- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iOS alkalmazások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Aktív témák
-
bim
veterán
Jó reggelt.
Úgy volt hogy ma nem megyünk dolgozni de már csak 5 lapolásunk van amit esetleg kivághatnánk. Jó volna túlesni rajta és megpróbálni kicsit gyorsítani a dolgon.
Pár óra alatt kinyomjuk és jövünk haza. Nem érezném jól magamat ha megint 2 napot itthon lennék dolgoidőben. Szeretek dolgozni és szeretem a szakmámat. Mondjuk legjobban a csajaimat imádom!
Szép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap mégsem mentünk el dolgozni mert kollégám csípője nagyon fájt ezért maradt a hétfő. Pihenje ki magát mert fájós derékkal nem lehet emelgetni a 20/20-as vörösfenyő gerendákat.
Mi délelőtt bementünk Fehérvárra shopingolni. Édesem kiélhette a szenvedélyét. Ma Győrbe megyünk az állatkertbe ha szép idő lesz. Apró családi programok kellenek hogy a szerelem megmaradjon. Ma amúgy is nőnap van és ezért a lányok ezt választották. Virágot nem kapnak inkább elmegyünk közösen Győrbe. Amúgy sem vagyok híve ennek a kijelölt ünnepeknek.
bim
veterán
Jó reggelt.
Leszaladt ez a hétvége is. Örülök hogy a lányokkal lehettem de azért hiányzott a munka. Szép időben van az embernek igazán kedve dolgozgatni. Majd ma...
Tegnap dél előtt egy picivel értünk Győrbe az állatkertbe. Szép idő volt de még picit hűvös. Gyorsan letudtuk az egészet mert se Kati, se Sári nem bírta ki. Az egész akció alig 2 órát tartott. Megbizonyosodtunk arról hogy hosszabb kirándulásokkal még várnunk kell mert nincsenek felkészülve rá. Ők fizikailag nem bírják mi idegileg.
Pár képet készítettünk de nem sokat. Szokásos zsiráfetetésem megvolt. Jó ragacsos nyála van neki amit utána nehezen töröltem le a kezemről. Erről képet nem tudok prezentálni mert édes mobilján van.
Csak csajok
bim
veterán
Jó reggelt.
Elég vacakul aludtam. 11 óta hol fent voltam hol bekumtam. Most eléggé le vagyok lassulva emiatt.
Tegnap végeztünk a lapolásokkal és elkezdtük gyártani a speciális 6x14 méter lábat. Ezek mindegyike 2db. átlósan elvágott 20/20-as luc gerenda összeforgatva és keményfabetétek biztosításával összeragasztva vannak. Na nem nullából nullába vágva hanem nullából 8,5cm.re. Tennék fel róla képet ha nem felejtettem volna megint ott a gépet. Majd holnap.
Készítettem pár képet arról is hogy terheléspróbázzuk a spéci fogaslapolásunkat. 2db. 4 méteres gerendaközépen megtoldva és a két végén feltámasztva, kollégám a maga 100 kilójával ráállt. Simán bírta. Szerintem 3-400kilót simán elvisz az a kötés mindkét irányba terhelve.
Ma munka után ki kell ugranunk megnézni a gerendacserés régi magtárolóhoz mert a bádogosnak van valami nyűge. Mivel világos van még elég sokáig ezért nem jövünk el előbb hanem csak odaugrunk.
A kis szalagfűrész várakozáson felül teljesített. Egy lapot sem szakított el csak kivette 2 lap élét teljesen a gyanta. Röhejes a súlya a 20/20-as lucfenyőnek a vörösfenyő után. Meg is lepődtem rajta.
bim
veterán
Jó reggelt.
Egész kipihent vagyok. Este nagyon korán lefeküdtem mert valami tavaszi fáradtság ült rám. Vagy lehet az időjárás változás kavar be.
Tegnap azt hittem hogy gyorsulni fogunk kicsit a gerendagyártásban de nagyot tévedtem.
Így gyártjuk a speciális oszlopokat , és ilyen lesz belőle. A közbenső folyamat is le van fotózva de majd egybe lesz egy gigaalbum amiben dokumentálom a kilátó egészének az építését.
A gerendákba keményfacsapok vannak beragasztva és az egész még újból ragasztva van egymáshoz. A18 darabból csak hármat tudtunk elkészíteni. Hogy a héten végezzünk napi ötöt meg kellene csinálnunk mától.
Majd meglátjuk sikerül e.
bim
veterán
Jó reggelt.
Sajnos esik az eső ezért az eddig sem túl gyors sebességünk még jobban leesik. Már tegnap se tudtuk teljesíteni rendesen a tervünket. Épp arról beszélgettünk hogy ezen a kilátón nem lesz olyan folyamat ami valamennyire is gyorsan menne. Szép munka de ezzel nem lehet komoly profitot termelni. Mi sem mutatja jobban mint az hogy 4 ácsbrigádot vonnának be újabb toronyépítésbe és ebből 3 kapásból hárított és egy aki majd talán készít. Már szinte biztosra mondhatom hogy több kilátót nem fogunk építeni. Miközben mi itt vacakolunk ezzel az egyszerűbb munkákat amivel kereshetnénk kiadják kóklereknek. Nem tudom mennyire etikus az hogy a cég a mi munkánkkal szerez hírnevet, aminek a felhasználásával egy másik megrendelőt odavonz és neki pedig egy gyér minőségű munkát készítő brigádot küld.
bim
veterán
Jó reggelt.
Már kezdek idegileg túllendülni azon a dolgon hogy piszok lassan haladunk. Tegnap az eső miatt még jobban lefékeződtünk mert nem tudtuk levenni a ragasztó kalodákat a fáról. Ebben az időben a ragasztó sem nagyon akart kötni. Mára csináltunk még 10 kalodát amivel 2 pluszfát le tudunk ragasztani. Eszem megáll!
bim
veterán
Jó reggelt.
Egész jól aludtam. Mondjuk kicsit fáj a kezem de túlélhető. Ez már a korral jár.
Tegnap este felhívtam apámat mert az éjszaka meghalt a nagybátyám. Szegénynek egy megváltásvolt az elmúlás mert rákosvolt és súlyos fájdalmai voltak. Isten nyugosztalja. Egy olyan ember volt aki mindenkinek önzetlenül segített, bármikor szólt neki. Nem sok ilyennel találkozni főleg manapság.
?inkában csigából teknős fokozatba váltottunk ami annyit jelent hogy ma is megyünk dolgozni. Ma az oszlopokba marunk csaplyukakat ahová a szintek ülnek be.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nemsokára kezdődik a 2015-ösforma1-es évad. Ferrari fanként minden évben nagyon várom és az elmúlt évek nem sok örömöt szereztek. Talán idén jobb lesz a helyzet.
Tegnap 1-ig dolgoztunk. Egy oszlopot végigraktunk és kicsapoltuk a szintek helyét. Én a kis piros szalagfűrészemet szerelgettem szinte egész nap. Készítettem egy kisebb ékszíjtárcsát mert a lapsebességet növelni szerettem volna. Jobb is lett a gép. Majd holnap folytatom a szerelgetést.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ismét egy hétfő. Folytatjuk amit szombaton elkezdtünk. Ha szerencsénk van akkor a 3 oszlopsorból ami áll 2 vörös és 2 ragasztott gerendából, ki tudunk csapolni. Ebből egy ragasztott már kész. ilyen hosszú. Ez így cirka 16méter. Ebből azért vágni fogunk le a megfelelő helyen.
Tegnap felderítettük egy séta közben melyik bolt lesz nyitva ezentúl vasárnaponként. Ez egy kicsi ámde piszok drága boltocska lesz. Rumaromát vettünk sütihez, 70 vs. 150ft. Ennyit a vasárnapi zárva tartásról.
bim
veterán
Jó reggelt,
Nem is tudom mit írjak. Piszok lassan haladunk. Ennek egyik fő oka az hogy minden munkafolyamathoz a felsőmaró kell amiből nekünk csak egy van. Kollégám mar én meg előkészítek neki. Nem tudunk két felé dolgozni mert nincs rá lehetőség. Az anyagok mérete miatt kellene mindkettőnknek segítség és még egy felsőmaró kellene ami pont ilyen mint az enyém egy pont olyan másolótalppal mint amilyet készíttettem hozzá. A bajunkat az is tetézi hogy hiányzik 13db. 4 méteres 20/20-as gerendánk amit el kellene vágnunk. Elvileg tegnap délután odaért, de ez nem így történt.
Itthon minden rendben a lányokkal. Kati itthon jól viselkedik de az utcán nehéz vele közlekedni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma kicsit később vagyok mert elfelejtettem felhúzni az órát. Úgy ijedtünk fel édessel hogy már reggel van.
Tegnapról nem sok mindent tudok írni. Mivel nem jött meg a faanyagunk ezért a korlátelemeket lődöztük rá a keretére. Közben informálódtunk hogy milyen munkák várhatóak a kilátó után. Egyik főnök azt mondta semmi, a másik pedig azt hogy nem érti miért mond ilyet a társa amikor sok munka van kilátásban. Ezek szerint az első góré mással képzeli el a jövőt. Majd meglátjuk mi lesz.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma 10 hónapos a drága kis boldog, mosolygós babám! huncutka
Nagyon repül az idő. Épp csak tegnapszületett és ma már a járással próbálkozik. És persze mindenhol pakol. Imádni való tündérke. Holnap pedig mi leszünk kereken 9 évesek az én életem nagy szerelmével! Azt olvastam mindenféle tanulmányokból hogy a szerelem 2-3 év múlva véget ér, de én nem tudok mit kezdeni ezzel. Már 9 éve rajongok ezért a csajért.
Munkáról nem sok mindent tudok írni. Meghozták a 13 gerendát amiből 3 kukás. Elvágtuk a maradék tízet és hármat összeragasztottunk belőle. Ma egy újabb oszlopsor kimarásának állunk neki. Ha szerencsénk van akkor végzünk is vele.
bim
veterán
Jó reggelt.
Pocsék éjszakán vagyunk túl! A két kiskacsánk közöttünk aludt. Vagyis KAti az én helyemen Sári pedig alig aludt.
Ettől eltekintve boldog vagyok!Ma lettünk 9 évesek az én drága szerelmemmel. Még tegnap reggel mondtam neki hogy elveszem feleségül. Nálunk így megy a lánykérés. Délután azért kiragasztottam a tükörre egy papírszívecskébe hogy hozzám jön e feleségül. Természetesen igent mondott. Valahogy egy lánynak ez fontosabb mint a fiúknak. Nekem jó volt így is, de szeretném ha beteljesedne ez a szerelem. Ennek talán ez a legfelső foka. Mindkettőnknek volt egy sikertelen házassága amikor egymásra találtunk és valahogy villámként lecsapott ránk ez a mennyei érzés. Valami ilyesmiről szólnak azok a bizonyos nyálas filmek amiket utáltam addig amíg nem kerültem ugyan ebbe a helyzetbe. Ő az a lány aki bármennyi gyereket szülhetne nekem mert soha nem érezném azt hogy tőle már nem. Ez a nyugodt háttér kell ahhoz hogy a szakmámban is szépet tudjak alkotni. Szerintem kitartunk életünk végéig egymás mellett. Imádom őt és az összes gyermekemet.
bim
veterán
Jó reggelt.
Elvileg mára azt beszéltem meg a kollégámmal hogy nem megyünk be dolgozni de ilyenkor reggel mindig belém bújik a kisördög hogy talán mégis be kellene menni valamit csinálgatni. Majd még eldöntöm mi legyen. Lehet elmúlik ez az érzés. Majd lehet megkérdezem kollégámat mit szól hozzá.
Hétfőn temetésre megyek ezért az a nap kiesik teljesen.
Tegnap igazi szerelmes napunk volt édessel. Titokban rendelt egy rózsaszín szív alakú tortát amit nagy erőkkel pusztítottunk el. Sok ilyen napot szeretnék minden hétre. A többi meglepi nem publikus de az ággyal kapcsolatban van.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma egy kicsit később vagyunk. Jól esett ez a kis plusz alvás.
Tegnap bementünk egy 3 órácskára dolgozni. Végre leragasztottunk minden oszlopot. Kedden kimarjuk rá azt a 48db. csaplyukat és utána neki is állhatunk összeépíteni a kilátót fektetve. Ennek mondjuk az a feltétele hogy addigra lefessék legalább az első adagot. Majd meglátjuk.
Ma elviszem táltit karosszériáshoz hogy nézze meg az alját. Egy kis lakatolás és alvázvédelem kell neki. Már ősszel meg akartam csináltatni de nem tudtam kivenni melóból. Virágoshoz is be kell néznem a holnapi temetésre venni valamit.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma reggel temetésre megyek. Szegény nagybátyámtól veszünk végső búcsút. Igazi jólelkű ember volt aki mindenkinek segített. Sokszor kihúzott minket is a szarból. Apámért bemegyek mert én fogom vinni. A temetés után hazafelé kitakarítom táltit és le is mosom. Megérdemli a gondoskodást. Tegnap elvittem megnézetni szerelőhöz. Megemeltük és végigbogarásztuk az alját. 3 foltocskát kell tenni a bal oldalára és ennyi. Mehet neki az alvázvédelem. Ez 3 héten belül meg lesz csinálva. Már nézegettem rá új gumikat is. Olyat próbáltam rá venni ami olcsó de a mutatói nem rosszabbak C-nél. ezt találtam jónak. Mondjuk ez még csak az első keresésem.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma már én is dolgozok. Kollégám tegnap bement és kimart mindent. Ma már az összeállítást fogjuk csinálni ha lesz elegendő anyag hozzá festve. Jó hogy egy hete pofázzuk hogy festeni kell.Kolléga mesélte hogy a főnök előállt azzal a sztorival hogy a másik ilyen tornyot ami ezzel párhuzamosan készül kézzel állítják. Most komolyan hülyének néz minket?! Emeljen már meg valaki egy 20/20-as vörösfenyő gerendát és állítsa függőbe, majd egyensúlyozzon vele 12 méter magasban. Ez komplett idiótának néz minket. Nem is tudom hogy ez a sztori milyen inkább. Szánalmas? Röhejes? Nos comment.
Tegnap rendben lezajlott a temetés. A pap nagyon szarul beszélt és hadart is. Az egész ceremónia lezajlott bő fél óra alatt. Rengetegen voltak. Ma estére megyek búcsúztató szentmisére. Előtte bemegyek apámért is. Örül neki hogy elmegyek én is. Itt már tényleg csak a szűk család lesz jelen. Remélem nem az a pap beszél ami a temetésen mert kiakadok. Nem vagyok egy templomba járó ember de ha már betévedek akkor olyan beszédet halljak amin elgondolkodok és magamba szállok.
Temetés után elugrottam megnézni egy kis maszek munkát amiből lehet valami. Hazafelé kitakarítottam és lemostam táltit. Nagyon szép lett a paripám.
Szép napot mindenkinek.[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
Jó reggelt.
Nehezen ébredtem fel. Az esti programom teljesen felborult a mise miatt. 8 körül értem haza de megérte. Egy öreg pap tartotta a ceremóniát és nagyon szépen beszélt. Lehet öreg koromra megtérek és én is hívő leszek. Érdekes atmoszféra lengi körbe a templomot. Egyelőre ilyesmire nem fogok időt szakítani.
Tegnap délelőtt kerítésléceket lövöldöztünk és délután álltunk neki összeépíteni a kilátót. Azonnal belefutottunk egy kisebb hibába amit orvosolnunk kell. Ezért állítjuk össze idebent és nem visszük ki próba nélkül. Mutatósabb képek ma fognak készülni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Már fent vagyok fél 3 óta. A könyököm fájt és ez ébresztett fel. Most csak zsibbad de kibírható.
Tegnap már valami látványosat is csináltunk nem csak egerésztünk. a kollégát a méretek miatt állíttattam oda. Tehettem volna egy gyufás skatulyát is de az lehet nem is látszódott volna. Még egy kép.
Ma kimegyünk megnézni hová épül és milyen minőségű lett a beton. Elvileg megnézünk egy most épülő ugyan ilyen kilátót is. Kíváncsi vagyok rá a másik ácsok hogy készítik.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma szerencsére "csak" 3-kor ébredtem fel és nem korábban. Érzem is a fejemen hogy húz.
Tegnap összeállítottuk az első szekciót a kilátóból. Nem kicsi....
Ma nekiállunk a következő egységnek. Még kettő van hátra. Nem akarom fényezni magunkat de elég jó lesz. Igyekszünk pontosan dolgozni.
Minden mindennel összetart. Természetesen a hagyományos fakötések szuper erős ragasztóval biztosítva nehogy szétessen.
Végre a lézert is ki tudtuk próbálni. az udvar hosszában (kb. 40m) tartotta a 4mm pontosságot. Ez több mint elég nekünk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Piszok szék fúj odakint. Már tegnap is megkeserítette az életünket és ma is dolgozunk ezért király lesz a hangulatom. Szerencse csak 8-tól délig leszünk.
Tegnap nekiláttunk a 2.résznek ami egyből a 3. szekció lett mert össze vissza festették le a tartógerendákat és ebből volt a legtöbb kész. Csak fél 2-ig tudtuk készíteni mert ki kellett mennünk a területre megnézni a helyét hogy mennyire pontosan dolgoztak a kömik. 2-3cm van a szintben de semmi vészes. A talpak is nagyjából jó helyre sikerültek. Ma megpróbáljuk a tegnapi kiesést behozni ami persze esélytelen lesz.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ez az óraállítás segített azon hogy egy órával előbb ébredek fel. Most pont időben nyílik ki a szemem.
Tegnap amolyan szopós szombati munka volt. Valahogy mindig szombatra kerül ilyen munka. Most azzal szívtunk hogy az utoljára elvágott vacak minőségű gerendák csapjai nem jól álltak. Még 3 ilyen gerendára számíthatunk. Agyam eldobom.
Itthon minden rendben van. Lányok cserfesek és ettől egy kellemes zsibbadtság fogja el az agyamat.Kacsáim.
Külön a legrosszabb akitől elolvadok teljesen.
Adrinak szünete van és elvitte az apja magához. Pénteken felvesszük a válóper után. Délután sétáltunk egy nagyot a szélben.
Ma forma 1 után begurulunk Fehérvárra. Meglátogatjuk apámat és benézünk a Tescoba. Állítólag nyitva lesz.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma nehezen ébredtem fel. Az időjárás teljesen nyomottá tesz. Ezen a héten frontok jönnek és mennek a fejem meg szét fog robbanni.
Tegnap szuper volt a forma1! Végre 2 év után győztünk. A futam után elmentünk Fehérvárra nézelődni kicsit. Voltunk a Tescoban és sétáltunk egy nagyot a belvárosban. Apámnál is látogatást tettünk mert rég látta az unokáit. Jól esett kicsit kimozdulni a lányokkal.
Ma folytatjuk a giga kirakós játékunk összeszerelését. Ha szerencsénk van akkor holnap végzünk. Ha lassabban megy akkor szerdán.
bim
veterán
Jó reggelt.
Piszok időnk volt tegnap. Hol sütött a nap, hol pedig eláztunk. 2-ig bírtuk kint és utána úgy eleredt az eső hogy bekényszerültünk tető alá. Épp csak be tudtuk fejezni ezt a tömböt amit pénteken kezdtünk el.
Remélem ma jobb idő lesz. egy kép
Itthon minden rendben. Lányok jól vannak és Kati nagyon hisztis. Tiszta csaj!
bim
veterán
Jó reggelt.
Vacak időben is meglepően jól haladtunk tegnap. Majdnem végeztünk egy teljes szekcióval. Igaz egy üres felső tag van benne de ezt leszámítva is jól haladtunk. ma délelőtt befejezzük és ha olyan idő lesz akkor nekiállunk a tetőnek. Majd meglátjuk hogy alakul.
Tegnap édes gyűrűt nézett magának. Nem fog kerülni semmibe mert beszámíttatja az aranyait. Még a lányoknak is jut egy-egy szép fülbevaló. Nagy örömmel várt a hírrel haza. Olyan kis izgatott volt. Pénteken elválik és kedden bemegy bejelentkezni házasságkötésre. Nincs mire várnunk. Sima 2 tanús esküvőt tervezünk semmi rongyrázással.
bim
veterán
Jó reggelt.
Felborult a reggelünk. Sári lázasan ébredt és hányt is. Mostanra kezdett el hatni a lázcsillapító és végre visszaaludt.
Elképesztő milyen idő volt tegnap is! A fejem szétrobbant a szélviharban. Némi hó is esett aminek külön örültem. Majdnem teljesen végeztünk a toronyrésszel de nem volt fakötésű alátétünk a csavarozáshoz. Nekiálltunk a tetőnek.Én összeállítottam a talpszelement amíg kollégám a császárfát próbálta meg hatszögre alakítani. Ma folytatjuk a tető készítést.
bim
veterán
Jó reggelt.
Épp keresésben vagyok. Bedöglött a fényképezőm és kellene szerezni egy másikat hogy a munkáimat tudjam fotózni. Nem akarok új gépet venni mert azt sajnálnám befogni a koszba.
Tegnap elvégeztem a talpszelemen összekötők beépítését amíg kollégám a császárfát faragta. Ő a cicomára megy rá én pedig a fontosabb, pontos munkát helyezem előtérbe. Nyilván nem lehet meg az egyik a másik nélkül csak kinek mi a fontosabb.
Ma csak 11-ig dolgozok mert délután megyünk édesem válóperére. Mától szabad préda a csaj.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nyugisan aludtunk édessel. Az első olyan éjszaka volt amikor a szerelmem már szabad préda. Tegnap sikerült pontot tenni az ügyvégére és sikerült elválnia. Agyam eldobom azon a káoszon ami Pesten megy a közlekedésben. Simán kihullana a hajam ha ott élnék. Ezek normálisak hogy két sávból egyet leválasztanak a Margit körúton buszsávnak? No comment.
11-ig dolgoztam délelőtt. Tetőt építettük. 3 mitliszarufa tartja a császárfát. Ezeket építettük be addig amíg voltam. Legközelebb kedden megyünk. Úgy néz ki ma tudom pótolni a fényképezőt. Vettem egy olcsó használt gépet amivel elleszünk egy darabig. Persze akarok venni egy jobbat de most hirtelen ez van.
Ma megyünk be Fehérvárra szemüvegnéző körútra. Édesnek és nekem is kellene új szemüveg. Munkatárgyalást is meg kell ejtenem. Úgy néz ki összejön az a kis terasz pergola készítése.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma csak ilyen későn vagyunk. Nincs hová sietni mert ma csak itthon pihizünk. Ha esetleg olyan lesz az idő akkor elmegyünk valahová de ez nem biztos.
Tegnap Fehérváron átvettük a fotómasinát. Arra amire nekünk kell jó lesz. Tárgyalni is voltam ahol semmire nem jutottunk és szemüveget hajtottunk édesnek. Mindenhol sokan voltak és nem jutottunk egyről a kettőre. Nagyjából ennyi történt velünk. Ezeket a képeket az új masinával készítettük.
csajok
lányaimmal
Sára
Katica
bim
veterán
Jó reggelt.
Locsolást letudtam édesnél és Sárinál. Ilyenkor előkerül az olcsó és büdös kölnim amivel meghintem a csajokat . Semmi vers csak locsolok. Katit megvárom hogy felébredjen és utána támadok.
Tegnap semmi nem történt velünk. Lementem táltit megnézni. Kicsit veri az olajat a motor elején és valahol szökik a hűtővíz. Kell vennem egy adalékot a vízvesztésre. Persze már kombináltam hogy talán hengerfejes a drágám. Ilyenkor beásom magamat az internetbe és mindenfélét elolvasok. A tünetek szerencsére nem stimmelnek. Nincs fehér füst, nem több az olaj a motorban, az olajbetöltő sapka nem világosbarna olajos belülről. Már lelki szemeim előtt alakult egy 100 rugós javítási összeg. Nem örültem volna most ennek.
Ma dél körül ér haza csak cunci. Valszeg emiatt már Nem fogunk sehová menni. Nem értem miért nem tudta az apja tegnap este visszahozni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Végre mindenki itthon van és újra munkanap van. Egész jól telt el ez a 4 nap. Szinte nem is gondoltam a munkára. Már régóta készítjük a kilátót és elfogyott az a tűz ami sosem volt igazán meg. Ez nem azt jelenti hogy nem végzünk jó munkát de már alig várom hogy leteljen a 8 óra és jöhessek haza azén kacsáimhoz.
Tegnap nem történt semmi érdekes. Hazaért cunci és a húgai megőrültek teljesen. Nagyon várták őt. Sok ez az egy hét külön. Kapott egy bőrdzsekit és egy galaxy S4 advence.et, sok ruhát és sok programra elvitte az apja. Jó sokat költött rá. Mivel kapott egy új mobilt a régi készülékéből a memóriakártya ugrott is át a fényképezőbe. Mivel jó árban tudunk szerezni veszünk még 4 gigásat édes telefonjába és cunci telefonjának a gyári 8gigát is megtoldjuk néggyel.
Ma folytatjuk a tetőt. Remélem ma már én is tudok valami használható képet készíteni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Totál hulla vagyok! Este leesett Sári az ágyról és sokat sírt. Fel kellett ébresztenünk teljesen hogy lássuk nem szédül e, és hogy hol fájhat neki. Szerencsére nem látszik semmi és ő is megnyugodott. Mindez egy éjfél és fél kettő közötti időszakvolt. Nem tudom mikor tudtam újra elaludni de kevés idő maradt reggelig a pihenésre. Közben Kati is hányt egyet.
Tegnap A tetőszerkezetet csinálgattuk. Élszarufákat és annak támaszait készítettük el. kép
Ez a fényképező elég belépőszint.Hamar kell vennünk egy jobbat... Ma megy tálti alvázmosásra és irány a szerelő. 3helyen javítani kell a kasznit és alvázvédelem megy rá. A vízveszteségnek is utánanéznek.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma én aludtam a gyerekszobában mert Kati belázasodott és édesem a két lánnyal együtt aludt a mi ágyunkban biztos ami biztos.
Tegnap szinte körbeszarufáztuk az egész tetőt. Ma elkészülünk a szerkezettel és festhetik is. Képeket tegnap nem készítettem, majd ma ha teljesen elkészülünk.
Tegnap lemosatta édes a Volán telepen tálti alját és a motorját és este már vittem is a szerelőhöz. 3 foltozás, alváz és üregvédelem. Hanem jön semmi közbe 35-40 környékén megáll a költség.
Persze pont ilyenkor nincs autó amikor maszekolni kellene.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma később megyek dolgozni Mert megyünk bejelentkezni anyakönyvvezetőhöz házasságkötésre.
Tegnapelég lehangolóhírrel fogadott az autószerelő.A sárvédőív és a doblemez hegesztése közben kigyulladt táltosom. Eloltotta és elvileg nincs komolyabb probléma de egy részen le kell festeni azt az elemet mert bemattult a festék. Hurrá! Este írt hogy most meg a forgalmija nincs meg és az kell a színkódhoz. Agyam eldobom! Maszek munkát kellene hétvégén csinálnunk és kellene mint egy falat kenyér a paripám erre még fel is gyújtják. Kész vagyok!
Tegnap befejeztük a tetőt és ma már a lépcsókkel fogunk foglalkozni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Az egész család kivan. Kati és Sári lázas beteg mi meg kivagyunk teljesen. Édesem nem alszik én meg felriadok a sírásokra. Kati hol nálam hol édesnél alszik.
Tegnap bejelentkeztünk május 12.-re házasságkötésre. Édesemnek még nem írták át a rendszerben hogy elvált ezért hivatalosan még nem jelentkeztünk be de mivel rendes a csaj elkészít minden iratot és majd csak aláírni ugrunk be. Ezután siettem dolgozni mert már csesztetnek minket hogy ki kell vinni a kilátót. Hazaérve még elmentem maszekot megnézni hogy ma tudjam csinálni az előkészületeket. Szerencsémre kijött értem a tulaj mert táltosom még nincs kész.Majd talán ma. Félve várom milyen lesz.... Remélem nem csesződött el nagyon.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma kicsit később vagyok. Tegnap elég sűrű napom volt. 3-ig dolgoztam és utána mentem még el táltiért. A maszekmunkát teljesen kiszabtam és holnap munka után már csak le kell festeni. Tálti egész szép lett. Vannak apró esztétikai hibák de semmi komoly. Van ahol a szín pöttyökben a rossz maszkolás miatt foltot hagyott. Haannyira zavarni fog akkor levakarom. Alvázvédő is jutott a motorra itt ott ami elég büdös amikor bemelegszik a motor. Azt mondta a szerelő hogy a hűtőm ereszt a műanyag és a fém között. Beugrottunk Fehérvárra este a Tescoba és vettem ideiglenesen hűtőtömítő adalékot hátha be tudja foltozni a rendszert. Megvan régi táltiról a hűtő de még meg kell néznem jó e rá.
Ma forma1 és utána ha jó idő lesz akkor sétálunk egy nagyot. Kati és Sári talán mintha jobban lennének.
SZép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap semmi érdekes nem történt velünk. Rém unalmas volt a futam reggel. Még délelőtt lementem és letakarítottam tálti motorteréből a félrefújt alvázvédő foltokat. Kitakarítottam a csomagtartót és körbenéztem tüzetesen mit végzett a szerelő. Pár vezeték és egy db. filc vált a lángok martalékává. Igazából nem is tűz lehetett csak valami erős hőhatás amitől megolvadt a vezetékeken a szigetelés. Az ülésnyitó bovden külső műanyaga is eltűnt egy darabon. Szóval azért volt káresemény. Szerencsére nem látható helyen mert azokat helyre hozta.
Délután sétáltunk egyet a jó időben. Lányok akkor még rendben voltak de estére Kati újra belázasodott. Ma viszi orvoshoz őket édesem. Délután tovább maradunk és lefestjük a maszekot. Remélem mindennel végzünk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Szegény Katicának mandulagyulladása van. Folyamatosan lázas és nehéz vele. Nem hajlandó semmilyen gyógyszert bevenni. Lázat kúppal csillapítjuk de az antibiotikumot be kellene vennie.Első adagot óriási küzdelemben tudta csak lenyomni a torkán. Készek vagyunk már!Hol az egyik sír hol mindkettő.
Tegnap a kilátó lépcsőit szereltük össze. Még van 8db. Délután tovább maradtunk és lefestettük a maszek anyagát. Még lehet ma rá kell javítanunk és utána mehetünk is állítani.
bim
veterán
Jó reggelt.
Talán Kati jobban van egy kicsivel de nagyon lassan javul. Sokat sírdogál mint pl. mos tis. Édes csitítja de tehetetlenek vagyunk. Az ember szíve szakad meg mert nem tudunk segíteni neki.
Tegnap lépcsőket készítettünk. Van még egy pár db. belőle amivel talán holnap végzünk is.
Ma délután megyünk maszekolni amivel kereshetünk egy kis plusz pénzt.
bim
veterán
Jó reggelt.
Úgy néz ki Kati kezd kilábalni a betegségből. Már tegnap nem volt lázas de a közérzete csapnivaló és gyenge is.
Tegnap lépcsőket gyártottunk. még van 2db. Meló után elmentünk maszekolni és összedobtuk amit szombaton előkészítettem. Minden flottul passzolt szerencsére. Igazi felüdülés volt kicsit kimozdulni és mást csinálni. Ma nem is megyünk munkahelyre hanem befejezzük a maszekot.
bim
veterán
Jó reggelt.
Kicsit elszaladt az idő. Káosz van még alvás fronton. Kati velem alszik ezért édes kiszorult Sárival. Viszont emiatt később ébredünk. Ma még ráadásul mire megírtam az asztalos klubba egy hsz.-t elszaladt az idő.
Tegnap befejeztük a maszekot. Az egész napunk ráment mert piszok lassan tudtuk csak lerakni a padlóburkolatot. Ilyet sem fogunk nagyon vállalni többet. Ezt dobtuk össze
Ma befejezzük a lépcsőket és nekiállunk a csavarozásnak.
bim
veterán
Jó reggelt.
Végre mindenki a helyén aludt! Többé kevésbé nyugis éjszakánk volt amire rég nem volt példa.
Tegnap édesék elgurultak az oviba beíratni Katit. Abba az oviba járatnánk ahol cunci volt de sajnos körzetileg nem odatartozunk. Előző nap egy másik oviban is voltak ami azért lenne jó mert cunci iskolája mellett van de nem voltak szimpatikusak szerelmemnek és ráadásul az sem a körzetes ovink. Mindkét helyen többen jelentkeznek mint ahány hely lenne. Most kicsit izgulunk. Ahová tartozunk körzetileg az tele van etnikummal. Nem tartom magamat rasszistának de megtartom a 2 lépés távolságot tőlük és nem szeretném ha olyan csoportba járna a gyermekem ahol többségben vannak a barnák.
Mi befejeztük a lépcsőket és elmondható hogy végeztünk a famunkával. Hétfőn vasalatokat teszünk fel és elvileg csütörtökön kiszállítás.
Ma pihizünk és megnézek egy maszek munkát.
bim
veterán
Jó reggelt.
Végre egy jót durmoltunk! Látszik is hogy meddig sikerült elszunyókálnunk.
Tegnap nyugis napunk volt, Délelőtt összepakoltam a pincében és behordtam a szerszámaimat a kocsiból. Kell a hely mert hazahozom a gépeimet a cégtől és már nem lehetett megmozdulni a rendetlenségben. Délután elmentünk megnézni a munkát és kicsit vásárolgattunk. Adri megy táborba és kapott egy melegítőt mert nem volt neki. Apámhoz is beugrottunk dumálni egy keveset és hazafelé mekiztünk. Megkóstoltuk a Grand Bigmac-et . Egész jól elszaladt a napunk ezzel. Ma pihizünk és ha jó idő lesz akkor sétálunk egy nagyot. Sietnünk kell mert délután jó kis futam elé nézünk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma vagyunk 109 hónaposak és ha minden igaz akkor a 110 hónapos fordulónkon már hátasok leszünk az én szerelmemmel. Sokáig éltünk élettársi kapcsolatban de a két kiskacsa miatt úgy gondolom hogy nem árthat egy papír is.Szerelmem pedig kifejezetten igényli hogy véglegesítsük a kapcsolatunkat. Ez ha minden jól megy május12.-én meg is történik.
Tegnap semmi érdekes nem történt. Egy picit sétáltunk de nem volt olyan igazán jó idő. A futamon alig történt valami. A végén Rai behúzta a 2. helyet de ennyi.
Ma jön a tervező megnézni a tornyot. Remélem hoz képeket a másik toronyról amit velünk párhuzamosan készítenek. Egyik ismerősünk is épít majd egy ugyan ilyet. Ők mondjuk ipari módszerekkel ragasztott fából úgy hogy a gép mindent kivág és kimar nekik ők pedig csak összerakják mint egy legot. Kíváncsian várom az milyen lesz.
bim
veterán
Jó reggelt.
Dög unalmas munkanapon mentünk keresztül tegnap. Nem sok munkánk van hátra a kilátón és azt készítgettük. Már csak a vasalatokat kell felfúrni a helyére de nincs hozzá meg minden. Arra várunk de egyelőre nem jön a cucc.
Közben a szombaton megnézett maszekmunkát rendezem. Még az árajánlathoz szedem össze mi mennyibe kerül. Jó volna ha lenne belőle valami mert itt a pályafutásunk hamarosan lejár.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnapnem volt mit csinálnunk a telephelyen mert a vas nem jött meg amit várunk ezért ki kellett vinnünk a tetőt és ott 3 bakra összedobtuk. Ma már avasakkal fogunk foglalkozni amik ott vannak. Mivel korán végeztünk, és mert a közelben van a másik ugyanilyen kilátó, ezért hazafelé megnéztük azt. Persze most nem volt nálam fényképező. Na azt a tornyot 5 évre készítették. Egész más szakmai motiváció mozgatja azt a brigádot akik a Naszályi kilátót készítették mint minket. Mi minél szebb és jobb tornyot ők pedig minél hamarabb amibe belefér "némi" pontatlanság. Majd még biztosan megyek oda egy összehasonlító képsorozatot készíteni. Amúgy érdekes volt felmászni egy olyan építményre amilyet mi is készítünk de még csak fekve látjuk. Ilyenkor az ember egy plusz impulzust kap hogy talán érdemes mégis egyre jobban és szebben dolgozni hogy fölé emelkedjen ezeknek az ácsoknak. Persze anyagilag ők jobban járnak mint mi de talán az nem minden.
Elvileg mára készül el szerelmem jegyűrűje. Nagyon várja már. Ez amolyan csajos dolog.
bim
veterán
Jó reggelt.
Már nagyon várom hogy szombat legyen újra!Dög unalmas, vasak felfurkálása van folyamatban. Amint végzünk viszik ki a tornyot. Ezt még a héten le akarják tudni de nem tudom végzünk e. Vagyis biztosan végzünk de nem biztos hogy ki is tudják vinni. Majd alakul. Már nem érdekel egy cseppet sem.
Ma lesz meg elvileg szerelmem gyűrűje. Már nagyon várja.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma izgalmas napunk lesz. Ma van a napja hogy kiszállítják a torony minden elemét. Persze a vasalással nem végeztünk. Majd a maradékot kint megcsináljuk. Főnökünk olyan fukar hogy ilyet még föld nem hordott a hátán. Egy rönkszállító viszi ki és valami gazda veszi le egy villás géppel a mezőn. Ha összetörnek valamit majd néz egy nagyot. Idióta....
Édesemnek meghozták a gyűrűjét. Nagyon szuper lett. Nekem is készítettek egy ugyanolyat csak ezüstből. Rajtam úgyis csak 1x lesz.
bim
veterán
Jó reggelt.
Szép napos szombat elé nézünk. Lehet el is megyünk valamerre édessel és a gyerekekkel.
Tegnap megkezdődött a kiszállítás. Kolléga ebben a műveletben segédkezett én pedig felfurkáltam a maradék vasat. Hétfőn már kint fogunk a terepen ténykedni. Azt akarták hogy ma is menjünk de egyikünknek sem volt kedve hozzá. Elmúltak azok az idők ....
Szép napot mindenkinek.
Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox Series X|S
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest