- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 - origami
- Magisk
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nixon18
senior tag
válasz
bandras0226 #66264 üzenetére
-
Dzsekó
addikt
válasz
bandras0226 #66214 üzenetére
Több ötletem nincs a NAS-al kapcsolatban.
Telefonról látod a fájlok alatt pl. a NAS-t?
Illetve ha PC-n megosztasz egy mappát, akkor azt is látod a telefonról a fájlok alatt?
Fájlok -> Hálózati környezet és ez alatt látnod kéne a NAS nevét és a PC-d IP címét.EAndrew: Nem tudom mi lehet DS-el a gond, DS nálam nincs fent.
-
Dzsekó
addikt
válasz
bandras0226 #66207 üzenetére
Ha Windows intéző címsorába beírod, hogy \\NASneve
akkor rácsatlakozik? Ha nem, akkor nézd meg, hogy
Vezérlőpult -> Fájlszolgáltatások -> SMB be van-e pipálva (tudom, hogy írtad, de hogy most is úgy van-e, NAS elmentette-e a beállítást. Alatta itt van a WORKGROUP munkacsoport is.
Ez alatt pedig a "PC (Windows Explorer):" után kiírja a \\NASneve-t, amit a windows intéző címsorába tudsz beírni, ahogy fentebb írtam.
Ha ezek rendben, és mégsem jó, akkor
Vezérlőpult -> Fájlszolgáltatások -> Speciális -> SMB protokoll minimuma legyen SMB1.
Nálam telefon addig nem csatlakozott, amíg ezt be nem állítottam SMB1-re. Bár a NAS nevét addig is látta. -
Dzsekó
addikt
válasz
bandras0226 #66153 üzenetére
Mennie kéne akkor. Jogosultágokat nézd át még.
-
Dzsekó
addikt
válasz
bandras0226 #66141 üzenetére
Amiben a hálózatod dolgozik. PC-n Vezérlőpult -> Rendszer és ott közép alul tájékon kiírja a Munkacsoport-ot. Alapból WORKGROUP. Ezt jobbra mellette a beállítások módosításával tudod átírni. De elég ha megnézed, hogy mi az és a NAS-ban beállítod ugyanazt. NAS-ban is alapból a WORKGROUP van elvileg, de azért nézd meg a hálózatok alatt.
-
Dzsekó
addikt
válasz
bandras0226 #66111 üzenetére
NAS munkacsoport és PC munkacsoport megegyezik?
Illetve PC-n a hálózatfelderítés be van kapcsolva?
És a PC-n lévő hálózat magánhálózat vagy nyilvános?
Hálózatfelderítést kapcsold be, ha nyilvános a hálózat, azt váltsd át magán-ra. -
Dzsekó
addikt
válasz
bandras0226 #66088 üzenetére
A NAS vezérlőpultban Megosztott mappa alatti mappákat látod PC-n az intézőben "Hálózat/NAS neve/mappa neve.
Vagy mik nincsenek? Ha a fenti mappát látod, akkor azt át tudod másolni a rádugott USB3-as külső HDD-re. A munkacsoport legyen ugyanaz a NAS-on és PC-n is. Alapesetben WORKGROUP. -
Alex91
félisten
válasz
bandras0226 #66079 üzenetére
Hat nem, hanem smb-n felcsatolod, azt pl. total commanderrel athuzod. Nem lesz gyors, de ez van...
-
Dzsekó
addikt
válasz
bandras0226 #66079 üzenetére
Nem. Rádugod a külső HDD-t, és intézőben a hálózatok alatt kikeresed a NAS megosztott mappát, és ezt áthúzod a külső HDD-re. Ez a legpuritánabb.
Vagy hálózati meghajtóként betűjelre felcsatolod a NAS mappát, és TC alatt átmásolod a külső HDD-re. Külső HDD-t USB3-al tápláld meg, mert különben tényleg lassú lesz. -
Alex91
félisten
válasz
bandras0226 #66076 üzenetére
PC-re dugod a kulsot, es halozaton athuzod ra az adatokat...
-
válasz
bandras0226 #60188 üzenetére
" Át szeretném másolni a tartalmát a 2. üres kötetre de a file stationban nincs ilyen opció. "
Már hogy ne lenne? De csak megosztásból tudsz megosztásba másolni.Ha bemész a Vezérlőpultban a megosztás tulajdonságaihoz, ott kiírja hogy melyik köteten van, de ha lenyitod akkor ki tudsz egy másik kötetet választani, ha leokézod megkérdezi hogy tényleg át akarod-e helyezni a megosztást. Ez eltart egy ideig, de egyszerűbb talán mint másolgatni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
bandras0226 #35860 üzenetére
Elképzelhető , hogy lehet....most néztem hirtelen de nem jöttem rá.
Ha létrehozol egy "Megosztott mappát" , akkor abba át tudod pakolni a sima mappa tartalmát.
Gyorsan megy mivel nem kell "másolnia" csak linkeli a rendszer....
A sima mappát aztán törölheted is.Nálam az 1. köteten van egy "Adattár1" nevű megosztott mappa.
Ezen belül hoztam létre mappákat amit a Win is lát.
Ha emlékeim nem csalnak akkor a belső mappákat már a Total Commander-el hoztam létre.Ugyanez az "Adattár2" esetében is csak azon belül 1db Video mappát hoztam létre.
Képen :
Valamint a Syno ALAP mappái is ott vannak de azok értelem szerűen a "gyökérben".
Ezek közzül csak a PHOTO mappa van felcsatolva valamint a külső USB-s merevlemezek is :
-
Borisz76
nagyúr
válasz
bandras0226 #35858 üzenetére
A Nason hoztad létre a "Torrent" nevű mappát ? És meg is van osztva ?
Mert pl a File Station-ban lehet létrehozni sima és megosztott mappát is.
Értelemszerűen a megosztott mappát tudod megkeresni a win-el, hogy felcsatold.DS-ben : Megosztás azaz seed
DS-ben a fogaskerék-ben ( beállításokban ) :BT résznél :
Megosztási arány : 0 %
Megosztási idő : örökre.Ezzel a beállítással addig marad seed-ben a torrent amíg el nem távolítod a DS-böl , valamint magától seedbe áll letöltés után.
Az új beállítások csak az újonnan hozzáadott feladatokra/torrentekre érvényesek !!!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
bandras0226 #35854 üzenetére
Gépház / Hálózat és internet / Kapcsolat tulajdonságai : Magán
Gépház / Hálózat és internet / Hálózati és megosztási központ / Speciális megosztási beállítások módosítása:
Magánjellegű hálózati résznél a hálózatfelderítés bekapcsolása. -
Borisz76
nagyúr
válasz
bandras0226 #35851 üzenetére
Win7 / 8 ?
Kutakodj kicsit az otthoni csoportban, hálózati és megosztási központban.
Valahol ott kell lennie.
Fejből nem tudom mert már több mint 1 éve Win10-t használok. -
Borisz76
nagyúr
válasz
bandras0226 #35849 üzenetére
Vezérlőpult / Fájlszolgáltatások / SMB engedélyezve van ?
Valamint a Windowsban a hálózatfelderítés funkció aktív ?
Hálózatok / Speciális résznél található.
A hálózat ugye magánjellegű-re van állítva ? -
Borisz76
nagyúr
válasz
bandras0226 #35846 üzenetére
A könyvtárat amibe töltögetsz csatold fel a windowsban mint hálózati meghajtót.
Ebben a bejegyzésben írtam is a menetéről.
De ha már felcsatoltad , akkor nem kell átmásolni a fájlokat....
Media Player Classic - Home Cinema-val vagy hasonló lejátszóvalo simán nézhetőek a filmek....mintha a gépen lennének.
Persze ha tömöríteni/szerkeszteni/vágni akarod, akkor jobb a gépre másolni addig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, Kék
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest