- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueboy77
csendes tag
Javaslom nézz meg minél több videót a Nascompares YouTube csatornáról illetve érdemes a weboldalukat is olvasgatni, nagyon sok hasznos infó és tanácsot lehet találni (én napi szinten nézem őket
).
Ha tényleg távolról akarsz filmeket nézni a NAS-ról, akkor a transcoding fontos lehet, ehhez pedig az Intel-es modellek javasoltak a dedikált GPU miatt. DE!!! A Plex server a hardware-es transcoding képességet csak Plex Pass-szal engedi (ezt sokan nem tudják), az ingyenes verzió csak szoftverest enged (5$/hónap, 40$/év vagy egyszeri 120$ örökös licensz). Itt alternatíva lehet az Emby, ennek árazását nem ismerem, de erről is van videó a Nascompares-nél (de akár a gyári DS Video is jó lehet). Az sem elhanagyolható tényező, hogy a transcoding erőforrás igényes, így ha emellett még mást is futtatsz egyidőben a NAS-on, a J széria (nem bővíthető) 1GB RAM-ja határeset lehet.
És valóban, az is egy kardinális kérdés, hány lemezest szeretnél. Ha megállsz a kettesnél, számíts rá hogy azt bővíteni tárhely szempontjából macerás. Én pont egy DS213-ról fogok tovább lépni idén valamikor, de az biztos hogy 4 lemezes lesz és nem J széria. Pl. egy 4 lemezesnél lehet kezdeni 2 vagy 3 lemezzel és még mindig könnyen bővíthető szükség esetén. -
Rommel6600
őstag
Szerintem olvasgass még egy kicsit, mert ebből a három opcióból nem igazán az jön le, hogy tudnád mit akarsz. De, hogy segítsek is: DS220+, vagy ha tényleg kell a 4 lemez akkor DS420+. (Ha már jó lenne Neked a J-széria is, akkor biztosan nincsen szükséged a 720+ra)
Szerk: amit akarsz azt mindegyik tudja, de én a media szerver miatt celeron procisat vennék, jövőállóbb. (4k transcoding, AI dolgok etc.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest