Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
Hirdetés
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
A Samsung fontolgatja, hogy megveszi a Nokia egy részét
it A Nokia mobilhálózati ágazatát veheti meg a Samsung, de a részletek még bizonytalanok.
-
Elegáns és igen fürge külső SSD-t dobott piacra a GoodRAM
ph Az 1 GB/s-os szintet jócskán megugró, fémházas adattár két színben, 500 GB-tól 2 TB-ig bezárólag kínál opciókat.
Aktív témák
-
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap a kibontott részen feltettük a magasítást és beszigeteltük, majd ráhúztuk a végleges fóliát. Nagyjából ennyire szerettem volna eljutni mert előző éjszaka volt egy kisebb eső és nem szeretem volna ha bármilyen beázás lesz. Ma ezt a részt lécezzük be és ha jut rá idő akkor beépítünk még egy tetőablakot is.
Ma korábban jövünk haza mert vinnem kell Szemit olajcserére és átnézetni. Ismét ráz egy kicsit a kormány fékezésnél ami azt jelenti hogy ha ugyanaz a probléma mint legutóbb akkor ez az olcsó tárcsa 10e km,-t bírt ki anélkül hogy meghullámosodott volna. De lehet a futóművel van valami gond. Nem tudom. Bármi is legyen az remélem holnap megoldja a szerelő mert hétfőre kell a paripám.
Szép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Ma nem kapkodtunk a felkeléssel. Egy ideje már a vezess.-en nézegettem fogyasztásos videókat.
Tegnap beléceztük a lefóliázott részt és beépítettünk egy tetőablakot. 2 előtt eljöttünk mert Szemi olajcserére ment és valami rázza a kormányt fékezésnél amit meg kell oldani. Remélem ma egészségesen visszakapjuk. Ha még délelőtt megkapjuk akkor lehet délután elmegyünk valahová és megtankoljuk Csillagot. Mivel már 50 liternél nem lehet egyszerre többet tankolni ezért fél alá nem nagyon eshet a tank.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap fél kettő körül mehettünk ki Szemiért. Olajcsere + első komplett lengőkarok és újra féktárcsák cseréje. Az olcsó tárcsák 10e km.-t bírtak és behullámosodott. Most tényleg jó lett Szemi eleje. Kormányon semmi rezgés de csak pár km.-t tudtam menni vele hazáig. 115e volt a ceh. Ugyanazon az úton járunk vele mint Csillaggal. Amit az előző tulaj nem cserélt ki azt apránként minden nálunk le lesz cserélve. A szerelő megdicsért hogy nagyon jó vétel volt Szemi mert a futott km. ellenére egy csepp olajfolyás sincs sehol a motoron és egyáltalán nem füstöl és jól is megy. Egy apró érdekesség hogy pénteken hazafelé megmértük a klíma befújt levegő hőmérsékletét Szeminek és 5 fok volt, de az első ülésnél mérve már 34,2 mutatott a hőmérő. Ennyire gyenge a hőszigetelése az Octaviának. Ezzel szemben Csillag hiába sötétkék a 6 fok körüli befújással simán 30fok alá lehet hűteni a kocsiszekrényt.
Szerelőtől bementünk Fehérvárra Adriért aki egész délelőtt buszozott Taksonyból a barátnőjétől és addigra ért be. Mekiztünk egyet és jöttünk haza.
Szinte egész nap pihiztem hogy regenerálódjak. Ma mise után felpakolom a bakjaimat unokatesómnál és visszaviszem apámhoz. Beszélgetünk kicsit és jövök haza. Itt megpakolom a hátulját Bramacos kiegészítőkkel amit ennél a tetőnél be kell építenünk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap majdnem az egész délelőttöm elment a mise utáni állvány visszahurcolására és még picit beszélgettem is az öreggel.
Délután amikor már nem volt az a kuka meleg lementünk kicsit a játszóra a gyerekekkel de semmi több.
Ma folytatjuk a bontást befelé egészen a vápáig. Gondolom nem fogunk fázni mert most pár nap extra meleget mondtak. Lehet kicsit leveszünk a munkaidőből és akkor talán könnyebben átvészeljük ezt a hőhullámot.
Szép napot mindnekinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap építettünk és bontottunk is. Persze egészen elképesztő dolgokkal találkoztunk ismét. Valahogy ezek a fő szerkezeti tartóelemek régen egy rész "szakemberen" kifogtak. Vápákra és élekre gondolok itt elsősorban. Itt is gondok adódtak az elhelyezéssel. A teteje mélyen volt de a csonkaszarufák magasak lettek. Érthetetlen. Egyszerű mértani alapelveket kell követni. Ha 35°-os a tető hajlásszöge akkor minden egyes szarufának annyinak kell lennie. Ha nem annyi akkor rossz helyen van az él vagy vápaszarufa. Még egy gyöngyszemet fotóztam csak úgy magamnak. [kép] Ez így volt több mint 20 évig. Ahogy egészre kijött a kúp csak addig ért. Nem volt flex? Persze darazsak és madarak befészkeltek. Csodálatos...
Ma csak építünk és reménykedünk hogy a vápát sikerült megjavítanunk. A hőséggel harcban vagyunk. 1-2 óránként lejövünk az árnyékba egy negyed órára inni és összeszedni magunkat és előbb eljövünk haza.
Tegnap Boldi és az egész család tornán volt Ildikó néninél. A végére a lányok is bemehettek és közös gyakorlat volt. Mindenki jól érezte magát.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggel 9.-ig a kocsiban üldögéltünk mert szakadt az eső. Szerencsére még pont előtte be tudtuk fedni a nyitott részt így ázás nem volt. Pont az a 2 óra hiányzott délután hogy végezzünk azzal a résszel amit tegnapra terveztem. Majd ma befejezzük. Végre túljutunk az újrafóliázáson és átlécezésen. Esetleg az aljával is tudunk foglalkozni a csatorna visszatétele előtt.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap már befűtöttek rendesen odafentről és állítólag ma még melegebb lesz. Lécezéssel és fóliázással végeztünk és még beépítettünk egy tetőablakot is. Ma bádogozunk és ha jut rá idő nekiállunk cserepezni. A vápát fogjuk darabolni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap már nagyon befűtöttek nekünk. Bádogozással foglalkoztunk és némi deszkát is felépítettünk. Ma cserepezni fogunk amennyit az idő enged.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap iszonyat meleg volt már! Épp csak bevágtuk a vápát és jöttünk is haza. Még ez is betartott majdnem 3 ig. [kép]
Alig vártam hogy hétvége legyen és pihenni tudjak a klímás szobában.
Még reggel elmegyek szerelmemmel vásárolni és utána sok mindent nem fogok csinálni. Ki kellene takarítanom Szemit de nem tudom lesz e rá lelki erőm.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggel a hűvösben elmentünk vásárolni szerelmemmel. Legközelebb csak az időmérő után mozdultam ki és mentünk el közösen fagyizni egyet a gyerekekkel. Próbálom a hetet kipihenni.
Ma mise és apám után elmegyek lemosni és kiporszívózni Szemit. Már ráfér egy csutakolás.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap a reggeli mise után apámnál beszélgettem egy kicsit és utána elmentem autót takarítani. Kiporszívóztam és le is mostam.
Délután megünnepeltük Adri szülinapját. Tőlünk festéket kap hogy ki tudja festeni a szobáját.
Késő délután futamot néztem és le is telt a hétvége.
Ma folyt köv. a cserepezés. Már számolgatom hogy mikor tudunk ellépni innen haver tetőszerkezetét összedobni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap felszórtuk az egész cserepeket erre az oldalra és eljöttünk haza. Mai terv az hogy körbeszabjunk mindent és egy részen lebontsuk az állványt. Holnap délelőtt átépítés a másik oldal egy részére. Ott terasz és egyéb dolgok fognak minket akadályozni ebben. Vennem kell még vagy 40db forgó bilincset hogy tudjunk fél szintet építeni az állványomból.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap szerencsénk volt az esővel mert akkor kezdett el esni amikor már befejeztük amit terveztem . Bevágtunk mindent ezen az oldalon és az állvány egy részét lebontottuk amit ma délelőtt átépítünk a másik oldalra. Még hazafelé elmentünk és vettem 30db. forgó bilincset ami ahhoz kell hogy tudjunk fél szintet készíteni . Sajnos képet nem készítettem a jelen állapotról. Majd ma.
Család mamázott. Sajnos nekik végig eső volt ezért nem nagyon tudtak mit csinálni. Bent elvoltak és mesét néztek.
bim
veterán
Jó reggelt.
Hulla vagyok teljesen. Tegnap átépítettük az állványt a másik oldalra. Kénytelenek voltunk fél szintet is készíteni mert úgy adta csak ki a magasságot. Ezért vettem a sok bilincset. [kép]
[kép]
A másik oldala ilyen lett. [kép]
Még leszedtük egy részen a cserepet is mert holnap estére a végleges fóliáig be kell fejeznünk. Nem akarom hogy hétvégére nyitva maradjon a tetőszerkezet.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap bontottunk és építettünk is. Igazából a mai napra dolgoztunk leginkább hogy a fóliázással tudjunk végezni és ne tudjon beázni a kecó. Szombaton egy újabb tetőfelújítást fogok megnézni. Ez az év valahogy most erről szól.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap nehezen tudtuk teljesíteni a tervet de azért időben végeztünk. A heti terv meglett és párszor előbb el is tudtunk jönni.
Ma reggel megyek Siófokra egy munkát megnézni. Szerelmem is velem jön és utána beülünk egy cukrászdába. Kis randi féleség. Tegnap este is elmentünk közösen inni egy kávét itt helyben.
Még délután ki kell mennem haverhoz megnézni hol vágja el a szomszéd felől a tetőt mert szerdán érkezünk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap délelőtt megnéztem egy munkát Siófokon amiből lehet valami mert az októbertől induló napelem pályázatra kell felkészíteni a tetőt. Utána elmentünk szerelmemmel sütizni. Jól megsértettem mert ráripakodtam szóval a hangulat elég fagyos lett. Itthon kitettem és elugrottam még megnézni havernál milyen körülmények lesznek szerdától. Teljesen elment a fél napom a futkározásra. Délután megnéztem a sprintfutamot és vége is lett a napnak.
Ma misére együtt megyünk mert este kitalálta szerelmem hogy ma menjünk el a Bp.-i állatkertbe. Szóval ma ez lesz a program.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap amíg misén voltam szerelmem a gyereksereggel bement apámhoz. Kicsit unokázott apám amíg megjöttem. Onnan indultunk Pestre az állatkertbe. Térdig jártam le a lábamat és még így sem láttuk az egészet. Gyerekek élvezték nagyon de mi a végére már inkább hazavágytunk. Hazafelé szerelmem vezetett én pedig online néztem a forma1-et.
Ma lécezni fogjuk azt a részt amit pénteken lefóliáztunk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap beléceztük a befóliázott részt és az elején már raktunk egy kis rovarhálót és fésűs szellőzőlécet.
Ma ablakokat fogunk beépíteni és még amire jut idő. Emberem 4-re megy vezetni és ahhoz igazodunk.
A tegnapi nap fénypontja viszont a KATA megváltoztatása azonnali hatállyal. A munkáim egy részét offolták is. Még meglátom hogy mi legyen. Remélem lesz olyan megoldás (nem a párhuzamos 2 vállalkozás működtetése) amivel maradhat minden a régiben mivel én nem vagyok bújtatott foglalkoztató és nem vagyok alkalmazott sem. És ez a tempó amivel zajlik?! Szeptember 1.-től már az új szabályokkal lehet csak működni. Tolvajtempó.... No comment.....
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap beépítettünk szép lazán 2db. tetőablakot és eljöttünk haza. Ma nekiállunk haver tetőjének ami egy kis nyeregtető. Semmi komoly és leszünk rá páran.
Tegnap tornán voltak szerelmemék. Ment az egész gyereksereg mert Adri a Balatonon van pár napig az apjával. Boldit hol érdekelte és csinálta amit kell, hol dacolt.
SZép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap nekiálltunk haver tetőjének. Talpszelemeneket leraktuk és felállítottunk 2 pár szarufát is. A szelemen anyag elég hulladék ami nem túl jó mivel vannak látszó részek is a tetőben. Reményeim szerint ma be tudjuk fejezni a szerkezetépítést hogy holnap már a lambériát és lécezést tudjuk készíteni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Elég hulla vagyok mert 2.-kor felébredtem és óracsörgés előtt aludtam vissza.
Tegnap kínlódva ugyan de befejeztük a szerkezetépítést. Rajtam kívül mindenki kókadozott a melegben amit nehezen fogadok el mert mindenki az építőiparban nyomul. Ma fóliázunk és lécezünk. Egy srác jön még segíteni aki a sógoroknál dolgozik ácsként 4 napos munkahetekben. Ki kell faggatnom mennyi pénzért van kint és van e esély rá hogy kimenjünk mi is. HA itthon augusztustól 3x annyit kell majd jó sok családnak rezsit fizetni, nyilván nem a tetőt fogják újrarakni vagy nem építkezni fognak. Ezzel gyakorlatilag ki is végzik az építőipart a sok egyéb húzásukkal együtt. [kép]
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap lelambériáztunk és beléceztünk. Mára maradt még a szegés és kakasülőzés. Az aljára feltenni a beszellőztetés elemeit és elkészültünk cserepezésre amit majd valamikor megejtünk. Még új csúcsfal lesz és válaszfalakat is raknak. Bádogos jön és felteszi a csatornát és a két tető közé valamilyen lemezt.
bim
veterán
Jó reggelt.
Totál hulla vagyok! Tegnap azért még egy egész napunk ráment mire az apróságokat befejeztük. [kép] Ilyen lett.
Ma misére közösen megyünk. Nyilván csak én ülök be és addig a család többi része apánál lesz. Kicsit unokázik az öreg. Onnan megyünk Pestre az Aero parkba repülőket nézni. Már régóta tervezzük hogy elmegyünk és most eljött az idő.
bim
veterán
Jó reggelt.
Ez a hétvége hamar elszaladt. Nagyjából semmit nem tudtam pihenni ezért magammal hurcolom erre a hétre a fáradtságomat. Tegnap voltunk az aero parkban. A gyerekeknek nagyon tetszettek a repülők. Mi is jól éreztük magunkat és azon gondolkoztam hogy komolyan ezek a gépek repültek? Nem tudom felültem volna e bármelyikre is mert nem túl bizalomgerjesztőek .
Ma folytatjuk a megkezdett munkát egy kis cserepezéssel és állványozással. Holnap nagy bontás lesz és annak elő kell készülnünk.
Ma kontrollra mennek Boldival szerelmemék. Reméljük mostantól nem kell már esténként szedni a gyógyszert amit műtét óta kellett.
Szép napot mindnekinek.[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap volt egy kis cserepezés ,cserépvágással és kúpozással. Majd állványt bontottunk és építettünk. Ma egy részen újfent bontani fogunk a régi cserepet és szigetelünk plusz fóliázunk. Sajnos beértünk a vacakolós részbe ahol vápa és kutyaól is van egyszerre. Kevesebbet tudunk bontani egyszerre mert nagyon tördelt a sík. A héten remélem sikerül a végleges fóliát rárakni erre a részre is. Meglátjuk hogy a hőségben hogy tudunk haladni.
Tegnap Nelli néninél Boldihoz képest jó nyomásértéket mértek. Stagnál az érték és van olyan jó hogy ha ez a nyomás egy egészséges embernél lenne akkor nem nyúlnának hozzá műtéttel. Ez nagyon jó hír. A hőségtől óvnunk kell mert az nagyon veszélyes a szívére.
bim
veterán
Jó reggelt.
Zombi módban vagyok már. Szerencsére szerda van és nemsokára hétvége. Tegnap többnyire bontottunk és minimális fóliázás volt. Az első kutyaólnál kiderült hogy az egyik felét a levegőbe építették fel. Érthetetlen dolgokkal találkozok munkám során. Ma ezt is meg kell erősítenünk mert ez így nem maradhat. eszem megáll...
Ma vagyunk a sokadik hónaposak szerelmemmel. Imádom őt az első pillanattól amióta megismertem. [kép] Egy kép rólunk a vasárnapi kirándulásról.
Ma magasítást készítünk és fóliázunk. Egy kis szigetelés is lesz hogy tudjunk vakarózni a hőségben.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap lassan haladtunk mert a hőség igencsak arcul csapott minket. Ez most egy darabig így lesz de csak túljutunk rajta. Most amúgy is egy vacakolós részen egerészünk ezért talán nem tűnik fel annyira hogy nem haladunk.
Már nagyon várom a péntek estét mert totál hulla vagyok.
bim
veterán
Jó reggelt.
Elképesztő meleg van a tetőn! Ez a hőség teljesen lenullázza a teljesítményünket. Inkább csak araszolgatunk előre. Már nagyon várom a holnapot. Ma még fóliázgatunk és lécezgetünk.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap 1-ig bírtuk a tetőn és elég volt a hétből. Mindent lefóliáztunk ami nyitva volt és jöttünk is haza. [kép] Ezek a hőfokok pusztítanak a tetőn.
Ma a nap folyamán elmegyünk Győrbe a gyerekekkel játszóházba. Remélem jól fogják magukat érezni.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap délelőtt elmentünk Győrbe az Ugriparkba. Gyerekek jól érezték magukat és mi is elvoltunk. Nekem a legfontosabb célom teljesült hogy ne kelljen rohangálnom hanem tudjak pihenni. Készültek képek de most nincs kedvem feltenni.
Ma Ha lesz kedvem hozzá akkor lemegyek és felfújatom Röszi kerekeit és kiszerelem az akkut tölteni. Meglátjuk hogy alakul. délután a futamot nézem ami betart vagy 5.-ig. Utána lehet elmegyünk kettesben szerelmemmel valahová.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggeli mise után siettem haza mert autót akartam szerelni. Szemi tetőablakát javítottam. Illetve csak leszedtem az üveget és megnéztem a mechanikáját tudok e rajta annyit állítani hogy lejjebb záródjon be. Nem! Szinte semmi esély nincs az állításra ami azt jelenti hogy vagy az egész rosszul van beépítve, vagy nem ebbe az autóba való az ami benne van.
Még körbepumpáltam Röszit és kiszereltem az akkut ami teljesen kuka lett. Szereznem kell bele egy másikat ha be akarom indítani.
Ma azért vagyok ilyen későn mert az emberem tegnap dél körül bejelentette hogy ma nem tud jönni. Sajnos ez van. Ma délelőtt kettesben elmegyünk szerelmemmel vásárolni és beülünk egy sütire.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap egy nyugis nap volt. Többnyire kettesben voltam szerelmemmel. Elvittem reggel vásárolni majd délelőtt elmentünk randizni egyet. Ott is volt egy kis vásárlás és egy kis sütizés. Délután a gyerekekkel közösen jégkásázni mentünk. Ma már megyek dolgozni mert ott is előrébb kell araszolni. Ma bontunk és fóliázunk. Remélem a hidegfront nem azt jelenti hogy szakadni fog az eső és utána nem tudjuk letüdőzni a levegőt mert olyan pára lesz.
bim
veterán
Jó reggelt.
Igyekeztünk visszahozni a hétfői napot de kb. esélytelen volt. Ezen a belső oldalon lebontottunk minden cserepet és egy darabon elvégeztünk a magasítással és szigeteléssel is. Ma végleges fóliát rá akarom tenni mindenhol és ahol csak lehet lelécezni.Meglátjuk hogy haladunk.
Ma 44 éves az én drága Mónikám. Meg is ölelgettem a vén tyúkot.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap kis bontás és fóliázás volt. Ma lelécezzük de már most látom hogy szívni fogunk vele. Nem csak síkbeli problémák vannak hanem párhuzam sem az igazi ezért felülről kell léceznünk lefelé. Valahogy nem jött össze nekik a bonyolultabb tetőidom kiszerkesztése. Ez elég sajnálatos. Amikor be volt még cserepezve (szarul) lentről nem látszott ennyire vészesnek a helyzet. Jó lesz ha már kikerülünk ebből a ficakból mert kukim kivan vele.
Ma Katicának szülinapi bulija lesz ami remélem addig lezajlik amíg hazaérek.
SZép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap beléceztünk és felraktuk a pár szegés deszkát. Ma még a tetejét levágjuk a gerendáknak és bádogozni fogunk. Esetleg beépítjük a 3. tetőablakot ami ezen az oldalon van. Meglátjuk.
Tegnap délután volt nálunk egy nő a járási hivatalból aki Boldit ellenőrizte hogy mennyire szorul rá a GYOD.-ra. Vagyis megkezdődött ezen a téren is a spórolás. Szerencsére nálunk úgy ítélte meg a dolgot hogy a mi kis cicaborsónk útját egyengetnie kell az anyának és továbbra is jár a juttatás. Jövőre újabb felülvizsgálat.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap kis párkánykialakítás a wakaflex alá és bádogozás volt. Már nagyon vártam hogy vége legyen a hétnek mert eléggé elfáradtam.
Ma reggel bemegyünk vásárolni szerelmemmel kettesben. Nagyon rászoktunk erre a közös vásárlásra. Hazafelé beugrunk mekizni. Kis randiféleség.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggel elvittem az én Mónikámat vásárolni és hazafelé megálltunk enni. Nap közben pihentem és este elmentünk újra kettesben kávézni . Kellenek ezek az együtt töltött idők hogy ne szakadjunk el egymástól.
Ma reggeli mise után sietek haza és dél körül megyünk egy családi összejövetelre Pestre. Szerelmem családja jön össze és természetesen mi is hivatalosak vagyunk rá. Volt már ilyen tavaly is és nagyon jól éreztük magunkat.
szép napot mindenkinek. -
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap reggel mise után picit többet voltam apámnál. Beszart a számítógépén a hang ezért kell vennem neki valami USB.-s hangkártyát és egy hangszórót hogy tudjon rendesen netezni.
11 után indultunk Pestre a családi összejövetelre. Jól éreztük magunkat és a futamot is meg tudtam nézni ami nagyon pozitív volt.
Ma már cserepezni fogunk, de lehet hogy egy tetőablakot is beépítünk. Majd meglátjuk hogy alakulnak a dolgaink. Későn értünk haza ezért elég hulla vagyok.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nagyon nehezen ébredtem fel. Már itt ébresztgetett egy ideje az én Mónikám .
Tegnap megkezdtük a cserepezést de csak immel ámmal. Még vágunk és közben wakaflexezünk. Ezen az oldalon az utolsó ablakot beépítettük ami teljesen belelóg a vápába. Nem örülök neki de itt volt az előző ablak is és nem volt baja 20 év alatt.
Ma bemennek szerelmemék megvenni a tanszert és visznek apámnak egy USB.-s hangkártyát és hozzá egy hangszórópárt.
bim
veterán
Jó reggelt.
Lassan de biztosan cserepezünk. Még a wakaflexezéssel szenvedek ebben a hőségben. Van egy rész amit be kell fejezni és utána kezdődhet a nagyja a vágásnak.
Szerelmemék bementek megvenni minden füzetet és egyéb kelléket a sulihoz. Hazafelé beugrottak apámhoz és beüzemelték a számítógépének az új hangrendszerét. Örült neki az öreg és az unokáinak is.
bim
veterán
JÓ reggelt.
Ha mákunk van akkor befejezzük ezen az oldalon a cserépvágást. Ha mégsem akkor is nagy lépést teszünk ebbe az irányba és holnap tutira befejezzük. Azt terveztem hogy ezen a héten sikerül végre kikászálódnunk ebből a szívós ficakból de sajnos már úgy látom hogy isteni szerencse kellene hozzá.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap be tudtuk fejezni a hajlatok vágását ezért mára csak egy minimális metélés maradt az ablakok körül és kipótolni egész cserepekkel ahol még nyílt mező maradt. Nagyjából sikerülni fog tartani a heti tervet. Ugyan teljes befejezést akartam a hétre állványbontással együtt, de hétfőre marad még egy kis kúpozás és egy kis viharlécezés+ az állványbontás.
Tegnap híradó után még elmentünk kettesben az én Mónikámmal sütizni Fehérvárra. Jó volt kicsit kettesben és szerelmem idegeire is ráfért egy kis lazulás.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap sikerült felraknunk a maradék egész cserepeket de vért izzadtunk. Hétfőre maradt egy kis vacakolás még és az állvány eltüntetése/átépítése.
Ma haverhoz megyünk cserepezni a változatosság kedvééért. Itt mondjuk antracit Bramacot rakunk. Még 2db. tetőablak beépítése is vár ránk hogy ne unatkozzunk és mindennel végeznünk kell a mai napon.
Ma Adri megy az apjához és holnap hajnalban indulnak Ciprusra nyaralni. Jó nekik...
Szép napot mindenkinek.[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap szerencsére korán be tudtuk fejezni a cserepezést mert sokan voltunk rá. Másodmagammal a tetőablakokat építettem be míg hatan nyomták a cserepezést az emberem vezérletével.
[kép]
[kép]
Igazából a hátam eléggé megfájdult de majd kipihenem. Ma elmegyünk mamához a szülinapját ünnepelni. Gyerekeknek kell egy kis kikapcsolódás.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap mégsem voltunk a mamánál mert a hátam nagyon fájt. Délután kicsit lementünk a játszóra és fagyizni de meg sem mozdultam a padról. Kenegettük és valamivel jobb lett de a mai nap még betehet neki. Utolsó simításokat végezzük ezen az átkozott belső oldalon és lebontjuk az állványt. Az én állványom a békebeli nehéz vasból álló, nem a mai lekönnyített vacakok. Élvezni fogja a hátam amikor szétszedjük.
Ma Katicám kereken 10 éves. Hogy repül az idő....
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap délelőtt ellazáztunk az apróbb befejező dolgokkal és a végén túlórába szaladtunk az állványbontással. Ma átépítjük hátra az állványrendszert és megkezdődik az utolsó menet.
Igazán képet nem tudtam készíteni mert több nagy fa van ott. [kép]
[kép]
Ezeket inkább magamnak fotóztam hogy egy esetleges tárgyaláson meg tudjam mutatni lemez nélkül hogy lehet megoldani ezeket a beázásveszélyes pontokat.
Tegnap szerelmemék bent voltak Fehérváron személyit csináltatni Sárinak és Boldinak. Elment vele az egész délelőttjük.
bim
veterán
Jó reggelt.
Nagynehezen átállványoztunk. A hátam úgy ahogy bírta de azért nem csinálnám ezzel a dög nehéz anyaggal nap mint nap. [kép]
[kép]
Ma leszedjük a régi cserepet és ahol tudjuk ott a lécezést is. Nagyon nem nyithatjuk ki a tetőt mert holnapra valamennyi esőt ígérnek és nem lenne jó ha pont az utolsó oldalon áznának le. Valamennyi befolyás volt tegnapi esőnél teljesen érthetetlen módon/helyen pont ezen az oldalon.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap bontottunk egy részen amit ma be fogunk fóliázni a végleges fóliával. Előtte szigetelnünk is kell egy kicsit de nem vészes. Holnap estére kell annyira elhaladnunk hogy hétvégére ne maradjon semmi nyitva.
bim
veterán
Jó reggelt.
Tegnap szigeteltünk és fóliáztunk. Ma a csonka kontynál bontunk és építünk mert holnapra esőt ígérnek és ezért nagyobb kitakarásnak nem állunk neki. Már várom a holnapot hogy végre pihenni tudjak rendesen.
Szép napot mindenkinek.
Aktív témák
- XBOX Series X, dobozában, még 1 év gyári Microsoft garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Ej-ha Új Dobozos Lenovo Thinkpad X1 Carbon G9 Profi Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16/512 FHD+ IPS
- PlayStation 4 Pro/70+Game/2TB SSD/2db Joy/Mouse Keyboard Converter/2X3m Kábel
- Intel i5-11400F
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen