- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
Manapság minden műszaki termék a futószallagról jön le.
És MINDEN GYÁRTÓNÁL előfordulnak hibás , szériában gyártott termékek.
Ezért érdemes vásárlás előtt olvasni, kérdezni, tájékozódni, hogy a kiszemelt termék - sorozat - nem hibás e esetleg.
Többek között ezért is érdemes más-más gyártótól , eltérő szériából vásárolni mert ha valamelyik hibás is, akkor a másik széria nagy eséllyel jobb.....azaz nem egyszerre ( egymáshoz közeli időpontban ) mennek tönkre.
Én Toshiba lemezekkel jártam így ....egy adott szériából 6 db-t is vettem. Ebből már csak 2 db van a NAS-ban.
Amúgy nem kötelező NAS-hoz tervezett , gyártott lemezeket venni.
Ezek a NAS-ok szinte bármilyen lemezzel elmennek.
A hangjukban és a hőtermelésükben lesz eltérés !
Valamint érdemes tudni, hogy ha több lemez kerül egy kötetbe, akkor nem érdemes keverni a lemezeket.....azaz figyelni kell a vásárláskor , hogy CMR vagy SMR tipusú e a lemez !!!A CMR az ajánlottabb !!! ( hagyományos, régóta gyártott )
Az SMR a sávok átfedése miatt egy idő után belassul.
( Újabb megoldás a kapacitás növelésére.....de vannak hátrányai ) -
jerry311
nagyúr
En mar hallottam ellene is es mellette is szonokolni.
Van aki azt, monjda, hogy legyen egyforma, mert akkor jobban mukodik egyutt. Van aki azt monjda legyen kulonbozo, mert akkor valoszinubb, hogy nem egyszerre hibasodnak meg.Nalam mindig WD RED volt/van/lesz. 4x 2TB-rol indult, most 4x 2TB, 4x 3TB + 4x 8TB.
De a WD teljesen erzelmi alapu dontes volt. -
fatal`
titán
-
A.K.
tag
Ilyet nem csináltam (mondjuk engem nem zavar, hogy helyi hálón smb1 a min protokoll főleg, hogy szerintem úgyis csak az az eszköz kommunikál ilyen módon amelyik máshogy nem képes)
Ha időzíteni szeretnéd: a /etc/samba/smb.conf-ban benne van a min protokol. Ha van két konfig fájlod eltérő min protokoll beállításokkal akkor egy időzített script segítségével (az időzítést a DSM felületén be tudod állítani) felül tudod vágni az smb.conf fájlt az éppen kívánttal és a synoservice paranccsal restartolhatod a samba service-t. Nem éppen a leg elegánsabb megoldás de működhet. -
Magnat
veterán
Majd meg kell nézzem pontosan, olyat biztosan tudsz csinálni, h a fölötte lévő mappák filejait és almappáit látja, de amihez nincs joga, abba nem tud belelépni, illetve a filet nem tudja olvasni ... lehet rosszul emléxem v vmit rosszul csináltam amikor tesztelgettem, de úgy rémlik, h ahogyan Windows szerveren ki szoktam osztani a jogokat úgy csináltam a nason is és annyi különbség volt, h Windowson amelyik filera/almappára nem volt joga, az nem is jelent meg, míg itt igen, de hozzáférése nincs.
-
-
Nem minden mappát titkosít, csak amit eleve így hozol létre. Amikor létrehozol egy shared foldert, akkor a második lépésnél tudod megadni, hogy ez egy titkosított mappa legyen, vagy sem.
Ha igen, akkor minden fájl, amit ide bemásolsz, az titkosítva lesz. A jelszót nem kell mindig megadni, amikor egy fájlhoz hozzá akarsz férni, csak akkor, amikor felcsatolod a shared foldert. Tehát ha leállítod a NAS-t, vagy újraindítod, akkor be kell írni a jelszót. Magyarán arra, amire te szeretnéd, tökéletes.
Azt még tudni kell, hogy ez "on-the-fly" kódolja le / fejti vissza a fájlokat, a másolás irányától függően. Tehát a NAS-ban lévő processzor titkosítási képességtől függ a másolási sebesség is. A régebbi NAS-omon (DS213+) jelentős sebességkülönbség volt a között, hogy titkosított mappába másolok, vagy nem titkosítottba. Titkosítás nélküli mappába megközelítőleg hozta a reklámozott gigabites sebességet, titkosítottba jó ha 20.000 kbyte/s volt a sebesség. A mostani NAS-omnál (DS220+) nem vehető észre különbség ilyenkor sem.
DS220j-nél nem tudom, hogy van-e sebességbeli eltérés attól függően, hogy titkosított-e a mappa vagy sem. De azért ebben is elég erős proci van, szóval van rá sansz, hogy ez is ki tudja tolni a teljes gigás sebességet encrypted shared folder esetén is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Xbox tulajok OFF topicja
- LEGO klub
- Hálózati / IP kamera
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- További aktív témák...
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest