-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
Magnat #69078 üzenetére
Köszi, de az árban már sok. Amúgy eddig is egy 1 tb-s merevlemez volt benne és elég volt az is.
Úgyhogy ha több hely kell, akkor inkább váltok nagyobb hdd-re.
Transmission telepíthető rá? Vagy megfelelő a beépített letöltő kliens is? Jó lenne ha megoldható lenne elérni kívülről is a letöltés vezérlést (akár port forward-dal, vagy nem tudom, van erre a Synology-nak valami saját megoldása) -
dkess
őstag
válasz
Magnat #68976 üzenetére
Igen, az egy-két lemezes kategóriában a friss J -knek növelték a RAM mennyiségét (amik ugye a Play -ek lehettek volna) - a négy lemezes kategóriában meg ahogy írod már az előző generációban is a 418Play az tulajdonképpen egy négy lemezes DS218+ volt (azaz itt már az előző generációban egymásra csúsztak).
Logikusabb volt most a DS420+ -at DS420+ -nak hívni és mivel az egy-két lemezes kategóriában sincs már hova beszúrni a 'Play' -t - így ez most kimarad.
Amennyiben lehetne "kívánságműsör", akkor én inkább felfelé nyitnék. Azaz valami kisfogyasztású Intel i3 -on alapuló dolog. Erősebb CPU, sokkal több SATA csatoló illetve PCIe v3 (azaz nem 6 db PCIe v2, mint a Celeron -okban) sáv - ugyanakkor lenne IGP (ez most csak a Celeron -okban van) ... Ilyenformán a PCIe kártya bővítési lehetőség is adott lenne.
Synology azzal indokolta, hogy nem csinál ilyet mivel az i3 nem támogat ECC -t. Ugye a Celeron -ok sem ... Ez pl. lehetne az új "Play". Igaz, a Synology beárazná alhangon vagy félmillióra, úgyhogy ...
-
blountex
senior tag
válasz
Magnat #68751 üzenetére
Köszi az infót.
Ezt a beállítási lehetőséget merre/hol találom?
A vezérlőpult -> felhasználók menüpontban -> szerkesztéseknél azon belül az engedélyek fülnél csak a megosztott mappát tudom kiválasztani. Nincs arra lehetőség hogy a megosztott mappán belül A és B mappát külön adjak meg.
A vezérlőpult -> megosztott mappa -> szerkesztés -> engedélyeknél se találtam erre lehetőséget. -
xpert
csendes tag
válasz
Magnat #68682 üzenetére
Processzor: Intel i5 vagy e feletti
https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/gyakori-kerdesek/3512/szamitogepemmel_vezeteken_keresztul_csatlakozva_milyen_kovetelmenyek_kellenek_ahhoz__hogy_elerjem_az_1000_mbit_s_sebesseget_?appid=tudasbazis&tudasbazis-eventType=3&tudasbazis-rlCode=1782fb2c131 -
Downsampling
senior tag
válasz
Magnat #68628 üzenetére
Magnat!
Nagyon köszi a válaszokat és a sok infót. Van benne új is! Bőven!
Meg fogom ezeket nézni. Igen, azt is észrevettem, hogy kell idő a NAS-nak, amíg egy beállítást az SMB-vel kapcsolatban megváltoztat. Emiatt párszor inkább én is újra indítottam.
A Panasonic Viera EX700E Firefoxot használ, ami sok szaki szerint sokkal jobb és gyorsabb oprendszer tévére, mind az android. Ezzel egyet értek. Van itthon egy mindössze egyéves LG akármi (elég nagy és elég sokat tud, de a Panasonic mindenben leverte, így azt nem is használjuk). Tudja, biztosan tudja az SMB-t. Nem értem, hogy miért akarnak meggyőzni az ellenkezőjéről, amikor a laptopom megosztott mappáját is látja SMB-n, de ha visszakötném a hálóba a Zyxel NAS-t, azt azonnal kezelné. Gondolkodás nélkül ismeri fel a mappáit.
A Dune a linuxos oprendszerével pláne (ez még nem a droidos Dune)!
És akkor pontról pontra:
1. jelenleg a guest fiók le van tiltva (az adminnal együtt).
2. éppen ezért van egy létrehozott userem, amiknek csak a megosztott mappákhoz van köze.
3. A Windows ma, a DSM újratelepítése után mindenféle felhasználó és jelszó kérése nélkül látta, és hagyta írni-olvasni a NAS megosztott mappáit (eddig kért usert és passwordot). Tényleg, azt hogy tudom megnézni (és hol), hogy jelenleg milyen accounttal csatlakozik a Win10 a NAS-hoz?
4. Igen, minden eszközünknek itthon, még a telefonoknak is, fix IP címe van.
5: "Ha Windows alatt működik, utána próbálj ugyanazzal az accounttal (smbuser) csatlakozni a többi eszközödről és ha nem működik, állítani az smb opciókon."
Na ez az!Ezért kérdeztem az imáént, hogy tudom megnézni, melyik accounttal csatlakozik jelenleg a Windowsom a NAS-hoz, mert ahogy írtam, nem kért semmit, azonnal hozzáférést kapott. Többek között ezért csináltam a resetet és a DSM újratelepítést, hogy lássam, a Win milyen accounttal és jelszóval enged a NAS mappáihoz?
Köszi szépen! -
Véreshurka
senior tag
válasz
Magnat #68433 üzenetére
Nálam pl. eddig mindig nyitva kellett lennie, akár syno-s domain (bár nem biztos, hogy jól emlékszem, hogy volt olyan időszak anmikor csak syno-s domain-lett volna nálam, de talán a linkelt hsz-kor még csak az volt és már akkor sem ment) , akár syno-s + vegyes domain-ek, vagy csak külsős domain-ek. Nem tudom, hogy mitől fögg a dolog, de mindig irigykedve olvastam azokat a hsz-eket amikben írják, hogy náluk automata.
#68434 mtz81: igen, mintha már a 443-as port-ot is nyitnom kellett volna.
-
-
Formaster
addikt
válasz
Magnat #68281 üzenetére
Basszus, azt elfelejtettem. Na majd este rápróbálok neki anydesk-en.
AiRLAC: A szolgáltatói router mögött van a D'link AP módban. Ha az upnp módban hagyom neki, hogy portot nyisson, minden portot így nyit meg. A cél port rendben, incoming-ra meg valami légből kapott portot állít be a nas. Ahányszor próbálom, mindig mást.
NAT-olva biztosan nincs, az volt az első amit checkoltam.
Illetve el is érem a nas-t DNS cím+porton keresztül, így inkább a VPN körül sejtek valamit, vagy valami firewall bug.
Próbáltam a firewallt, teljesen kilőni, vagy engedélyezési szabállyal, de semmi.
-
pappesz
tag
válasz
Magnat #68237 üzenetére
Igen, június 1-től fizetős lesz. De az addig feltöltött fotók ingyenesen elérhetőek stb.
Jelenleg is megy fel szépen a háttérben, de a pc-n lévő backup alkalmazás fut, ott van kiválasztva a hálózati meghajtó.
Akkor lenne pöpec, ha simán a nason lenne ilyen és nem kéne hozzá pc.. hanem csak 220 meg net.
Erre akkor megoldás már nem létezhet? -
tobias40
veterán
válasz
Magnat #68221 üzenetére
Nem is jó mindenestől mert külön dirben vannak tehát nem lesznek egy könytárban így nem tudok egyszerre többet kijelölni, nem gyorsabb semmivel mint letöltögetni..
Az miért van hogy a download könyvtárban a számozott könyvtárakban némelyik torrent file mellett ott vannak a tényleges torrentek is?
Pedig azoknak a filmek könyvtárban kellene lenniük!
De ez csak pár torrentre igaz... -
válasz
Magnat #68082 üzenetére
Ha lesz még két lemez, akkor szerintem érdemes öket SHR-be tenni. Ezzel lesz 8TB hely. Az egyik jelenlegiröl mindent átmozgatni, majd a lemezt hozzáadni az SHR-hez. Akkor ott lesz már 16GB. Majd a másik régi lemezröl átmozgatni mindent, és azt is hozzáadni az SHR-hez. Az eredmény: 24TB hely a 4db 8TB-os lemezen, 1 lemez redundanciával.
-
pappesz
tag
válasz
Magnat #68077 üzenetére
Winchestereim:
1T
2T
3T
3T
8T
8T
Jelenleg az utolsó kettő van nasban. Az egyik full tele, a másikra másolom épp az 1-2-3-3-ról az infókat.
Jelenleg a cél, miután átálltam 20 év pc után macra, hogy elérjem a fájlaimat macen is. Ezért vettem egy nast amihez szintén nem volt közöm még. Igazi profiként, előbb a saját fejem után mentem, aztán leírást tanulmányoztam és kellő mennyiségű cumika után fórumozok!
A későbbiekben vennék még 1-1db 8T-t, hogy ki legyen használva jól a nas, biztonságban és gyors elérésben bízva az általatok javasolt fájlrendszerben. Ez a szitu. -
rjanos007
csendes tag
válasz
Magnat #67676 üzenetére
Nagyjából én is erre a következtetésre jutottam.
Sokat gondolkodtam ezen és ugyanerre jutottam. Akkor mi a lényege? Értem én, hogy mindkét telephelyen helyi hálózatban van egy NAS, akkor helybe gyorsabb a fájl mentés, de ha a másik telephelyen éppen valaki ugyanazt a nevű fájlt szerkeszti, akkor erősebb kutya b@szik alapon úgy felülírják egymás adatait, hogy csak néznek egymásra. Persze ki lehet küszöbölni, mert ott van XLS-nél egy online szerkesztés, amibe pl. többet egyszerre dolgozhatnak. De hány olyan eset van, amikor ez nem kivitelezhető. Szóval van előnye, de hátránya is. -
e90lci
senior tag
válasz
Magnat #67586 üzenetére
Annyira nem merültem bele,annyit tudok hogy az ő főnökasszonya intézte 1200 euróról indult 850 euró lett belőle.És nem a letöltésen volt annyira a hangsúly hanem a visszatöltésen.Szerintem a Linux disztrókra nincs semmi.Ennyi ami a környezetemben történt.Én otthoni nassal torrentezek.Kinn nem töltök semmit.
-
dkess
őstag
válasz
Magnat #67531 üzenetére
Így van - a DSM csak olyanformán engedi külön beállítani a dolgokat, hogy:
- belső kötetek,
- USB -re dugott HDD -k.Ugyanakkor tulajdonképpen nem is kell. Most maradva a korábban emlegetett felosztásnál. Beállítunk mondjuk 20 perces (vagy akármennyi) hibernációt a filmeket és egyéb médiát tartalmazó másodlagos kötetre. snapshot/backup/csatolt mappás munka stb. stb. nincs vagy nem annyi. Akkor bizony a második kötet gyakrabban és hosszabb időre el tud menni hibernálásba, ha nincs nyaggatva.ű
Mjg a "dolgozós" kötet1, a gyakori snapshot/szinkronizáció/backup/"emberi nyaggatás" stb. k által gyakorlatilag akár majdnem állandóan mehet hiába érvényes rá ugyanaz a hibernációs szabály.
Azaz, igen - ugyanaz a hibernációs szabály vonatkozna a két belső kötetre, ugyanakkor a második sokkal többet tudna "aludni" (azaz a két kötet konkrétan mikor megy hibernálásba az azért független) ...
@Bacusuz, #67532
Bár nálam is a kötet1 HDD alapú, de gondolj olyanokra is, hogy pl. nálam a NAS -ra ide a kötet1 -re szinkronizál a teljes tágabb értelembe vett nagycsalád is (3 háztartás) illetve mint egy "offsite backup". Tulajdonképpen a kötet1 -en nem is én foglalom a sok helyet, hanem a mindenki más ...
Össze tud az jönni, ha így "távlatokban gondolkozunk" ...
-
jolti05
őstag
válasz
Magnat #67376 üzenetére
1. +AiRLAC: Külföldi fórumon olvastam, hogy a DS214se nem tud ilyet, és volt, aki azt írta, hogy az egyszerűbb modellekben nincs, innen jött a kérdésem.
2. A pendrive a NAS-ban lenne.3. Ezt nem nevezném backupnak. Csak egy fát szeretnék leképezni (vagy többet
). Természetesen a WinCatalog ezt továbbra is megtenné, de ezzel is pont úgy vagyok, mint a 2-es ponttal, hogy nagy öröm tudna lenni, ha nem kellene minden hétvégén manuálisan FreeFileSync-elnem, és WinCatalog-oznom, hanem mindez "NAS-on belül" történne.
Köszönöm mindkét választ.
Egyébként, Magnat, írtam is már mióta jégen van, hogy eladó-e még
*tegnap írtam, de úgy néz ki, véletlenül nem küldtem el* -
bukottangyal
tag
válasz
Magnat #67310 üzenetére
@magnat, @huan
A saját DNS server-es megoldás egyébként működik.
Kár, hogy nem lehet megadni a szolgáltatói routerben a NAS-t mint DNS server....
Így be kell írni a gépen manuálban....
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a host file átírás egyszerűbben hangzik....
(Én is így jártam)
-
Alabástrom
senior tag
-
huan
őstag
válasz
Magnat #67310 üzenetére
Szia
Valóban így van. A host file-ba írt címeket nem tiltja? Hogyan engedélyezem? -
Bacusuz
őstag
válasz
Magnat #67194 üzenetére
sziasztok
van mára is synology photos-os kérdésem.szóval a photo könyvtárban voltak a képek és videók majd később telepítettem az alkalmazást.
első körben az is nehézség volt, hogy betallózzam a képeket de végül megtaláltam a beállításokban lévő megosztott mappa pipát és elkezdte indexelni.
Most viszont megjelent egy személyes és egy megosztott mappa. Holott nekem a képeim amelyek személyesek a megosztott mappában vannak.
A személyes mappába meg csak behúzni lehet vagy tallózni fájlokat, de sajna mappákat nem pedig ott ezerszám vannak képek.
Az még a gondom, hogy a photos-on belüli almappákban sok duplikált kép van, hogyan tudom ezeket törölni?
Beállítás/ duplikált fájloknál : feltöltéskor-kihagyás, áthelyezés/másolád-kihagyás van beállítva.
mert hát ebben az esetben nem feltöltöttem/másoltam képeket a képeket hanem betallóztam.
-
dkess
őstag
válasz
Magnat #67176 üzenetére
Upsz, tényleg - jogos.
Mondjuk én akkor tényleg cserére mentem volna rá, ha már veszek DS920+ -at (a DS1520+ sajnos szintén aránytalanul drága - bár itt már 2 db DX517 is mehet mellé
) és akkor 4 db nagyobb HDD is (a 6 db kisebb helyett). Igen, itt már az újabb generáció és 4 magos CPU is nyomott volna a latban ...
Két NAS -t menedzselni egy hálózaton. Persze lehet, de akkor szerintem előnyösebb már a fentebbi forgatókönyv ...
-
Multibit
nagyúr
válasz
Magnat #67122 üzenetére
Nem jobb - úgy általában. Egyszerű, mondhatnám fapados (a DSM-hez képest mindenképpen). De nekem a DS116 is csak töltögetős gépként funkcionált, tehát nem használtam ki a DSM okosságát. A mostani DIY NAS-nak ugyanaz a dolga, mint az elődjének, csak ez erősebb. Ehhez bőven elegendőek az OMV szolgáltatásai. Nem akartam sz@rakodni a frissítésekkel, a pendrive-os használat sem tetszik (Xpeno). A FreeNAS szimpatikus még, de annak nagy a hw erőforrás igénye.
-
szabcsi73
csendes tag
válasz
Magnat #67017 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
De ugye nem ezt szántad az "érthető" leírásnak?
És azon kívül nem tudom, hogy akkor a javslatod alapján a 4 kamera képe végülis felvételre kerül-e mind? Nem nézni szeretném. A PC csak ideiglenesen vesz részt a regisztrációban, ugye? És mind a 4 kamera akkor a telephelyi NAS-ra mentődik?
Kösz. -
lewisfm
aktív tag
válasz
Magnat #66946 üzenetére
A DS118 egy ARM designú Realtek CPU-val megy, az új pedig intel CPU-val. Én úgy tudtam, hogy ilyenkor nem műkik a migrálás, amúgy a DS118-ról nem js igen lehet más arxhitectúrájú NAS-ra migrálni.
A lényegi kérdés, hogy honnan szerezhetnék ideiglenesen tárhelyet ehhez az adatmennyiséghez.
Törölni nem igazán szeretnék.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Magnat #66871 üzenetére
A Torrent letöltése alatt a HDD elméleti írási sebessége simán beeshet akár a felére is, vagy az alá (sok apró fájl "egység" miatt)
Gigás nethez jár a gigás router
mesélj kérlek, mert még a digi egész jól megkomponált Huawei modemén is 1db gigás portot kapsz router módban. A szolgáltatók által nyújtott maximális sávszélességet a legjobban egy birdge módba állított modem és megfelelő routerrel tudod elérni a torrentezéshez!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest