-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bence5656
csendes újonc
válasz
Lasersailing #67897 üzenetére
Valahogy lehet 10 percnél gyakoribbra állítani, vagy az már nagyon leterhelné a NAS-t? (ds220+)
-
Bence5656
csendes újonc
Sziasztok!
Van valami mód arra, hogy a Download Stationbe gyakrabban történjen az rss-feed frissítése? -
Bence5656
csendes újonc
Sagemcomról történt a csere, netcsomag váltáskor. A sagemcom mérföldekkel jobb mint ez a kaon, ha például rögzítenék egy ip-t, kifagy és újra kell indítani. Ha le akarom menteni a konfigját szintén kifagy nem lehet letölteni és percekig elérhetetlen. Valami tipp, hogyan lehetne rábírni a kedves szolgáltatót, hogy biztosan csere legyen a vége?
-
Bence5656
csendes újonc
Megpróbáltam lerajzolni a hálózatot, meg egy kis infót irni mindenről. Bocs a minőségért de ez a paintes megoldás tűnt a legegyszerűbbnek/leggyorsabbnak. Azért nincs bridge módba rakva a modem, mivel a szolgáltató szerint nem lehet, mert van ip-tv. Ez nem is lenne gond, ám koaxon ( azthiszen ez a neve) jön a net és nem optikán. Nem hiszem, hogy számít e de 1000/25-ös a netcsomag. -
Bence5656
csendes újonc
Az utolsó előtti ip az egy laptop, aminek router osztotta ip-t, mivel belső hálón csatlakozott. Ezért nem is értem, mivel bent minden eszközt tudok azonosítani, de kintről mindennek az én kinti ip-m van.
Ma vagy holnap lerajzolom pontosan mi es hogyan van összekötve.
Ma gondolkoztam picit és egy fél éve kb. határozottan emlékszem, hogy mutatott minden ip-t a NAS, azóta egy másik router van ami csak wifit oszt. Dhcp meg minden ilyen azon kikapcsolva. De majd a rajzon látszani fog minden.
-
Bence5656
csendes újonc
Az utolsó előtti bejelentkezés otthonról történt, egy hálózatról a nassal. A bejelntkezések amik B-vel kezdődnek egy helyről történtek az otthoni hálózatomon kívül, VPN-nélkül, és ha itt megnézem google-ba az ip-met az ezzel kezdődik: 89.... Ami P betűvel kezdődik az haverom bejelentkezése, gyakorlatilag neki is más az ip-je. Az első bejegyzésben pedig látszik, hogy ugyanehhez az ip-hez, amiről a bejelentkezések elvileg történtek, ahhoz kapcsolta hozzá a dns-t. Ez biztosan az otthoni ip-címem, ami nem változik ip-tv miatt, tehát mindig ugyanaz.
-
Bence5656
csendes újonc
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy mikor másik hálózatról csatlakozok a NAS-ra, akkor a naplóközpontban az otthoni külső ip-címem látszódik. Synology ddns szolgáltatást használok.
Például havernál vagyok belépek a dsm-be és a naplóközpontban az otthoni ip-met írja ki mintha otthonról csatlakoztam volna.Ez ugye azért is baj, mert nem tudom beállítani, hogy melyik hálózatról legyen engedélyezve a csatlakozás, mivel minden esetben csak az otthoni ip-címemet írja.
Másik probléma, pár nappal ezelőtt nem tudtam csatlakozni a nas-hoz, mivel egy bot (gondolom) megpróbált többször belépni az ssh-ba (véletlenül hagytam bent azóta kikapcsoltam) és letiltotta az otthoni ip-címemet. Miután feloldottam a tiltást ismét tudtam csatlakozni.
Ugyanebben a háztartásban, ezen a hálózaton van egy másik synology nas, aminél szintén ugyanezt a hibát tapasztalom.
Nagyon megköszönném ha lenne valaki aki tudna erre megoldást, vagy hogy miért történik ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Honda topik
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest