-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
^Boss
őstag
Sziasztok!
syno 920asom van (4bay).
jelenlegi setup: 3x6tb shr
jovobeli setup: 2x16tb + 2x6tb shrmi lehet a legegyszerubb modszer az adatok atkoltoztetesere, ha a jelenlegi egyetlen kotet (10.9tb hasznos) szinte teljesen tele van?
az en teoriam (javitsatok ki ha valami valahol nem mukodokepes):
1. Atmasolni mindent egy 16os uj vinyora (4. slot meg ures), mindenfele raid nelkul
2. kikapnam az egyik 6os driveot, kicserelnem a masik 16osra.
3. 2x6+16 uj kotet, shr
4, erre atnasolni mindent a sima 16os driverol, amin az adatok vannak
5. hozzacsapni formazas utan ezt a 16osat a meglevo nagy kotethez
… es kozben imadkozni hogy nehogy lehaljon az uj 16os drive mindekozben, amig csak azon vannak adatok mindenfele redundancia nelkulvan jobb lehetosegem? Mukodhet ez a terv?
koszi szepen elore is!
-
^Boss
őstag
válasz
Patice #78473 üzenetére
köszi! sikerült a port nyitás, minden jó volt eredetileg is, csak a transmission verzió nyűgös, a sima 3.0-t szedte le a repoból, az -r0-s változatot találtam neten, mint megoldást, ott egyből nyitva volt a port.
feltöltés hiánya megoldva, félig talán offtopic, de hátha már belefutott valamelyikőtök:
dockerben átlag 30, max. 50 a letöltési sebesség, mig syno-ra közvetlenül rakva átlag 90, de nem ritkán 100+. mi fogja ennyire vissza? -
-
^Boss
őstag
válasz
Magnat #78464 üzenetére
szia!
bridgelve van, köszi, megnézem!
ps:
sajnos ez sem segített.
megnéztem a docker ip-jét docker inspect [cont_id]-val (172.16.0.2 volt), átírtam erre a fw rule-t, újraindítottam a transmission containert, de még így is closed.azért is érdekelne, mert egyrészt a transmission nagyon lassú így szerintem (30-50MB/s), seedelni nem nagyon tudok, aki csatlakozik sem nagyon kap adatot.
qbittorrenttel a letöltés nagyon gyors (100+ MB/s, gyakorlatilag max sebesség, gigabitem van), de ott sincs seed, gondolom a port ott sincs nyitva rendesen. -
^Boss
őstag
sziasztok!
920+-am van, tettem rá transmissiont egy docker containerben, de bármit csinálok, "port is closed". Kíváncsiságból felraktam a sima Transmissiont is docker nélkül, ott simán open-nek írja.
Egyébként milyen sebességet lehet kihozni ebből a vasból, esetleg kell valamit tweakelni a beállításokon hozzá?Előre is köszi!
-
^Boss
őstag
válasz
AiRLAC #68684 üzenetére
Koszi neked is meg a tobbieknek is a valaszokat, tapasztalatokat.
annyit modositanek, hogy 2 hdd eleg lehet, ssd cache-t pedig mint lehetoseget vetettem fel, hogyha bottleneck lenne barmihez is egy 7200es HDD (akar torrent, akar uhd nagy bitrate stream plex appletvre.
megegy kerdes: transcode problemak megoldodtak mar a plex-nel? Direct play nagy mkvknal megy az appletvs klienssel? Valaki hasznalja igy? -
^Boss
őstag
Szisztok!
appletv 4khoz milyen syno nas ajanlott az alabbi felhasznalasra?
- kemenyebb 40-50 gigas 4k (akar hdr) anyagok lejatszasa (direct play megy egyalaltalan?)
- gigabites net torrentre, ne legyen bottleneck a hdd sebesseg (ssd cache? Mikor ajanlott?)
-min 2 hdd (ssd cache, ha elonyos)elore is koszi a valaszokat!
-
^Boss
őstag
válasz
Patice #10949 üzenetére
igazából a mac-et szeretném kiváltani, ne kódolgasson már ő, külső vinyókról, ha van erre jobb megoldás. tényleg csak az a kérdés, hogy 1080p-t bírnak-e ezek a dolgok, és mivel imádom a plex felületét, így a plex környezet a másik követelmény.
köszi, és ha valaki még tud valamit a témában, ne fogja vissza magát -
^Boss
őstag
hello!
semmilyen szinten nem ismerem a synology, és úgy enblock' a nas palettát, de műszakilag tisztában vagyok mindennel.
a következő igényeim lennének:
-4 lemezre bővíthetőség
-Plex Media Server támogatás (streamelnie kellene AppleTV-re (720p), vagy XBOXONE-ra (1080p), ha oda kijön majd a Plex [kijött esetleg már?]). persze ehhez erő is kell.
-DLNA Sony TV-vel mehet? (fogalmam sincs)
-esetenként torrent (transmission) jól jönne, de ez nem annyira fontos.ehhez mit ajánlanátok a palettáról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Honda topik
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest