Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

• bim

veterán

Jó reggelt.

Szokták volt mondani hogy szar a hideg szél nélkül. Megvót-megvan. :W Tegnap is szívatott és úgy hallom ma is részünk lesz ebben az áldásban. Tegnap 2 tetőablakot cseréltünk ki jobbra. Még belülről hozzá kell igazítani a burkolást de szerintem az nem ma lesz. Ha minden igaz ma megyünk vissza lambériázni.
    Gyerekeknek megkezdődik a suli és az ovi.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Már itthon vagyok.
    Teszek egy privát bejegyzést amit minden évben meg kellett volna tennem hogy statisztikailag tudjam követni az életünket. Mondjuk jobb későn mint soha.
    O -353
    I -3
    OI-7

V-27
    Ö-13
    .-154

500

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem dolgoztunk csak elindultunk. Menet közben jött a telefon hogy felesleges mert akiknek segítek fáznak. (heh?) Azért elszaladtunk és megnéztünk egy javítási munkát de majd tavasszal visszatérünk rá. Mondjuk megfáztam én is. Ma 6-kor telefonálok lesz e kedvük dolgozni.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap elmentünk dolgozni, és milyen jól tettük. Nem volt olyan borzalma az idő mint gondoltam. Egy extra szívásos "kutyaól" körbelambériázást csináltunk és ebből van még 6db. Persze mára leesett a hó ezért (IS) meg azért mert Imrusnak nincs kedve dolgozni, nem megyünk.
    Lányokkal ma biztosan havazunk egyet. Közben letakarítom az autókat is.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Szerencsére tegnap estére elállt a hóesés és napközben olvadt is. Nem olyan vészes a helyzet mint amilyennek elsőre tűnt ezért holnap simán dolgozhatunk.
    Végül nem mentünk le havazni mert a lányok megmakacsolták magukat és nem voltak hajlandóak elpakolni a szobájukban. Szerelmem kijelentette hogy addig nincs lemenetel amíg rend nincs a szobájukban.
    Mi elmentünk közösen a boltba és beugrottam a bariboltba rezgőfűrészhez lapot venni amivel talán gyorsabban haladunk.
    Ma van Boldizsárunk neve napja és vízkereszt is. Ha minden igaz le fogjuk szedni a karácsonyfát és el tudunk pakolni. Templom után kicsit beugrok apámhoz dumcsizni és utána jövök is haza.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Valami van a gépemmel mert csak 3x-ra tudtam beindítani. A win7 valamiért bootolás közben ledermedt. Már bent volt az asztal csak az egér tetű lassú volt és csak gondolkodott. Érthetetlen. Lehet megfázott? :F :DDD
    Most megy de ki tudja meddig.
    Tegnap reggel mise után apámmal beszélgettem pár szót és ellapátoltam a havat hogy ki tudjon jönni. Utána itthon reggeliztem és lementem készíteni egy szögben állítható vezetősínt a fűrészgépeimhez hogy gyorsabban tudjak szöget vágni pl. a lambériára. Ma ki is próbálom meló közben. Szükségem is lesz rá mert a fiam lebetegedett és ezért egyedül fogok dolgozni. Nem tudom hogy fogok haladni de muszáj erőltetni akármilyen hideg is van mert holnapra meg havat és esőt jósolnak.
    A fát is leszedték a lányok és takarítottunk. Most nagyjából rend van (ki tudja meddig)
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap elég szívás volt egyedül melózni a hidegben de azért amit meg akartam csinálni az elkészült. Igaz hideg volt de legalább a nap sütött. Ma úgy nézem a csapadék fogja az életemet keseríteni de azért elmegyek mert nyomni kell.
    Szerelmemék is belevágtak a fejlesztésbe, igaz hidro nem volt mert Szandra néni lebetegedett. Anita néninél gyógypeden ügyes volt. Ma délután Edina néninél logon lesz.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap délig egész jól haladtam de fél 12 körül elkezdett szakadni a hó és negyed 2-kor fel kellett adnom a melót mert behavaztak a gépeim. Ennek így semmi értelme nem volt ezért hazajöttem. Édesemék sem mentek logora mert Edina néni lebetegedett. Amúgy sem mert volna abban a szakadó hóban elindulni tópartra. Annyit nem ér az egész hogy összetörje az autót vagy magukat. Ma szünnap van nekik. Én megyek és remélem az időjárás megkegyelmez. Majd alakul. Egyedül elvagyok és nem idegeskedek (csak az időjáráson) .
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtam de fél 4 után elfogyott az erőm. Itt látszik hogy egyedül dolgozok és mielőtt lemenne a nap teljesen elfogyok. Azzal a plusz egy órával sokkal tovább jutnék és kevésbé fáradnék el. Ez van. A 7 ablakból már csak 2,5 van hátra. Persze éjszaka ismét hullott egy kis hó ami szintén hátráltatja a munkámat. A héten mindenképpen be kell fejeznem mert hétfőn egy másik munkába kezdünk bele.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

A tegnap délelőttöm felejthető volt. Magam sem értettem miért haladok olyan lassan. Ebéd után viszont kisütött a nap és behoztam a lemaradásomat. Mára már csak 1 db. maradt és apróságok amit be kell fejeznem. Persze ma meg a szél fogja az idegeimet borzolni.
    A héten szinte mindenki lemondta a fejlesztést mert lebetegedett. Ma sem megy szerelmem tópartra mert Eszter néni csak délelőtt lesz.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült egész normális időben befejeznem a lambériázást. Hétvégén pihenek és a gépeimet szerelgetem. A ráfagyott hó és latyak miatt pl. a gérvágóm sínrendszere elkezdett szorulni ami miatt szét kell szednem és megpucolni mielőtt tönkre megy. Szerintem ez lesz a mai feladatom. Hétfőn vagy kedden belefogunk egy tetőbe de elég veszélyes a dolog mert bent laknak. majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt felszaladtam a postára befizetni a csekkeket. Ezren voltak kb. de kivártam a soromat. Hazafelé felcipeltem a gérvágómat és kiderült hogy ha szét akarom szedni kell egy vékony 13-as csőkulcs. Irány vissza a barkács boltba és utána tudtam csak nekiállni szétszedni a masinát. Tulajdonképpen az asztalát szedtem csak szét mert a csúszó részeken bedolgozta a koszt a csapágyakba és ezért nehezen járt. Mindent kipucoltam és megzsíroztam. Most jó lesz egy darabig.Délután semmittevés volt.
    Ma mise után apámhoz beugrok beszélgetni és csak utána jövök haza. Itthon pakolunk és takarítunk.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Ma kicsit később vagyunk. Ez a piszok szél miatt vacakul aludtam. Tegnap semmi érdekes nem történt velünk. Apámmal kicsit többet beszélgettünk. Ilyenkor átfutjuk a politikát is. A családban páran egyformán gondolkodunk de ritkán kerül szóba. Hazafelé felvettem szerelmeméket és elmentünk vásárolni.
    Ma közösen megyünk tópartra mert elvileg holnap kezdünk dolgozni.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel amíg szerelmem elvitte a gyerekeket oviba és vásárolt én mosogattam és takarítottam. Vasárnap nem volt rá érkezésünk ezért reggelre csúszott. Délelőtt elmentünk közösen Anita nénihez gyógypedre. Egész ügyes volt Boldi de a végén már nem nagyon akart együttműködő lenni. Hazafelé felhoztam a régebbi gérvágómat és megszereltem. Régóta rossz volt de nem foglalkoztam vele. Egy vezeték volt szétcsúszva benne amit össze kellett kötnöm. Most már az is üzemel. Délután elszaladtam a gyerekekért az oviba és utána már nem sok minden történt velünk.
    Ma időjárásfüggő a munka a bontás miatt. Én mennék de lehet akiknek besegítek betojnak. Ezt nem látom előre. Ha maradnék ma is akkor délután megyek logora Boldival én is.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Végül dolgoztam. A tulajdonos eldöntötte hogy cserélni kell a tetőt és kész. Le is bontotta a kollégáival így azzal nekünk nem kell foglalkozni. Kétfelé dolgoztunk mert 4-en voltunk. Én a szarufákat szabom és a másik rész a szelemenekkel foglalkozik. Ma folytatjuk.
    Boldi logon nem volt hajlandó megszólalni. Most kicsit megakadtunk idegenben. Itthon többet gagyarászik de azért ez még nagyon messze van a beszédtől.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Ma kicsit túlaludtuk magunkat. Ezek a frontok elég rendesen kikészítenek. Tegnap nem úgy haladtunk mint ahogy számítottam rá. Mára csúszott a szarufa állítás. Lécezni és fóliázni is kellene mert holnapra esőt ígérnek.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap parasztfödémet készítettük el és felállítottuk a szerkezetet. Ma fóliáznunk kellene de esik az eső. Ha eláll mehetnénk is de ki tudja mi lesz.
    Édesem elkezdte intézni a gyes hosszabbítását. Míg Boldit fejleszteni kell és én elő tudom teremteni a megélhetésünkre valót addig neki ez marad a fő feladatköre. Reméljük az Úr ad erőt és munkát is hozzá. Ha ma nem dolgozok elmegyek velük Eszter nénihez mozgásfejlesztésre.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap végül elmentünk dolgozni mert elállt az eső. Az egyik oldalát lefóliáztuk és ma benyomjuk a másik oldalát is.
    Tegnap elvitte az apja Adrit magához ezért holnap lesz egy pesti köröm is. Nem örülök neki de ez van.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Már megint esik a hó! :W Kukim kivan vele. Tegnap befóliáztunk és még apróságokat csináltunk de még elég sok minden van hátra.
    Ma mise után egyenesen megyek Adriért Pestre. Remélem azért a főbb utakat takarítják rendesen.
    szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Lebetegedett Boldi. Már szombaton lázas volt de vasárnapra durvult a helyzet. Édesem is beleesett és lehet Sári is. Vidám hétvége volt úgy hogy ha fent volt Boldi akkor sírt és semmit nem tudott csinálni szerelmem. Ma irány a doki! Minden fejlesztés el fog maradni a héten emiatt.
    Én reggel mise után azonnal mentem Pestre Adriért. Elég vacakok voltak odafelé az utak de visszafelé nem volt gond. Délelőttöm szinte rá is ment. Délután pihiztem. Kiderült hogy Imrus nem akar mostanában többet jönni az építőiparba dolgozni ezért mától egyedül dolgozok újra. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap Boldi kapott az orvostól antibiotikumot mert nagyon csúnya a torka és estére már jobban is lett. Szerencsénk van hogy ilyen gyorsan és jól reagál a gyógyszerre.
    Munkám terén hamarosan váltani fogok. Ez itt nem megfelelő nekem ezért lépnem kell. Ilyenkor télen nehezebb de nem lehetetlen. Szerencsére hiány van a jó szakemberekből és olyanokból akik teljesen fel vannak gépesítve még nagyobb hiány van. Elsősorban a saját utamat szeretném járni de ahhoz még kevés a meló hogy abból eltartsam a családot.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Majdnem elfelejtettem lejegyezni hogy ma 3 éves a mi kis Boldizsárunk! Arany szívét isten éltesse!
    .

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap beszart táltosom. Nagyon nehezen indult el de azért elevickéltem vele melóba, de hazafelé már alig tudtam eljönni. A 4-ből pár henger nem megy. Igazából pont mára érett meg egy melóváltás és ez feltette az i re a pontot. Ide egyelőre nem kell autóznom. Persze megnézem hétvégén mi lehet a gond de most nincs rá idegzetem. A hó esik ezért lehet nem is megyek dolgozni. Ha ez így lenne akkor autót fogok szerelni. :(
    Boldi gyógyulgat de nagyon nyűgös.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Ma extrakésőn vagyunk mert nem kell rohanni. A tegnapi hóesés nagyjából be is tett a tetőkészítésnek. Nem voltam dolgozni ezért reggel elmentem a családdal oviba majd a védőbe. 3 éves státuszt vették fel Boldiról. Hazafelé beugrottunk a kormányablakba lakcímkártya hosszabításra és végén boltba. Elég jól elszaladt ezzel a délelőtt. Ezek után lementem táltosomat szerelni. Azt sejtettem hogy a gyújtás körül van valami gebasz de sok lehetőség nincs mert elektronikus a gyújtásrendszer. Egy marék gyújtókábellel el tudtam azt érni hogy nagyjából 2000rpm felett minden henger megy de alapjáraton még mindig kihagy. Megrendeltem az új kábelszettet ami ma meg is érkezik. A kipufogóval kell még valamit kezdenem mert a hátsó dob totál lyukas. Megpróbálom majd megragasztani és befoltozni.
    Ma doktornőhöz megyünk ovi után. Ki kell tölteni a GYOD-os papírt hogy kapjon édesem otthonápolásit. A GYES.-t meghosszabították ezért addig amíg Boldi nem jön egyenesbe az ő fő feladata.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Nem akarom elkiabálni de mintha meg tudtam volna javítani táltos paripámat. Kicseréltem újra a gyújtókábeleket de akkor még ugyanolyan vacak volt. Tovább kerestem a hibát és már feladtam hogy ez teljesen behalt. Feljöttem a neten megnézni a tünetek alapján mi lehet a gond. Találtam egy oldalt ahol ugyanez a hibajelensége volt valakinek. Ott egy kiszakadt membrán miatt ömlött a motorba a benzin amit nem tudott elégetni. Lementem újra és szétszereltem a befecskendezőt. Volt tartalék fej is de azok meg se nyikkantak. A régivel elindult. Kihúztam a nívó pálcát és érezhető volt az olajban a benzin jelenléte és hogy sok van benne. Leeresztettem és a 3,5L motorolaj helyett volt benne 6L benzines híg olaj. Mivel nem mentek a hengerek lepumpálta ami nem égett el. Jobb híján visszatöltöttem ebből a szmötyiből 3 litert és újra mentem egy kört. Egy ideig 1-2 hengerrel kevesebb ment de 2.ban addig húzattam óvatosan amíg be nem ugrott az összes. Mentem vele 40km -t és megjavult. Hazajöttem és vettem bele olajat. Így most friss olaj is került bele. Remélem most egy darabig nem lesz vele gond. Elvileg ma megyek dolgozni de épp hóvihar tombol odakint.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap hű táltosom elvitt melóba és haza is hozott szépen. Annyira durván hideg volt a szél miatt hogy délelőtt fontolgattam a hazajövetelt. Mivel mindenki maradt ezért én sem adtam fel a dolgot. Hétvégén nem melózunk.
    Boldiék Eszter néninél voltak mozgásfejlesztésen. Kiderült hogy új terapeutát kapunk mert Eszter nénihez érkezik egy két órás fejlesztendő lurkó és két egyórást át kell adnia másnak. Köztük volt Boldi is. Sajnálom mert a kis kukacosunk nehezen szokik meg új terapeutákat. Tegnap még az is kiderült hogy hidro egyelőre nem lesz mert Szandra néni terhes lett és ezért nem medencézik. Elvileg kapunk helyette mást de még átszervezés alatt vannak a dolgok. Amúgy is emberhiánnyal küzd a szakambulancia és nehezen megoldható a terápiák megtartása. majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi nem történt velünk. Elmentem vásárolni édessel és Boldival. Nem rajongok érte de picit együtt lehettem szerelmemmel. Napközben élveztük a lakás melegét és lányok szobájában rendet raktak. Ma Boldinak megüljük a szülinapját. Most csak torta lesz mert nem állunk valami fényesen. Majd ha kicsit összeszedjük magunkat bepótoljuk.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel a szokásos vasárnapi menetrend volt. Mise, és utána apámhoz benéztem pár szóra. Átbeszéltük az elmúlt két hetet mert múlt héten nem voltam nála. Délután tortáztunk.
    1
    Az ünnepelt
    A leghuncutabb
    A leginkább "anya"
    És akivel már nem lehet bírni.
    Szerencsére nem jött be az időjósoknak az eső ezért szerintem tudunk dolgozni.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap feleslegesen mentem el melózni mert mire odaértem esett az eső. Hazajöttem és itthon azzal fogadott édesem hogy Sári lebetegedett. Mivel ő ment tópartra neurológushoz féléves állapotfelmérésre Boldinak és vittem el a háziorvoshoz. Míg a dokinál voltunk telefonáltak az oviból hogy Katica is lebetegedett. Hazafelé felvettem őt is úgyhogy most már nagyjából minden gyerek beleesett ebbe az átkozott influenzába.
    Boldi előrébb lépett a vizsgálat szerint. Úgy néz ki Anita néni veszi át Boldi mozgásfejlesztését Eszter nénitől és így megpróbálják 2 hosszabb napba belesűríteni a fejlesztéseket. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Ma már annyira jól vagyok hogy el tudjak menni kicsit dolgozni. Nincs nagyon más választásom mert a héten egy percet sem dolgoztam még. Hétfőn elmentem de leszakadt az ég és hazajöttem. Ez éppen kapóra jött aznap mert Sári lebetegedett. Mivel Boldit féléves neurológiai kontrollra vitte édesem ezért én vittem Sárit orvoshoz. Míg ott voltam az óvónő telefonált hogy mehetek Katiért is mert belázasodott. Hazafelé felvettük őt is.
    Kedden elindultam de menet közben rám szóltak hogy ne menjek. (hablaty ok) Ha már otthon voltam én vittem Katit orvoshoz. Ez a két dokilátogatás azt eredményezte hogy a betegek annyira megfertőztek hogy én is lebetegedtem. :W Ugyan nem volt mit csinálnom de mára van egy kis bádogozásom ami lehet az állapotom miatt áthúzódik holnapra is. Majd alakul. Közben hogy egy kis kiegészítő pénzt keressek el kellett adnom egy-két felesleges dolgot amit az évek alatt összevásároltam. Nem úgy alakul ez a tél ahogy szerettem volna.
    Édesem úgy néz ki megkapja a GYOD.-ot ezért kicsit több pénzt fog keresni. Ez mondjuk soha nem jönn rosszul.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem jött meg a csatornatartó vas ezért felesleges lett volna elmennem dolgozni. Kitalálta szerelmem hogy fessük ki az előszobát a rengeteg maradék festékből. Rábólintottam de annyira nem vagyok még jó erőben hogy menet közben egy nagyobbat pihennem kellett. Még jó hogy nem mentem el dolgozni mert nem bírtam volna. Itt látszik mennyire levert ez az átkozott betegség. Sári is visszabetegedett. Újra lázas mint a hét elején. Boldinál nem játszhat a doktornő a szíve miatt. Ott azonnal antibiotikumot kell adnia hogy ne verje fel a láz a vérnyomását, de a lányoknak csak kézrátét, majd ha nem javul jöhet az antibiotikum. Boldi 2 nap alatt teljesen meggyógyult, vs. Sári egy hete folyamatosan lázas. Majd hétfőtől jöhet az antib. neki is, csak éppen újabb itthon töltött hét lesz.
    Délután meglátogattak anyósomék. Elmesélte és megmutogatta milyen szép az új konyhája. Mi megnéztük és meghallgattuk miközben azon mosolyogtunk hogy próbálja meg Boldi felhívni magára mama figyelmét. Nehéz volt mert a konyha fontosabb sztori mint az unoka akit nem látott karácsony óta. Tetőt akarnak cserélni és cserepet próbálnék szerezni hozzá nekik ha nem egy irreális összegben gondolkoznának. Abból max egy átlagos minőségű ponyva jönne ki és nem cserép. Majd eldöntik mit akarnak.
    Úgy volt hogy holnap meglátogatnak minket apósomék de full beteg az egész család. Édesem kijelentette hogy ide betegen nem jöhetnek mert már közel két hete ezzel szívunk! Meg is lepődtem milyen kis karakteres asszonykám van. ;]
    Mivel én is szarul vagyok ezért hétvégén döglődök. Hétfőre vállaltam 2db. tetőablak cserét és addig meg kellene gyógyulnom. Talán megjön a csatornatartó vas is és akkor azt is meg tudom csinálni keddtől. Időjárásfüggő a munka.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap mise után csak röviden ugrottam be apámhoz mert siettem egy tárgyalásra. Végre valami kis saját munka van kilátásban. Nyilván el kell fogadni az árajánlatot hogy legyen belőle valami de megmozdult valami. Amíg nem lesz saját addig azokkal kell beérnem amit lepasszolnak mint ma ezt az ablakcserét. Nem szólom le mert ebből is van valamennyi pénz. Remélem sikerül ma befejeznem és megjön a csatornatartó vas is hogy a bádogozást mihamarabb meg tudjam oldani.
    Úgy volt hogy délután kicsit lemegyünk a gyerekekkel de folyamatosan esett az eső.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap akkorát szívtam a tetőablakcserével hogy le se jegyzetelem! Majdnem eret vágtam magamon! A kettőből csak egyet tudtam kicserélni és mára maradt a másik. Keresetem egyenlő lesz a nullával. :W
    No comment.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap 1 körül végeztünk a 2. ablakkal és még egy másikat megjavítottunk. Ma év eleji tűzépes buliba megyek. Minden évben van de soha nem megyek el. Most beadtam a derekamat hátha kapok valami jól használható repi cuccot.
    Édesemék Edina néninél voltak logon. Nemsokára át kell adnia Boldit másnak. Ezt nagyon sajnáljuk mert ő volt az első aki "szóra" bírta idegenben a kis cicaborsónkat.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész nap fejtágításon voltam. Tetőkonferenciát tartott az építőanyag kereskedés amin végighallgattam a Tondach (továbbiakban winnerberger) Terrán, Creaton, Bramac területi képviselőit az új tetőteret érintő hőkibocsájtási értékek betartása érdekében milyen terméket ajánlanak. Ezek a PIR rendszerek elképesztően drágák amit szerintem nehezen lehet majd a megrendelő torkán lenyomni. Volt Knauf , Fakro (tetőablak) és Austrotherm előadás is. Mindenhonnan bezsebeltem egy pár ceruzát,tollat és collstokot. Ma épületszigetelési konferenciára megyek a repi cuccok miatt. Tegnap nyertem egy szuper kis Fakros polár pulcsit. Remélem ma is nyerek valamit. :))
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap elegem volt a fejtágításból. A homlokzati hőszigetelés volt a téma. Volt mondjuk szárazépítészet is de nem jelentős. Az ami engem érintett az a bitumenes lemezek tetőszigetelésnél való használata. Erről 2 előadás is volt. Már tiszta kockára ültem a seggemet. Icopaal-os csomagot nyertem a helyes toto kitöltésével.
    Ma bádogozni fogok menni. Két 10 méteres egyenes szakasz vár rám amivel megpróbálok ma végezni de lehet holnapra is átcsúszik valamennyi munka.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült befejeznem a csatornázást. Magam sem gondoltam erre mert állványoznom is kellett. Ma ezért pihenek és autót fogok szerelni. Napok óta nem lehet elindítani masnit. Szét kell szednem a gyújtás körül és megcsiszolgatnom ezt azt. Előtte viszont elviszem szerelmemet vásárolni.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap szokásos reggeli menetrend után kimentem Velencére tárgyalni. Igazából csak lefixáltuk a rpészleteket és elhoztam az anyagra a lét. Ma bemegyünk és minden anyagot megrendelek hogy mielőbb tudjak kezdeni. Kicsit együtt leszek szerelmemmel. Neki is be kell ugrani Nelli nénihez a kórházba mert újabb nyomtatványt kell kitöltetni a GYOD.-hoz. El is fog menni a napunk szépen erre.
    Meglátogattak apósomék minket. Gyerekekkel jól érezték magukat. Közösen főztek édesem és az Éva. Jó volt.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap össze vissza futkároztunk anyagért. édesemék is velem jöttek mert ők meg a kórházba mentek Nelli nénihez GYOD-os papírt kitölteni. Ma folyt.köv. Ma bádogot rendezem és a faanyagot fizetem ki. El kell ugranom Martonvásárba talpakért és közben kidobom tóparton édeseméket logóra. Hazafelé felszedem majd őket. Ez a piszok szél irtózatosan fúj!
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyjából kifizettem minden anyagot. Megvettem és kivittem az összes bádoganyagot. Még akadtak problémák a fa körül mert sima félnútos gyalult anyagot számoltak de nekem az nem tetszik. Nagy kavarás volt hogy abban az árban rendes lambériát kapjak mert nagyot nőtt ezeknek az anyagoknak az ára. Úgy néz ki sikerült rendeznem de ez majd pénteken derül ki. A festéket csütörtökre keverik ki mert persze az sem egy mezei szín. Remélem meglesz és pénteken el tudok menni már lambériát festeni. Kötőelemek és oszloptartók is megvannak. Még lehet ma elugrunk édesemmel Győrbe mert túl jó árban van dobtáras szeg. Veszek vagy 2 dobozzal mert ez tökéletes lambériához.
    Ma még a lányoknak jelmezt kell rendezni farsangra. Ez egy ilyen futkározós hét.
    Tegnap amíg az anyagot intéztem kitettem szerelmeméket logon. Úgy néz ki marad Edina néni nekünk. Ez jó hír. Ezeken a napokon kicsit beszédesebb Boldi.
    Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

• bim

veterán

Jó reggelt.

Természetesen nem úgy alakult a tegnap ahogy terveztem. Boldi reggelre belázasodott és hányt. Elkezdett bepöttyösödni és kiderült hogy bárányhimlő gyanús. Egyelőre csak gyanú mert ma viszi édesem dokihoz. Így hogy lebetegedett nem mentünk sehová. Lányokat védi az oltás és mi pedig voltunk gyerekként. Ez nem azt jelenti hogy nem kaphatjuk el hanem azt hogy nem pöttyösödünk be. Heveny torokfájással zajlik le aki már volt. Jelentem én is beleestem. Nyelni alig tudok úgy fáj a torkom. :W
    Ma elmegyek dolgozni és meglátjuk. Hangom az nincs, szóval beszélgetni nem nagyon fogok.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap kiderült ami majdnem biztos volt már előtte is hogy bárányhimlős lett a kis cicaborsónk. Pár pöttyel indult de sajnos ez lett belőle. Szegénykém nagyon vakarózik. :(
    Én voltam egy napot segíteni lécezni volt kollégámnak. Sokan voltunk és be is fejeztük volna ha nem fogy el a fólia. A torkom tk. lett. Beszélni alig tudok és ha jön egy tüsszentés akkor majd ki akar szakadni a fájdalomtól. :W Ma úgy néz ki nem tudok elmenni lambériát festeni mert nem jött meg a festék. Még ha reggel megérkezik akkor elszaladok de ez közel sem biztos.
    Tegnap lement a Valentin nap amit idén kihagytunk. Csak Adri kapott 4 fiútól csokit és gumicukrot. Vigyáznom kell lassan rá mert túl sok fiú legyeskedik körülötte. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Ez az éjszaka totálkár volt! Boldi most aludt el négykor mert annyira viszketett neki a teste hogy nem tudott aludni. Végigordította az éjszakát szóval ma éjszaka a lányokkal fogok aludni. Szegény szerelmem. Ő semmit nem aludt. Most készülődik boltba mert Sárival nem akar vásárolni menni a hisztik miatt. Adrit elvitte az apja Pestre én pedig megyek dolgozni mert megjött a festék. Nyitásra megyek a fatelepre és felveszem a lambériát, majd onnan megyek Velencére festeni. Majd meglátom hogy fog száradni a festék de nem leszek egész nap.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyon nehezen jött össze a festés. Nem volt nyitva a fatelep de szerencsére ismerem a tulajt és odaugrott kiadni a lambériát. 4 köteggel tudtam lefesteni a 11-ből mert 3x át kellett kennem hogy a szín passzoljon. Ma reggel mise után azonnal indulok Pestre Adriért. Közben megállok a levegőcsőért amit vettem. Már a 3. 20 métert veszem mert mindnek van valami hibája. Most gumit veszek ami remélem végre ideális lesz a munkámhoz. Még 2 helyre el kell ugranom kisebb munkákat megnézni és közben felveszem Adrit. Lehet veszek egy fúrógépet is. Majd alakul. Jó ha délre hazaérünk majd.
    Ha jó idő lesz lehet lemegyünk kicsit a gyerekekkel.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

A tegnapi nap nagyjából úgy alakult ahogy terveztem. Mondjuk egy tárgyalás holnap reggelre csúszott. Ma megpróbálok minden lambériát lefesteni hogy holnapra ne nagyon maradjon festés. Majd alakulnak a dolgok. Elvileg kedden jön meg a fa amit gondolom szerda reggel szállítanak majd ki.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap lefestettem minden lambériát 3x és ma már várom a faanyagot. Vagyis reggel elmegyek tárgyalni egy kisebb munkát, onnan a polikarbonátoshoz megyek árajánlatot kérni, és hazafelé bemegyek a fatelepre megnézni megjött e az anyagom. Ami ott van azt kiválogatom. Lehet szerelmem és Boldi is velem tart. Utána hazajövünk. Holnap reggelre kérem majd a kiszállítást.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnapi napom felemásra sikeredett. Egy tárgyalással kezdtem ami 5 percig tartott mert a gazda által megálmodott összeg közelében sem jártam. Majd megoldja maga. Utána polikarbnátoshoz mentem egy másik kisebb munka miatt árajánlatért. Erre ma kapok választ hogy mehet e. Utána beugrottam a fatelepre és már ott volt az extra anyagom. A fa ki volt szedve és összekészítve ezért tulajdonképpen dolgom nem volt itt se. Hazafelé beugrottunk apámhoz. Velem volt szerelmem és Boldi is, akit következetesen Boldizsárnak hív apám. Úgy látszik tetszik neki a neve. :D Pár percet maradtunk és indultunk is haza. Itthon be kellett néznem táltosom motorházteteje alá mert elég benzinszag jött befelé és a fogyasztása is megnövekedett. Egy túlfolyócső volt megrepedve. Remélem emiatt volt. Bepakoltam mindent mára és már csak indulnom kell. 8-ra ott a faanyag. Ma jönni fog már velem Imrus is. Hosszú szünet után tudok neki munkát adni.
    Ma van a hófordulónk. 155 hónaposak vagyunk. Úr isten! :Y Már ilyen régóta imádom az én kacsámat?! :B
    SZép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

A sok állás miatt kicsit bepunnyadtam és ezért eléggé elfáradtam a tegnapi munkában. Én mindent meggyalultam, a gyerek pedig lefestette azokat a dolgokat amivel ma kezdünk hogy megszáradjon. Sajnos a festék nagy része elfogyott és rendeltünk pluszba ami remélem ma meg is jön. Sokat kell kenegetni ami viszi az időt rendesen. Ma már összeállítjuk a földön a keretet és remélem rászabjuk az egész szarufákat is. Ha minden jól megy esetleg még egy két élszarufa is bekerülhet.
    Szép napot mindenkinek.

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap összeállítottuk a szelemeneket és a sarokmerevítőket. Feldobtunk egy egész pár szarufát is és ma folytatjuk a szabást. Megjött az újabb kanna festék így már lehet erőltetni a festést is. Mondjuk most épp esik az eső de talán tudunk fedett helyen is valamit csinálni.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák

Hirdetés