- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok,
Mi a teendő olyankor, ha 2 lemezes nasban szektorhibát jelez a lemez 1-re a nas, de nem volt Raid módban használva? Tehát a két lemez külön - külön volt, most elkezdtem lemásolni az adatokat a hibás meghajtóról a második meghajtóra, ha végeztem csak simán leválasztom az elsőt, beteszek egy új hdd-t visszamásolom az adatokat, és megy tovább az élet? Köszönöm.
-
Sz.Miki
őstag
Köszi, a kerekítés zavart meg, a váltószámmal tisztában voltam. De köszönöm a válaszokat
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok, ma telepítettem egy 8tb-os disket a nasomba, nem raid kötetként használom, hanem egyedül álló kemezként, miért van az hogy csak 6,98tb a használható rendelkezésre álló tárhely? Btrfs a fajlrendszer.
Nas synology 216+II
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok, abban kérném a segítséget, hogy újratelepítettem a számítógépem, amin voltak mappák melyelket a cloud station drive program segítségével szinkronizáltam. Szeretném továbbra is szinkronizálni, ugyan azokat a mappákat , de ha beállítom, akkor az egész fájlstruktúrát újra elkezdi felnyalni a nas, nem duplikálja a fájlokat, de kb megint 2 napig csinálná...Mit kell ahhoz beállítani, hogy csak szimplán felismerje az eddigi fájlokat és ne szinkronizálja le az egészet elölről?
-
Sz.Miki
őstag
A download staton most el van tavolitva, most már ujra is tudom indítani, le is tudom szabályosan állítani es a cloud station drive is szinkronizál. Holnap ujra rakom a download stationt, most egy éjszakára hagyom, holnap meglatom, hogy mi történik
Mindenesetre elég illesztő volt, főleg mikor már be sem tudtam lépni. -
Sz.Miki
őstag
Sikerült belépni és eltávolítani a download stationt, A nason van mód rendszer karbantartásra, vagy öndiagnosztikára?
-
Sz.Miki
őstag
nincs, legközelebb jövőhéten tudok hazahozni.
Megkaparom magam ha összefosta magát....
Megpróbálom a power gombot nyomvatartom, hogy álljon le és újraindítom.
Most nyomtam rajta leállítást, villog a kék led, de nem fog leállni magától :=(
Marad az, hogy tovább tartom nyomva és akkor kikapcsol.
-
Sz.Miki
őstag
Segítséget szeretnék kérni,
Ma mikor hazajöttem azt vettem észre, hogy a download stationben nem mennek a le/fel töltések, gondoltam semmi baj, csomagkezelőben leállítom a programot és újraindítom, de nem sikerült, a leállításra nyomva a betöltés animáció ment körbe körbe, közel 1 óráig de nem állt le, ezért rányomtam a nas újraindítás fülre, a nas nem indult újra csak azt írta, hogy újra fog indulni, a kék led villogott folyamatosa, ezt kb 30 percig engedtem majd hosszan nyomvatartottam a bekapcsológombot a nas így leállt. Mikor visszakapcsoltam elindult a nas beléptem a csomagkezelési központba, hogy eltávolítsam a download stationt, de megint csak a betöltés animáció forog körbe körbe lassan 1,5 órája, de nem történik semmi. Összeomlott a rendszer, csak úgy? mit tudok tenni?
Azt nem írtam, hogy egy DS216+II nasról van szó.
A csomagkezelési központban még mindig csak annyit ír, hogy "feldolgozást végez" de nem történik semmi.
Közben észrevettem, hogy a Cloud Sation Drive sem csatlakozik, csak annyit ír, hogy "csatlakozás"
Mi történhetett, semmit nem állítottam rajta és nem telepítettem. Egyszerűen mire hazaértem ez fogadott
Most pedig mikor újra szeretnék belépni a nasba már csak egy fehér képernyő fogad.
Tönkrement a nas?
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok,
Valaki le tudja írni, hogy a speciális merevlemez hibernáció funkció mit takar?
köszönöm. -
Sz.Miki
őstag
Bakker
Nem fogjátok elhinni!!!
Létrehoztam a kötet kettőn egy új megosztott mappát, és láss csodát egyből eléri a popcorn azt is,
most fogtam áthelyeztem a filmeket ebbe az új mappába és működikValami be volt bugzódva annál a mappánál.
Ráment jó pár órámDe sikerült!!!
Köszönöm szépen mindenkinek a kitartó segítséget.
-
Sz.Miki
őstag
Fejlemény,
ha a volume1-en csinálok egy nfs megosztást abba gond nélkül beenged.... összehasonlítottam a volume2-őn beállított filmek mappa megosztási beállításaival és ugyan az!
De oda mégsem enged be -
Sz.Miki
őstag
Most adom fel
Nast már újraindítottam, popcornon csináltam gyári visszaállítást, plusz firmware frissítést is. Ez esélytelen....
-
Sz.Miki
őstag
Mgpróbáltam az NFS TCP-t is az előbb kézzel beállítani, de semmi változás
-
Sz.Miki
őstag
SMB módban beengedett, gond nélkül.
Nagy különbség van SMB és NFS között? -
Sz.Miki
őstag
-
Sz.Miki
őstag
Valaki használ médialejátszót nasra kötve?
Engedélyeztem az NFS szervert, a popcorn látja is a megosztott mappát, de hiába írom be a felhasználónevem jelszavam, érvénytelen bejelentkezés hibát ír.
Mit csinálok rosszul?
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Dr.FantastiK #29597 üzenetére
Jó kérdés
Azt hittem így kényelmesebb lesz, de azt fogom tenni amit írtál, mert ez így egy hét múlva sem fog feltöltődni......
Kézzel bemásolom. -
Sz.Miki
őstag
Akkor hagyjam, oszt egyszercsak végez? Arra gondoltam, hogy a néhány kis videó hulyitette meg.
-
Sz.Miki
őstag
Kezd szépen összeállni a rendszer, éjszaka 1,5Tb film átmenet a hálózaton keresztül alig 3 ora alatt, átlag 100MB/sec volt a sebesség ami nagyon jó. De ma reggel feltelepitettem a photo station uploader-t. 80gb fotó van az asztali gépen, de 1 ora alatt még a negyedéig sem jutott, a lan forgalom kb 0 és 300kb/s között ugrál nagy szünetekkel. Ez miért van?
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Borisz76 #29578 üzenetére
A reset már meg volt, akkor sem találtam a telepítéskor olyan funkciót, hogy külön kezeljem a lemezeket.
Telepítés után tudom törölni a kötetet de most ott tartok, hogy szeretnék új kötetet létrehozni, de nem találom azt az opciót ami külön kezelné a két hdd-t.
Van jbod , raid 1, és hybrid raid, ez egyik sem jó nekemJól sejtem, hogy a lemezcsoportot kell választanom ott pedig a JBODot?
Nem szeretném , tükrözni, összefűzni...
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok, még nagyon amatőr vagyok a témában, most először állítok be nast.
Egy synology 216+II-ről van szó. Hol tudom a lemezeket szétválasztani?
Az első telepítés során nem kínálta fel a lehetőséget, hogy miképp szeretném kezelni a lemezeket, hanem magától összevonta a kettőt.
Utólag ez módosítható? Én külön szeretném kezelni a két lemezt.köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpársportok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Háztartási gépek
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Xbox tulajok OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest