- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Aurát vált a Vivo V60
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
válasz
Sixkiller6 #57371 üzenetére
RSS
BH és NC is tudja. Ettől tényleg nincs egyszerűbb.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Sixkiller6 #57367 üzenetére
Szia,
Ha Ddownload Station és mobil, akkor én ez alapján telepítettem amiket kell és használom, pont erre. Ezúton is köszönöm BorisznakDS Get-nél az 5-ös képen látható BT keresés még egyszerűbb (bár mintha kevésbé megbízható lenne
)
-
agyhalal
aktív tag
válasz
Sixkiller6 #57367 üzenetére
Milyen eszközön? Telefon, vagy számítógép?
-
gyugyo79
addikt
válasz
Sixkiller6 #47690 üzenetére
Akkor vagy beállítod ahogy linkeltem vagy rákeresel az NFS beállításokra itt (Mezga Aladár legutób képet is rakott) és akkor megnyugszol mert látsz majd volume1 -t
-
gyugyo79
addikt
válasz
Sixkiller6 #47686 üzenetére
-
gyugyo79
addikt
válasz
Sixkiller6 #47684 üzenetére
hálózati elérésbe nem kell a volume1
Kodinál legjobb ha hálózati helynek felveszed az ip címet magában(fn/jelszó és utána egyszerűen már ezt használva adod hozzá a könyvtárakat. -
Elemental
addikt
válasz
Sixkiller6 #47677 üzenetére
Kodi LE/CE?
Nekem ez úgy van megoldva, hogy hozzáadtam a kodihoz a zene mappát, yatse mobil appal irányítom. Nem kell hozzá tévé, csak benyomom az erősítőt, yatseval meg elindítom a zenét. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Sixkiller6 #46743 üzenetére
APC márkájú USB-s szünetmentesem van, simán lekapcsolja, ha szükséges. A szünetmenteseknek ezért van kommunikációs portja, hogy le tudják kapcsolni a gépet azoknál a paramétereknél amit te beállítottál neki.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Sixkiller6 #46743 üzenetére
Kérdésedben a válasz....UPS
Syno NAS választása után lehet válogatni a kompatibilis eszközök között.
Persze lehet venni olyat is ami nincs a listában...
Fórumtársak is használnak olyan eszközt és működik rendesen. -
Madwe
nagyúr
válasz
Sixkiller6 #34587 üzenetére
Ilyenkor szerintem nem is az adatokkal van gond, hanem a dsm omlott össze... Ha nincs nehezen beállítható appod, lehet érdemes resetelni teljesen (4mp reset gomb, elengedés sípol, majd megint 4mpig reset gomb, elengedés sípol majd utána sípol megint 2t talán) ilyenkor dsmet nulláról tudod telepíteni, de az adataimat valszeg meg tudod tartani (nyilván a fontosak az előtte érdemes lementeni)
-
törölt tag
válasz
Sixkiller6 #34590 üzenetére
Amennyiben a router a DHCP keretein belül bérelt IP-t oszt ki neki akkor az FIX ill. egész pontosan kvázi fix, mert mindig ugyanazt az IP-t kapja.
Nem kell hozzányúlni, jó az úgy. Csak azt hittem hogy esetleg változik az IP-je, de ha nem akkor jó. -
törölt tag
válasz
Még egy kérdés motoszkál bennem. Fix IP címet (a router által kiosztott bérelt DHCP IP-t) kap az a NAS a belső hálón?
-
törölt tag
válasz
Kapcsold be az erőforrás figyelése "kütyüt"/info ablakot. Ott láthatod, hogy mikor van elfoglalva és mennyire. Az Erőforrás figyelése ablak Folyamatok menüjében meg láthatod, hogy mivel molyol.
Szerintem még mindig rendezgeti magát.
Amennyiben a kötetet jónak mutatja, akkor az jó. Amúgy a szünetmentesen kívül, kellene róla egy backup. Legalább is a fontos dolgokról/adatokról, amik nehezen reprodukálhatók. ... ha, nyugodtan akarsz aludni ezentúl.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Sixkiller6 #34484 üzenetére
Elviekben működhet.
Ha a tükrözött lemezpár egyik tagja tönkremegy / kiveszed, akkor a DSM dumál, hogy a kötet összeomlott de ettől még az adatokat el kell érned a maradék 1 db lemezről.
A másik lemezt PC-n lehet gyalulni.
Vagy ha teljesen halott a HDD, akkor értelemszerűen csere.Visszahelyezés után a DSM tükrözi az adatokat vagyis helyreállítja a kötetet.
-
Alex91
félisten
válasz
Sixkiller6 #34484 üzenetére
Szerintem kiveszed a hibasat, pc-n torlod, aztan visszateszed. Elvileg ujr kellene epitenie. De mondom, szerintem!
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Sixkiller6 #34476 üzenetére
az egyik lemezen hibás a rendszerpartíció és az istennek sem tudom megjavítani admin felületről. gondoltam megszüntetem a raidet és a jó lemezről újramirrorozom a tartalmat.
csak nem tudom, hogyan -
Sixkiller6
őstag
válasz
Sixkiller6 #34457 üzenetére
ha a két lemezből álló kötetet megszüntetem, akkor minden adatot elvesztek? vagy utána az egyik (jó) lemez alapján újra létre tudom hozni, így javítva a másik lemezt (mirrorban)?
-
gyugyo79
addikt
válasz
A Synology-s. Elsőnek ezt nézd majd meg ez már nagyobb bajt nem csinál ha kell.
Utána ha tovább szeretnéd csinálni pld itt egy leírás, de ezt már ésszel! Ha valamennyire érted mit csináltat veled, mert nekem még szerencsére nem kellet ilyet csak a leírást olvastam + feltételezem már 6-os DSM -ed van. -
McAdam6
aktív tag
válasz
... és szerezz be egy szünetmentest.
-
törölt tag
válasz
"Paritás konzisztencia ellenőrzése 1.57%"
Mondtam, hogy türelem!
-
törölt tag
válasz
Sixkiller6 #34455 üzenetére
Rendszerösszeomlás után konzisztencia ellenőrzést végez. Ez - lemezmérettől függően - nagyon hosszú ideig is eltarthat. Szerintem hagyd békén dolgozni a rendszert - akár egy két napig is - és ha már gyorsabb a reakcióideje akkor lépj be és nézd meg, hogy tényleg használhatatlan-e a kötet.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Sixkiller6 #34453 üzenetére
Szerintem nem az egyik HDD ment tönkre hanem a fájlrendszered sérült meg amikor az áramszünetkor nem szabályosan állt le a NAS. Van a webes felületen is egy hiba javítása lehetőség de többen írták fórumokon, hogy nem az igazi de találsz leírásokat, hogy lehet javítást futtatni ssh-n át. Ha ehhez nem érzed magad elégnek kérj segítséget a synologytól, 99.9% segítenek csak ha tudsz csinálnod kell nekik egy admin usert/kiadnod azt ami van meg hozzá férést biztosítani.
-
seger
addikt
válasz
Sixkiller6 #26945 üzenetére
Szerintem nem... csak másik hdd vagy külső hdd. Esetleg másik nas..
-
seger
addikt
válasz
Sixkiller6 #26928 üzenetére
Esetleg használd ezt Snapshot replication
-
gyugyo79
addikt
válasz
Sixkiller6 #26932 üzenetére
Keressenek egy szakembert / céget aki ért hozzá viccen kívül mondtam, hogy a NAS amúgy teljesen jól beállítható az ilyen felhasználók ellen. Ami történt megtörtént utólag már lehet mondani az okosságokat a felhasználók és a szokásaik nem fognak megváltozni megint meg fog történni úgyis, és a vírusirtó sokszor csak hamis biztonságérzetet ad (Ezzel nem azt mondom, hogy nem kell csak azt is a helyén kell kezelni).
De nagyon sokszor (nem csak vírus) jól jön ha 2-3 kattintásból vissza lehet a verzió előzményekből állítani egy fájlt.
-
kaciokos
őstag
válasz
Sixkiller6 #26930 üzenetére
Ez technikailag nem lehetséges: a NAS csak azt látja, hogy a felhasználó módosít egy file-on, azt nem tudja, hogy milyen programmal végezte a változtatást, egy képszerkesztővel, vagy egy vírussal, szóval nem is tudja kiszűrni. A NAS-on futó vírusirtó a NAS-on futó vírusokra lehetne megoldás, de ilyen jelenleg nincs.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Sixkiller6 #26928 üzenetére
Szinte 0 esélyt látok rá, hogy Synologyn futna a ransomware(annak komoly visszhangja lenne már), ezért feltételezem, hogy a rajta tárolt megosztott könyvtárak tartalmát érte támadás és az egyik kliens gépről aminek volt írás joga. Ha ezt tovább gondolod logikusan te is belátod, hogy ha lenne is egy bármilyen vírusirtó a NAS -on az honnan tudná, hogy a kliens irányából egy "virus" kezdeményezte a kódolást vagy a felhasználó ...
A NAS -al lehet ezek ellen védekezni egy jól végig gondolt növekményes mentéssel ahol a mentést már nem tudja max 1 rendszergazda piszkálni de egy usernek sincs se rálátása se írásjoga így vírusos gépnek se lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Ideapad 330 12 GB RAM 256 GB SSD eladó
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple watch Series 10 42mm Silver 2027.05. Apple jótállás
- Nad Masters M10 BluOs integrált erősítő és hálózati média lejátszó
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Új állapotban, Akku:100%, 36 hónap Garancia, Titán Színben
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest