-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Protezis
őstag
válasz
grabber #88877 üzenetére
Évek óta használom magán célra. Eddig talán egyszer volt csak rá szükség, egy munkanap reggel valami miatt nem indult a gépem (Windows 10), amin amúgy dolgoztam abban az időben. Pendriveról bootolva talán fél óra volt, mire a teljes rendszert visszatöltötte. Akkor ez nagyon jól jött.
Pár hete macOS-en lőttem be. Ott kicsit körülményesebb, néhány rendszerszintű védelmen lazítani kell. Visszaállítani még nem kellett semmit azóta.
Az egy előnye, hogy az ütemezés szerver oldalon történik, valamint szépen deduplikál.
-
válasz
grabber #85885 üzenetére
Köszi, akkor lehet, hogy ezt a vonalat elengedem, mert nem ér meg a dolog 30-40ezer Ft-os switchre történő beruházást.
Mondjuk a Synology oldalán nekem nem egyértelmű, hogy szükséges-e, vagy csak lehetőség az IEEE 802.3ad használata.
Adaptive load balancing módnál nem írja. -
IRO21
senior tag
válasz
grabber #83461 üzenetére
A Lastpass-ról mindenképp, azzal egyetértek.
Már az első alkalom után menekültem volna 🙂
Bitwarden-t nem törték még fel ha jól tudom.Mondjuk én abban sem bíznék jobban, amit én kattintgatok össze mindenféle webes leírás meg fórum jótanács alapján a kis SOHO kategóriájú eszközeimen.
De lehet, hogy csak az önbizalom hiányzikTalán kevesebben, vagy kevésbé hozzáértők támadják az otthonit, az mindenképp az előnye.
-
-
blakey
titán
válasz
grabber #82596 üzenetére
A NAS nem játszik le semmit, csak átalakít, amennyiben erre szükség lenne és olyan program fut a NAS-on ami ezt megengedi, igényli, pl. DLNA, de egy normális lejátszóval, programmal erre soha nem lesz szükség, tehát maximum a hálózati interfész és a lejátszó fog határt szabni. Ha átkódol, akkor már baj van, hiszen belenyúl. Tessék tisztességes, normális lejátszót használni, ne a TV-vel játszd le a tartalmakat.
-
zsamiatt
őstag
-
Rick4
félisten
válasz
grabber #81751 üzenetére
Minek a 10 lehetőség? Nálam 3 alkalom 30 percen belül, és ezután 1 napra tiltva az ip, csomó, nem eu-s országból eleve tiltva.
Saját gépeim fix ip alapján fehérlistában, mert régebben variáltam a jelszavakat, de manapság már ennek sincs jelentősége, quickconnect, syno ddns sosem volt és sosem lesz, noip-s ddns van, de még ezt is érdemes lenne egy magyar ipdns-re áttenni, port elpakolva, telnet, ssh kikapcsolva, normális openwrt-s router rendesen beállítva openDNS-sel.
Soha nem volt próbálkozás sem, pedig a nason magán és céges bankkártya fotók CVV számmal, + személyik, jogsik, forgalmi fotók, és minden más is fent.
Teljesen nyugodtan alszom. -
-
törölt tag
válasz
grabber #81751 üzenetére
Jól mondod, ami neten lóg az rizikós.
Nekem only magyarország , portok kicsit szétpakolva , 2 helytelen jelszó után bann.
Gyakorlatilag ezekkel a beállítasokkal , csend és nyugalom van,legalábbis log alapján. Ha meg már ott tart a technika ,hogy azt is megkerülik nyomtalanul, akkor így jártam.
-
dkess
őstag
válasz
grabber #60029 üzenetére
Hogyan is működik egy szünetmentes a NAS -al illetve akár PC -vel stb. leegyszerűsítve. Alapvetően két feltétel lehet ami alapján a NAS elmegy alvó üzemmódba - ezek közül elég, ha csak az egyik feltétel teljesül:
- beállítás alapján X perc áramszünetes üzem után megy aludni,
- amennyiben az UPS aksijának töltöttsége alapján már csak X perc lenne már csak hátra (Synology esetén amikor kap egy "low power" jelzést az UPS -től).Míg az előbbit mi beállíthatjuk percre pontosan vagy akár ezt a feltételt figyelmen kívül is hagyhatjuk - addig az utóbbi mindig él, ezen állítani sem tudunk.
Azaz, ha az elsőre állítunk mondjuk 15 percet, akkor ezek a forgatókönyvek lehetségesek:
- Nem telt még le a 15 perc illetve az UPS sem küld "low power" jelzést - akkor még megy,
- Letelt a 15 perc --> NAS megy aludni,
- abban az esetben, ha a két tartomány "összeérne", azaz a 15 perc még nem telt le, de már ment a "low power" jelzés, akkor is --> NAS megy aludni.Felmerülhet a kérdés, hogy mi értelme van az előbbi feltételt állítani? Azért, hogy a UPS aksiját egy hosszabb áramszünet alatt ne merítsük le nagyon. Amennyiben csak a második feltétel alapján aludna a NAS, akkor amikor visszajön az áram, akkor üres UPS aksival várhatjuk azt (azaz a védelmi képesség és áthidalási idő gyakorlatilag nullává válik). Aztán, ha megint elmegy az áram ...
Tulajdonképpen az UPS aksi töltöttségének megőrzését szolgálja a másik feltétel is, hogy lekapcsoljuk-e magát a UPS -t. Ez a fentebbi téves feltételezés alapján nem azt jelenti, hogy az embernek oda kell battyognia és kézzel kapcsolnia (akkor logikailag nem is kellene rá beállítás), hanem hogy a NAS küldjön-e leállító jelzést a szünetmentesnek. Mikor kellene küldeni - hát mielőtt elmenne aludni (azaz a 2 feltétel közül legalább az egyik feltétel teljesül). Mi az értelme? Pl. ha van más fogyasztó is (pl. egy router), akkor attól, hogy a NAS elment aludni, attól az egyéb eszközök az UPS aksiját nullára tudná szívni ... Amikor visszajön az áram, akkor az UPS visszakapcsol - a NAS kap áramot és a szintén beállított automata indulás áramkimaradás opció (ugye UPS esetén ezt kötelezően be kell pipálnunk) miatt indul a NAS -unk.
A fentebbiek alapján pl. amennyiben az UPS aksi a végét járja, akkor áramszünet esetén azonnal teljesülhet az UPS "low power" jelzést küld feltétel és ilyenformán azonnal megy aludni a NAS -unk függetlenül minden más beállítástól. Ekkor csak annyi védelmünk van, hogy a NAS -nak van ideje elaludni.
Azt is vegyük észre, hogy alvó módból nem jön vissza a NAS -unk magától. El kell venni tőle az áramot (ezért van a kapcsolja ki az UPS -t opció) - majd visszaadni (amikor visszajön az áram) és így indul magától normál módban.
Szerk.: Sanyi.mTs
A "kérlek adjátok az áldásotokat a legolcsóbb/legszarabb vinyóra" jellegű kérdésekkel pls. GOTO a HDD -s topikba. Nyugodj meg - mindenre bólintani fognak ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
grabber #60013 üzenetére
Már miért volt muszáj kézzel leállítani? Én csak erre a költői kérdésre nem tudok logikus választ adni.
Mert azzal, hogy kikapcsoltad te magad legalább azt nem tudtad, meg, hogy amúgy mi történik ha a végig várod, hogy a szünetmentes lemerüljön és akkor már úgyis mindegy volt....
Én nem tudom milyen NAS és milyen szünetmentes és pontosan milyen beállítások mellet történt ez (ezt találtam csak mint hozzászólás tőled) de egy 918+ 4 HDD-vel egy új 12V, 7Ah akkuról a leg egyszerűbb EATON -el tesztelve elment egy órát otthoni használattal (tehát úgy, hogy még nem ment le Safe Mode -ba) mielőtt megkapta a low on power jelet ...
-
blakey
titán
válasz
grabber #60013 üzenetére
Még nem használok UPS-t de itt egy info ami ki van pipálva:
Tehát a szünetmentest kell lekapcsolni. Legalábbis én úgy értelmezem, minden infó ott van tehát nem fogod elérni a rendszert, biztonsági üzemmód esetén ha az UPS-t lekapcsolod akkor a NAS már nem kap áramot, tehát lekapcsol(t), mivel biztonsági üzemmódban volt így nem lesz gond. A log meg azért van, hogy tájékoztasson a változásokról, a biztonsági üzemmód is egy változás. -
gyugyo79
addikt
válasz
grabber #59996 üzenetére
"UPS elindítja a leállítási folyamatot a NAS-on,de a nas nem áll le és elérni sem tudom már utána?
Pingre talán válaszolt,de nem jött be a webes felület. A NAS még ment. "
Olvasd el a UPS nél a Safe Mode részt.Szóval amit írsz az alapján, a NAS már leválasztotta a HDD-ket elvileg és Safe Mode -ban volt már.
(#60002) szricsi_0917
Tudom banális DE ugye jó helyre dugtad a NAS -t ? Mert annak a UPS-nek van csak Surge Prot kimenete is. -
dkess
őstag
-
dkess
őstag
válasz
grabber #59996 üzenetére
Szia,
Biztos a UPS volt? Elment az áram és ez volt a szituáció?
Csak azért kérdezem, mert pont most aktuális a verziófrissítés (nekem is most ment le) és annak pont ezek a "tünetei". Kb. majd 10 percig villog a bekapcsoló gomb ami alatt elérhetetlen majd újraindul a NAS magától és onnantól elérhető és minden rendben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- Macbook Pro Retina 2017 94%-os akku, nagyon szép állapot
- SSD - WD Blue SN580 NVMe 1TB eladó - 1órát ment
- Dell Latitude 5300 Touch / i7-8665u
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Samsung Galaxy A6 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest