- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
Tony Clifton #61917 üzenetére
Nem lehet, h futott az indexelés? Bár annyira annak sem kéne megfogni...
-
válasz
Tony Clifton #61850 üzenetére
"Ezen ki tudom tallózni a NAS tartalmát, csak hát ez megint egy fapados dolog, mert csak mappaszerkezetet mutat, semmi csili-vili borító, tartalom, információk."
Erre való a Kodi vagy Plex. Ha van ilyen a TV-re (ahogy nézem Tizen-es csoda) akkor be kell állítani rendesen, a Syno csak filekiszolgálást végezzen (erre több mint elég lesz). Vagy egy normális Amlogic box CoreELEC-el 10-15e HUF. -
Syl
nagyúr
válasz
Nálam a család a Video Stationt használja filmnézésre (szintén Samsung TV). Nem tökéletes, de még mindig jobb, mint a plex rettenet.
-
válasz
Arra jó lesz hogy a lejátszást teszteld
-
válasz
Tony Clifton #61847 üzenetére
Azért az előzőleg feltett kérdésekre majd válaszolsz, hogy tudjunk segíteni? ;)
-
válasz
Tony Clifton #61845 üzenetére
Nem. Egyébként a rendszer mindegyik lemezre felkerül.
-
Magnat
veterán
válasz
Tony Clifton #61822 üzenetére
Ahogy már írták is, én is megpróbálnám a beépített lejátszóval a nas megosztást tallózni és azt lejátszani ... kizártnak tartom, akármilyen diszkek is legyenek a nasban, h ne tudjon egy tv-t kiszolgálni.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Írtad, hogy Samu TV és a Syno Video Station appját használod rajta.
Próbáld meg a Syno-n a Médiaszervert beállítani és a TV saját médialejátszóját használni.
Ennek mennie kell ezzel a modellel is, ha nem megy, akkor nekem is a HDD lenne első körben gyanús, de első lépésként próbáld meg azt amit írtam.
Az elképzelésed totál reális, így is kéne történnie, de valamilyen beállítás vagy a vinyó még nem OK.
Ne add fel!
Samu TV-k esetében olvastam valahol, hogy a Video Station app használhatatlan (mert ezt a Samsung fejlesztőinek a dolga frissen tartani, nem a Syno-é, és tojnak rá). -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
1. " hogy egy NAS és egy TV közé érdemes bedobni egy médialejátszót is"
Egy néhány éves tévé esetében teljesen felesleges. Akár PLEX kliens (ingyenes a tv-kre) telepítésével megoldható.A többi problémád, néhány órás (akár magyar nyelvű) leírással pedig simán orvosolható. Amikor a tévédet vetted, gondolom ott sem leültél és minden ment pikkpakk, hanem elolvastad a használatit. Nos, valami ilyesmire is szükség van egy NAS beüzemelésekor, annak ellenére, hogy egy remek varázsló segít az elején. Hidd el, nem egy agysebészet megcsinálni. Csak egy icipici türelem kell hozzá, néhány óra és utána öröm és bódosság! Ha lépésről lépésre csinálod, és nem találsz megoldást, akkor itt a fórumban is segítünk, hogy tovább lépj! Hiszen ezért van. De az elejét muszáj egyedül! Kapásból tedd fel a PLEX-et a NAS-ra és a tévére is. Másolj fel először csak 2-3 filmet. Adj olvasási jogot a FILM nevű könyvtárra, és a PLEXben kapcsold be a DIREKT lejátszást. Ne engedd, hogy a NAS konvertálgasson, mert abba tényleg belehal, nem csak a tied, a sokkal erősebbek is. Nem a NAS feladata 4k-ból 720p-t csinálni. De leginkább a feliratokba szokott belehalni.
Ne add fel, a siker megjutalmaz! Gondolom a keresés nem okoz gondot, de elindulni az alábbi hely(ek)ről érdemes:
Itt is elég sok segítséget megtalálsz a beállításokhoz!
Alapok -
arn
félisten
válasz
Tony Clifton #61790 üzenetére
ha kompromisszum-mentesen es kenyelmesen akarsz filmet nezni nasrol:
* cmr alapu vinyo
* kell egy plex szerver egy intel alapu nason (pl synology 220+ 720+ etc)
* egy plex playert futtatni kepes kepes lejatszo (pl nvidia shield) -
Csabi1984
addikt
válasz
Nálam úgy néz ki van egy médialejátszó amire csatlakoztatva van egy 2.5 500GB HDD amin vannak a hordozható filmek. A gépen telepítve van a Serviio ami azt a funkciót szolgálja amíg fut agép elérhető a hálózaton a tartalom ( Ilyesmi van nálad is). Igen én is azt szeretném ne a PC fusson!
-
válasz
Ezzel ugyanezt meg tudod csinálni, azaz megosztani a filmeket és a TV beépített lejátszójával betallózva lejátszani. Mindent ugyanúgy csinálsz? Tv típusa?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Tony Clifton #61803 üzenetére
Ha jól olvastam az előzményeket: Azt írod, hogy felraktad a PLEX-et és azt sem érted el, még belső hálózaton sem, az a gyanúm, hogy teljesen rosszul konfiguráltad a NAS-t és a PLEX-et is. Pedig semmi más nem szükséges hozzá, mint jogosultságot adni az adott könyvtárhoz. Szerintem nézz meg egy az installálásról és konfigról készült videót a tecsőn (Youtube) és megoldódnak a gondjaid. Ami pedig a HTPC-t illeti, az előbbiek fényében nem javasolnám, mert sokkal bonyolultabb beállítani. Vannak az informatikában még olyan beállítások, amelyek megkerülhetetlenek és még nem automatizálhatóak, mert ahány ház annyiféle. De előbb vagy utóbb majd megoldják! A SYNO NAS-oknál egyszerűbben konfigurálható eszköz egyszerűen nem található a piacon.
Illetve igen. Veszel a pendriveot, bedugod a tévébe és elindítod a lejátszót. De nem hinném, hogy ilyesmire vágynál. -
Dave™
nagyúr
válasz
Tony Clifton #61801 üzenetére
120 ezer Ft-ot sokféleképpen el lehet költeni. Ha vettél volna egy DS118-at CMR-es lemezzel, akkor az sokkal gyorsabb lenne és ugyanúgy belefért volna. A merevlemezeknél most visszafejlődés van, ha nem vagy extra körültekintő könnyeb így járhatsz.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Mi alapján vetted ezt a párost? (nas, hdd) Ki ajánlotta?
Mert a nas honlapján nincs a kompatibilitási listában a hdd-d. Lehet ez is gond. [link]
-
válasz
Tony Clifton #61798 üzenetére
Vam azon a TVn SMB/NFS támogatás? Mert szerintem most DLNAzik.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Nem értem a felháborodásodat.
Olvasni kell , tájékozódni és azt követően vásárolni.
A mai világban ez az alap.A másik, hogy a NAS nem játszik le semmit.
A NAS stream-eli , küldi az adatokat a "lejátszó" felé.
Ez a lejátszó több eszköz is lehet :
- TV beépített szoftvere
- Dedikált Média Player
- HTPC
- PC
- Valami kis androidos "kütyü"A gond ott kezdődik, hogy többségük "korlátozott" képességekkel bír.
PL. : A TV-k szoftvere elég gyenge, nem ismer minden formátumot, kodeket. Emiatt akadozhat a lejátszás vagy egyszerűen el sem indul.A Synology összefoglalót olvastad ?
Azon belül a Médiaszerver részt ?Érdekes módon nálam nincsenek ilyen gondok.
NAS-on tárolt filmek , sorozatok ( SD,HD,FHD,4K vegyesen ) és van 3 db PC a házban melyek simán elboldogulnak velük. Minden gép HDMI csatlakozóval van a TV-kre kötve. A sajátom pedig egy házimozi erősítőn keresztül juttatja a képet a TV-re.Van , hogy a Media Player Classic - BE használom és van , hogy a gépekre telepített Kodi-t.
S mivel WIN10 Pro , 64 Bit-es rendszerekről van szó ezért netezni, online tartalmat fogyasztani és játszani is lehet velük.
Saját, jelenlegi hálózatom.Egy szó mint száz.....egy belépő "J"-s modell is tökéletesen elegendő kell legyen filmet nézni....HA van rendes "lejátszó" a rendszerben.
Ha nincs , akkor jöhet szóba a transzkódolás de ahhoz erősebb CPU-val szerelt NAS javasolt.... -
Csabi1984
addikt
válasz
Én meg eleve nem értem,hogy a NAS-nak mi köze van a film lejátszáshoz?
Elméletileg neki csak hozzáférést kellene biztosítani majd az adott céleszközök a maguk felbontásán lejátsszák az adott tartalmat.
Ha egy Nason nincs HDMI kimenet vagy bármi ami VGA-ra ad utalást el nem tudom képzelni, hogy akkor miért beszélünk transzkódolásról?
Pedig létezik mert leírásban ott virít -
Lasersailing
senior tag
válasz
Én egy Ds118 + 15eft -os medialejatszot használok erre. És működik gond nélkül. Nem mondom,hogy villámgyors,de bőven élhető. Mehet egyszerre a torrent plusz lejátszás. Szerintem media lejátszásához kell medialejatszo. Mondjuk, ha jól emlékszem a 118 -nal gyengébb a 218j. Mindenesetre szerintem két eszközt akarsz eggyel kivaltani, akkor viszont nagyon nem a legolcsobbat kellene megvenni, de én inkább két külön eszközt javasolom. És akkor lehet ellennél a 218J vel is...
-
Csabi1984
addikt
válasz
Tony Clifton #61801 üzenetére
Nem azért de ha valami már kevés ebben a "mai világban" mi a rákfenéért forgalmazzák?
Teljesen megértelek. -
Dave™
nagyúr
válasz
Tony Clifton #61798 üzenetére
Igen, ez SMR. A működési elve miatt érezhetően lassabb, mint egy "normál", PMR-es lemez. Ha mentésre meg hasonlókra használod az oké, de mivel itt az OS is erről fut meg minden egyéb, ezért ez sajnos biztosan beleszól a felhasználói élménybe.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Tony Clifton #61793 üzenetére
Amennyiben az sima Barracuda és nem Pro, akkor SMR-es lemez, ami azt jelenti, hogy átlapoló sávokat rögzít, emiatt jóval lassabb egy normál lemeznél. Nyilván a J-s Synology sem segít a dolgon. A Plex lejátszóhoz kell hogy a Synology-n telepítve legyen a Plex szerver, anélkül nem fog menni. A Video station helyett ott a Kodi pl. ha elérhető a lejátszón (vagy egy Pi-vel megoldani a Kodit pl. LibreELEC segítségével).
-
Marci112233
addikt
válasz
Torrentre szerintem nem lesz elég a masina. Oda már a minimum szint tudtommal a 218.
Egy tipp ami segíthet, mégpedig, hogy helyi hálón belül játszatod le a filmeket de PC-vel vagy laptoppal. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
alkalmatlan egy másféle gigás film hibátlan lejátszására
Nálam anno egy DS211 a fent említett hibák nélkül tette a dolgát.
Vagy hardver hiba, vagy valami megeszi az erőforrásokat.
Hogyan játszol le egy filmet? -
válasz
Mivel játszod le a filmeket?
-
Marci112233
addikt
válasz
Tudtommal a J széria az alap, és amire neked kel, nem biztos hogy elég lesz. Egy sima 218 sokkal jobb választás lett volna.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Nem lehet, hogy a benne lévő HDD rosszalkodik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Kerékpársportok
- Építő/felújító topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Honda topik
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- VMware
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest