- Huami Amazfit Bip okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabar
senior tag
Sziasztok!
Feltennék egy kérdést ide is, mivel a hivatalos fórum nem túl pörgős, és néha nem is valami informatív.
Szóval a mediaindexelés terén egy migrálás után akadtak gondjaim. A Vezérlőpult/Indexelési szolgáltatás kiválasztása után "Nem sikerült a szükséges erőforrások betöltése" üzenet jön fel. Próbaként kiürítettem a Music/Video/Photo könyvtárakat, üresen is megpróbáltam, ugyanazzal a végeredménnyel járt. Most eltávolítottam az egész médiaszerver programot a csomagkezelési központból, és mivel megmaradt a mediaindexelés menüpont (nem is értem még), gondoltam megpróbálom így is. A helyzet változatlan. Nem tudom milyen erőforrásokat nem ér el a DSM. Valami ötlet? -
kabar
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, amire - ha jól futottam át a hozzászólásokat- akkor eleddig nem volt példa.
Adott egy NAS (DS213+) ami folyamatosan megy, és egy synology router (RT1900AC) van bekötve egy digis bridge-lt modem mögött. Az előző routeremen vettem észre, hogy az általam tudott UPNP-s port forwardokon kívül (távoli elérés, + kölcsönző) egyéb portok is át vannak irányítva. Ezek pedig a 80-as, 5001-es, és a 443-as. Nem egészen értem, hogy miért, ugyanis ezt tudtommal sehol nem állítottam be neki. Van valakinek bármi tippje, hogy ez miért is van?
Köszi! -
kabar
senior tag
Nálunk is van egy csomó cucc, ami céges, de nem fordult volna meg a fejemben, hogy egy 1-2 ezer forintos alkatrész cseréje miatt (ami ráadásul ingyenes lenne) kockáztatnám egy 100 ropis cucc későbbi gariját, amikor a következő években még igen sok minden történhet, dögölhet meg benne (ami már nem 1-2 ezres lesz). De te tudod mit csinálsz. Először engem is zavart a zaja, de aztán beláttam, hogy olyan helyre kell tenni, ahol nem zavar. Jól eldugott sarokba, ahol amúgy is pangna a levegő. A penészedést is megszünteti a spejzban
-
kabar
senior tag
válasz
Megane2000 #23816 üzenetére
Ha véletlenül használtban gondolkodnál, akkor vigyázz a migrálás előtti update-el. (Tudom, hogy a videón úgy van) Ellenőrizd, hogy amire váltasz annak van-e újabb, vagy legalább olyan szintű DSM-je, mint amiről váltasz. Ha nincs, akkor Csabicsekker!! De újnál ilyen gondod nem lehet.
-
kabar
senior tag
válasz
Megane2000 #23812 üzenetére
Ha synology lesz az új NAS is, akkor nem. Ha nem, akkor igen
Ha egyik synoból megy a másikba, akkor migrálni fogja jó eséllyel, ami a rendszerpartició újraírását fogja majd eredményezni. Még a beállításaidat is meg lehet tartani akár. Ha egy másik gyártót választasz, akkor viszont annak a vinyónak kakukk, másolgathatod. Én személy szerint ezért nem ajánlom senkinek az egylemezeseket. A jót könnyű megszokni, a hely meg soha nem elég.
A hozzászólásod második fele azt sugallja, hogy syno lesz az új is. -
kabar
senior tag
válasz
Halihólaci #23810 üzenetére
A hálózati lejátszón milyen forrást választottál? Mert ha DLNA-n akarod nézni, akkor azt így nem fogja látni, akkor azt a mediaszerveren kell beállítani, mint video, foto vagy zene szkennelésére. Ha SMB-n akkor a csoportnak kell megegyezni a gépeden levőével, ha NFS-t, akkor meg a hálózati lejátszód IP-címére kell egy engedélyt eszkábálnod.
-
kabar
senior tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy egy haveromnak kellene beállítanom VPN servert nagyon sürgősen. Nem lustavagyok az olvasáshoz, rengeteg cuccot átolvastam már, de az idő egyre inkább szorongat és úgy tűnik nem tudom magam megoldani. A synology oldalon (routerrel kapcsolódik) be is állítottam mindent, a kapcsolat létre is jött a munkahelyemről, úgy tűnik megy minden, de valahogyan mégsem lát a windows semmit. PPTP-használok egyelőre, sajnos a Bosa féle OpenVPN-es beállítás a kliens oldalon megbukott valamiért, nem tudok ott rájönni, milyen DNS-t kell hova írni, hogy jó legyen. A lényeg a lényeg: a windowsból létrejön a kapcsolat a NAS-sal, a NAS tartalmát mégsem látom (látszólag van adatforgalom). Biztos primitív a megoldás, és fent van 1000-szer, de ebbő eleddig egyet sem találtam. Tud valaki valamit segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest