-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
szpali #67949 üzenetére
Szerintem maga az egység jó lesz. Arra egyébként vigyázz, hogy a hirdetésben ez van: "e-sata kábel nincs hozzá". Avagy mégis adtak mellé?
Persze, ha egy ilyen-olyan megmaradt HDD mondjuk csak külső mentésre vagy ilyesmire, akkor elmehet egy "valamilyen" kábel. Egyéb tekintetben - pláne egy Synology topikban - a Synology saját eSATA kábelét is ajánlani tudom. Külön is lehet venni. Azzal nem volt soha bajom. Igaz aránylag rövid, de van rajta csavaros rögzítési lehetőség is ...
-
dkess
őstag
válasz
szpali #67937 üzenetére
Szia,
Igen, lehet. Arra figyelj, hogy abban a külső egységben ne legyen SATA multiplier - azt a Synology külsős egységen nem támogatja hivatalosan: [link] .
Azaz, ha sima egy HDD -s bővítőd van eSATA -val az OK lehet. Amennyiben meg több HDD -s (akár 4 vagy 5), akkor olyan kellene amiben RAID belső RAID vezérlő van, amit akár kapcsolókkal tudsz konfigurálni ...
Amire érdemes nagyon odafigyelni. Az eSATA kábel amit választasz az legyen a legjobb minőségű és olyan rövid amennyire csak lehet. Amennyiben nem, akkor jönnek a másolás közbeni sebességbeszakadások (nulla közelébe) és jól megszórja az érintett HDD S.M.A.R.T. -ját 'Ultra_DMA_CRC_Error_Count' -al. Egyébként ettől nem romlik el a HDD, de azért nem az a fajta működés amit szeretne az ember.
Azaz ez nem USB (!!) amire a legócskább dzsunka kábel is tökéletes. Az eSATA pont a másik véglet: hiperérzékeny a kábelre. Tudom, én is jártam már így (párezer forintos kábellel). Természetesen épkézláb kábel azonnal megoldja a kérdést utána, de ...
-
dkess
őstag
válasz
szpali #67887 üzenetére
Igen, 6 TB és alatta Ironwolf (ugye Nálad ez lenne) - 8 TB és felette lehet Red is ...
Szerk.: Továbbmegyek:
- akkor most ugye 3*6 TB RAID5(/SHR) -be + 1 db 6 TB tartalékba (külső mentésre),
- amikor eljönne a bővítés ideje, akkor a külső mentéses 6 TB -os HDD -t beteszed a RAID kötetbe és veszel egy nagyobb (pl. 8 TB -os) HDD -t külső mentésre. Ugye most lenne 12 TB -hoz - 6 TB külső biztonsági mentés; bővítés után meg 18 TB -hoz lenne például 8 TB (vagy amennyit majd akkor gondolsz) külső biztonsági mentés ... -
dkess
őstag
válasz
szpali #67877 üzenetére
Szia,
Hát igen, fel a fejjel ...
Azt az 5*4 TB WD Red -et hogy gondoltad?
Egy marad parlagon (a DS920+ az 4 lemezes NAS)?
Amennyiben 4*4 TB HDD -re gondoltál, akkor lenne egy javaslatom. Ez ugye RAID5/SHR 1 HDD -s védelemmel 12 TB (mínusz rendszer, programok stb. stb.) és nem bővíthető rugalmasan (legfeljebb HDD cserével stb.). Amennyiben 12 TB indulásnak ideális lenne, akkor javaslom indulj inkább 3*6 TB -al RAID5/SHR 1 HDD -s védelemmel - ekkor is 12 TB lenne ... Árban sincs nagyságrendi eltérés. VIszont, ha eljönne a bővítés ideje mondjuk 2 év múlva (vagy akármikor), akkor tehetsz be még egy HDD -t és máris lenne 18 TB helyed összesen ...
A 6 TB -os vagy kisebb EFAX -okat felejtsd el (SMR -esek). 8 TB vagy felette teljesen jók. Avagy, ha 6 TB vagy kisebb, akkor Ironwolf ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
szpali #40553 üzenetére
Ezekre amiket leírtál elég a play.
Ha szeretnél a jövőben bővítőt venni hozzá esetleg (amiről tudni kell, hogy igaz az 5 lemez de majdnem megint egy 418 play ára ! ) Vagy virtuális gépeket futtatni (ami még most tudtommal kis mókolással megoldható a 418 playen is) akkor fontold csak meg a +.
A memória ugyan úgy bővíthető csak annyi, hogy ha 1 modult vennél bele csak akkor 1 GB mínusz mert a playbe 2*1 GB az induló nem 1* 2 GB.
A PLEX -nél én ahogy néztem nem a 2 mag különbség lesz a gyenge láncszem amikor elfogy a proci mert sok mindent még mindig 1 magon intéznek. Főleg 720p -nél nem tartom valószínűleg.
A többinél amit felsoroltál meg pláne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OHH HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- EVGA RTX 3070 8Gb
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest