készíteni. Semmi extra csak össze szabogatjuk mert nincs időnk vacakolni vele.
bim
veterán
Jó reggelt.
Elég hulla vagyok. Tegnap hamar befejeztük az előtetőt de megkért a tulaj hogy segítsünk egy magasles összeállításában. Ezzel jól el is ment az idő.
Ma kicsit falazunk mert nem tudjuk kivitetni csak délután a faanyagot egy kis pavilonhoz amit kezdenénk.
Ezt ügyködtük tegnap és előtte.
Táltos még mindig rendetlenkedik. Valami rejtett hiba lehet. Zárlat vagy érintkezési hiba mert random jön elő. Hol jó hol nem. Ettől persze az agyam szétrobban.
bim
veterán
Jó reggelt.
Még álmos vagyok. Foghelyem nagyjából rendbe jött de még érzékeny. Elég sokáig kínzott ez a rohadék fog.

Tegnap Nagyjából összedobtuk Vértestolnán az előtetőt. Nekiláttunk ledeszkázni is. Ma szerintem le is cserepezzük és a bádogozást nem számítva készen is leszünk.
Táltost délben szerelgettük. Még nem az igazi. Ez a manuális hibakeresés elég lassú művelet.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma korábban keltünk mert 6 körül indulunk dolgozni hogy pirkadatra oda érjünk Vértestolnára ahol az előtetőt állítjuk össze. Csak egy napot leszünk ott mert festeni kell a szerkezetet.
Tegnap kibontottuk a födémzsalut és falaztunk kicsit. Már tele a kukim a falazással és a betonozással amikor hegyekben áll a famunka. Jó ezt is meg kell csinálni mert különben nem tudunk rá tetőt készíteni de mégis....
Táltossal megyünk mert kolléga első rendszámát elhagyta és vacakol a világítása. Legalább lepróbáljuk rendesen táltosomat. Tolna felé van pár húzós emelkedő ahol kiderül jól teljesít e a befecskendező és AC pumpa szervizelésem.
bim
veterán
Jó reggelt.
Azon tanakodok hogy a két napra elegendő antibiotikumom vajon legyalázza e a gyulladást a fejemben, vagy esetleg újra el kell mennem gyógyszert íratni a dokihoz.
Egyelőre a gyulladás áll nyerésre, bár sokat javult a fejem.
Tegnap délelőtt kicseréltem táltosomban az ACpumpát. Elképesztően nehéz volt kivarázsolni a helyéről úgy hogy a hátsó ülés felől próbáltam kibányászni. Azért sikerült megoldanom és előrébb léptünk. Ha bemelegszik picit a motor akkor gyakorlatilag rendben üzemel, csak amikor hideg akkor van némi visszarántás hirtelen gázadásra. Még megpróbálok valamit állítgatni rajta de ez így már határozottan jó.
Délután el is ugrottunk T.bányára kipróbálni hogy üzemel a gépegység. Jobb híján cukrászdába mentünk a lányokkal. A kis bélpoklosok nagyon élvezik a nassolást.
Ma zsalut fogunk bontani mert vissza kell vinni ahonnét bérelve van. Esetleg ha marad idő egy kis autószerelés beugrik még.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma kicsit túlaludtuk magunkat. Tegnap délben vettem be utoljára fájdalomcsillapítót a fogamra de most be kellett kapnom egyet mert fogmosásnál kicsit rászaladtam a nyílt területre és kiugrott a szemem.
Tegnap délelőtt feldobtunk két csatornadarabkát és utána autót szereltem. Nem törődtem bele hogy csak 1 csavarral tudom felfogatni az utángyártott vacakot. És milyen jól tettem hogy nem adtam fel, mert az 1csavar miatt megfeszült az alkatrész és fél állásban maradt a mozgó kar. Némi farigcsálás és reszelés után megoldottam a helyzetet. Bementünk vele Fehérvárra és rendben volt, bár kicsit leesett az alapjárat. Hazaérve a vásárlásból ettünk és ismét szereltem. Igazából már csak olyan csőöregedés után kutattam ahol falslevegőt szívhat a rendszer. Találtam egyet amit nem tudok mire vélni. Ma az ACpumpa egységet fogom kompletten kicserélni mert egyáltalán nincs benzinnyomás a rendszerben. Lassan de biztosan haladok afelé hogy jó legyen táltosom. Lehet az autóval közlekedni csak gyorsításnál vannak gondok amit nehezen tolerálok. Jó szerelőt pedig képtelenség találni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Fogam javulgat. Vagyis a foghelyem. Már éjszaka nem kellett fájdalomcsillapítóért felkelnem. Ez nagy eredmény!
Tegnap bebetonoztuk a koszorút. Hamar végeztünk vele ezért még tudtam autót szerelni. Nem nagyon illeszkedik fizikailag az utángyártott alkatrész. Konkrétan az egyik csavart a kettőből nem tudtam becsavarni mert odébb van a lyuk. Egyelőre így fog üzemelni. Kell mennünk vele hosszabb utat hogy összeálljon a rendszer de úgy tűnik egy próbakör után hogy javult a dolog. Majd meglátjuk mi lesz.
Ma nem dolgozunk csak kiugrunk felrakni 2 csatornadarabot ahol csináltuk a fedett teraszt mert beveri a tetőről lefolyó vizet a szél.
Beugrunk majd Fehérvárra is vásárolni. Az lesz tálti igazi próbaútja.
bim
veterán
Jó reggelt.
Éjszaka 1x még fel kellett kelnem fájdalomcsillapítót bevenni mert nehezen múlik. Még soha nem szenvedtem ennyit a fogammal.

Tegnap bezsaluztuk és bevasaltuk a koszorút. Ma bebetonozzuk és nagyjából ennyi a tervünk.
Nagy meglepetésemre megjött a megrendelt fojtószelep állásérzékelő táltosomhoz. Ha ma időben végzünk akkor be is szerelem. Gyakorlatilag mindent szereztem amit írtak hogy gond lehet a masinával.
Tegnap fotózás volt az isiben és szerencsére mindkét rosszaság oda ült Adrival egy fotóra. Első eset hogy mindhárman rajta lesznek a képen.
Szerelmem nehezen bírja hogy Sári gyakran cipelteti magát.
bim
veterán
Jó reggelt.
Fogfájásommal kénytelen voltam elmenni újra dokihoz. Most maszekhoz mentem aki egy ötösért megröntgenezte hogy maradt e benne valami mert nagyon be van gyulladva az ínyem. Szerencse nincs hulladék de gyulladás az van szépen. Írt fel Augmentint amit már este el is kezdtem szedni és arra tolnom kell némi fájdalomcsillapítót is.
Tegnap még falaztunk és betonoztunk egy keveset. Ma már koszorút fogunk zsaluzni amire rámegy az egész napunk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Még mindig szenvedek a fogammal. Tegnap este jól meggyötörtem a fogkefével amit nem kellett volna. Ma már nem buzerálom hogy gyógyulni tudjon.
Tegnap délelőtt befejeztük az előkészületeket az előtetőnek és utána átmentünk falazni és betonozni kicsit. Ma folytatjuk és befejezzük a falazást amivel párhuzamosan egy ferde koszorút kell betonozni. Ha jut rá idő délután még belefogunk a koszorú zsaluzásába. Ha holnap be tudjuk önteni a betont akkor pénteken el tudunk menni az országos ács találkozóra amit ismerős kollégák szerveznek.
Megjött a Maffelra a Bosch körfűrészlap. Egy 350-es speedlinewood-ot vettem rá. Sajnos irreálisan drága a rá való 355mm-es lap és úgy döntöttem hogy lemondok a plusz 2,5mm átvágásról de feleannyiért kapok rá lapot. Vettem egyet a kis Iskra gépemre is.
bim
veterán
Jó reggelt.
Lassan szűnik a fájdalom. A tegnapi napomat a délutáni foghúzás határozta meg. Nagyon durva volt! Annyit írnék le az esetről hogy eddig soha nem kellett fájdalomcsillapítót bevennem azután hogy az érzéstelenítő hatása elmúlt. Most bizony szükség volt rá mert nagyon szétbarmolták a fejemet. No comment....
Amúgy befejeztük a pavilont és nekiláttunk egy előtetőt kiszabogatni. Ma reggel még oda megyünk a szabást befejezni de utána megyünk át koszorút zsaluzni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Leszaladt ez az egy napocska pihenő. Reggel útnak indultunk és csak délután értünk haza. Első utunk apámhoz vezetett aki már nagyon várta a gépet. Minden rendben volt a masinával és némi beszélgetés után zúztunk is Pestre. Felszedtük Adrit és mentünk tovább apósomhoz. Pár órácskát elvoltunk ott is és jöttünk is haza. Töltő rendben üzemel, bár a ventilátor elég zajos benne. Szétszedtem és cserélhető. Lehet előtte megolajozom hátha segít neki.
Ma befejezzük a pavilon zsindelyezését és utána nekiállunk egy előtetőnek. Ez a terv. Piszok szél fúj odakint ami rohadtul fog zavarni.
Sietek haza mert délután fogászat. Ma remélhetőleg megszabadítanak a fájdalmamtól.
bim
veterán
Jó reggelt.
Fél 3-kor a fogam ébresztett. Folyamatosan nyomom a Kataflámot de 5 óránként leürül. Már csak 2 nap és úgy kihúzatom mint a sicc....
Kukim kivan!
Kihasználva az alkalmat apám gépére töltögettem alap progikat. Érdekes jelenségre lettem figyelmes. A Kingstone pendrive ha be van dugva nem indul el a gép. Külső merevlemezzel nincs gond de ezzel. Érdekes. Jó hogy az öregnek mobilnete van ami természetesen USB-s. Remélem azzal nem lesz gond. Ha igen akkor altatnia kell majd a masinát vagy ki-be dugdosni.
Tegnap nagy részben felfalaztuk amit kellett. Hétfőn visszamegyünk a pavilon zsindelyezését befejezni.
Ma megyünk Adriért Pestre de előtte apámnak bedobjuk a gépet. Adrit felszedve megyünk édes apukájához. Ma ilyen papás nap lesz a gyerekeknek. Elhozzuk a Hilti töltőt is amit átvett.
bim
veterán
Jó reggelt.
Apám pc.-je is megjött. Tesztelem és vasárnap bedobjuk amikor Adriért megyünk Pestre.
Tegnap kifejezetten jól haladtunk. Belambériáztunk-beszórtuk az OSB-t és bekönyökfáztam amíg kolléga beütött 4 oldal zsindelyt. 2 oldal maradt meg lekúpozni.
Ma falazni megyünk.
Azt is kell néha egy kicsit.
bim
veterán
Jó reggelt.
Már fent vagyunk egy ideje. Lányok most alszanak vissza. Édesem már most idegbeteg. Sári tegnap egész nap ölben volt csak el amit már nehezen lehet viselni akkora pocakkal mint az övé. Ettől kiakadt az én szerelmem. Ma már előre kiakadt hogy olyan nap lesz a mai is mint a tegnapi.
Tegnap Adriéknál nyílt nap volt és eljött az apja megnézni az órákat majd utána elvitte magával Pestre. Vasárnap megyünk érte édesem apjához.
Megjött táltos szintjelző/Ac pumpa komplett egysége! Amint lesz időm beszerelem.
Elvileg ma jön apám pc.-je amit nagy sokára szereztem neki. Már nyüszögött hogy 3 hete nem tud internetezni. Megértem az öreget mert én 1nap után kiakadok ha nincs netem.
Pavilonnal szépen haladunk. Ma befejezzük a lambériázást és feldobjuk az OSB-t. Beszórjuk a könyökfát és nagyjából este is lesz.
bim
veterán
Jó reggelt.
Internettel szenvedek. Most épp van de ki tudja meddig lesz. Eddig nem nagyon volt bajom az UPC-vel de mióta csőtörés volt a központnál azóta szarakodik néha.
Tegnap egy 6 szögű pavilont csináltunk. Vagyis neki álltunk és reméljük mihamarabb befejezzük. Erre van még a mai és a holnapi nap. Meglátjuk hogy alakul. 12-esszelemenekkel és oszlopokkal dolgozunk ezért hadra fogtuk a Maffel körfűrészt. Szépen dolgozik de kell rá vennem egy jobb lapot. Ma folytatjuk a munkát.
bim
veterán
Jó reggelt.
Egész nyugisan telt az éjszaka. A kataflám szépen hatott. A fogamról kezdi lehúzni a gyulladást és már nem lüktet. Hétfőig ki kell húznom mert akkorra tudtak beírni fogorvoshoz. Nem szarozok és ki fogom húzatni.
Tegnap délig megbetonoztuk az összes pillért és délután jobb híján falaztunk. Minden szarba belekezdünk a mi munkánk meg sehol.
Ma egy 6 szögletű pavilonnak fogunk nekiállni. Előtte faanyagot megyünk válogatni. Még jó hogy a fatelepnek is mennünk kellene dolgozni. Érdekes találkozás lesz.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nagyjából mindent leszerveztem. Apámnak egy új gépet mert 3 hete nincs pc.-je és táltiba egy komplett ACpumpa szintjelző rendszert. Remélem hétvége előtt mindkettő befut. Közben találtam egy fórumot ahol megoldást keresünk közösen tálti problémájára. Ott a fojtószelepállás érzékelő behalását valószínűsítik. Az lesz a következő lépés.
Fogam nekiállt fájdogálni és ezért hamarosan meg kell látogatnom a fogászatot. Nincs még egy hely amitől annyira rettegnék mint a fogászat. A fogaim állapotán meg is látszik.
Tegnap Pesten voltunk egy ragasztott előtetőt segítettünk összeállítani annak akinek a kilátókat csináltuk. Ma már megyünk vissza pilléreket betonozni mert tovább kell lépnünk. Ezer a munka és kevés az idő.
bim
veterán
Jó reggelt.
Vacakul aludtam. Éjfél és 3 között le sem hunytam a szememet mert fájt az ínyem. Begyulladt és jobbra lent fájt mindenem. Fogam is sajgott. Öblögettem gyulladáscsökkentővel de nem nagyon akart hatni.
Tegnap kicsit szerelgettem táltit de nem sokat. Nemsokára egy kis pavilont fogunk építeni Fehérváron ahonnét át tudok majd menni egy giga autóbontóba és rávetem magamat egy donorra. Központi befecskendező és Ac pumpa ugrik is. Addig így fogunk közlekedni ahogy van. Menni lehet vele de nem az igazi. Félő hogy 1x beáll teljesen az AC pumpa és ott maradunk az út szélén.
Ma Egy napot kisegíteni megyünk a kilátósnak. Nem sok kedvem van hozzá de megígérte kollégám.
bim
veterán
Jó reggelt.
SAjnos nem jött össze amit táltival terveztem mert teljesen máshol van a réginek az AC pumpája tankon belül mint ennek. Itt egy egységet alkot a szintjelzővel abban pedig nem.

Kirándultunk egyet a lányokkal és dumáltunk a régi kollégával aki ott maradt ahonnan másfél éve eljöttem. A helyzet ugyan olyan szar mint akkoriban volt. Semmire nincs pénze mert a fizut nem emelték neki. Nem is értem miért van még ott.
Elvileg ma dolgozni fogunk de nem írt a kolléga mikor indulunk. Ez azt is jelentheti hogy mégsem megyünk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma extra későn vagyunk. Most éppen Sári köhög rajtam kívül.
Tegnap betonoztunk egy peremet és nekiálltunk a pilléreket öntögetni. Ma pihizünk de holnap folytatjuk.
Ha minden jól megy ma meglátogatom régi táltosomat és kiszerelem belőle az AC pumpa jeladó csomópontot. Meglátjuk mennyire nehéz kiszerelni csak utána állok neki a mostaninak.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma is később vagyunk. Úgy látszik ez a téli fáradtság ránk tört.
Tegnap délelőtt jelen voltunk a betonozásnál. Szerencsére minden rendben volt. Délután elmentem édesékkel orvosi vizsgálatra ahol Boldit megnézték. Szerencsére minden rendben van vele.
Autószerelő nem tudja vállalni táltit ezért hétvégén autószerelés következik. Van egy nyílás a hátsó ülés alatt ahol az elektromos csatlakozót kötötték rá a Jeladó+ac pumpára és azt a nyílást kicsit megnagyobbítom hogy ki tudjam emelni az egész szerkezetet. Kitisztítás után remélem rendben lesz. Közben kiírom a gyári számát a pumpának és neten bugászok cseredarabot.
Ma magasítást betonozunk a födémre és csatornát javítunk.
Szép napot mindenkinek.
Aktív témák
- PC konfiguráció összeállítás igény szereint, csak új nem használt alkatrészekkel, garanciácal!
- Lenovo P1 GEN 5/16'WQUXGA 4K TOUCH/i7-12800H vPro/32GB DDR5/4TB SSD/RTX A4500 16GB GDDR6/GARANCIA!!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED Mario Edition 20.5, 512GB MicroSD + Android + Atmosphere, 3 hó garanciával
- Eladó alaplap + processzor + memória + hűtő
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i3-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Most bezzeg alszik mint a tej.
Onnantól két hét míg hazaengedik nekem meg hegyekben áll a munka és nem keresek pénzt. Kollégám hoz pénzt abból amit kap de ég a fejem emiatt.
Már nagyon várjuk haza a lányokkal! Szerelmemről nem is szólva! A nagykacsát nem tudom mikor tolja hozzám legközelebb.Kicsit kivagyunk mindannyian.
Iszonyat mennyiséget fej le. mennem kell....

Zabálunk egy gigantikusat és jövünk is haza.

Azt is kell néha egy kicsit.