Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

• bim

veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok. Felállítottam egy ütemtervet amihez próbálok ragaszkodni és tegnap ez elég nehéz volt. Be akartam fejezni a hátoldalát a tetőnek és a lécosztás számolásánál a gyerek rossz helyre fogta a mérőszalagot. Vissza kellett bontanunk a fél oldal lécezést és újra belőni. Ilyenkor fáj igazán hogy kettesével lövöm a 88-as csavart szeggel minden szarufát. Jól el is fáradtam mindamellett hogy az ideg szétvetett. Ma állunk neki az elejének. Mai penzum hogy a bontás után magasítást rácsavarozva és kizsinórozva a végleges fóliával lezárjuk nagy részét. Nem lesz rövid nap ez a mai sem.
    Tegnap Boldi logon volt és egyedül volt bent a foglalkozáson. Állítólag szépen dolgozott Edinával. Mondták szerelmemnek hogy el kell kezdeni a leválasztást bármennyire is fáj.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap kicsit bezuhant a tempónk. Várható volt hogy 2 erős nap után lesz egy kis visszaesés és remélem ez nem lesz tartós. Lebontottuk az elejét a tetőnek és a magasítást is ráépítettük/kiszinteztük. Az aljának a kialakításával volt egy kis fejtörés hogy készítsem el de azért megoldottam. Ilyenkor már elő kell készülni mit szeretnék később lambériázni mert amikor odakerülök szét szívnám magamat. Nyilván most ez időveszteség de majd a lambériázásnál megtérül a mostani kiesés. Még az első sor fóliát kihúztuk 2 sor léccel hogy legyen hová állni ma. Mára már csak a lécet kell rászórni ügyelve az osztásra. Van még egy kistető amit meg kell renoválni de nem hinném hogy az sok időt venne el a napból. Úgy tervezem hogy ma végzünk a lécezéssel mindenhol és holnap leszegjük a házat. Esetleg áthúzódik szombatra a szegés befejezése.
    Ma már a gyerekek szüneten vannak. Délben hoznak kávét nekünk. Elrohangálnak ott a mezőn a lányok. Majd szednek virágot.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Egész kipihent vagyok. Tegnap korábban jöttünk el mert oda kellett érnem a fatelepre lécért. Mondanám hogy elfogyott de csak rosszul lett megszámolva. Most kicsit többletben vagyunk. Ez van. A gyereknek elég gyenge napja volt ez a tegnapi. Lerántotta a szegbelövőt a tetőről de szerencsére túlélte. Elszámolta a lécet és egy léctávolságot rosszul mért ki. Ilyenkor azért 2x kell elszámolnom tízig magamban.
    De akad jó hír is! Megjött a neten rendelt molnárkocsim amivel majd a cserepet fogjuk hordani ahol a békával nem lehet elhúzni az egész raklapot. És megjött a Hilti körfűrészem is! Ma reggel fogok beugrani érte mert a területi képviselőmnél van a gép. Sikerült átkérnie magához. :))
    Ma befejezzük a lécezést és nekiállunk a szegésnek. Remélem azzal is sikerül végeznünk és holnapra csak egy kis sík lambériázás marad.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Érdekes hogy napok óta teknős fokozatban vagyok. Egyszerűen valahogy elfogyott a lendület. Tegnap csak a kistetőt léceztük be és szegtük el. Ma mindenképpen be kell szegni a nagy tetőt és felcsavarozni a fogópárokat mert teljesen felborul az ütemtervem. Tegnap már hívtak hogy jövő hét utáni héten már kezdenem kell egy másik munkát. Hát ez pákk! Viszont megvan a kis drágám. kép
    Jól teljesít a kicsike. :)) Következő gépem ez lesz. Amikor átvettem a körfűrészt kezembe vettem és vissza sem akartam adni. Mivel van már egy hasonló kategóriás gépem ([link] ) ezért annyira nem égető a dolog.
    Ma van a hófordulónk szerelmemmel. Istentuggyahányhónapjaszeretem az én gombócomat. :))
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap elég jól indult a nap és nem hátráltatott semmi váratlan akadály minket de hamar bezuhant a sebességünk és a 4-re végeztünk csak a szegéssel és a fogópárok felszórásával. Ütemterv szerint már a tornác lambériázásán is túl kellene lennünk. Na ezen már kár idegeskedni. Ma és holnap pihi. Mise után megyek a Hiltis sráchoz konzultációra. Meghallgatom hogy milyen körülmények között lehetne flottázni, bár már szinte minden olyan akkus gépem megvan amit amúgy bérelnék. Ezután megyek csak apámhoz és ott bevárom a családot akikkel elzarándokolunk a mekibe egy nagyot zabálni. ;] :DDD
    Onnan hazaérve én átöltözök és lecserélem az olajat Masniban. Minden szűrő és olaj megvan hozzá. Már a télen le kellett volna cserélni de nem volt rá érkezésem. Elvileg ma kellene pihennem mert holnap jönnek apósomék látogatóba.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap egy hajszállal később érkeztem a templomba és már majdnem nem volt ülőhelyem. Ezeknek az embereknek a nagy része hol van egy sima mezei vasárnapon? :F Mise után elugrottam a Hiltis sráchoz és átbeszéltük milyen gépek kellhetnek szerkezetépítéshez és tetőfedéshez. Májusban egy nagy szintvizsgát kell tennie és arra kell anyagot gyűjtenie. Átszámoltuk mi lenne ha flottáznék. Pofám leszakad mert van egy olyan opció hogy 5 géptestet elég bérelni és akkor olcsóbban kijön. Nettó 24 lenne havonta és abban már van a szintezőmhöz egy motoros állvány. Ha ezt előbb tudom nem költöttem volna egy rakat pénzt el saját géppark építésére. Azért jeleztem neki hogy a SID-4-et tegye félre nekem ami a kocsiján van.Jól elszaladt az idő és mire eljöttem tőle édesemék odamentek apámhoz. Picit beszélgettünk és utána mentünk is mekibe a nagy zabálásra.
    Itthon még lementem és kicseréltem szegény Masniban az olajat. Most friss kenőanyag és új szűrők vannak benne. Délután szétszedtem egy régen készített faládámat és abból fogok barkácsolni egy új dobozt a körfűrésznek ami a lehető legkisebb helyet foglalja el táltosomban.
    Már meglocsoltam a lányokat hogy el ne hervadjanak. Ma jönnek apósomék látogatóba hozzánk.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Elszaladt ez a húsvét is. Semmi extra nem volt. Reggel meglocsoltam a lányokat és utána vártuk hogy jöjjenek a papáék. Jól elvoltak nálunk és 4 körül hazamentek. Nagyjából ennyi volt a tegnap.
    Ma reggel korán megyünk a bádogért de valszeg inkább a tornác alját fogjuk lambériázni hogy holnap már se gérvágót se kompresszort ne kelljen hurcolni magunkkal. Ma még valahogy bele kell szorítani az időbe hogy egy fadobozt készítsek a körfűrésznek. Majd igyekszem.
    Ha Boldi nem betegedik le akkor ma logo lesz Edina nénivel.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap reménykedtem abban hogy az az irtózatos szél nem abból az irányból fúj majd ahol a tornác van. Nem így lett. :W Az egész napi hangulatomat tönkre vágta az orkán erejű szél ami néha esővel párosult. Azért nyögve nyelősen befejeztük a lambériázást és ma már bádogozni fogunk. Nagyon nem kell kapkodni mert holnap egy talánra ígérték a cserepet. Kellene hogy jöjjön mert bádogozás után nem fogunk tudni mit csinálni.
    Lambériázás után összedobtam egy kis fadobozt a körfűrészemnek. Nem teljesen úgy sikerült ahogy terveztem de rev.1-nek jó lesz. Így nem kell már hurcolnom azt a dög nagy bőröndjét amit sehová sem tudtam eltenni táltosomban.
    Tegnap logon voltak szerelmemék Boldival és a lányokkal. Boldi végignyunnyogta az egész foglalkozást míg Kati és Sári kiiedegelte édesemet. Ilyen se lesz többet. Ha szünet van akkor nem fognak menni mert nem lehet a lányokkal bírni.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap hamarabb eljöttünk mert mára is kellett valamit hagynunk a bádogozásból. Elvileg ma délelőtt jön majd a cserép és amíg ideér addig szépen be tudjuk fejezni a lemezmunkát. Utána nekiállunk a cserepezésnek. Van egy kistető rész amit be akarok készre nyomni vágásokkal és kúpozással együtt. Vasárnapra lesz segítség a cserepezéshez és addig amit lehet előkészítünk.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Kezd tele lenni a kukim ezzel az irtózatos széllel ami már napok óta roncsolja az idegeimet. Hiába van meleg ha mellé állandóan fúj ez a rohadt szél. Most kinéztem az ablakon és még mindig... :W
    Tegnap befejeztük a bádogozást és lecserepeztük a kistetőt. Mai terv bevágni mindkét oldalát a vápának és a felső két sort feltenni majd lekúpozni az egészet. Holnap szünnap és vasárnap befejezzük a cserepezést. Ez a terv.
    Boldi meg is fázott ebben a szélben. Ez van sajnos.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap valami isteni csoda történt mert valahogy magunkra találtunk pedig a szél még mindig irtózatosan fújt. Bevágtunk minden vápát és a széleket is és még le is kúpoztunk mindent úgy hogy a felső két sor cserepet feltettük. Holnap mindössze fel kell szórni 3 raklap egész cserepet és a két lefolyócsövet. Befejezzük időre! Már várnak mint a messiást a másik munkánál. Időközben megnyertem ismét egy melót a kenneles gazdagéknál úgyhogy ki fog akadni teljesen az ember akihez elvileg hétfőtől megyek. ;] Igazából most kezdem érezni a szakik hiányát. Ez mondjuk történetesen nekem jó.
    Ma pihenek mert Imrus makett és modellkiállításra megy. Mondjuk esik az eső szóval amúgy is itthon porosodnánk. Elmegyek kettesben édesemmel vásárolni kéz a kézben.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Hamar elszaladt ez a szombat. Reggel elmentem szerelmemmel vásárolni. Régen volt ilyen hogy kettesben tudtunk lenni picit. Persze én a szerszámoknál nézelődtem amíg ő összeszedte az élelmiszert. Még délelőtt lementem a pincébe és összeszedtem mára ami kellhet szerszámokat. Ütvefúrót tettem be a csatornalefolyó tartóbilincsének kemény 3 furatához.
    Még ősszel összefutottam egy régi ismerős kőművessel. Megadtam neki a számomat hogy hívjon ha van valami meló. Ő elhagyta én pedig nem kaptam meg az övét. Egy közös ismerősünk van az pedig a sógorom. Hiába kértem hogy dobja át sms.-ben a számát nem tette meg. A kömi is kérte a számomat és nagynehezen most adta meg a sógorom neki. :W :((( Szóval ő hívott hogy lenne itt nagy hirtelen 10 tető. Hétfőn elugrok megnézni miről van szó. Még akár lehet is belőle valami. Majd ez is alakul.
    Lehet holnap mivel esős napot ígérnek inkább elmegyek a kenneleshez felfúrni egy szelement a falra hogy a kőművesek ne álljanak meg a szigeteléssel. Ezt még meg kell álmodnom.
    Ma mise után apámnál átöltözök és onnan megyek cserepezni. Szerintem gyorsan végzünk és hazafelé már a kennelnél teszem le a létrákat és a bakokat.
    Tegnap ovis szülinapi bulin voltak a lányok. Nagyot játszottak és nagyon jól érezték magukat. Adri is barátnőzött estig.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap elkészültünk teljesen a tetőfelújítással. Valami miatt nem megy a képfeltöltés ezért képek elmaradnak. Majd talán máskor.
    Hazafelé még elugrottam a kennelhez és ott raktam le a létráimat és állványpallókat. Ma oda megyünk és felrögzítünk a falra egy szelement. Nem akarom hogy a kőművesek miattam álljanak. Még ma el kell ugranom megnézni a faházas tetőkészítési projektet hogy érdemes e vele foglalkozni.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagy nehezen de sikerült felfúrni a 14fm szelement. Reggel elmentünk a fatelepre és később érkeztünk. Majd kiderült hogy a kőművesek betonozni akarnák a teraszt alattunk de végül inkább mást csináltak.
    Ma őrsre megyek lépcsőt zsaluzni. Sokasodik a meló ami nagyon jó. Sajnos már kezdek szétszóródni ezért kiment a fejemből hogy elmenjek megnézni egy melót amit tegnapra ígértem meg. :(
    Tegnap valamiért vacakolt a net ezért nem tudtam képeket feltölteni.
    eleje
    Hátulja
    egy része a beszellőzésnek.Másik része a beszellőzésnek
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Ma nem dolgozok. Én ugyan mentem volna de szabotálták a munkát. Itthon fogok pihizni vagy lehet elmegyek munkát nézni. Esetleg beugrok apámhoz.
    Tegnap kiszerkesztettem és megcsináltuk a lépcsőzsalunak az alját.
    Édesemék ma mamához mennek látogatóba. Mivel úgy volt hogy nem dolgozok ezért beszélték le ezt a programot. Én nem fogok velük menni mert annyira azért nem érdekel az anyósom.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Nagyjából úgy történt minden tegnap ahogy elterveztem. Együtt indultunk el a családdal csak ők anyósomhoz mentek én pedig munkát megnézni. Már azonnal tudnék egy tetőt kezdeni de mivel nagyjából 2 hónap múlva érnék ide ezért ez most ugrott. Semmi gond mert a következő tetőnél befoglalták az időmet akkorra. Úgy néz ki beindult az őrület. Hazafelé beugrottam apámhoz beszélgeti egyet. Az öreg legalább nincs egyedül erre a kis időre.
    Család többi része jól érezte magát a mamánál. Katica igazi parasztlány volt. Állatokat etetett a mamával és megnézett mindent. Egyedül ő mert bemenni a libák közé mert a többieknek tele volt a nacijuk.
    Ma befejezem a lépcsőzsaluzást és a födém körbezárásába besegítek. Holnap délután akarja kiöntetni az öreg. Majd meglátjuk mi lesz.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap eléggé elfáradtam. Elsősorban idegileg mert vacak a munka. Körbezárást készítettük de nem végeztünk vele. Majd talán ma de az sem biztos mert lehet a lépcsőzsalu befejezésével kell majd foglalkoznunk. Itt idegesítem magamat miközben kénytelen vagyok visszamondani saját tetőmunkát időhiányra hivatkozva. :(
    Még múlt héten rendeltem egy Makita felsőmarót mert az ezer éves marógépem teljesen megadta magát. Tegnap jött meg de nem vagyok elájulva tőle. Mivel nagy marógépem van ezért egy akkorát akartam venni ami könnyen kezelhető és azért márkás. ezt vettem. Nem gondoltam volna hogy ez a gép ennyire elnagyolt Makitáéknál. Két kulccsal kell kivenni a szerszámot belőle mert nem voltak képesek beépíteni egy tengelyreteszt? Se lágyindítás? :F Ez nem a szerelem első látásra de remélem megbízhatóan fog működni hosszú éveken át.
    Vasárnap megyek a SID-4 ért Hiltis sráchoz. ;]
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap a lépcsőzsalut fejeztük be többé kevésbé. Ma családostól megyünk vásárolni ruhákat. Őrület lesz a köbön a lányokkal. Nekem is vásárolnom kell pl. oszloptartókat a következő munkámhoz mert nem szeretnék úgy járni hogy amikorra kellene nem lesz.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap elköltöttünk egy zsák pénzt. Mindenkinek ruhákat vettünk és én a régóta halogatott cipővásárlást is megejtettem. Megjött az új gépem is amit már nagyon vártam. Sid-4 :))
    A gyerekek már őrületbe kergették édesemet a végére. Ma mise után kicsit beugrok apámhoz dumcsizni és utána jövök haza. Itthon takarítás lesz a foglalkozás tárgya.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Szakad az eső. Tegnap ugyanez volt a helyzet egész nap. Szerintem ma nem megyek melózni emiatt ami most történetesen nem lenne baj mert meg kellene rendelnem és kifizetni a fát és a cserepet a következő munkámhoz. Persze szerelmemmel és Boldival is elmennék foglalkozásokra közben. Majd alakul.
    Gyakorlatilag semmit nem csináltam tegnap ebben a vacak időben. Mise után apámmal beszélgettem és hazafelé felszedtem édesemet és elmentünk vásárolni közösen. Nagyjából ennyi.
    Ma mindenképpen hazafelé bemegyünk a matrackuckóba és veszünk az ágyunkra új matracot mert már mindkettőnk háta totál szétmegy ezen a foson ami van.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Bevallom őszintén tegnap jól jött ez az esőnap mert el tudtam intézni majdnem minden anyagmegrendelésemet. Nem szeretem ha itthon van 1,5m anyagpénz. Inkább kifizetek mindent és nyugodtan alszok. Elmentünk reggel az oviba és kiszórtuk a két leányzót majd sprinteltünk Velencére az ovis foglalkozásra. Persze sírva adtuk be a kis bogyókánkat de mosolyogva jött ki a végén. Elmentünk vásárolni és közben leadtam 2pár gyalukést és 2db favésőt élezésre szaktáramnak aki néha ad munkát nekem. Majd ma hazafelé felveszem. Gyógymasszázs után elmentünk és lerendeztük az anyagot. Eddig halogattuk de már mindkettőnk háta totál kivan ezért rendeltünk egy matracot. Édesem végigpróbálta a boltban az összeset és ami a legkényelmesebb volt azt választotta. 1-2 hét és érkezik. Nem volt olcsó de 1x élünk.
    Tegnap arról beszélgettünk szerelmemmel hogy úgy érezzük most egy kis nyugalom vesz körbe minket hosszú idő óta először. Van munkám amit ki is fizetnek és rengeteg munka van kilátásban ezért ezen nem kell aggódnunk. Van egy kis spórolt pénzünk ami nagy szó és mindamellett olyan dolgokra költhetünk amire eddig nem futotta. Édesem ruházhatja a gyerekeket rendesen én pedig szerszámgépekre verhetem el a "felesleges" lóvét. Érdekes hogy ez a nyugalom mennyire befolyásolja kettőnk kapcsolatát. Újra olyanok vagyunk mint amikor összeköltöztünk. Nem azt mondom hogy eddig nem szerettem tiszta szívemből őt és gyermekeinket, de most nincs semmi zavaró "háttérzaj" amit mondjuk a pénztelenség vagy a kilátástalanság okozott. Már olyanokon gondolkodok hogy havonta 1x azért a rászorulóknak vinni kellene tartós élelmiszert és a Sörédi gyermektábornak egy kis pénzt kellene adományozni hogy a beteg gyerekeket el tudják vinni valamerre. Ha nekünk jobb miért ne osszunk belőle nekik is. :U
    Ma megyek vissza zsaluzni.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Már agybajt kapok ettől a zsaluzástól. Jó lesz ha már végzünk vele mert csak maszatolunk. Óriás leázás volt ettől a csapadékos időtől aminek a rendbehozatala biztosan felemészt majd egy kis lóvét.
    Tegnap este felhívott egy ismerős srác hogy nézzek meg valami terasztetőt de nem tudom mikor lenne időm arra hogy megcsináljam. Azért majd megnézem és mondok rá valamit.
    Szerelmem logon volt Boldival. Állítólag nagyon ügyes volt és mondott ezt azt Edina után. Észrevettük hogy azért már itthon is meg megszólal. Szépen lassan alakulgatunk.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Remélem ma nem fog esni az eső és le lehet betonozni a födémet amivel véget ér ez a zsaluzási agyrém. Ebbe csak az eső szólhat bele. Remélem az sem... Tegnap befejeztük a zsaluzást és még két csatornalefolyó felszerelésére is jutott idő.
    Édesemék voltak ovis beiratkozáson ami csak jelképes mert az óvodavezető jelezni fogja a jegyzőnek hogy nem kezdjük még el az ovit. Ez a hivatalos útja hogy ne vegyék el a családit. Addig amíg zajlik a fejlesztés nem lesz ovi. Ez legalább még egy évet jelent.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap a szakadó esőben lett bebetonozva a födém. Persze hogy kevés lett a beton és még rá kellett keverni. Közben pedig folyamatosan tolta az égi áldás. :W Durván eláztunk de kész lett. Utána jöttünk is haza.
    Ma szerencsére nem oda megyünk már. Jó lesz már ha a saját munkámat csinálom inkább és nem ez az agyrém.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Ma nem megyek dolgozni. Nem azért mert amúgy sem mennék hanem mert nincs meló. Talán nem fogják fel hogy 3 hetet vagyok csak besegíteni és ebben az időszakban az összes olyan ácsmunkát meg kellene csináltatni velem ami égetően sürgős. Jövő hét végéig vagyok és ezen semmi nem fog változtatni. Mai napot leszámítva jövő péntekig szar időt mondanak.
    Tegnap egy olyan tetőnél voltam egy motortárolóra bádogot felépíteni ahol 5,5 évvel ezelőtt én készítettem a tetőt és minden egyéb famunkát. Szerelmem volt Nokia telefonját hordom mostanában hogy ha valami érdekeset látok azt meg tudjam örökíteni. A ház
    Egyik vápa
    másik vápa
    Ezt teszi ha 3 méterre van egy gigantikus diófa az épülettől. Vajon mikor fog visszaázni a vápa?
    Mivel itthon vagyok és jó idő lesz ezért elmegyünk a gyerekekkel a Veszprémi állatkertbe. Már nagyon be vannak sózva.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Ma van szerelmemmel a 4. házassági évfordulónk. Igazából a tegnapi kirándulással ünnepeltük meg és mára nem tervezünk semmit. Én mise után megyek Adriért Pestre ami elviszi a délelőttömet. Hazafelé még beugrok az élező sráchoz a gyalukéseimért mert remélhetőleg elkészültek.
    Tegnap a jó időben elmentünk a Veszprémi állatkertbe. Nem volt olcsó a belépő de megérte. Csak az új részen voltunk de azt éppen elég volt bejárni a 3 gyerekkel. Nagyon szép ez a része az állatkertnek. Ötletes és gondozott. Látszik hogy nem a legolcsóbb leggagyibb építőanyagokat használták kifutóknál és az épületeknél. Jó volt a simogató is. Sári amint bement körbevették a kecskék és elvették a zoo csemegéjét. Még a papírzacskót is befalták az éhenkórászok. Pár vacak képet készítettem édesem telefonjával de ma nem teszek fel. Majd talán napközben vagy holnap.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap mise után elmentem Adriért Pestre. Nagyjából elment a délelőttöm mert hazafelé beugrottam a gyalukéseimért az élező sráchoz és a 2db. favésőmért. Most van 3 pár éles késem amiből az egyik pár tök új. Pár szót beszélgettem is de nem sokat a csávóval. Szakmabeli és tele van munkával. Néha átpasszol egy egy melót amit én benyomok.
    Délután megnéztem ezt a gyalázatos futamot. Sima meri 1-2 ismét. No comment...
    Ma korán indulok dolgozni mert 3/4 7-re elvileg odaér a faanyag. Most csak lepakolok és letakarom hogy ne ázzon. Nálunk már esik az eső. Elvileg egész hétre ezt ígérik az időjósok aminek nem örülök.
    Édesemék is korán mennek mert Boldinak óvodai foglalkozásra kell ennie a tópartra.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Kicsit bealudtunk pedig ha nem esik az eső akkor korán kell indulnom melóba. Viszem a gyereket festeni én meg hasítok tovább Etyekre.
    Tegnap reggel egyszerre értem oda a fával melóhelyre. Csak kintre tudta letenni a fát és be kellett hordani ami csekély másfél órát emésztett fel és jól el is fáradtam már reggel. Utána lambériáztunk egész nap.
    Szerelmemék óvodaindítón voltak és Boldi nagyon ügyes volt. Már nem sírt amikor bement és mosolyogva jött ki. Ez azért már haladás. Ma logora mennek Edinához. Érdekes hogy egy egy szót már határozottan kimond. Tegnap mondta édes hogy adja oda a telefont mert le fog merülni és tisztén kimondta hogy nem. Ez nekünk nagyon szívmelengető pillanat ami bearanyozza a napunkat. Sajnos egyelőre ritka esemény az ilyen. Majd alakulunk. Ez az ajtó még zárva van az agyacskájában amit nagyon nehéz kinyitni. Ezek még csak a repedéseken kiszivárgó jelek hogy oldódik a zár. Szerencsére olyanok vannak segítségünkre akik nagyon értenek ehhez a feloldáshoz. Még az út elején vagyunk de megyünk tovább. A járás megtanulása után ez a következő nagy harc. Közben lesznek csaták, pl. a szobatisztaság de egyelőre az még teljesen esélytelen.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem voltunk dolgozni mert egész nap esett az eső. Elmentem szerelmemmel és Boldizsárunkkal logora Edinához. (jó kis pipi Edina néni ;] ) Nagyon ügyes volt és egyáltalán nem sírt amikor be kellett mennie. Már hetek óta egyedül kell bent lennie a foglalkozáson. Szépen haladgatunk itt is.
    Most úgy néz ki nem esik az eső ezért megpróbálkozhatunk a melóval. Gyerek festeni fog én pedig megyek tovább egy féltetőt készíteni.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap megkíséreltünk dolgozni. A gyereket nem tudtam otthagyni festeni mert már kora reggel esett az eső ezért velem jött Etyekre. Pár órát tudtunk dolgozni majd ott is nekiállt szakadni az égi áldás ezért délben feladtuk a küzdelmet és hazajöttünk. Ma nem megyünk oda már. Még a mai és a holnapi napot kell kibírnom és végre mehetek saját melót készíteni. Én teljesítettem ahogy az időjárás engedi a vállalásomat.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap hajnalban nem ment a PH! Nem sok minden történt ezeken a napokon. Egyik nap lambériáztam a másik nap pedig gipszkartonoztam. Hétvégén nem dolgozok és vasárnap megünnepeljük Sári 5. szülinapját.
    Délelőtt lemegyek és megnézem Masnit miért indul olyan nehezen megint. Szerintem leszedem az elosztófejet és megcsiszolgatom az érintkezőket.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentem vásárolni az én Mónikámmal kettesben. Voltunk a bariboltban is ahol vettem pár cuccot a jövő heti munkámhoz. Csavarokat biteket és a szalagcsiszolómra papírt. Még délelőtt lementem Masnin leszedtem az elosztófejet és megcsiszolgattam az érintkezőket hátha ettől könnyebben indul majd. Elég szép oxidáció és beégés látszódott rajta. Szerintem ha érezhető javulás inkább veszünk újat rá mert csak fillérekbe kerül. Még lent a pincében matattam ezután. Gyalukéseket beszereltem a gépbe és összeszedtem pár dolgot ami szükséges lehet holnap. Délután megnéztem egy tetőfelújítást és lent játszóztunk a jó időben a gyerekekkel.
    Ma reggeli mise után megyek apámhoz kicsit beszélgetni és utána jövök haza mert ünnepeljük Sári 5. szülinapját. Remélem örülni fog majd az ajinak.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Már megint szakad az eső! Komolyan mondom teljesen hazavág ez az időjárás. :W
    Tegnap mise után bementem apámhoz beszélgetni majd jöttem haza a családhoz. Délután ünnepeltük meg Sári szülinapját. Sajnos a fényképezőgépem kezdi megadni magát ezért annyira jó képek nem lettek. Egy részét szerelmem telefonjával készítettük.
    Az ünnepelt.
    Tortázás Természetesen fiús torta. (mancs őrjárat)
    Még egy kép róla mert olyan gyönyörű (és rossz)
    A gyerekek és én.
    Boldi és mindannyiunk legfőbb szerelme!
    Ma egy rahedli fát kell gyalulnom és megkezdeni az irtózatos mennyiségű anyag lefestését.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

A tegnapi napunkat el kell engedni. Esett-sütött a nap és újra ugyanez. Ebben az időben festeni képtelenség normális tempóban miközben úszunk a sárban. Nagyjából a felét sikerült legyalulnom az anyagnak és ma a másik fele vár rám miközben a gyerek a lambériát festi ezerrel. Ha szerencsénk lesz akkor TALÁN holnap délután végzünk a festéssel és végre nekiállhatunk a szerkezetépítésnek.
    Édesemék oviindítón voltak a tóparton és Boldi már mindenféle sírás nélkül egyedül ment be a foglalkozásra és széles mosollyal az arcán jött ki. Állítólag nagyon ügyes volt a kis kukacos. Kíváncsiak vagyunk hogy a mai logon hogy fog ügyeskedni. Mostanában mintha kicsit többet karattyolna amiben vannak tudatosan és jól használt egyszerűbb szavak is.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap volt egy teljesen esőmentes napunk ami alatt többé kevésbé haladtunk is. Én még délelőtt gyalultam de utána együtt festegettem a gyerekkel. Ma csak és kizárólag festeni fogunk hogy holnap végre neki tudjunk állni a szerkezetállításnak. Remélem az időjárás a segítségünkre lesz ebben.
    Tegnap logon nem volt hajlandó megszólalni Boldi. Teljesen használhatatlan volt aminek nem nagyon örülünk. Elveszett egy hét ezzel. Délután megvolt az első szülői értekezlete a jövőre sulis Katicának. Nagyon aranyos tanítónénit választottunk neki. Az osztályba 18 lány és 8 fiú fog járni. Már nagyon izgatott Kati. :))
    Ma édesem bemegy Fehérvárra és bevásárol nekem csavarokat+cseppentőlemezt. Elmegy a csarépkiegszítőkért is a kereskedsbe.
    Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

• bim

veterán

Jó reggelt.

A tegnapi napunk a kutyáké volt! Elmentünk festeni és kisvártatva elkezdett szakadni az eső ami el is mosta a munkánkat mert nem volt még megszáradva a festés. :W Ma ezekről az anyagokról először le kell csiszolnom a tönkrement festéket és újra nekiállni. Az idegeimet elég erőteljesen roncsolja ez az időjárás.
    Melóból hazafelé bevártam szerelmemet fehérváron és közösen mentünk el csavart és cseppentőt venni + a cserépkiegészítőket beszerezni. Találtam egy helyet ahol észbontóan olcsó a csavar. Ezek után csak ide fogok járni csavarért. vagyis inkább ide fogom küldeni az én drága kacsámat.
    Délután én mentem a gyerekekért az oviba. Nagy volt az öröm hogy apa jön értük. Jövő hét pénteken Katicám elballag az oviból. Mintha tegnap lett volna amikor született a kis gyönyörűm.
    Holnap érkezik az új matracunk! Nem irigylem a GLS.-t mert 25kg és a 4.-re kell felhoznia. :DDD ;] ÓÓÓ de várjuk már! A hátunk totálon van már ettől a szétfeküdt matractól.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap 10-ig az kötött le minket hogy az előző nap elázott festékes fáit kijavítsuk. Délre elfogyott az első 20L festék de már szerelmem hozta a következő 20L-t. potom 75 rugóért. Gazdagék ilyenen nem szórakoznak. a Remmersnek van ára amit meg kell fizetni. Délután lefurkáltuk mind a 14 oszloptartót amivel el is ment az idő. Sokat kellet méricskélni és zsinórozni. Jól jött hogy a Hilti szintezőmnek van ilyen funkciója.
    a már nekilátunk a szerkezetállításnak és ha épp nem kell a gyerek nekem akkor ő folytatja a festést. Van még mit pemzlizni. Ha szerencsénk van akkor holnap a nagy részét a szerkezetnek be tudjuk fejezni. Ki kell használni a pillanatnyi jő időt mert jövő hét elejére újra esőt mondanak. :(
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap fél 6-ig voltunk hogy a szelemenrendszert fel tudjuk állítani és kiszintezni. Ma már nem akartam a műszert elvinni és ezért inkább ráhúztunk. Ma már a szarufákat fogjuk rászabni és remélem minél többet el tudunk készíteni majd a szerkezetből. Hétfőre újra esőt ígérnek amin már csak kínomban nevetek. Napok mennek el a munkából az időjárás miatt.
    Tegnap megjött a matracunk. Azonnal nem volt olyan juj de nagyon kényelmes de remélem pár nap alatt megszokom majd. Nem fáj semmim amikor felkelek de azért hiányzik a gödröm.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem voltunk sokáig mert az előző napi fáradtság kijött rajtam. Az egyik oldalra felszórtuk a szarufákat hogy a kőművesek le tudják hálózni és javítani a közöket de délben már nem is álltunk meg enni hanem még beépítettük az előkészített anyagokat és összepakoltunk. Jövő hét nagy részére esőt ígérnek de remélem ennek ellenére tudunk valamit ténykedni. Már a kukim kivan a sok víztől. Egyáltalán nem tudunk olyan ütemben haladni ahogyan elterveztem. :(
    Kezd betörni a matracunk. Ma voltak olyan fázisok éjszaka amikor úgy aludtam mint aki nem is él. Mostanában nem volt ilyenre példa. Reggeli mise után kicsit apámnál beszélgetek és utána jövök haza. Itt helyben kimegyünk gyereknapozni a rosszaságokkal.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentem misére majd onnan apámhoz kicsit beszélgetni. Hazaérve kimentünk a helybeli gyereknapra. Úgy néz ki elvitte egy stadionfenntartás a lóvét mert vérgyenge volt a felhozatal. Nálunk a gyerek az első ezért jutott is a városnak 2db kis ugrálóvár egy kosárhinta és egy utánfutós mászóka is. Na azért egy trambulinra is futotta. Nem is álltak mindenhol ezren. :W :( Persze egy asztalnál ki kellett tölteni egy uniós támogatásról szóló ívet hogy legalizálni lehessen a sok pénzt amit elköltöttek erre. Ezt az ívet pontosan ismerjük a tópartról csak ott mondjuk kaptunk is érte valamit.
    Ma amíg ide nem ér az eső elszaladunk és megpróbáljuk kiszabni és beépíteni a maradék szarufát. Reménykedek hogy minél több száraz percünk lesz.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap majdnem megúsztuk eső nélkül de azért az utolsó órában egy lágy permetezésben telt el nehogy nagyon örüljünk. Mára nagyon mondták az esőt de egyelőre nem ért még ide. Radarképet nézve hamarosan ideér. Nem is tudom elinduljak e melózni vagy tök felesleges.
    Tegnap felszórtam az összes szarufát ezzel gyakorlatilag kész a szerkezet. Még a könyökfákat kell becsavarozni és a szelemen végeket levágni de gyakorlatilag elkészültem. Azért elég fárasztó menet volt .Még egy ilyen energiazabáló művelet lesz az pedig a cserepezés.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem dolgoztunk. -kor felhívott Imi hogy ott esik az eső erre azt mondtam ne menjünk, majd eltelt másfél óra és itt nem esett ezért felhívtam hogy menjünk mert nagyon el fogunk csúszni. Bepakoltam mindent a kocsiba és közben nekiállt itt esni az eső ezért felhívtam hogy mégsem megyünk. Majd hamarosan elállt az eső és egész délelőtt nem esett. :W :( Az ideg szétvágott ! Délután elmentem logora Boldival és ott akkor esett. Nagyon ügyes volt a kis kukacosunk bár folyton sírt. Akkor még nem tudtuk hogy estére le fog betegedni. Adri napok óta fájlalja a torkát és szed rá gyógyszert és természetesen megfertőzte Boldizsárunkat. Este már lázas volt és egész éjszaka nehezen tudta szerelmem csillapítani a lázát. Ma orvos!
    Én még késő délután elugrottam Győrbe gépi szegért hogy tudjam kisebb szegbelövővel ütni a lambériát. Vettem 14400db horganyzott 45-ös szeget. azzal eleszek egy darabig.
    Most nem esik és mindenképpen megyünk dolgozni mert nem várhatunk a csodára.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Az eső szakad. Tegnap nagy mákunk volt mert kibírta 4-ig hogy ne essen ez a nyomorult eső. Le tudtam lambériázni és fóliázni egy elég nagy darabot ami alatt ma tudunk valamennyit ténykedni várva a csodára hogy hátha eláll . Már komolyan tele van a hócipőm ezzel a rengeteg vízzel. :W
    Boldi kapott antibiotikumot a doktornőtől amit este 2x is kihányt. Alig aludtak édesemék valamennyit. Hajnalban egy kis vízbe kevert kataflam cseppet tudott vele itatni amitől elaludt. Rossz így látni szegénykémet.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap fél 2-ig szakadt az eső. Mondanám hogy szerencsére tudtunk bent festegetni de nekem inkább az lett volna a feladatom hogy a tetőt építsem. Amikor elállt az eső be tudtam fejezni a nagyobb tetőrészt és ma már neki tudunk állni a kisebb 7°-os résznek. Sietnünk kell mert ma Katica ballag az oviból és a max amíg maradhatunk az 2 óra. Még addig se.
    Boldi nem hajlandó bevenni a gyógyszert ezért piszok lassan gyógyul. Holnap lenne szerelmem apjának egy meglepipartija a születésnapján Vecsésen de édesem lemondta. Nem bírná még azt a 2-2 óra autózást Boldi.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

A tegnapi napunk maga volt a szétesés a köbön! Reggel semmi extra de 11-kor telefonál szerelmem hogy Boldit vissza vitte a dokihoz mert nem pisilt este óta és mivel folyamatosan lázas volt, nehogy kiszáradjon. A doki után sírva hívott fel hogy be kell vinnie kórházba a cicaborsónkat. Hirtelen azt sem tudtam mit kell tennem. Ott a lelambériázott tető amit mindenképpen le kellett fóliáznom és Katica ballagása ahol egyedül kell képviselnem a szülőket úgy hogy fingom sincs mit és hogyan kell csinálni. :Y :W
    Boldit bent fogták de sajnos nem tudtak neki vénát szúrni pedig 7x próbálkoztak különböző helyen. Valahogy átérezte a dolog súlyát ezért elkezdett inni és enni. Azt mondták ha be tud vinni annyi folyadékot akkor nem kap infúziót. Persze közben a gyógyszert is be kell vennie mert folyamatosan lázas volt. Sajnos ebben már nem volt annyira ügyes.
    Katica ballagásán teljesen szétestem. Nem tudtam mikor kinek kell virágot adni ezért annyira nem is tudtam önfeledten örülni a gyerekeknek. óvónénikkel
    Mivel nekem dolgoznom kell ezért lebeszélte a mamával édesem hogy a lányokat fogadja be hétvégére. Adri ma országos csecsemőgondozási versenyre ment Makóra és holnap indul a nyelvi táborba Ausztriába. Ezt a hétvégét jól kifogtuk.
    Ma nagyjából be kell fejeznem a tetőt és hazafelé bemegyek a kórházba megnézni mi a helyzet.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

2. éjszaka az én nagykacsám nélkül. És még legalább 1 lesz. Boldi jobban van de a hőemelkedés még megvan. Hétfőig nem engedik haza őket a kórházból. szerencsére eszik iszik ezért infúziót nem kötnek be neki. Ma mise után megyek apámhoz és utána irány a kórház. A napom nagy részét bent fogom velük tölteni mert nem lesz itthon senki. Adri megy a nyelvi táborba 1 hétre.
    Tegnap Makón voltak országos csecsemőgondozási versenyen és 2. helyezést értek el. [kép] Nagyon ügyesek voltak a lányok! Hajnalban indultak és éjszaka ért haza.
    Én egyedül voltam de sikerült beléceznem és elszegnem a tetőt. Még a könyökfákat is becsavaroztam. Kicsit festegettem és holnap már nyomathatjuk a bádogozást.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Teljesen szét vagyunk csúszva. Szó szerint el vagyok anyátlanodva és még az a szerencsém hogy a lányok nincsenek itthon. Akkor mi lenne? :Y
    Tegnap reggel összekészítettem amit be kell vinnem a kórházba szerelmeméknek és azzal a lendülettel itthon is felejtettem. Elmentem misére és a templomban jutott eszembe hogy nem hoztam magammal a szatyrot. Elmentem apámhoz majd vittem be reggeli mekis cuccot a kórházba. Romlott sonka volt a reggeli. :((( Amióta bent vannak édesem összeszedett egy fertőzést. No comment. Még délelőtt hazajöttem tőlük és itthon ténykedtem. Mostam 2 adagot és összepakoltam a lakást Konyhát teljesen rendbe szedtem hogy ma ha hazajön a család ezzel ne keljen neki foglalkoznia. Este a 2. kör után hazajőve fel is mostam mindenhol.
    Boldi teljesen rendben van. Jól reagál a gyógyszerre és teljesen láztalan. Már unatkozik és jönne haza Ma amúgy is szívdoktornénihez mentek volna ezért addig nem jöhetnek el amíg Nelli néni meg nem nézi a szívecskéjét. Remélem utána irány haza.
    Én ma bádogozni fogok. Mindent fel kell ütnöm hogy pénzt kapjak.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Végre tegnap hazaengedték Boldit. Még nem gyógyult meg de itthon folytathatja a lábadozást. Mamától is hazahozta a lányokat édesem. Remélem normalizálódik a helyzet körülöttünk.
    Mi tegnap bádogoztunk és nagyjából végeztünk is. A cserép is megérkezett így ma cserepezni fogunk. A héten mindenképpen be kell fejeznünk ezt a munkát mert szombaton kezdjük anyósoméknál a tetőátrakást.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok pedig tegnap fél 2-kor el tudtunk már jönni. A napi terv az volt hogy felszórjuk az egész cserepeket. Azt időben teljesítettük ezért el is jöttünk haza. ma bevágom és lekúpozom. Tetejére felteszem a lengőpárkányt és körbe leszabogatom a szelemenvégeket. Gyerek lefest 22db. korlátdeszkát amit holnap felcsavarozunk és kész is vagyunk. Illetve még nem tudom hogy megegyezünk e további 38db. deszka lefestésében.
    Boldi még lábadozik és vérgyenge. Alig megy a lábán mert nincs ereje hozzá. édesemnek a nyelve sebesedett be nagyon csúnyán. Gondolom ez is a kórházban összeszedett nyavalya. :(
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák

Hirdetés