- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Magisk
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo36
csendes tag
válasz
balpis #59519 üzenetére
Na ma megpróbáltam megint, és most megy a dolog.
A szolgáltatói routeren minden eszköznek adtak fix IP-t. A szolgáltatói routerből az Asus LAN-ba a kábel, a többi eszköz maradt az Asus LAN-csatlakozójában. A hálóban lévő tv-rl elérem a Plex-et is. Laptoppal viszont csak akkor érem el a NAS-t és a Plex-et, ha kábelen csatlakozok. Ha wifin próbálok csatlakozni a szolgáltatói routerhez, akkor csak a QC keresztül érem el, és a Synology Assistant az állapothoz is azt írja: A csatlakozás nem sikerült. Wifin a Plex szervert sem érem el.
Valami ötlet?
Bocsi a fárasztó kérdésekért! -
gergo36
csendes tag
válasz
balpis #59486 üzenetére
Próbálom beállítania dolgokat. A NAS-t kábellel kötöttem a routerre, és a laptoppal is a routeren vagyok. Mindkettőnek adtak fix IP-t a szolg. routeren.
QuickConnect-nél a következő hibaüzenetet kapom:
Hálózati hiba történt. Ellenőrizze a DNS és a hálózati beállításokat.
A DDNS nem él. Nincs kapcsolat.
Próbáltam újat hozzáadni. Amint kiválasztom a Synology szolgáltatót, a következő hibaüzenetet kapom:Email: A Synology fiók adatai nem kérhetők le.
Külső IPv4 cím:-
NAT-olva lennék a szolgáltató felől?
Amikor az Asus router mögött volt minden, akkor ment szépen. Nem volt ezekkel semmi probléma.
Egyéb ötlet?
Mit csinálok rosszul?
Gyári visszaállítás segíthet? Ekkor a vinyókon tárolt adatok megmaradnak érintetlenül?
Köszi a segítséget! -
gergo36
csendes tag
válasz
balpis #59486 üzenetére
És hogy tudom a NAS-t a szolgáltatói routerre konfigolni? Porttovábbításokat és a fix IP-ket ott megadom és kész? És a NAS-t? Kábelen a NAS és egy laptop a szolgáltatói routeren és úgy átállítok mindent (QC, DDNS, stb) vagy alapbeállítás visszaállítása és újra konfogolom az egészet?
Köszi! -
gergo36
csendes tag
válasz
balpis #59478 üzenetére
Ha jól értelemezem, akkor a porttovábbítást csak a szolgáltatói routeren megadni, az Asusból meg vegyem ki. Kellene még valamit állítanom az Asuson? (AP-mód?)
Nemrég vettem az Asus routert, nem szeretném a szekrénybe bevágni, ha már megvan. 2 wifivel meg szinte tökéletesen lefedem a lást meg a teraszt is.
Ha az Asus LAN portjába megy a kábel a szolgáltatóiból, akkor a többi LAN-on csatlakozó eszköz kap majd netet?
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, nem vagyok járatos ebben a témában.
Köszi! -
gergo36
csendes tag
válasz
balpis #59471 üzenetére
Szolgátatói router:192.168.1.1
TV:192.168.1.4
Asus router:192.168.1.5Az Asus 192.168.50.xx-es IP-ket oszt.
Eddig az Asus-on állítottam be a fix IP ket az eszközökhöz.
Akkor eszerint ezeket törölnöm kellene, és csak a szolgáltatói routerben kellene őket definiálnom?
A wifit mindkettő routerről használnánk. -
gergo36
csendes tag
válasz
Magnat #59470 üzenetére
Porttovábbítást állítottam be az Asuson minden szolgáltatásnak 50e+ os portszámokkal. (plex, vpn, ds, video, stb).
A régi routeren ezeket lehetett állítani:
DHCP aktív/inaktív (itt csak tól-ig tartományt lehetett megadni)
Tűzal aktív/inaktív
UPnP aktív/inaktív
DMZ aktív/inaktív
Annyira emlékszem még, hogy a NAS tűzfalával sokat mókoltam. Sajna többre nem. -
gergo36
csendes tag
válasz
Magnat #59465 üzenetére
Ugyan azokat a portokat kellene a szolgáltatóin beállítanom mint a saját Asus-omon?
Nat-ot hogy tudom ellenőrizni?
A kábelezést nem változtattam, csak a routert cseréltem ki egy másikra, minden kábel és az összes eszköz már korábban is használva volt.
A régi egy Huawei volt, semmit sem lehetett szinte állítani. Csak használtam és kész. -
gergo36
csendes tag
Sziasztok!
Lecseréltük a netszolgáltatót, így kaptunk egy új routert is, és rögtön vele pár problémát.
A rendszer a következő: Router az előszobában, róla Kábel1 a hálóba, rajta a TV1; Kábel 2 a nappaliba egy Asus AC65-be, azon lóg kábelen egy DS718+, egy Apple TV, egy TV2, wifin egy Denon erősítő.
Eddig amit használtam ment szépen rendben (plex, vpn, távoli elérés).
Probléma 1: A plexen nem működik a távoli elérés, így a hálóban a TV1-el nem is érem el.
Probléma 2: Open VPN sem működik, "Cannot resolve host address: xxxxx.synoloy.me:yyyyy (Nincs ilyen ismert állomás. )"-sal hibaüzenet.
Probléma 3: Beállításokat nem piszkáltam, de nem működik a merevlemez hibernálás sem. Többnyire csak délutánonként, esténként használjuk a NAS-t, emiatt használom ezt a funkciót. WOL engedélyezve.A NAS-t amúgy külső hálózatról el tudom érni, és az egyik ismerősöm ftp-megosztásait is elérem. Minden más ugyanúgy működik.
Van valami ötletetek, hogy hol lehet a probléma?
Milyen beállításokat kellene módosítanom?
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Escape from Tarkov
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Kuponkunyeráló
- Opel topik
- Erősítő, hangfalak
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest