Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csiritel

csendes tag

válasz Dzsekó #65922 üzenetére

Valami megzakkant. DS220J az alany. Korábban sikerült elb..nom egy DSM 7 béta telepítéssel, de aztán sikerült (?) visszaállítani 6.2-re.
    Néhány csomagot (amit a béta "bétásított") le szedtem, újra telepítettem, így már majdnem minden működik.
    Amivel baj van:
    - Vezérlőpult-Felhasználó-Szerkesztés: mindegyik felhasználóra hibát ad: "Nem sikerült a kívánt erőforrások betöltése"
    - Fájlszolgáltatások: "A csatlakozás nem sikerült. Ellenőrízze hálózati beállításait"
    - Tartomány: szintén a fenti hibaüzenet.
    - Megosztott mappa (bármelyikre kattintva)-Szerkesztés: a fenti hibaüzenet
    - Jogosultságok: " A művelet nem sikerült. Jelentkezzen be magint a DSM-be, majd próbálja újra". TRermészetesen újra bejelentkezés után is ugyanez a hibaüzenet fogad.
    Lehet ezzel összefüggésben:
    - Belépek SSH-n Putty.val. Megadom a felhasználónevet, jelszót. Utána indítok egy MC-t, amivel még megnézni sem tudok olyan fájlokat, amihez root jogosultság kellene. Ha belépés után azt mondom neki, hogy su, kéri újra a jelszót, majd kis várakozás után: permission denied. Ugyanez, ha admin felhasználó névvel jelentkezek be.
    A fentiek fényében úgy tűnik, valami közös ok lehet a bajok forrása.
    Tud valaki segíteni?

• csiritel

csendes tag

Sziasztok!
    Elkövettem egy hatalmasnak látszó hibát: frissítettem DSM 7.0-ra...
    Ezzel kivégeztem a torrentemet:
    Transmissiont használtam, a DSM 7 nem engedi sem futni, sem frissíteni, azt mondja, hogy ez az alkalmazás root jogokkal működik és ő ezt nem engedheti meg...
    Próbáltam a meglévő fájljaimat átteni a saját "Download Station" nevezetű, szintén béta verzióra frissült förmedvényre átköltözni, de most odáig jutottam, hogy látszólag sikerült, de aztán egy új torrent hozzáadása után kifeküdt az egész NAS, el sem lehet érni, belépni sem lehet...
    Valaki, aki szintén elfogadta a felkínált csodálatos lehetőséget (frissítsen a 7.0 verzióra) és meg tudta oldani ezeket a problémákat?
    Esetleg arra a problémára mi lehet a megoldás, hogy a root jogokat kérő alaklamzásokat hogyan lehet telepíteni (próbáltam a DeLuge-t, szintén nem engedi, ugyanezen okok miatt, de a Plex-et sem hajlandó frissíteni)?

• csiritel

csendes tag

Sziasztok!
    Segítséget kérnék, mi baja lehetett hirtelen (!) a D220-nak:
    Transmission van (volt, most leszedtem) telepítve. Ment is, működött.
    Elutaztunk nyaralni, két hét, hazajöttem, semmilyen módon nem lehetett elérni a torrent klienst. A fájlok látszanak (amiket letöltött), de maga a kliens sem webes, sem Remote alkalmazással (sem Win, sem Android alól) nem elérhető, host nem létezik, általában ilyen hibaüzenetekkel.
    Csomagközpontban láttam, azt írta ki, hogy fut. le is tudtam állítani, majd ismét elindítani. Közben láttam, hogy van frissítése, azt is megcsináltam, majd a a DSM-nek is volt frissítése, azt is, de a Transmission továbbra sem látható, új torrentet nem tudok hozzáadni, stb.
    Ugyanazt a hibaüzenetet dobja állandóan bármi, amivel al akarom érni, mintha nem is lenne telepítve.
    Mi a bánat történt vele?
    (A saját letöltő alkalmazást azért sem akarom használni, mert van néhány torrent oldal, ami nem működik együtt vele)

• csiritel

csendes tag

válasz Magnat #60232 üzenetére

Transmission torrentet használok. A letöltési mappa a Downloads mappa. A gondom az, hogy a Médiaszerver nem akarja indexelni ezt a mappát (hiába van hozzáadva és kijelölve az indexelendő mappák között), ezért a letöltött filmek addig nem jelennek meg a megosztásban (LG TV DLNA megosztásban nem látja őket, lejátszani meg csak innen tud), míg manuálisan nem indítok rá egy indexelést. Korábban itt írtátok, mit kellene a Transmissionban módosítani ahhoz, hogy letöltés után automatikusan indexeljen, ezt meg azért nem tudom megcsinálni, mert SSHban adminként belépve Midnight Commanderrel nem tudok módosítani semmit, "permission denied" fogad.
    Azt meg végképp nem értem és fogalmam sincs, mi okozza, hogy a Plex lista nézetben látja az összes letöltött fájlt mappaként, de néhány elenyészően kevés kivételtől eltekintve a mappába nem lát semmit: üres mappa-t ír ki...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés