-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz
DuDieHUN #26435 üzenetére
Control panel - network - general részen a dns meg default gateway valószínű rosszul szerepel. Vagy pl több router is üzemel a hálózatodban, s mindegyik dhcp és dns serverként is üzemel - ez nem helyes, egy hálózatban egy dns és dhcp server legyen, másik routert tedd bridge módba (gyakran pl internetszolgáltató modeme is egy router, meg van saját router is, s kész is a baj)
(#26436) pn4hvq
Többrétű a probléma. Akiknek nem tudsz küldeni, visszadobja a mailt, mert gondolom reverse dns alapján nem találja a címet. De valószínű az spf és mx recordok sincsenek jól beállítva a domaineden. Egyáltalán tiéd a synonas.hu domain? Ha ez a tiéd, tedd rendbe az spf, mx recordokat, valamint ugye mindehez fix ip cím is kell, h legyen, ahol a szolgátatódat meg kell kérni, h a reverse dns-t állítsa be neked (azaz a synonas.hu az adott ip címedre mutasson - ugye a normál dns fordítva megy, azaz az ip címed a synonas.hu-ra mutat, ez az alap fix ip címből jön)
Ha nincs fix ip címed s a domain se a tied s ezért van relay szervered, akkor nem sokat tudsz tenni szerintem, bár lehet relay esetén pl meg lehet azt oldani, h ahova relay-ezel, annak a recordjaiba felvesztek téged is mint synonas.hu.
Ezeket kijátszani nem lehet, illetve vmennyire igen, de azok hackelések s pont azok miatt vannak ezek szigorúan betéve....
A fogadási oldalon pedig gyk. ugyanezen hibák közül vmelyik miatt nem kapod meg a levelet. Pl a mailserver appban az authenticationnél ha spf verifikálsz s náluk hibásan van kitöltve, elhasal.
-
törölt tag
válasz
DuDieHUN #24442 üzenetére
mi az hogy nincs lemezcsoport a rendszerben? Ez most így számomra teljesen dekódolhatatlan
Én csak úgy tudtam hozzáadni lemezt, hogy ha előbb csináltam egy lemezcsoportot, és abból egy kötetet. Neked hagyta egyből a kötet létrehozást? Ha meg nem akkor hol a lemezcsoport?
Itt valami szét van csúszva nem kicsit. Ez egészen pontosan melyik modell?
-
-
Tipli41
csendes tag
válasz
DuDieHUN #24434 üzenetére
Szia!
Hasonló mód jártam mint Te,írtam is ide a fórumra,megoldás nem született.
4db 3 terrás hdd volt a nasban. Kettőt lecseréltem 4 Tb-osra, de a tárhely nem változott,pedig a syno raid kalkulátor szerint kellet volna! Teljes újrarakás után sem nőtt a hely.
Mikor kicseréltem a harmadik hdd-t is 4terrásra,akkor nőtt csak a méret. -
-
törölt tag
-
Patice
Topikgazda
válasz
DuDieHUN #20462 üzenetére
Próbáld meg a Synology honlapjáról letölteni a DSM-ednek megfelelő verziójút és az assistantal újra rakni, hátha tudsz még életet lehelni belé.
Ha ez sem segìt, akkor már csak PC-be rakva tudsz valamit kezdeni a vinyókkal. Ha már ott sem működnek, akkor elvesztek az adataid.
-
Patice
Topikgazda
válasz
DuDieHUN #12222 üzenetére
1. Ez a probléma nemrég előfordult másnál is. Keress rá itt a fórumban, mert a pontos megoldás már nem megy fejből.
2. A három HDD-ből max. egy RAID5-öt tudsz csinálni, ami 3 TB-os, de így 500 GB elvész a 2 TB-osból.
A NAS mindig formázza a lemezeket, ahogy beleteszed. A két 1.5-est én SHR-rel egybe formáznám, így lenne helyed átrakni erre a kötetre a 2 TB-osról a cuccokat. Aztán beletenném a 2 TB-ost --> formáz SHR adatvédelem nélkül, vagy önálló kötet. Így lenne egymás mellett egy 3 TB-os és egy 2 TB-os köteted.
Ezután bonyolíthatod tovább, hogy a 2 TB-osra visszarakod a cuccokat és utána a két 1,5-esből lehet egy RAID1, vagy azokból is külön-külön. Ahogy jól esik. Nem túl gyors folyamat, de kivitelezhető.
(#12226) stomi76:
Családi videó mivel készült? Milyen kódolás, milyen konténerben?
Nekem a régi fényképezőm MJPEG kódolással rögzít és .avi-ba rakja. Nem sok lejátszónak tetszik ez a formátum.
Mobil eszközön akkor le kell szedni egy külső lejátszót és azzal megnyitni a Video Station-ből a videókat. Én itthon simán nézem telón a 720p-s filmeket VLC-vel megnyitva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós topik
- Fujifilm X
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest