- Motorola G86 - majdnem Edge
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Magisk
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tony Clifton
lelkes újonc
válasz
AiRLAC #61851 üzenetére
Nos, a reset után felnyomtam a NAS-ra 7-8, moderált méretű, 720p-s filmet. Most viszi pöpec módon. Korábban úgy 1200 film volt fent rajta – lehet, hogy ez a mennyiség kissé megviselte?
Semmilyen beállításon nem változtattam, a szoftver frissítette magát és ennyi. Megpróbálok keresni valami részletesebb cikket arról, hogy eme modell esetében mik az ajánlott konfigurálási lehetőségek. -
Tony Clifton
lelkes újonc
-
-
Tony Clifton
lelkes újonc
Még egyszer mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat-tanácsokat.
Egyetlen kérdésem van, mert ötletszerűen felmerült bennem ez a lehetőség:
Esetleg érdemes lenne egy kompatibilis SSD-t benyomni a NAS-ba? És akkor az lenne a "rendszer vinyó", a másik meg az, amire feltolom a tartalmakat. -
Tony Clifton
lelkes újonc
Oké, akkor leírom a háttérsztorit is. (Bocs, hogy nem válaszolok mindenkinek külön, van igazság azokban a kritikákban, amiket megfogalmaztatok, csak sajna nekem volt egy idealisztikus elképzelésem egy all in one megoldásról és belesétáltam abba a bizonyos erdőbe mindenféle komolyabb ismeret nélkül. nekem pl. tök új, hogy egy NAS és egy TV közé érdemes bedobni egy médialejátszót is.)
Na, az volt, hogy eddig úgy oldottam meg a filmnézést, hogy a PC egyik vinyóján figyeltek a filmek, ezt megosztottam a hálózaton, így a TV-ről tudtam tallózni a tartalmat és a tv beépített lejátszójával néztem meg a kiválasztott filmet. Mindenféle gond nélkül, még a 4K-s tartalmak is röccenés nélkül mentek. A helyzet teljesen jó volt odáig, amíg nem kaptam egy fejlövést, melynek lényege, hogy minek járassam a PC-t ha filmet akarok nézni, amikor meg tudnám csinálni azt, hogy veszek egy fasza kis NAS-t és akkor a PC-től függetlenül hódolhatok a filmmániámnak. Tök király, nem? De, úgyhogy néhány ajánló és Youtube videó után megvásároltam ezt a kis csodát.
Szóval ennyi volt az előzmény, meg sem fordult a fejemben, hogy ez így nem életképes megoldás. Láttam videókat, a pali ugyanezzel a modellel simán nézte a tévéjén a tartalmakat. Kinéztem a típust, rávágtam egy HDD-t, megjött a csomag, öröm-boldogság. Aztán jött az üröm.
Az igaz, hogy nem vagyok egy nagy expert, ezért is vagyok hálás mindenkinek még a kritikus megjegyzésekért is, mivel azok is tartalmaznak érdemi tanúságot és tudást. Szóval engem most leültetett, hogy kellene még egy médialejászó is, ami azért különös, mert amint írtam, a tv szoftvere gond nélkül vette az akadályokat korábban. Most meg itt van ez a NAS és hát nem veszi pont azokat az akadályokat.
Írtátok, hogy talán a HDD lehet a probléma, őszintén, nekem is megfordult ez a fejemben, mert ez a sok kerregés szerintem sem normális és előfordulhat, hogy olyan kompatibilitási probléma áll fent, ami ugyan nem zárja ki a HDD használatát, de messze nem képes a szoftver optimálisan kezelni az adott eszközt.
Szóval összességében még mindig nem tudom, hogy mi legyen, a PC-s lejátszásra büdös lenne visszaállnom. (Már csak azért is, mert annak a szoftvere azért külsőségeit tekintve eléggé fapados. Se borítóképek, se tartalmi leírás, semmi extra.)
Mindenesetre srácok, mindenkinek köszi az ügyes-bajos dolgaimmal kapcsolatos minden észrevételt!
-
Tony Clifton
lelkes újonc
válasz
Csabi1984 #61802 üzenetére
Köszi, igen, pontosan erre próbáltam célozni. Abszolút átverve érzem magam ebben az ügyben. Amikor egy 40 ezer forintos mobiltelefon gond nélkül le tud játszani egy filmet, akkor egy NAS nem?
Közröhej.
Hát most szerintem az lesz, hogy túladok ezen a hulladékon valahogy és összehozok egy HTPC-t, de az már megint egy tök új téma nekem.
Azért annyira jó, hogy 2020-ban nem lehet megcsinálni azt, hogy megveszek egy masinát, bedobom a tévé mellé, ráteszem az x giga tartalmat és amikor kedvem van hozzá, akkor minden gond nélkül filmezek egy kicsit. Teljesen abszurd... -
Tony Clifton
lelkes újonc
Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat!
AirLAC, Mezga Aladár: Alapvetően egy Samsung UHD TV-n nézném a filmeket, a DS Video használatával.
Marci12233: A torrentezést még simán el tudnám felejteni, a filmnézés lett volna az elsődleges funkció.
Dave: Ez a vinyó van benne.
-
Tony Clifton
lelkes újonc
válasz
Csabi1984 #61791 üzenetére
Egy zsír új Seagate Barracuda van benne, a szoftver hibátlan kötetként jeleníti meg.
Marci112233, fasza, tehát 60 ezerért mindenféle Synology promóciós duma ellenére ez alkalmatlan egy másféle gigás film hibátlan lejátszására. Oké.
Nem semmi! De akkor mire jó? Képek nézegetésére?
-
Tony Clifton
lelkes újonc
Néhány hónapja vásároltam egy DS218j típusú NAS-t illetve egy 6Tb kapacitású merevlemezt. A problémák a kezdetektől fennállnak:
Iszonyat lassú.
Kapar, kattog – van, hogy órákon át nem áll le.
A filmeket (a legegyszerűbb BDRip-ek esetében is) nem képes lejátszani rendesen. Ez azt jelenti, hogy minimum kétszer-háromszor kidobja, azzal a hibaüzenettel, hogy a fájlformátum nem megfelelő. :D Vannak filmek, amikkel ezt 8-10 percenként megcsinálja. Aztán ismét elindítom a filmet, folytatja a lejátszást, majd x idő múlva megint hibaüzenettel leáll.
Külső eszközről nem érem el a NAS-t. Minden belépési kísérletet megtagad. Váltottam már jelszót, nem érdekli. Egyszerűen nem engedi be sem a telefonomat, sem a tabletemet.A legutolsó frissítés van a masinán. A hálózati kapcsolat teljesen oké, minden más megy rajta. Egy routeren keresztül kapcsolódik a hálózathoz. A film lejátszáshoz (vagyis nem-lejátszáshoz…) Video Stationt használok. Próbáltam a Plex lejátszót, de az meg nem találta meg a NAS-t. :D
Abszolút nem ezt vártam egy célhardvertől, hanem azt, hogy minden probléma nélkül, gyorsan, akadozás nélkül teszi a dolgát. Külön poén, hogy ha ráeresztek még egy torrent letöltést is, akkor aztán folyamatosan kapar-kattog, mintha egy atomrobbantás részecske szimulációját indítottam volna el… Ez egyébként minden egyes művelet során így van. Ha elindítom a felhasználói felületen belül a Video Playert akkor is jelentkezik ez a pánikszerű, szánalmas kattogás-kaparás és nem nagyon hagyja abba.
A legtöbb esetben iszonyat bosszantó-idegesítő az egésznek a „működése”, de van, amikor kínomban már csak nevetek rajta. Gyakorlatilag SEMMI nem működik, amire ki van találva.
A kérdéseim:
Van valamilyen trükk, beállítás, amivel a fenti hibák végre korrigálhatók, vagy ez a típus egyszerűen egy ilyen ipari hulladék és felejtsem el, hogy ezzel mindenféle bosszúság nélkül nézhetek filmeket? Vagy kuka és nézzek valamilyen más típus után – a Synologyt természetesen ezek után elfelejtve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Háztartási gépek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- sziku69: Szólánc.
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest