Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Segítsetek egy nehezen megmagyarázható hiba feltárásában.
224+-on három megosztás van Download (videó, audió), Zene (audió), Család (kép, videó). DLNA-n 3 eszköz látja ezeket a tartalmakat LG tv webos5 nappali, Yamaha soundbar tv előtt nappali, Yamaha hálózati zene lejátszó emeleti szoba. Minden kábelen van a kis helyi hálózaton (meg egyébként wifin is a meshen, 224+ kivételével). DLNA-t jobb híján a media station csinálja, eszközök mind láthatóak benne. A hibajelenség meg az, hogy egyszer csak a Yamaha hálózati zene lejátszó nem talál lejátszható zene tartalmat. A szervert látja csak tartalmat nem, mindeközben a tv meg igen (videót, képet). Emiatt nem DLNA problémára gondolnék, lehetne a Yamaha hibája, de tök érdekes módon, ha átrakom máshova a hálózatban (fizikailag máshol csatlakoztatom) a 224+-t akkor helyreáll a rend. Egy darabig minden jól működik, minden eszköz látja a megosztott tartalmakat, aztán egy meghatározhatatlan hosszúságú idő (inkább hetek, mint napok) után a Yamaha megint produkálja a jelenséget. Akkor fogom visszahozom arra a helyre ahonnan korábban elvittem és újra működik egy darabig. Még annyi, hogy a 224+ egyszerű, ki-be kapcsolása, vagy újraindítása nem változtat a helyzeten csak ha átviszem máshova. -
válasz
Downsampling
üzenetére
Nézd meg a Panáidat, lehet, azokon is android fut. Vannak olyan márkák amiknek csak saját rendszerű tv-ik vannak, hirtelen csak a Samu és az LG jut eszembe. Ezeken biztos nem fogsz tudni SMB-t használni. Aztán van sok gyártó akiknek ilyen is olyan is van, Phillips, Sony, TCL, Hisense (is talán). Az hogy a Pana elnevezte Home-nak a saját androidját, az nem jelenti feltétlen azt, hogy nem android.
-
Sziasztok!
Másik, nem Synology NAS-ra, hogy csináljak backupot? Itt van a hálózatomon, vannak megosztásai, de azt a HyperBackup nem látja. -
válasz
ekkold
üzenetére
"Ugyanis magyar nyelv esetén Zene, Fénykép mappák jelennek meg, de a barátom aki angolul használja ott Music, Photo."
Pontosan ugyanez a problémám, ezek tök feleslegesen vannak ott. A miniDLNA-t pedig be lehet úgy állítani, hogy "rögtön" csak a saját megosztásaim jelennek meg, nem kell felesleges szinteken átlépni. Ezeket még az Egyedi stílusok testreszabásával sem lehet kiirtani. -
Használ valaki esetleg miniDLNA-t dockerben?
Szeretném kipróbálni, de nem is találok miniDLNA-t ehhez, illetve nem is tudnám hogy induljak neki. -
DSM rövid idő alatt kijentkeztet, pedig amikor belépek bepipálom, "Ne kérdezzen rá többször ezen az eszközön". Itthoni asztali gép elég biztonságos lenne. Mi lehet a probléma?

-
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Szintén no harag!
89-ben kezdtem dolgozni, előtte egy évvel vették az első PC-t a cégnél a bérszámfejtésre. Monochrome monitor és 20 MB HDD (igen MB, de nagy szó volt ez akkoriban, úgy tudtuk az országban a 3. gép volt ekkora háttértárral). Egy nagyobb teljesítményű mátrix nyomtató is volt hozzá és az egész cucc 900 ezer Ft volt. Akkoriban egy átlag mérnöki kezdő kereset 10 ezer környékén volt. De szerintem ennyiért 2 házat is lehetett volna venni. -
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Barokkosan túlreagáltad a dolgot, de ha ez neked baxogatás akkor elnézést kívánok.
Nekem is van 35 éves IT-s múltam, tudom mi a checksum.
Én valójában a "csak úgy megtörténik" iránt érdeklődtem volna, mert bár ilyenről már sokszor hallottam (IT-s múlttal nem nagyon rendelkező userektől), de eddig mindig kiderült, hogy nem csak úgy megtörtént.
Igazából nem érdekes.
-
válasz
Patice
üzenetére
Amellett, hogy ezt a kör lefutottam induláskor, nem is megoldás a problémára.
Megnézném a minidlna-t, ami az előző NAS-omon tökéletesen működött. Keresgéltem kicsit és sajnos azt találtam, hogy a nimloth, ahol megvolt, már 2021-ben megszűnt. Esetleg megpróbálom Dockerben. -
Médiaszerver beállításával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Zenéket is tárolok a NAS-on, előadó szerint mappába rendezve, médialejátszon keresztül hallgatom, telefonos app-al lehet távirányítani. Sok próbálgatás után a jelenlegi legjobb variáció: kiválasztom a szervert (DS224)->Zene/Fénykép/Videó->Mappa->és csak itt jönnek a NAS megosztott zene mappái (az előadók). Ebből totálisan felesleges a 2. és a 3. kattintás mert a médialejátszó csak zenét tud, illetve a DMA menüstílusnál csak mappa van beállítva semmi más, tehát ezt sem kellene kiválasztani. Tv-nél is hasonló a helyzet sok feleslegesnek tűnő lépés van.
Eddig egy Zyxel NAS520 volt ami sokkal butább, mint a DSM, de minidlna-val nem voltak ilyen problémák, sokkal jobban lehetett paraméterezni. Szóval azt kérdezném, hogy van-e valami beállítás amivel még lehet jobbítani a helyzeten, vagy esetleg használjak más médiaszervert, ami jobb és akkor arra kérek javaslatot.
Előre is köszönöm. -
Sziasztok!
Van arra valami lehetőség, hogy más nem Syno NAS-on letöltött torrenteket áttegyek DS224+-ra, akár Download Station-re, akár Transmission-re, hogy megmaradjanak, ne kelljen újra letölteni csak ellenőrzést futtasson? -
válasz
üzenetére
Kritikus infrastruktúra üzemeltető cégnél dolgozom. Hidd el elég komolyan veszik biztonságot. Ennek ellenére nagyon sokan HO-ban is dolgozunk vpn-en keresztül. Nyilván a legfontosabb rendszerek használata nincs kiengedve a székházon kívülre, viszont ezeken a rendszereken keresztül irányítanak távolról az ország területén sok mindent. Nem interneten persze, más dedikált kapcsolaton, de azt is meg lehet találni.
Szóval összességében igazad is van, meg nem is. Ha valamit nagyon akarnak akkor úgyis feltörik, lásd stuxnet (pedig nem is volt interneten). De ehhez azért kicsit több kell ahhoz, hogy valaki megnézzen a youtubon néhány hogyan hekkeljünk oktató videót. Egy megbízható vpn-t sem olyan egyszerű feltörni (jelenleg), bárki által.
Ha érdekel a téma, itt olvasgathatsz esetleg érdfekességeket: [link] -
válasz
lewisfm
üzenetére
Egyrészt nekem nincs Syno így azzal nem tudom összehasonlítani. Másrészt nagyon relatív, hogy kinek mi a jobb. Nekem egy hót egyszerű, kis erőforrásigényű dlna-ra volt szükségem. Nem kell nekem transzkódolás (bevallom őszintén nem is értem miért kell az valakinek), nincs szükségem csili vili média adatbázisra. A miniDLNA ennek pont megfelel, de azért teljes értékű program. Nekem van egy ~15.000 számos folyamatosan bővülő zenei kollekcióm a NAS-on és ebbe a Zyxel sajátja(?) rendszeresen belebukott.
-
válasz
hódmaci
üzenetére
Bocs, nekem nem hipi-szupi synology nas-om van. De egyébként minden úgy működik, ahogy kell. Semmiféle harmadik eszközre nincs szükség és a tv-re sem kell telepíteni semmit. Egyedül a NAS-on kell elindítani és beállítani egy normális DLNA szervert (ez nekem a miniDLNA), aztán mindent is nézhetsz a NAS-ról. Persze csak azt ami rajta van.
-
Sziasztok!
Szerintetek egy DS115j (használt) megfelelő lehet egy alap felhasználónak manapság? Nem túl sok torrent, némi film nézés esetleg egy kis zenehallgatás jönne szóba, GiB-es belső hálózaton az internet sávszél legfeljebb 300 Mbit lenne. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Vostro 3550 - i3-2310M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- Apple Watch SE 2gen 40mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest